nathanas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Έβαλες EVR και auto-load subtitles στα options του MPC? Με δεξί κλικ -> Filters τι έχει ενεργό? Τίποτα δεν έχει ενεργό... Να τα ενεργοποιήσω όλα? και πώς? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:26 ---------- με τα υπόλοιπα αρχεία πέρα από τα .mkv μου κάνει κανονικότατα load τους υπότιτλους ο media player classic... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:28 ---------- Το πρόβλημα με τους subs λύθηκε...Βρήκα την επιλογή στα options.... όσο για το EVR δεν το βρήκα και δεν έχω καταλάβει που χρειάζεται.... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:30 ---------- και το EVR είναι ενεργοποιημένο..... Οπότε όλα καλά? Το EVR χρησιμεύει στο να κάνει decoding από την κάρτα γραφικών?
vagpap Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δεξί κλικ την ώρα που παίζει το αρχείο για να δεις τι filters έχει φορτώσει τη στιγμή που παίζει. Όσο για τα άλλα, View -> Options -> Playback -> τικ στο Auto-load subtitles & View -> Options -> Playback -> Output -> DirectShow Video τικ στο EVR Custom Pres. Μετά από αυτά, θα δεις την ώρα που παίζει κάτω στο παράθυρό του το "Playing (DXVA)" και με δεξί κλικ -> Filters -> MPC Video Decoder, στο DXVA Mode "H.264 bitstream decoder. no FGT". Αν ρίξεις και μια ματιά στο cpu utilization θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλό ;-)
nathanas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Ναι αλλά σχετικά με αυτό με την ποιότητα ξέρεις τί παίζει? Γιατί δεν έχω μείνει ευχαριστημένος... Με τους CCCP αν και είχα πρόβλημα μετά τα 5 δευτερόλεπτα η εικόνα ήταν πολύ καλύτερη... Έχω το Harry Potter στα 15GB και το σήμα της Warner το έβλεπα "τζάμι" πριν και τώρα σαν να είναι ταινία των 2-3 GB. Απλώς επειδή πειραματιζόμουν για να το φτιάξω έτρεχα συνέχεια αυτό το αρχείο και τώρα η διαφορά ποιότητας κάνει μπαμ!!! Παίζει να το κάνω να έχει καλύτερο quality στο decoding?
vagpap Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι στο να αλλάξεις τις ρυθμίσεις decoding του MPC. Έχω διαβάσει και αλλού πάντως ότι το CoreAVC (νομίζω αυτό χρησιμοποιεί το CCCP) έχει καλύτερης ποιότητας εικόνα από το MPC.
nathanas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Ναι αλλά μιλάμε για τρανταχτή διαφορά! Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να κάνω τον codec του CCCP να λειτουργήσει αντί για αυτόν? Αλλά χωρίς τα προβλήματα που είχα πριν..
parsifal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Για ανέβασε κάπου δύο captured frames από το ίδιο χρονικό σημείο της ταινίας που λες, ένα από MPC Video Decoder και ένα από ffdshow-tryouts, να δούμε τί παίζει. Για να σου κάνει τόσο χτυπητή η διαφορά, μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τις ρυθμίσεις σου. Ο MPC-HC έχει στο μενού File σχετική επιλογή (Save Image > επιλέγεις format PNG).
nathanas Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 αν το κάνω να αναπαραχθεί με τους codecs του CCCP τότε θα κολλήσει με μόνη επιλογή το reset και οπότε δεν θα μπορώ να σώσω frame.... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:01 ---------- αστο δε πειράζει μια χαρά μου κάνει και αυτός ο codec.. παιδεύτηκα να το λκάνει να δουλέψει..
parsifal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Α, τόσο χοντρό πρόβλημα. Μάλιστα. Δε δοκιμάζεις να αφαιρέσεις όλους τους codecs & codec packs που είναι εγκατεστημένοι στο σύστημά σου και να το πάρεις από την αρχή; Θα σου έλεγα να κάνεις αυτό, ένα restart και μετά εγκατάσταση ένα φρέσκο ICL-10 ffdshow-tryouts build από εδώ: http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/download.php
nathanas Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δεν θα χρειαστώ καθόλου CCCP δηλαδή αν εκγαταστήσω αυτό το πακέτο?
parsifal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Έτσι. Δεν ξέρω αν το είδες, έγραψα και παραπάνω ότι τη δουλειά που κάνει ένα codec pack μπορείς να την κάνεις και μόνος σου κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας απλώς το ffdshow-tryouts και το Haali Media Splitter.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.