Anubis13 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 γνωρίζω ότι το θέμα έχει ξανασυζητηθεί πολλάκις..Έχω διαβάσει όσα περισσότερα topic μπορούσα αλλά έχω μερικές απορίες ακόμα Έχω προπληρωμενη και στο amazon πληρώνω μόνο με αυτή. 1)Έστω ότι τις βάζω 100 ευρώ και θέλω να αγοράσω είτε απο το αμερικάνικο είτε από το αγγλικό. Τα λεφτά που έχει η κάρτα μέσα μετατρέπονται σε δολλάρια η λίρες? Πως γίνεται αυτή η διαδικασία. Συνήθως κοιτάω εδω http://www.xe.com/ucc/ 2)Από αγγλία δεν υπάρχει πρόβλημα με το βάρος ή το κόστος. Το θέμα είναι τι παίζει για αμερική? Θέλω να αγοράσω κάποια βιβλία που εδώ ελλάδα είναι στην διπλή τιμή. Αυτά μπορεί να είναι 100 με 120 δολλάρια όμως το βάρος τους μπορεί να είναι 3-4 κιλά. Υπάρχει έξτρα χρέωση? 3)Επίσης υπάρχει αυτά που κοιτάω στο άμαζον έρχονται απο αυτούς σωστά? Διότι υπάρχουν και άλλοι πωλητές όπως τους ονομάζουν. Τι γίνεται με αυτούς? 4) τα βιβλία έρχονται στο ταχυδρομέιο με το standard mail service αν το λεω σωστα.. 5) Υπάρχει κάποιο άλλο μαγαζί για βιβλία καινούρια εκτός των amazon.com, bookdepository.co.uk, amazon.co.uk με καλές τιμές?
slipknot Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 1)Έστω ότι τις βάζω 100 ευρώ και θέλω να αγοράσω είτε απο το αμερικάνικο είτε από το αγγλικό. Τα λεφτά που έχει η κάρτα μέσα μετατρέπονται σε δολλάρια η λίρες? Πως γίνεται αυτή η διαδικασία. Συνήθως κοιτάω εδω http://www.xe.com/ucc/ Όταν κάνεις αγορά το κατάστημα τραβάει απ' την κάρτα σου το ποσό και η μετατροπή γίνεται αυτόματα. Αν αγοράσεις από το αμερικάνικο θα τραβήξουν το ποσό που αντιστοιχεί σε δολάρια και αν πάρεις απ' το αγγλικό το ποσό που αντιστοιχεί σε λίρες. Απ' ότι θυμάμαι το amazon.co.uk -τουλάχιστον- στο τέλος του checkout κάνει μόνο του την μετατροπή και σου βγάζει τιμή σε ευρώ. Το site που χρησιμοποιείς για να δεις ισοτιμίες είναι καλό, το χρησιμοποιώ επίσης. 2)Από αγγλία δεν υπάρχει πρόβλημα με το βάρος ή το κόστος. Το θέμα είναι τι παίζει για αμερική? Θέλω να αγοράσω κάποια βιβλία που εδώ ελλάδα είναι στην διπλή τιμή. Αυτά μπορεί να είναι 100 με 120 δολλάρια όμως το βάρος τους μπορεί να είναι 3-4 κιλά. Υπάρχει έξτρα χρέωση? Δεν έχω μεγάλη εμπειρία απ' το αμερικάνικο, είχα κάνει όμως μια παραγγελία βιβλίων στο παρελθόν η οποία ήταν γύρω στα $75 (ίσως και να τα ξεπερνούσε) και δεν υπήρξε καμία εξτρά χρέωση. Είχαν έρθει μάλιστα σε μια μεγάλη σχετικά κούτα οπότε το βάρος δεν θα το χαρακτήριζες και αμελητέο. 3)Επίσης υπάρχει αυτά που κοιτάω στο άμαζον έρχονται απο αυτούς σωστά? Διότι υπάρχουν και άλλοι πωλητές όπως τους ονομάζουν. Τι γίνεται με αυτούς? Οι άλλοι πωλητές μπορεί να είναι καταστήματα που συνεργάζονται με το amazon ή μεμονωμένοι sellers. Ό,τι αγορά έχω κάνει, την έχω κάνει απευθείας απ' το amazon οπότε δεν έχω εμπειρία. Εκεί απλά κοιτάς την τιμή του προϊόντος και τα έξοδα αποστολής. Πρόσεξε διότι μπορεί να μην στέλνουν όλοι Ελλάδα, μια φορά είχα επιχειρήσει να αγοράσω ένα dvd και δεν το έστελναν εδώ. 4) τα βιβλία έρχονται στο ταχυδρομέιο με το standard mail service αν το λεω σωστα.. Ναι, εφόσον το επιλέξεις κατά τη διαδικασία της παραγγελίας η παραγγελία αποστέλλεται με απλό ταχυδρομείο και φτάνει σε σένα μέσω των ΕΛΤΑ. 5) Υπάρχει κάποιο άλλο μαγαζί για βιβλία καινούρια εκτός των amazon.com, bookdepository.co.uk, amazon.co.uk με καλές τιμές? -play.com -alibris.com -alibris.co.uk -abebooks.co.uk Σε κάποια από αυτά τα eshops πωλούνται και μεταχειρισμένα βιβλία οπότε πρόσεξε τις περιγραφές.
