sip03ds Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 συμφωνώ ... αλλά ας όψεται η ριμάδα η ανάγκη... σκέψου απλώς ότι στο wifi άν βάλεις ένα iphone θα σου τρώει το ιδιο bandwidth με τον server! δηλαδή αν έχεις thourghput στο Access Point 22 Mbps, με 2 clients (iphone & server) θα έχεις 11 Μbps σε κάθε συσκευή. Σε μεταφορά αρχείων (backup) μπορεί να γίνει saturate το bandwidth προς τον server.
great Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 WHS μακράν η καλύτερη λύση. Εάν δεν θες να πας σε έτοιμο μηχάνημα (εγώ έχω της Tranquil) τότε μπορείς άνετα να το φτιάξεις μόνος σου. Σου προσφέρει ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ bare-metal backup/restore για κάθε pc του δικτύου σου, ευτυχώς όχι raid αλλά folder dublication δικό του και πανεύκολο στο να προσθέσεις αφαιρέσεις δίσκους στο storage pool του. Το έχω 6 μήνες και πραγματικά είναι ότι καλύτερο έχω πάρει από server. Όλα μου τα αρχεία μέσα, backup και mirroring άμεσο, πρόσβαση από παντού μέσω web browser όχι μόνο στον server αλλά και στα PC του δικτύου και φυσικά επεκτάσιμο με add-ons όπως πχ download managers, web pages, photo albums, streaming video/music κτλ
antonl Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 sip03ds ενδιαφέροντα τα όσα αναφέρονται στο link που παρέθεσες αλλά δεν είναι για home users. Για την ακρίβεια, στο πρώτο γράφημα οι επιδόσεις είναι ίδιες και στα δύο συστήματα όταν μιλάμε για εώς 4 clients. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα τα τελευταία 7-10 χρόνια μιας και τα tests είναι κάπως παλιά.
alexzzz Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 @GeorgeMan το δίκτυο θα είναι για να αποθηκεύονται τα πάντα... από το desktop που είναι για δουλειές, από το laptop που είναι για μικρές δουλειές κτλ, από το revo που είναι κατεβαστήρι και από τα pc της οικογένειας... Απλά το ενσύρματο δίκτυο δεν είναι επιλογή... δεν γίνεται έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα με την καμία. Για τα υπόλοιπα... τώρα... ευχαριστώ σκέψου απλώς ότι στο wifi άν βάλεις ένα iphone θα σου τρώει το ιδιο bandwidth με τον server! δηλαδή αν έχεις thourghput στο Access Point 22 Mbps, με 2 clients (iphone & server) θα έχεις 11 Μbps σε κάθε συσκευή. Σε μεταφορά αρχείων (backup) μπορεί να γίνει saturate το bandwidth προς τον server. κατάλαβα... δεν φαίνεται φως...
alexzzz Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 WHS μακράν η καλύτερη λύση. Εάν δεν θες να πας σε έτοιμο μηχάνημα (εγώ έχω της Tranquil) τότε μπορείς άνετα να το φτιάξεις μόνος σου. Σου προσφέρει ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ bare-metal backup/restore για κάθε pc του δικτύου σου, ευτυχώς όχι raid αλλά folder dublication δικό του και πανεύκολο στο να προσθέσεις αφαιρέσεις δίσκους στο storage pool του. Το έχω 6 μήνες και πραγματικά είναι ότι καλύτερο έχω πάρει από server. Όλα μου τα αρχεία μέσα, backup και mirroring άμεσο, πρόσβαση από παντού μέσω web browser όχι μόνο στον server αλλά και στα PC του δικτύου και φυσικά επεκτάσιμο με add-ons όπως πχ download managers, web pages, photo albums, streaming video/music κτλ και άλλα καλά λόγια για τα whs... πολύ καλό αυτό... αν και το πρόβλημα του wifi παραμένει.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Ας υποθεσουμε οτι εχεις να μεταφερεις δεδομενα υψους 10GB μεσω ασυρματου (σιγα τη ποσοτητα, εγω μεταφερω εκατονταδες GB καθε βδομαδα), το οποιο εχει "γυρισει" σε 32mbps mode και επιτυγχανει ενα τυπικο για ασυρματο δικτυο ποσοστο αξιοποιησης του bandwidth, υψους περιπου 70%. Αυτο σημαινει οτι για τα δεκα αυτα GB δεδομενων, θα χρειαστουν ακριβως ΕΞΗΝΤΑΕΝΑ λεπτα. Τη στιγμη που με ενα 100ρι LAN θα ειχες περιπου 15 λεπτα. Για να μην αναφερω το 1000ρι LAN, στο οποιο αναλογα τους δισκους σου (αν και απ οτι αναφερεις ειναι συγχρονοι), θα επαιρνε απο 3 εως 6 λεπτα για την ιδια ακριβως μεταφορα!!! Αν καταλαβαινεις τη διαφορά και παρολ αυτα θες να συνεχισεις, πασο. Κι εγω μαζι σου να βοηθησω
