Προς το περιεχόμενο

intel SSD ρυθμίσεις

alcemist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα τον intel postville G2 αλλά έχω χαοθεί με τις ρυθμίσεις (win 7 64-bit).

Απ' ότι κατάλαβα στο BIOS θα πρέπει να τον ρυθμίσω σε AHCI (αλήθεια και τους άλλους hhd θα πρέπει να τους έχω κι αυτούς σε AHCI; ). H mb μου είναι ASUS P5Q.

Στα windows 7 64-bit απ' ότι κατάλαβα έχω τις επιλογές:

- να αφήσω τους drivers της MS

- να βάλω τους Intel® Matrix Storage Manager μαζί με το Intel® SSD Toolbox (για να έχω το TRIM)

καλά τα λέω ή λέω μπούρδες; (είμαι άσχετος λέμε....)

Τι είναι προτιμότερο;

Υπάρχει κάτι άλλο που προσέχουμε;

(άνοιξα νέο θέμα για να είναι ο απαντήσεις μαζεμένες)

Δημοσ.

κι εγώ περιμένω τις απαντήσεις γιατί το σκέφτομαι...

για πες όμως τι αίσθηση δίνει? τι είχες πριν για το λειτουργικό?

Δημοσ.
Αγόρασα τον intel postville G2 αλλά έχω χαοθεί με τις ρυθμίσεις (win 7 64-bit).

Απ' ότι κατάλαβα στο BIOS θα πρέπει να τον ρυθμίσω σε AHCI (αλήθεια και τους άλλους hhd θα πρέπει να τους έχω κι αυτούς σε AHCI; ). H mb μου είναι ASUS P5Q.

Στα windows 7 64-bit απ' ότι κατάλαβα έχω τις επιλογές:

- να αφήσω τους drivers της MS

- να βάλω τους Intel® Matrix Storage Manager μαζί με το Intel® SSD Toolbox (για να έχω το TRIM)

καλά τα λέω ή λέω μπούρδες; (είμαι άσχετος λέμε....)

Τι είναι προτιμότερο;

Υπάρχει κάτι άλλο που προσέχουμε;

(άνοιξα νέο θέμα για να είναι ο απαντήσεις μαζεμένες)

Πολλοί λένε πως η επιλογή ide είναι ταχύτερη σε HDD καθώς το NCQ περισσότερο καθυστερεί παρά βοηθάει στη λειτουργία τους.

Εγω το εχω αφήσει ide.

Στους ssd δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Αν δε σε ενδιαφέρουν οι υπόλοιπες λειτουργίες του AHCI μείνε οπως είσαι.

Τώρα για το trim θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός ώστε o ssd σου να το χρειάζεται, αν το χρειάζεται κιόλας.

Αν γίνεται ομως μόνο με το Intel® Matrix Storage Manager καλό θα ταν να κάνεις με αυτό την εγκατάσταση ωστε να εχεις την επιλογή να τον trimάρης μελλοντικά που ίσως το χρειάζεται αν κάποια στιγμή χάση τη φόρμα του.:P

Εγω πήρα kingston v+ με samsung controller που θεωρητικά σβήνει on the fly τα άδεια μπλόκς με το self healing που εχει και θεωρητικά δεν θα εχω degrade στην απόδοση όσο και να τον χρησιμοποιήσω και όσο και να τον γεμίσω.

Βασικά το AHCI και ειδικά το NCQ φτιάχτηκε για να μπορέσουν οι HDD να κατέβουν σε access times και κατανάλωση και να πλησιάσουν τους ssd.

Ακόμα όμως οι σκληροί που κυκλοφορούν δεν εχουν optimized αλγόριθμους για να το εκμεταλευτούν σωστά οπως φαίνεται.

Κερδίζεις λίγο σε access αλλά χάνεις απο αλλού και μάλιστα περισσότερο απο αυτό που κερδίζεις.

Αν μελλοντικά βγεί κάποιος HDD απο κάποια εταιρεία που το εκμεταλλεύεται και δίνει <7ms Access Time σε 7200 στροφές τότε θα μιλάμε για επανάσταση στους HDD που θα τους φέρει πιο κοντά στους ssd εκεί που πραγματικά πονάνε...

(Σκέψου τους μελλοντικούς velociraptor με μονό 750άρι plattern, Access Times 4ms με NCQ και read-write 200 MB/sec - ωραία εναλλακτική λύση νομίζω)

Καλορίζικος ο ssd αν και προσωπικά δεν εχω εντυπωσιαστεί.

Ενας σύγχρονος HDD με cache, με μπόλικη ραμ και μια cpu με πολλή cache επίσης μια χαρά δουλειά κάνουν.

Δημοσ.
Καλορίζικος ο ssd αν και προσωπικά δεν εχω εντυπωσιαστεί.

Ενας σύγχρονος HDD με cache, με μπόλικη ραμ και μια cpu με πολλή cache επίσης μια χαρά δουλειά κάνουν.

Δεν εντυπωσιαστηκες απ το μικροσκοπικο του μεγεθος? Δεν εντυπωσιαστηκες απ την αθορυβη λειτουργια του?

Ισως ομως εντυπωσιαστεις συντομα οταν δεις οτι πλεον οι φακελοι ανοιγουν αμεσως και κλεψυδρα εχει περιοριστει αισθητα...:P

Δημοσ.

