Προς το περιεχόμενο

Asus M3A υποστηριζει sAM3?

le_bron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα μια ερωτησουλα θελω να κανω. Θελει ενας φιλος μου να αναβαθμισει τον επεξεργαστη του athlon x2 3800. Εχει την Asus M3A. Του λεω οτι δεν αξιζει να παει σε αλλον της ιδιας σειρας και οτι δε θα δει τρομερες διαφορες? Τo θεμα ειναι οτι δε ξερω αν η συγκεκριμενη μητρικη υποστηριζει socket AM3? Μπορει κανεις να με βοηθησει? Grimpr (εισαι και AMDακιας...)??

Δημοσ.

καλύτερα να γίνει επαλήθευση από το site της Asus για τους επεξεργαστές που υποστηρίζει ακριβώς για να μη γίνει καμιά βιαστική αγορά.

Δημοσ.

γνώμη μου να μην αλλάξει CPU. να αλλάξει M/B και CPU μαζί. δεν έχει νόημα. είναι αυτό που λέμε, ότι πλέον η αναβάθμιση μονο CPU είναι μύθος

Δημοσ.

Καθόλου μύθος δεν είναι.

Μύθος είναι πως οι super duper μητρικές των 200+ ευρό προσφέρουν κάτι σε σχέση με midrange μητρικές με το ίδιο chipset.

Πίστεψε με έχω μητρική με 945g του 2007 που ξεκίνησε με celeron 775, μετά πήγε σε p4 640, μετά σε E2180 και τώρα δουλεύει με E5200 @3700-3800.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=341627

Κάθε αναβάθμιση που έκανα ήταν σαν να άλλαζα όλο το pc και μου κόστισαν συνολικά 80-50-50= 180 ευρό όσο περίπου μια high end p45 λύση!!!

Όσες p45 και αν εχω δει παίζουν τα ίδια να μη σου πω και χειρότερα απο την asrockιά...

Μόνο ευκολία στο oc προσφέρουν και απο την άλλη features πολλές φορές άχρηστα και πονοκέφαλο στο πως να τις ρυθμίσεις (βλέπε DFI).:lol:

Δημοσ.

Δηλαδη να του πω να παρει τωρα κανα phenom x4 η να μαζεψει λεφτα και να παρει αργοτερα μια μητρικη των 50 ευρω και εναν phenom II 955?

Δημοσ.

Καλύτερα να ψάξεις για Phenom II X4.

O Phenom II X4 940 Black Edition ας πούμε, είναι ένας AM2+ τετραπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στα 3,0GHz με λιθογραφία στα 45nm και 6MB μνήμης L3 cache.

Και βασικά είναι ο αντίστοιχος του Phenom II X4 945 αλλά για AM2+ socket.

Γενικά o Phenom II X4 940 είναι ο μόνος σοβαρός υποψήφιος για το mobo οπότε αν δεν... δε συμφέρει να πας σε 0,65 nm AMD...

Δημοσ.

Να σας πω επειση υπαρχει ενα θεμα με την καταναλωση καπου ειδα οτι η μητρικη δεχεται μεχρι 90w επεξεργαστες και οι phenom II ου λετε ειναι 125w. Θα εχω προβλημα?

Δημοσ.

Ναι, είναι πολύ πιθανόν να έχεις πρόβλημα. Γιατί νομίζεις πως είναι τόσο περιορισμένη η CPU support list της συγκεκριμένης μητρικής, ενώ άλλες με το ίδιο chipset υποστηρίζουν μέχρι και επεξεργαστές AMD που βγήκαν χτες (που λέει ο λόγος); Υπάρχει προφανώς κάποιο θέμα με το σχεδιασμό και την υλοποίηση του PCB (τυπώμενου κυκλώματος) του μοντέλου και την επιλογή βοηθητικών κυκλωμάτων επάνω σε αυτό. Ίσως έγινε by design (για περιορισμό κόστους π.χ.), ίσως και όχι. Ποιος ξέρει;

Δημοσ.

Aφού σηκώνει Phenom ΙΙ Χ3 σημαίνει πως το microcode για τους phenom II Χ4 το έχει.

Λίγο δύσκολο να μην σηκώνει phenom II Χ4 τουλάχιστον απο πλευράς bios.

Τώρα αν τρέχει κάτι και δεν σηκώνει το vrm της μητρικής τι να πω.

Εγω θα δοκίμαζα πάντως.

Ειδικά τον AMD PHENOM II X4 920 ο οποίος παίζει να είναι και σε w ασφαλείας για το mobo.

Λογικά θα είναι 2-3 phase το mobo και γι αυτό εχει τέτοιους περιορισμούς.

Να φανταστώ πως σε overclocking πρέπει να είναι λίγο γαϊδούρι?

Κοιτα η αθάνατη η asrockia που είναι και πιο τι σηκώνει να σου φύγει το κλαπέτο.:lol:

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=ALiveDual-eSATA2&s=AM2

Και αμα γουστάρεις κοτσάρεις και agp πάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...