Προς το περιεχόμενο

Στεγαστικό δάνειο και εργατική κατοικία

algait

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την ψάχνω για στεγαστικό δάνειο αυτή την περίοδο και θέλω να δω τι παίζει με την εργατική κατοικία. Οι ερωτησεις μου είναι οι εξής:

1) Πόσα ένσημα πρέπει να έχω εγώ και η (μέλλουσα) γυναίκα μου για να διακαιούμαστε την επιδότηση? (έχω ακούσει διάφορα νούμερα)

2) Αν έχω καταλάβει καλά πρέπει πρώτα να βρεις το σπίτι, να συμφωνήσεις με την τράπεζα το δάνειο και στη συνέχεια να κάνεις αίτηση στον ΟΕΚ?

3) Έστω ότι πληρώ τα κριτήρια του ΟΕΚ (ένσημα, εισοδήματα κλπ), είναι σίγουρο οτι θα μου το επιδοτήσει το δάνειο ή εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως αν έχουν λεφτά, αν είναι μεγάλη η ζήτηση, αν είναι ανάδρομος ο ερμής κλπ?

Θα εκτιμούσα πολύ αν μου απαντούσε κάποιος, ο οποίος έχει περάσει αντίστοιχη διαδικασία.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν πολυκαταλαβαίνω να σου πω την αλήθεια τι έννοείς barbouti!

Anyway, κανείς δεν έχει εμπειρία από το θέμα?

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ πλήρως με το σκεπτικό σου να σου πω την αλήθεια. Γι αυτό και την ψάχνω και γι αυτό άνοιξα και αυτό το topic, μπας και βγάλω καμια άκρη επί του θέματος, αλλά όπως φαίνεται μάλλον δεν θα βγάλω.

Δημοσ.

http://www.oek.gr/index.php?option=content&task=view&id=116

Θα δεις σε ποιά κατηγορία ανήκεις, τις προυποθέσεις συμμετοχής κ.λ.π. Η αρχική διαδικασία για την τράπεζα που ξέρω εγώ είναι να πας το έγγραφο έγκρισης διπλής επιδότησης του ΟΕΚ, τα οικονομικά σου στοιχεία, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Αυτά ξέρω, θα ρωτήσω τη μητέρα μου αν έχει ασχοληθεί με δάνεια επιδοτούμενα από ΟΕΚ και θα σου πω αν ξέρω περισσότερα. Αν πάρετε τελικά δάνειο να κάνετε και μία ασφάλιση ζωής για δάνεια. Είναι ένα πρόγραμμα για αυτούς που έχουν δάνειο μόνο που αν υπάρξει περίπτωση μόνιμης ανικανότητας για εργασία (από ατύχημα, σοβαρές ασθένειες κ.λ.π.) ή σε περίπτωση θανάτου δανειολήπτη το δάνειο πληρώνεται από την ασφάλεια. Τα ασφάλιστρα είναι πολύ χαμηλά αφού το πρόγραμμα αυτό διαφέρει από τα υπόλοιπα προγράμματα ζωής. Θα σας το πουν και από την τράπεζα λογικά να ασφαλιστείτε.

Δεν έχουμε όλοι ένα σπίτι να μας αφήσουν οι γονείς και εγώ θα μπω στην διαδικασία δανείου μελλοντικά για να μην είμαι στο ενοίκιο.

Δημοσ.
http://www.oek.gr/index.php?option=content&task=view&id=116

Θα δεις σε ποιά κατηγορία ανήκεις, τις προυποθέσεις συμμετοχής κ.λ.π. Η αρχική διαδικασία για την τράπεζα που ξέρω εγώ είναι να πας το έγγραφο έγκρισης διπλής επιδότησης του ΟΕΚ, τα οικονομικά σου στοιχεία, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Αυτά ξέρω, θα ρωτήσω τη μητέρα μου αν έχει ασχοληθεί με δάνεια επιδοτούμενα από ΟΕΚ και θα σου πω αν ξέρω περισσότερα. Αν πάρετε τελικά δάνειο να κάνετε και μία ασφάλιση ζωής για δάνεια. Είναι ένα πρόγραμμα για αυτούς που έχουν δάνειο μόνο που αν υπάρξει περίπτωση μόνιμης ανικανότητας για εργασία (από ατύχημα, σοβαρές ασθένειες κ.λ.π.) ή σε περίπτωση θανάτου δανειολήπτη το δάνειο πληρώνεται από την ασφάλεια. Τα ασφάλιστρα είναι πολύ χαμηλά αφού το πρόγραμμα αυτό διαφέρει από τα υπόλοιπα προγράμματα ζωής. Θα σας το πουν και από την τράπεζα λογικά να ασφαλιστείτε.