alexzzz Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 την βλέπω και εδώ στην δουλειά την διαφορά GeorgeMan... είναι τεράστια. αν μπορούσα θα το έκανα ενσύρματα, δεν το συζητάμε
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Ωραια. Τοτε ξεκινα απο ενα απλο, φθηνο και τιμιο (και κατα προτιμηση low power) συστηματακι, και πειραματισου με λειτουργικα. Η σειρα πειραματισμου μια και δεν εχεις και πολυ χρονο απ οτι καταλαβα, ας ειναι απο το καλυτερο στο χειροτερο συμφωνα με τις αναγκες σου και αυτα που διαβαζεις για το καθενα στο internet. Μην παρεις Atom. Θα σου σπασει τα νευρα η αργοπορια του. Ασε που γενικα οι PCI -> Sata καρτες δεν ειναι κι ο,τι καλυτερο, συν οτι με τους Atom δε θα εχεις παραπανω απο... μία διαθεσιμη για μελλοντικες επεκτασεις
oneofthem Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 εγώ έχω ένα node server, για firewall, nat, cache κ.α. βασικά service, που καθορίζει και κόβει τα δίκτυα, μοιράζει internet κλπ σε όλα τα μηχανήματα μέσω 3-4 switch και παίζει σε linux λόγω ασφαλείας, οικονομίας πόρων, σταθερότητας και μετά έχω τον fileserver στο πρώτο μέσα δίκτυο αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν θες να τα καρφώσεις όλα απευθείας στο internet, ή αν θες κάποιο να μοιράζει internet στα υπόλοιπα για λόγους ασφαλείας αλλά και service (που είναι κλασσική λύση) ή αν δεν το χεις σκεφτεί οπότε θα μπορούσες να βάλεις τον fileserver να κάνει και αυτή τη δουλειά πράγμα που έχει κάποιες παγίδες βέβαια, ρωτάω γιατί άλλο λειτουργικό θα χρειαζόταν στη κάθε περίπτωση και αν γίνουν όλα σε ένα χρειάζεται και πιο ακριβό hardware Το bottleneck στην μεταφορά είναι οι σκληροί δίσκοι και όχι το μέσο: throughpout θα έχεις ~5 Mbyte /s = 5x8 = 48 Mbits << 100 Mbps του Ethernet είμαι κουρασμένος ή κάπου έγινε λάθος? κάτι δε μου πάει εδώ
sip03ds Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 εγώ έχω ένα node server, για firewall, nat, cache κ.α. βασικά service, που καθορίζει και κόβει τα δίκτυα, μοιράζει internet κλπ σε όλα τα μηχανήματα μέσω 3-4 switch και παίζει σε linux λόγω ασφαλείας, οικονομίας πόρων, σταθερότητας και μετά έχω τον fileserver στο πρώτο μέσα δίκτυο αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν θες να τα καρφώσεις όλα απευθείας στο internet, ή αν θες κάποιο να μοιράζει internet στα υπόλοιπα για λόγους ασφαλείας αλλά και service (που είναι κλασσική λύση) ή αν δεν το χεις σκεφτεί οπότε θα μπορούσες να βάλεις τον fileserver να κάνει και αυτή τη δουλειά πράγμα που έχει κάποιες παγίδες βέβαια, ρωτάω γιατί άλλο λειτουργικό θα χρειαζόταν στη κάθε περίπτωση και αν γίνουν όλα σε ένα χρειάζεται και πιο ακριβό hardware είμαι κουρασμένος ή κάπου έγινε λάθος? κάτι δε μου πάει εδώ η απάντηση: http://www.tomshardware.com/reviews/gigabit-ethernet-bandwidth,2321.html
oneofthem Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 χεχε, το άρθρο καλά τα λέει νομίζω πως εσύ κάνεις λάθος αλλά επειδή είμαι από το πρωί θα το ξανακοιτάξω καλύτερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.