petra2424 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 χαίρετε, πρόσφατα πήρα μια προπληρωμένη κάρτα για αγορές μέσω ίντερνετ, τυχαία είδα όμως στη σελίδα σας για τελωνιακούς φόρους κ.τ.λ. επιθυμώ να αγοράσω αυτο το βιβλίο [ame]http://www.amazon.com/Nietzsches-Zarathustra-Notes-Seminar-Given/dp/0691099537/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1259675217&sr=8-1[/ame] κοστίζει 178$ περίπου και είναι αρκετά βαρύ και μεγάλο , τί μπορεί να συμβεί με το τελωνείο; τί με συμβουλευετε να κάνω; το χρειάζομαι και δεν υπάρχει τρόπος να το βρω ελλάδα ή κύπρο. ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Anubis13 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Αφου δωσω τα στοιχεια της καρτας βλεπω το τελικο ποσο + εξοδα αποστολης? Και πρεπει να δωσω απαραιτητα τηλεφωνο για να κανω proceed to checkout?
slipknot Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Αφου δωσω τα στοιχεια της καρτας βλεπω το τελικο ποσο + εξοδα αποστολης?Και πρεπει να δωσω απαραιτητα τηλεφωνο για να κανω proceed to checkout? Είναι η πρώτη σου αγορά απ' το εν λόγω κατάστημα; Το standard είναι ότι δίνεις μια φορά τα στοιχεία της κάρτας σου και μετά αυτά αποθηκεύονται στο account ώστε να μη χρειάζεται να τα δίνεις κάθε φορά, εκτός κι αν θες να κάνεις αγορά με άλλη κάρτα. Το τελικό ποσό θα το δεις ένα βήμα πριν επικυρώσεις την παραγγελία οπότε μην ανησυχείς, δεν παίζει να σου πάρουν λεφτά. Το τηλέφωνο δε νομίζω να είναι απαραίτητο.
waves Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά μια ερωτησούλα σχετικά με το amazon. Είχα κάνει μια παραγγελία τη Δευτέρα (1/12) από το amazon.co.uk και σήμερα μου ήρθε ένα mail, ότι τα προϊόντα της παραγγελίας μου επεστράφηκαν (returned) και ότι ο λαγαριασμός μου θα γίνει refund κάτι... Ως δικαιολογία λέει το mail: Reason for refund: Shipping address is undeliverable. Πάντως, έχω ψωνίσει πολλές φορές από το amazon.co.uk στην ίδια διεύθυνση και με τα ίδια στοιχεία και όλα καλά. Μήπως έχετε ιδέα τί μπορεί να έφταιξε;
Anubis13 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Είναι η πρώτη σου αγορά απ' το εν λόγω κατάστημα; Το standard είναι ότι δίνεις μια φορά τα στοιχεία της κάρτας σου και μετά αυτά αποθηκεύονται στο account ώστε να μη χρειάζεται να τα δίνεις κάθε φορά, εκτός κι αν θες να κάνεις αγορά με άλλη κάρτα. Το τελικό ποσό θα το δεις ένα βήμα πριν επικυρώσεις την παραγγελία οπότε μην ανησυχείς, δεν παίζει να σου πάρουν λεφτά. Το τηλέφωνο δε νομίζω να είναι απαραίτητο. Πρωτη φορα αγοραζω. Είμαι λιγο αγχωμένος.. Και ομως το θελει σε περιπτωση που κατι δεν παει καλα..Τελος παντων μικρο το κακο. Οσο για τα στοιχεια μία φορα τα δίνεις εχεις δικιο. Και κατι ασχετο θελω να αγορασω ενα παιχνιδι για το pc αλλα δεν παραδιδεται λεει. Γιατι? [ame]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000FVW77S/ref=s9_sima_gw_s0_p63_t1?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=19MKXW1K3NZDJZYYWWBH&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467198433&pf_rd_i=468294[/ame]
georgep800 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά μια ερωτησούλα σχετικά με το amazon. Είχα κάνει μια παραγγελία τη Δευτέρα (1/12) από το amazon.co.uk και σήμερα μου ήρθε ένα mail, ότι τα προϊόντα της παραγγελίας μου επεστράφηκαν (returned) και ότι ο λαγαριασμός μου θα γίνει refund κάτι... Ως δικαιολογία λέει το mail: Reason for refund: Shipping address is undeliverable. Πάντως, έχω ψωνίσει πολλές φορές από το amazon.co.uk στην ίδια διεύθυνση και με τα ίδια στοιχεία και όλα καλά. Μήπως έχετε ιδέα τί μπορεί να έφταιξε; Η δικιά μου παραγγελία έχει αποσταλεί εδώ και καμιά δεκαριά μέρες και ακόμα να την παραλάβω. Σε αντίθεση με άλλες παραγγελίες από Αγγλία αυτό είναι ασυνήθιστο, καθώς τις παραλάμβανα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!! Λες να αρχίσω να ανησυχώ...;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.