Προς το περιεχόμενο

Ενίσχυση σήματος τηλεόρασης?

panais_ur

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας παιδιά,

Στην πολυκατοικία έχουμε κεντρική κεραία τηλεόρασης αλλά μετά και απο ψαγμένο tuning στην tv το σήμα σε όρισμένα κανάλια και πάλι δεν είναι ικανοποιητικό!! Ξέρετε καμιά συσκευή ενίσχυσης σήματος (και αν ναι που τη βρήσκω, πόσο, τι αποτελέσματα έχει)? Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πάω σε εσωτερική κεραία? Υπάρχει κάποια με καλά αποτελέσματα που να μη δείχνει και άσχημη στο χώρο? Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Πριν Πας σε εσωτερική ψάξου με την κεντρική. Το διαμέρισμα έχει άλλες μπρίζες τηλεόρασης ? Το πρόβλημα είναι και στις άλλες ? Συνήθως από τον κεντρικό ενισχυτή κατεβαίνουν ξέχωρα καλώδια ανα πλευρά σπιτιού. Ετσι εαν στο σαλόνι έχεις καλό σήμα αλλά στην κρεβατοκάμαρα οχι τότε μπορεί να φταίε η συγκεκριμένη καλωδίωση. Ρίξε μια ματιά στην ταράτσα που συνήθως είναι και ο κεντρικός ενισχυτής μήπως κάποιο καλώδιο έχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Ενισχυτή σήματος βρίσκεις σε καταστήματα ηλεκτρονικών, ακόμα και σε supermarkets, με κόστος περίπου 15-20 ευρώ.

Είναι περίπου στο μέγεθος μιας θήκης γυαλιών .

Αν δεν φταίει η καλωδιώση μπορεί να βελτιωθεί η λήψη σου.

Μπορεί κιόλας να μην είναι σωστά τοποθετημένη η κεραία στην ταράτσα (να βλέπει Πάρνηθα ή Υμηττό αν είσαι Αθήνα)

Η εσωτερική κεραία δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει καλή λήψη, ειδικά αν δεν είσαι ψηλά.

Μόνο με ψάξιμο θα βρεις τι σου ταιριάζει. Αν μπορείς να βρεις από γνωστούς ενισχυτή ή εσωτερική κεραία για δοκιμή θα ήταν ιδανικό για να μην δοκιμάζεις πληρώνοντας.

Δημοσ.

Ρώτα ένα γειτονά σου άν τα κανάλια που δε πιάνεις εσυ καλα ,τα πιανει καλυτερα.

Άν ναι τότε κάτι τρέχει με τη καλωδίωση τη δική σου,

βέβαια άν έχεις πρόβλημα θα είναι στα περισσότερα κανάλια σου.

Παίζει πολυ και το ενδεχόμενο να μήν είναι σωστά συντονισμένες οι κεραίες.

Μετα μπορεί να είναι και κάποια πρίζα σου να σου δημιουργει πρόβλημα (κοιτα όπως σου ειπαν και μια άλλη πριζα άν έχεις).:-)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

Καταρχήν η καλωδίωση είναι μια χαρά(και ειναι 10 ετών η πολυκατοικία οπότε δεν ποντάρω σε κεντρική φθορά). Δεν είναι χάλια το σήμα αλλά μέτριο (στην πλειοψηφία των σταθμών, το ίδιο και στο δίπλα διαμέρισμα για τα άλλα δεν ξέρω {αποξένωση} ). Το όλο θέμα μου φάνηκε χειρότερο όταν απο crt τηλεόραση πήγα σε lcd.. Είμαι σε λόφο στην Αθήνα αρκετά ψηλά και μου τη δίνει το κακό σήμα. Ξέρετε προς τα που πρέπει να κοιτάει η κεραία στην ταράτσα να το τσεκάρω? Ουσιαστικά ο ενισχυτής θα μειώνει το θόρυβο ("νερά" στην οθόνη) που προκαλείται απο το καλώδιο που φτάνει απο την ταράτσα. Καμιά εμπειρία σε πόσα dB να κοιτάξω και κάποιο μαγαζί στο κέντρο?

Δημοσ.

Ρωτα το διαχειριστη αν υπαρχει κεντρικος ενισχυτης, και ζητα να τον ανεβασουν λίγο. Μη βάλεις δευτερο ενισχυτή αν υπάρχει ήδη γιατί θα κάψεις τιποτα :P

Κοίτα και τον προσανατολισμό της κεραίας όπως είπαν παραπάνω. Κοίτα και τις κεραίες των γειτόνων που κοιτούν.

Δημοσ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

Καταρχήν η καλωδίωση είναι μια χαρά(και ειναι 10 ετών η πολυκατοικία οπότε δεν ποντάρω σε κεντρική φθορά). Δεν είναι χάλια το σήμα αλλά μέτριο (στην πλειοψηφία των σταθμών, το ίδιο και στο δίπλα διαμέρισμα για τα άλλα δεν ξέρω {αποξένωση} ). Το όλο θέμα μου φάνηκε χειρότερο όταν απο crt τηλεόραση πήγα σε lcd.. Είμαι σε λόφο στην Αθήνα αρκετά ψηλά και μου τη δίνει το κακό σήμα. Ξέρετε προς τα που πρέπει να κοιτάει η κεραία στην ταράτσα να το τσεκάρω? Ουσιαστικά ο ενισχυτής θα μειώνει το θόρυβο ("νερά" στην οθόνη) που προκαλείται απο το καλώδιο που φτάνει απο την ταράτσα. Καμιά εμπειρία σε πόσα dB να κοιτάξω και κάποιο μαγαζί στο κέντρο?

Αν έχει κεντρικο ενισχυτη η πολυκ ,προσπαθηστε για μια καλυτερη στοχευση ,Υμητο ή Παρνηθα.(όπως είπε και ο kfyros).

ΥΓ.Με κάλυψε ο φιλος Pantelwolf!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...