algait Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Λοιπόν, σήμερα πήγα στο ΟΕΚ και ρώτησα τι παίζει με την επιδότηση δανείου και σας μεταφέρω τι παίζει για όποιον ενδιαφέρεται. Για νίοπαντρο ζευγάρι (νιοπαντρο θεωρείται το ζευγάρι που έχει παντρευτεί το πολύ δυο χρόνια από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης), απαιτούνται 1400 ένσημα από το ένα μέλος ή 1820 και από τους δύο μαζί. Το 1820 προκύπτει από την προσάυξηση του 1400 κατά 30%. Το ίδιο συμβάινει και σε άλλες κατηγορίες, όπου συνυπολογίζονται τα ένσημα και των δύο μελών του ζεγαριού. Τώρα για παντρεμένους πάνω από δύο χρόνια το απαιτούνται 2000 ένσημα και για μεμονωμένα άτομα 2200. Για την κατάθεση της αίτησης απαιτούνται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση οργανισμού κύριας ασφάλισης, φορολογικές δηλώσεις και Ε9 των τελευταίων ετών. Αφού κατατεθούν τα δικαιολογητικά μετά από 1-1,5 μήνα βγαίνει η έγκριση (απαραίτητη προυπόθεση είναι ο αιτών να μην έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του) και στη συνέχεια ο δικαιούχος βρίσκει το σπίτι που τον ενδιαφέρει και συμφωνεί με την τράπεζα για το δάνειο. Ο τύπος στον ΟΕΚ μου ξεκαθάρισε ότι αν πληρεί ο διακιούχος τις προυποθέσεις, παίρνει σίγουρα και την έγκριση. Τώρα όσον αφορά στον τρόπο υπολογισμόυ του επιδοτούμενου δανείου είναι αρκετά πολύπλοκος και ομολογώ ότι δεν τον πολυκατάλαβα κιόλας. Πάντως για περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία του ΟΕΚ, δίνουν έντυπα που διευκρινίζουν αρκετά αναλυτικά τις διαδικασίες που απαιτούνται.
black_widow Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Θα κάνω ένα σχόλιο λίγο offtopic. 2200 ένσημα για ένα μεμονωμένο άτομο είναι πολλά για ένα άτομο νέο που θέλει να αποκτήσει το δικό του σπίτι και δεν έχει "προίκα". 25 ένσημα είναι το μήνα για πλήρη απασχόληση ( εκτός των μηνών που μπορεί να είναι παραπάνω λόγω αργιών) και φυσικά πλέον οι περισσότερες συμβάσεις είναι ορισμένου χρόνου και με την ανεργία που έχουμε χλωμό είναι να μην έχουμε κενά απασχόλησης. Συνεπώς θα γεράσω μέχρι να πάρω επιδοτούμενο δάνειο από τον ΟΕΚ( όχι δεν θέλω να παντρευτώ)
antreaslam Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Λοιπόν, σήμερα πήγα στο ΟΕΚ και ρώτησα τι παίζει με την επιδότηση δανείου και σας μεταφέρω τι παίζει για όποιον ενδιαφέρεται.Για νίοπαντρο ζευγάρι (νιοπαντρο θεωρείται το ζευγάρι που έχει παντρευτεί το πολύ δυο χρόνια από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης), απαιτούνται 1400 ένσημα από το ένα μέλος ή 1820 και από τους δύο μαζί. Το 1820 προκύπτει από την προσάυξηση του 1400 κατά 30%. Το ίδιο συμβάινει και σε άλλες κατηγορίες, όπου συνυπολογίζονται τα ένσημα και των δύο μελών του ζεγαριού. Το ξεθάβω, γιατί μου έλυσες απορία που είχα πριν να πάω να αρχίσω διαδικασίες. Το 1820, για ενα νιόπαντρο ζευγάρι λοιπόν, αν υποθέσουμε ότι παίρνει το κάθε ατομο 25 Χ 12 ενσημα=300, σημαίνει ότι το ζευγάρι θέλει αθροιστικά 6 χρόνια εργασίας. Επίσης, αν εχω καταλάβει καλά, δεν υπάρχει υψηλότερο όριο εισοδήματος, απλά αλλάζει το ποσοστό της επιδότησης. Το χειρότερο που εχω διαβάσει, είναι ότι οι μηχανικοί είναι πολύ αυστηροί. Αυτό σημαίνει, ότι αν πχ εχει κλειστεί ο ημιυπαιθριος, ο μηχανικός του ΟΕΚ το κόβει... Λοιπές λεπτομέρειες, θα σας αναφερω εντός....ερχομενου 6μηνου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.