Προς το περιεχόμενο

32" TV για monitor- Blurry text βοηθείστε αλλιώς θα τυφλωθώ

Skia11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα χρειάζομαι τα φώτα σας σε ένα θεματάκι.

Πρόσφατα έστησα ένα HTPC (PhenomII 955, 4gb ddr3, crosshair3 asus/xifi audio, asus darknight 4870 1gb, Hard drives: 1TB wd, 500GB seagate, 250GB wd, 300GB velociraptor).

Η τηλεόραση που το συνέδεσα είναι η Philips: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=32PFL5322/10&slg=en&scy=GB

Παλιά μέν αλλά προς το παρόν αυτή έχω, το προβλημά μου είναι ότι το text στα windows ( τα 7 ultimate edition) είναι αρκετα blurry. Η ανάλυση που έχω βάλει μέσω του CCC είναι η 1360χ768, το control panel των windows δείχνει σα native 1280x720(720p?).

Η μόνη λύση για να είναι κάπως readable το text είναι να πάω το DPI στο 150% και με το clear type ενεργοποιημένο, αλλά και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πρόβλημα ότι άν ανοίξω ένα window (πχ το control panel των catalyst) είναι τόσο μεγάλο που τα buttons OK, CANCEL, DEFAULTS κτλ που είναι στο lower part των παραθύρων υπερκαλύπτεται απο το taskbar.

Γενικά σε ταινίες και games δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση πχ το Dragon Age που το text είναι μικρό σε κάποιες φάσεις.

Θα ήθελα την βοηθειά σας στο πως να setάρω την TV ώστε να έχω πιο crisp εικόνα σε text/browsing.

Edit: Μεγάλη παράλειψή μου...εικόνα και ήχο παίρνω απο dvi-d to HDMI adapter στην κάρτα μου σε HDMI port στη TV (δοκίμασα και τα δύο HDMI ports της TV χωρίς καμία βελτίωση.

Δημοσ.

φιλε μου δεν ξέρω κάνα τρόπο, ούτε αν υπάρχει. αλλα γενικά τέτοιες TV δεν τις έχεις για διάβασμα. μονο games και video. δεν ξέρω για τις νέας γενιάς, ίσως αν ήταν full HD να ήταν αλλιώς.

Δημοσ.
....Η ανάλυση που έχω βάλει μέσω του CCC είναι η 1360χ768 ....

Ελπίζω να εννοείς 1366 x 768p.

Δοκίμασε και την ανάλυση (1280x720 - 720p) που λέει ο υπολογιστής.

Το καλώδιο HDMI δεν πιστεύω να είναι καμία δεκαριά μέτρα.

Την διάφανη μεμβράνη προστασίας που είχε μπροστά η οθόνη όταν την πήρες, την έβγαλες ? :-) :-) :-) :-) :-)

Δημοσ.
Ελπίζω να εννοείς 1366 x 768p.

Δοκίμασε και την ανάλυση (1280x720 - 720p) που λέει ο υπολογιστής.

Το καλώδιο HDMI δεν πιστεύω να είναι καμία δεκαριά μέτρα.

Η 1366 x 768 δεν βγαίνει καν σαν επιλογή στα resolutions στο catalyst control center ούτε στα windows στις επιλογές οθόνης.

Απ' οτι ξέρω 1366 x 768 δεν είναι resolution που υποστηρίζουν οι κάρτες γραφικών (δεν είναι divisible by 8), υπάρχει τρόπος όμως να την κάνεις force, αυτόν τον τρόπο δεν τον ξέρω. 1280x720 το δοκίμασα...same shit different res.

Δημοσ.
Η 1366 x 768 δεν βγαίνει καν σαν επιλογή στα resolutions στο catalyst control center ούτε στα windows στις επιλογές οθόνης.

Απ' οτι ξέρω 1366 x 768 δεν είναι resolution που υποστηρίζουν οι κάρτες γραφικών (δεν είναι divisible by 8), υπάρχει τρόπος όμως να την κάνεις force, αυτόν τον τρόπο δεν τον ξέρω. 1280x720 το δοκίμασα...same shit different res.

λογικα, θα πρεπει απο το ενα hdmi (video) να παιζει σε αναλυσεις 1920χ1080 με downscaling της τηλεορασης στα 1366x768.

απο το αλλο hdmi (pc) λογικα θα πρεπει να σου κλειδωνει (ή να σου επιτρεπει να ρυθμιστει) αναλυση στα 1360χ768.

δοκιμασες να παιξεις λοιπον με τις 2 εισοδους hdmi της philips.?

οσον αφορα το θαμπωμα του κειμενου, παιξε με το clear type και την ευκρινεια της philips. Μην βαλεις την ευκρινεια παραπανω απο 4-5 γιατι μετα θα δεις κοκκο στην εικονα.

παντως εγω με μια philips7621 42'' αλλαζοντας την αναλυση δεν εχω διαφορα στην ευκρινεια παρα μονο ρυθμιζοντας την ευκρινεια απο το μενου της philips και πειραζοντας τις ρυθμισεις clear type στα win 7.

οσον αφορα το dpi της γραμματοσειρας, δυστυχως και εγω εχω το ιδιο προβλημα. σε αναλυση 720p δεν τολμω να βαλω 125-150% γιατι τοτε γινονται μεγαλα τα buttons και βγαινουν εκτος πλαισιου τα κουμπια (π.χ. CCC)

Δημοσ.

Aν παίζεις με HDMI καλό θα ήταν να βάλεις και το "Μόνο σκανάρισμα" ή το "1:1 pixels" στις αναλογίες της τηλεόρασης σε μερικές τηλεοράσεις βγάινει εκτός ορίων το desktop, ρύθμισε σε clear type αν και νομίζω δε θα αλλάξει και πολύ και μετά ρύθμισε την "οξύτητα" και απο το menu της τηλεόρασης αλλά και απο το menu του προγράμματος της κάρτας γραφικών,επίσης ρύθμισε απο τη κάρτα γραφικών πχ 720p έχει κάτι τέτοιο σίγουρα,και την ανάλυση που σηκώνει η τηλεόραση,και δες αν στην έχει αναγνωρίσει κιόλας.Πάρε και το manual της τηλεόρασης και τσέκαρε κανένα μηχανισμό, για περισσότερη ευκρήνεια, ποιό ζωντανά χρώματα και ενεργοποιησέ το ή πειραξέ γενικα, όπως για παράδειγμα το XD στις LG.

Δημοσ.

μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot?

και εγώ έχω ένα pc σε μια samsung hd-ready με 15μ hdmi καλώδιο του σωρού το οποίο μάλιστα έχει και ένωση στα μισά. Παρόλα αυτά η εικόνα είναι μια χαρά. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στα hdmi αλλά μήπως κάπου δεν έχεις καλή γείωση κάπου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...