Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Hi to everyone! Ήθελα να μου πει όποιος ξέρει τι γίνεται με την Prepaid Card της Τράπεζας Κύπρου.... Καταρχάς, είμαι φοιτητής και θέλω να βγάλω αυτήν την προπληρωμένη κάρτα για να κάνω αγορές μέσω Internet (e-bay κ.τ.λπ.).... Πήρα τηλέφωνο στην τράπεζα για να ρωτήσω και μου είπαν ότι, εκτός από την ταυτότητα, χρειάζεται και κάτι για να αποδεικνύει το πραγματικό Α.Φ.Μ. μου, όμως δεν πολυκατάλαβα! Δε δουλεύω, ούτε έχω δουλέωει ποτέ, κι έτσι δεν μπορώ να βγάλω εκκαθαριστικό.... Που θα ζητήσω λοιπόν αυτό το χαρτί που χρειάζεται για το Α.Φ.Μ και πώς θα το ζητήσω; Επίσης, τι διαφορά έχει η Prepaid Card με την Paypal; Έχω δει ότι μπορείς να κάνεις την Prepaid να λειτουργεί ως Paypal.... Αλλά η Prepaid της Τράπεζας Κύπρου είναι Visa, και μου είπαν ότι θα μπορώ να τη χρησιμοποιώ όπου υπάρχει το σήμα της Visa.... Αν όμως εγώ την έχω κάνει Paypal, στις ιστοσελίδες τι θα πατάω, Visa ή Paypal; Κι αν σε κάποια ιστοσελίδα δεν υπάρχει Paypal, θα μπορώ να τη χρησιμοποιήσω ως Visa ή όχι? Υ.Γ.: Το ξέρω ότι είναι σπαστικό που έγραψα μια ολόκληρη έκθεση μ'ερωτήσεις και είναι κουραστικό να διαβάζεις και να απαντάς όλα αυτά, απλώς είμαι άσχετος με τις κάρτες και τις αγορές μέσω Internet! Νέος στο επάγγελμα!
slipknot Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δεν χρησιμοποιώ κάρτα της τράπεζας Κύπρου αλλά αυτά που ξέρω είναι τα εξής. Φίλος πήγε να βγάλει χρεωστική στην τράπεζα Πειραιώς και του ζήτησαν ταυτότητα και ΑΦΜ. Ούτε εκείνος είχε δουλέψει μέχρι τότε αλλά ο υπάλληλος της τράπεζας τον ενημέρωσε ότι μπορεί να βγάλει ΑΦΜ χωρίς πρόβλημα και του είπε που να πάει. Το έβγαλε σε μία μέρα αν θυμάμαι καλά. Το paypal είναι μια υπηρεσία χρηματικών συναλλαγών και χρησιμοποιείται πολύ σε αγοραπωλησίες μέσω eBay, λόγω του ότι είναι απλή διαδικασία και υπάρχει μικρός κίνδυνος να χάσεις τα λεφτά σου. Φτιάχνεις ένα λογαριασμό και τον συνδέεις με την κάρτα ή το λογαριασμό που έχεις στην τράπεζα και έτσι γίνονται οι συναλλαγές. Κάποια διαδικτυακά καταστήματα ίσως δέχονται και πληρωμές μέσω paypal. Το σίγουρο όμως είναι ότι δέχονται κάρτες, πχ visa. Αν η κάρτα σου φέρει το λογότυπο visa δεν πιστεύω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Και η δικιά μου χρεωστική της τράπεζας Πειραιώς φέρει το ίδιο λογότυπο και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα μέχρι στιγμής. Για αγορές μέσω eBay προτιμάς paypal.
isay Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 ΑΦΜ βγάζεις στην εφορία που υπάγεσαι. Εύκολο και γρήγορο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.