Δεν έχουμε όλοι ένα σπίτι να μας αφήσουν οι γονείς και εγώ θα μπω στην διαδικασία δανείου μελλοντικά για να μην είμαι στο ενοίκιο.

Πόσα λεφτά χρειάζεσαι στην άκρη για να πάρεις ένα σπίτι με 100% χρηματοδότηση?

Επίσης με μπερδεύει το γεγονός που λένε πως η υποθήκη γίνεται στο 120% της αξίας του ακινήτου και πως αν η αξία του ακινήτου δε φτάνει να καλύωψει το ποσό, πρέπει να υποθηκεύσεις και άλλο ακίνητο...

Δημοσ.

Για την ασφάλεια του δανείου το έχω ακούσει και εγώ και πιστεύω ότι χρειάζεται. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το αν παίρνεις αυτόματα την επιδότηση του ΟΕΚ, εφόσον πληρείς τις προϋποθέσεις, ή αν υπάρχει περίπτωση να φας άκυρο ή να σου καθυστερήσουν την έγκριση.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Δημοσ.

Αν τηρείς τις προυποθέσεις (θα το καταλάβεις γιατί θα υποβάλλεις τα δικαιλογητικά στον οεκ)

επιλέγεις την τράπεζα της αρεσκείας σου, μετά ο οεκ θα στείλει τον μηχανικό να κάνει αυτοψία στο ακίνητο και θα καθορίσει την εμπορική αξία η οποία θα σου επιδοτηθεί.

θα σου δοθεί έγγραφο όπου θα αναγράφεται η παραπάνω αξία.

Μετά πας στη τράπεζα για να ρυθμίσεις το πότε θα γίνει η εκταμίευση.

Εγώ για ακίνητο αξίας 100.000 επιδοτήθηκα για τη αντικειμενική του αξία περίπου 67000

και αναγκαστηκα να πάρω συμπληρωματικό δάνειο.

Το επιτόκιο του επιδοτούμενου δανείου είναι κυμαινόμενο και συνδεμένο με αυτό της ΕΚΤ ενώ τα υπόλοιπα δάνεια συνδέονται με το euribor.

Δημοσ.

Ποιοι δικαιούνται να συμμετέχουν στα προγράμματα του ΟΕΚ?

Εγώ ας πούμε είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και ασφαλίζομαι στο ΙΚΑ. Μπορώ??

Δημοσ.
Ποιοι δικαιούνται να συμμετέχουν στα προγράμματα του ΟΕΚ?

Εγώ ας πούμε είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και ασφαλίζομαι στο ΙΚΑ. Μπορώ??

μπορείς αν έχεις τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων αναλόγως την οικογενειακή σου κατάσταση,επικοινώνησε ή επισκέψου κάποιο γραφείο οεκ γιανα σου δώσουνε τα έντυπα.

Δημοσ.
μπορείς αν έχεις τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων αναλόγως την οικογενειακή σου κατάσταση,επικοινώνησε ή επισκέψου κάποιο γραφείο οεκ γιανα σου δώσουνε τα έντυπα.

Από ότι είδα, οι προυποθέσεις περιλαμβάνουν

Παντρεμένος 2000

Νιόπαντρος νέο ζευγάρι 1400

Τι ορίζει το νιόπαντρος??

Δημοσ.
Από ότι είδα, οι προυποθέσεις περιλαμβάνουν

Παντρεμένος 2000

Νιόπαντρος νέο ζευγάρι 1400

Τι ορίζει το νιόπαντρος??

Βασικά κάτι τέτοια με μπερδέυουν εμένα. Άλλος λέει 1800, άλλος 2000, άλλος 2200. Τα έχω μπερδέψει. Μάλλον πρέπει να πάω από εκεί και να τα ρωτήσω αναλυτικά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...