Προς το περιεχόμενο

Msn Live + Virus (Trojan)

PeiramatoZwo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω ένα κλασσικό πρόβλημα στο msn. Στέλνει σε όλες μου τις επαφές το παρακάτω link,

http://lmageshack. biz/ img/ imgyj.jpg

Έτρεξα αρκετά anti spyware προγράμματα αλλά δεν φαίνεται να κάνανε δουλειά. Επίσης έτρεξα το antivirus που έχω (avast).

Δεν ξέρω πως το αφαιρέσω. Μήπως έχει τύχει σε κανέναν σας ;

Δημοσ.
TO link που έβαλες, άμα σβηστούν τα κενά προσπαθεί να κατεβάσει ένα pif αρχείο από το rapidshare. Διόρθωσε αμέσως το link γιατί pif αρχεία είναι επικίνδυνα για ιους.

Όσο για το πρόβλημα σου ... χρησιμοποίησε αντιικό και antispyware και άλλαξε και κωδικό στο msn και στο email σου

α)Δεν είναι link

β)Για αυτό έβαλα τα κενά για να μην μπεί κάποιος έξυπνος και το πατήσει στην ψύχρα... Αν τώρα μπεί κανείς σε τόπικ με θέμα VIRUS κάνει copy paste σβήσει 3 κενά και τελικά κατεβάσει το αρχείο και το τρέξει κίολας, συγχώρα με, αλλά την βλακεία δεν μπορώ να την σταματήσω.

Ps το antivirus δεν με σώζει μέχρι στιγμής δεν βρήκαν κάτι 3 διαφορετικά.

Αυτό που φαίνεται να κάνει κάτι είναι το MalwareBytes...

Δημοσ.
α)Δεν είναι link

β)Για αυτό έβαλα τα κενά για να μην μπεί κάποιος έξυπνος και το πατήσει στην ψύχρα... Αν τώρα μπεί κανείς σε τόπικ με θέμα VIRUS κάνει copy paste σβήσει 3 κενά και τελικά κατεβάσει το αρχείο και το τρέξει κίολας, συγχώρα με, αλλά την βλακεία δεν μπορώ να την σταματήσω.

Ps το antivirus δεν με σώζει μέχρι στιγμής δεν βρήκαν κάτι 3 διαφορετικά.

Αυτό που φαίνεται να κάνει κάτι είναι το MalwareBytes...

Ναι, σου είπαμε να αλλάξεις τον κωδικό σου....:-)

Δημοσ.

Tό πρόβλημα μου για αρχή φαίνεται να έχει λυθεί με τα παρακάτω βήματα:

α) Απεγκατάσταση MSN,

β) Αλλαγή PASSWORD

γ) Τρέξιμο του malwarebytes και καθαρισμός σε ότι έβγαλε.

δ) Καινούργιο instal του msn messenger.

Αρχικά φίλε Αντώνη ναι το έχω κάνει. Παρόλα αυτά πρέπει να αφαιρεθεί και το κακόβουλο πρόγραμμα γιατί θα μπορεί να ξανακλέψει τα passwords. Οπότε απλά η αλλαγή δεν σε σώζει.

Isay νομίζω ότι γράφω σε γλώσσα κατανοητή. Μάθε να ξεχωρίζεις το link με κάτι που μοίαζει με link. Και επίσης είμαι 6 χρόνια σε αυτό το φορουμ (λίαν συντόμως 7), όχι 1 μήνα. Λυπήσου με και πήγαινε σε άλλο τόπικ να κάνεις υποδείξεις για θέματα κανονισμών.

Δημοσ.

...

Isay νομίζω ότι γράφω σε γλώσσα κατανοητή. Μάθε να ξεχωρίζεις το link με κάτι που μοίαζει με link. Και επίσης είμαι 6 χρόνια σε αυτό το φορουμ (λίαν συντόμως 7), όχι 1 μήνα. Λυπήσου με και πήγαινε σε άλλο τόπικ να κάνεις υποδείξεις για θέματα κανονισμών...

Αρχικά χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημα και είναι πολύ θετικό που μοιράζεσαι και τον τρόπο επίλυσης.

Από εκεί και πέρα, πρώτον δε θυμάμαι να σου έκανα κριτική για το αν τα γραφόμενά σου είναι κατανοητά (ανασφάλειες;). Δεύτερον δεν σου έκανα καμία υπόδειξη για θέματα κανονισμών, αλλά προτροπή γιατί το forum είναι γεμάτο χρήστες χωρίς εμπειρία. Αν στο σπίτι σου έχεις παιδιά, δεν αφήνεις το μαχαίρι εκτεθειμένο, έστω και αν είναι σε συρτάρι. Τέλος η 6χρονη εμπειρία σου, φαίνεται δεν ήταν αρκετή για να σε προστατεύσει από το να την πατήσεις από κάτι που ένας έμπειρος χρήστης θα το απέφευγε.

(αν έχεις κάτι άλλο να συζητήσουμε κάνε το με PM, για να διατηρήσουμε το forum καθαρό)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...