Προς το περιεχόμενο

SSD laptop vs desktop

mogolfiero

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδες.

Εκατσα και διαβασα αρκετα τοπικ περι του θεματος "SSD" ,εμαθα αρκετα αλλα πλεον εχω καποιες αποριες :)

Καταρχην εχω ενα ACER 1810T με Core 2 Duo SU7300, 4gb ram , Win 7 και Intergrated GPU GMA4500. Ειναι 11,6 και επισης ο σκληρος που φοραει ειναι ενας WD 320gb 5400@ Blue Scorpio.

Το φορητο ειναι πολυ καλο για τις αναγκες μου , αλλα το προβλημα μου ειναι ο θορυβος που προκαλειται απο τον σκληρο. Επισης τρεχω καποια προγραμματα για την σχολη (ΗΜΜΥ) οποτε δεν θα με χαλουσε η ταχυτητα ενος SSD.

Το θεμα ειναι οτι διαβαζοντας τα υπολοιπα τοπικ δεν μπορω να καταλαβω αν υπαρχουν διαφορες στους SSD αν προοριζονται για Laptop ή για Desktop.

Ψαχνω να αγορασω εναν 80αρη κατα προτιμηση που να υποστηριζει TRIM και απο οτι καταλαβα οι Intel G2 ειναι οι καλυτεροι?

Σκοπευω να κανω τν αγορα τα χριστουγεννα ελπιζοντας οτι θα εχουν πεσει λιγο ακομα οι τιμες.

Τι πρεπει να προσεξω κατα την αγορα? Και υπαρχει καποια ιδιαιτερη μεθοδος για να εγκατασταθει στο φορητο? Δεν εννοω απο μερια Hardware αλλα σε θεμα Software, επειδη καπου διαβασα οτι πρεπει να απενεργοποιηθουν τα Indexing Defragment κλπ!

Σας ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

ναι, αυτή τη στιγμή ο INTEL 80 GB G2 είναι σε πολύ καλή τιμή και 3 χρονια εγγύηση. θα δεις διαφορα σίγουρα, αν δεν σε ενδιαφέρει ο χώρος. φαντάζομαι έχεις ΣΑΤΑ έτσι?

Δημοσ.

Ναι Sata εχω, δεν ζοριζω τρομερα το PC , απλα παρατηρω οτι καποια πραγματα την πρωτη φορα που τα τρεχω μετα απο Cold Boot αργουν να "ξυπνησουν"

80gb ειναι πολυ καλα σε μεγεθος (φοβαμαι τα 64αρια) οπως επισης και το TRIM που υποστηριζουν τα INTEL.

Οποτε ο G2 ειναι καλη επιλογη τελικα ε? :)

Αρα περιμενουμε μεχρι τα Χριστουγεννα μηπως και πεσει λιγο ακομα η τιμη!

Δημοσ.

κατέληξα ότι αυτός ο δίσκος είναι μονόδρομος πλέον, ειδικά για laptop με τους 5400 που έχουν πάνω. είχα διαβάσει και σε κάποιο review του ATOM ότι ακόμα και εκείνου το responce βελτιώθηκε με τον SSD και τα win7 !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...