Τελικα απο ρυθμισεις τι βαζουμε? Μην χασουμε το νοημα του τοπικ και βρεθουμε να συζηταμε αν ειναι καλοι οι SSD ή οχι.

Τι διαφορα εχει το ACHI απο το IDE οταν χρησιμοποιουμε SSD? Θα ήθελα και εγω να μαθω!

Δημοσ.

Ότι θες απ τα 2 καμιά ουσιαστική διαφορά.:-)

Δεν εντυπωσιαστηκες απ το μικροσκοπικο του μεγεθος? Δεν εντυπωσιαστηκες απ την αθορυβη λειτουργια του?

Ισως ομως εντυπωσιαστεις συντομα οταν δεις οτι πλεον οι φακελοι ανοιγουν αμεσως και κλεψυδρα εχει περιοριστει αισθητα..

Απο όσα είπες το μέγεθος με εντυπωσίασε κυρίος.:lol:

Άντε και το άνοιγμα κάποιων βαριών εφαρμογών corel-vegas-photoshop-adobe premier.

Στο άνοιγμα φακέλων και του my computer και με τον HDD δεν προλάβαινα να δω κλεψίδρα.

Αλήθεια εσυ που την εβλέπες τι σκληρό είχες πριν τον ssd???:P

Τέσπα τώρα που άρχισα να τον συνηθίζω όντος μου αρέσει κομματάκι παραπάνω.

Βασικά δε νοιώθω όταν το μηχάνημα ζορίζεται γιατί ο σκληρός δεν κάνει κιχ.

Παλιότερα μετά απο κάποιες μέρες uptime τρελενόταν τον σύμπαν.

Γενικά είναι smoothεριά και χλίδα ο ssd αλλά το κακό είναι πως τα πληρώνεις ακριβά αυτά τα 2.

Δημοσ.

Λοιπόν και εγώ δεν εντυπωσιάστηκα στην αρχή με την ταχύτητα που είδα οταν έβαλα τον ssd πιθανόν λόγω του ότι μπήκε στην θέση ενός velociraptor αλλά μετά απο 10 μέρες περίπου έβαλα τον raptor σε ένα άλλο υπολογιστή και εκεί όντως είδα αρκετά αισθητή διαφορά (μιλάω για ίδια προγράμματα , ίδιες εργασίες , ίδιους υπολογιστές).

Δημοσ.

Απο όσα είπες το μέγεθος με εντυπωσίασε κυρίος.:lol:

Άντε και το άνοιγμα κάποιων βαριών εφαρμογών corel-vegas-photoshop-adobe premier.

Στο άνοιγμα φακέλων και του my computer και με τον HDD δεν προλάβαινα να δω κλεψίδρα.

Αλήθεια εσυ που την εβλέπες τι σκληρό είχες πριν τον ssd???:P

Eναν velociraptor...:lol:

Σε αντιθεση με τον φιλο jtheogr απο πανω, ειδα σημαντικη διαφορα μεταξυ velocipaptor-ssd, ενω δεν ειχα δει σοβαρη διαφορα μεταξυ velociraptοr-κοινου sata.

Μιλαω για τα ταπεινα XP, και οχι για τιποτα σοβαρες εφαρμογες (εκτος αν μου πεις οτι αυτα ειναιι φαινομενα των ΧP, οποτε παω πασο).

Οταν μιλαω για ανοιγμα φακελων δεν εννοω συνηθισμενους φακελους.

Δημοσ.

εγώ πάντως τον έχω σε ahci και drivers δεν έχω βάλει του intel matrix αλλά τους Intel_Chipset_V9111019

(με τους matrix δεν είχα τόσο καλές ταχύτητες στο CrystalDiskMark

του έχω περάσει το τελευταίο - προβληματικό- firmware (δεν έχω πρόβλημα εγώ) και κάνω κανονικά trim μέσω του intel ssd toolbox

Δημοσ.

Το ΤRIM ποσο συχνα πρεπει να πραγματοποιειται?

Και εστω οτι τον αγοραζω αυριο . για πρωτη φορα θελοντας να περασω λειτουργικο κλπ (χωρις clone και ιστοριες) υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω?

Δημοσ.

Είναι εμφανής η διαφορά στην ταχύτητα, ίσως όχι τόσο εντυπωσιακή όσο την περίμενα (από 7200 hdd) αλλά άξιζε την επένδυση.

Η intel αναφέρει ότι αν βάλεις το Intel® SSD Toolbox καλό θα είναι να βάλεις scheduler το trim να γίνεται κάθε μέρα. Τονίζει δε ότι διαρκεί λίγα μόνο δευτερόλεπτα και ότι δεν φθείρει τον δίσκο όσο συχνά και αν το χρησιμοποιείς.

@mogolfierο: πρέπει να προσέξεις μόνο τις ρυθμίσεις για τις οποίες ρωτάω, δεδομένου ότι βάζεις 7.

Δημοσ.

Απο την στιγμη ομως που η intel εξαφανισε το Toolbox απο το σαιτ της μετα την πατατα με το firmware τοτε τι κανουμε?

Στο φορητο που εχω ειναι σχεδον ολα Intel μεσα, και τωρα με τον WD 5400αρη που εχω,υπαρχει ηδη και το Intel Matrix Storage Console ηδη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...