Προς το περιεχόμενο

Leopard σε powerbook G4....

blashyrkh+

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα ,με ενα dvd εγκαταστασης για macbook (10.5) προσπαθω να φορμαρω ενα powerbook αλλα δεν τα καταφερνω ουτε με boot με το C button ουτε μεσα απο το Tiger με restart .Μολις διαλεγω γλωσσα εγκαταστασης μου γραφει MacOsX can't be installed on this computer...:mad:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα ,με ενα dvd εγκαταστασης για macbook (10.5) προσπαθω να φορμαρω ενα powerbook αλλα δεν τα καταφερνω ουτε με boot με το C button ουτε μεσα απο το Tiger με restart .Μολις διαλεγω γλωσσα εγκαταστασης μου γραφει MacOsX can't be installed on this computer...:mad:

1ον. Το DVD των Leopard είναι dual layer, από ότι θυμάμαι το powerbook δεν έχει dual layer DVD.

2ον. Το DVD εγκατάστασης που έχεις είναι μόνο για Macbook για να το βάλεις σε powerbook χρειάζεσαι το RETAIL DVD των Leopard.

:-)

1ον. Το DVD των Leopard είναι dual layer, από ότι θυμάμαι το powerbook δεν έχει dual layer DVD.

2ον. Το DVD εγκατάστασης που έχεις είναι μόνο για Macbook για να το βάλεις σε powerbook χρειάζεσαι το RETAIL DVD των Leopard.

:-)

το οποιο το βρισκω που?

Πάει καλά το μηχάνημα; Γιατί έχει και μια από τις αδερφές μου G4 και τρέχει Tiger. Σκέφτομαι εδώ και καιρό να της εγκαταστήσω το Leopard, αλλά φοβάμαι τις μειωμένες επιδόσεις.

Mια χαρα παει απο ταχυτητα καλυτερα απο tiger αλλα μου τη σπαει το δεξι κλικ που δεν υπαρχει ..πρεπει να πατας ctrl+click ασε το scrolling..Ειχα tiger παλια σε powermac και δεν μου φαινοταν με το ποντικι ..υπαρχει καμια λυση για αυτο?Ειναι τρομερα εκνευριστικο ,βρηκα μονο το sidetrack αλλα η μονη επιλογη που μου δινει ως δεξι κλικ ειναι να παταω το trackpad και ως αριστερο το κουμπι του trackpad....:mad:

Απο θεμα ταχυτητας μην το σκεφτεσαι το powerbook πεταει αν σκεφτεις οτι εχει και 1g ram..

Πάει καλά το μηχάνημα; Γιατί έχει και μια από τις αδερφές μου G4 και τρέχει Tiger. Σκέφτομαι εδώ και καιρό να της εγκαταστήσω το Leopard, αλλά φοβάμαι τις μειωμένες επιδόσεις.

Απο θεμα ταχυτητας μην το σκεφτεσαι το powerbook πεταει αν σκεφτεις οτι εχει και 1g ram..

Εγώ πάντως, από προσωπική εμπειρία με Leo σε mac mini G4 1.25GHz, 1GB RAM θα σου πρότεινα να προχωρήσεις σε εγκατάσταση μόνο εαν υπάρχουν κάποια προγράμματα που δεν σου τρέχουν στο tiger και τα χρειάζεσαι απαραίτητα. To tiger στο mac mini μου ήταν πιο ελαφρυ, το Leo μου φαίνεται σαν να το ψιλο-τραινάρει χωρις να προσφέρει κάποια επιπλέον χρηστικότητα. Άσε που χρησιμοποιεί και περισσότερο χώρο στο δίσκο για εγκατάσταση.

Δεν έχω ακόμη αναβαθμίσει το Τiger στο Macbook Pro μου, μ'αρέσει περισσότερο από το Leo, κρίμα όμως που σιγά σιγά η υποστήριξη σε προγράμματα μειώνεται...

Η τελική επιλογή όμως δική σου.

Φιλικά! :-)

Το leopard ειναι πιο γρηγορο (και για G4) δεν το λεω μονο εγω αν ψαξεις και στο νετ γενικα θα δεις..Πρεπει να εισαι ο μονος με macbook και leopard (επισης δεν ειναι μονο δικη μου αποψη http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=422057 ) ...Δεν ξερω τι προγραμματα χρησιμοποιεις αλλα το leopard και σαν λειτουργικο ειναι αρκετα ανωτερο απο το tiger...

υγ>> το διπλο κλικ και το σκρολινγκ φτιαχτηκαν μονα τους μετα απο update + 2 restart (γιατι 2 και οχι ενα δεν ξερω!!)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:26 ----------

Αυτο που σκεφτομαι τωρα ειναι οτι δεν εκανα erase τον δισκο πριν κανω install το

leopard ..Μηπως αν τον εκανα erase και μετα clean install να ηταν ακομα καλυτερα τα πραγματα??

• 2 εβδομάδες αργότερα...
κατι τρεχει με το insomniax ενω ενεργοποιειται κανονικα οταν κλεινω το καπακι το λαπτοπ πεφτει για υπνο ...

δοκημασε αυτο: http://lightheadsw.com/caffeine/ δουλευει αψογα για μενα.

Εγώ πάντως, από προσωπική εμπειρία με Leo σε mac mini G4 1.25GHz, 1GB RAM θα σου πρότεινα να προχωρήσεις σε εγκατάσταση μόνο εαν υπάρχουν κάποια προγράμματα που δεν σου τρέχουν στο tiger και τα χρειάζεσαι απαραίτητα. To tiger στο mac mini μου ήταν πιο ελαφρυ, το Leo μου φαίνεται σαν να το ψιλο-τραινάρει χωρις να προσφέρει κάποια επιπλέον χρηστικότητα. Άσε που χρησιμοποιεί και περισσότερο χώρο στο δίσκο για εγκατάσταση.

+ 1 στα παραπανω [ Ibook G4 here :o ]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...