Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με επανεκκίνηση

iwoof

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά και χαρά

Έιχα κάνει πρόσφατα (το καλοκαίρι) μια αναβάθμιση του επεξεργαστή παίρνοντας τον Intel Pentium Dual Core E5200 / 2.5 GHz, έβαλα και 2 GB ram, άλλαξα και το τροφοδοτικό, και τη μητρική - δε θυμάμαι τι μοντέλο. Χρησιμοποιώ xp και κάποιες εφαρμογές γραφείου, internet, απλά πράγματα. Η αναβάθμιση έγινε σε ένα μικρό κατάστημα εκτός Αθηνών. Πριν 10 μέρες εμφανίστηκε πρόβλημα -επανεκκίνηση στα καλά καθούμενα- φαντάστηκα οτι είναι πρόβλημα υπερθέρμανσης και τον πήγα στο Πλαίσιο (Αθήνα). Εκεί βάλανε μια θερμομονωτική κόλλα και μου είπαν οτι είναι τυπικό πρόβλημα αυτο. Επιπλέον πρόσθεσε ο τύπος οτι σε 2-3 μήνες θα έχω πάλι τα ίδια προβλήματα και οτι θα ηταν καλύτερα να αλλάξω (!) υπολογιστή. Επιπλέον μου είπαν οτι θα είναι δύσκολο να βρούνε ανεμιστηράκι και οτι πρέπει να γίνει αναβάθμιση - ως καλοί πωλητές είχαν έτοιμη μια "προσφορά" με 350-400ε (έλεος έτσι ?).

Όλα καλά μέχρι εκεί. Τις τελευταίες μέρες κάνει πάλι επανεκκινήσεις χωρίς λόγο.

Καταρχάς, υπάρχει περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικό ? Αν έφταιγε η τροφοδοσία θα άναβε ο υπολογιστής ? Παλιότερα μου είχε καεί ένα τροφοδοτικό και ο υπολογιστής δεν έπαιρνε μπρος - μύρισε καμμένο, ήταν προφανές. Τώρα ο υπολογιστής ανάβει αλλά μπορεί να κάνει επανεκκίνηση ανά πάσα στιγμη ακόμα και όταν δεν τρέχω κάποιο πρόγραμμα.

Η ερώτηση μου είναι, αν ο επεξεργαστής ειναι τόόόόσο παλιός που να μην βρίσκουν κατάλληλο ανεμιστηράκι - ή τέλοσπάντων μια (οικονομική) λύση ???

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Εκεί βάλανε μια θερμομονωτική κόλλα

It's thermal paste δηλαδή θερμοαγώγιμη πάστα.

και μου είπαν οτι είναι τυπικό πρόβλημα αυτο.

Επιπλέον πρόσθεσε ο τύπος οτι σε 2-3 μήνες θα έχω πάλι τα ίδια προβλήματα και οτι θα ηταν καλύτερα να αλλάξω (!) υπολογιστή. Επιπλέον μου είπαν οτι θα είναι δύσκολο να βρούνε ανεμιστηράκι και οτι πρέπει να γίνει αναβάθμιση - ως καλοί πωλητές είχαν έτοιμη μια "προσφορά" με 350-400ε.

facepalm2.jpg

ThReSh sorry.. :Ρ

Καταρχάς, υπάρχει περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικό ? Αν έφταιγε η τροφοδοσία θα άναβε ο υπολογιστής ?

Το ότι ανάβει δε σημαίνει αυτομάτως ότι δεν υπάρχει (ενδεχόμενο) πρόβλημα τροφοδοσίας.

Παλιότερα μου είχε καεί ένα τροφοδοτικό και ο υπολογιστής δεν έπαιρνε μπρος - μύρισε καμμένο, ήταν προφανές.

Άλλο έχει καεί και άλλο υπολειτουργεί.

Τώρα ο υπολογιστής ανάβει αλλά μπορεί να κάνει επανεκκίνηση ανά πάσα στιγμη ακόμα και όταν δεν τρέχω κάποιο πρόγραμμα.

1. Μας λες από τι αποτελείται το σύστημα και ακριβές μοντέλο τροφοδοτικού.

2. Τσεκάρεις θερμοκρασίες.

Η ερώτηση μου είναι, αν ο επεξεργαστής ειναι τόόόόσο παλιός που να μην βρίσκουν κατάλληλο ανεμιστηράκι - ή τέλοσπάντων μια (οικονομική) λύση ???

Δε βγαίνει νόημα απ' το παραπάνω.

Πριν 10 μέρες εμφανίστηκε πρόβλημα -επανεκκίνηση στα καλά καθούμενα- φαντάστηκα οτι είναι πρόβλημα υπερθέρμανσης και τον πήγα στο Πλαίσιο (Αθήνα).

Αν σου πω τι φαντάζομαι εγώ κατά διαστήματα θα πάψεις να φαντάζεσαι..

Τι πάει να πει φαντάστηκες; Είχες κάποια ένδειξη ή είχες κάποιο γνωστό που με τη σειρά του είχε ένα γνωστό που εκείνος όντως είχε πρόβλημα υπερθέρμανσης;

Δημοσ.

Ωραία απάντηση. Φχαριστώ phanispal.

It's thermal paste δηλαδή θερμοαγώγιμη πάστα.

Χρήσιμη πληροφορία. Το paste μεταφράζεται και ως κόλλα ενώ το θερμοαγώγιμη είναι thermal conductive (για να διατηρήσω το πνεύμα της απάντησης).

Επιπλέον πρόσθεσε ο τύπος οτι σε 2-3 μήνες θα έχω πάλι τα ίδια προβλήματα και οτι θα ηταν καλύτερα να αλλάξω (!) υπολογιστή. Επιπλέον μου είπαν οτι θα είναι δύσκολο να βρούνε ανεμιστηράκι και οτι πρέπει να γίνει αναβάθμιση - ως καλοί πωλητές είχαν έτοιμη μια "προσφορά" με 350-400ε.

Σημείωση: όταν παραθέτεις μια πρόταση μου, σε παρακαλώ να την παραθέτεις αυτούσια και όχι επιλεκτικά. Στην πρόταση περιλαμβάνεται το "έλεος έτσι?".

Δε βγαίνει νόημα απ' το παραπάνω.

Εϊναι ξεκάθαρη η διατύπωση.

Αν σου πω τι φαντάζομαι εγώ κατά διαστήματα θα πάψεις να φαντάζεσαι..

Τι πάει να πει φαντάστηκες; Είχες κάποια ένδειξη ή είχες κάποιο γνωστό που με τη σειρά του είχε ένα γνωστό που εκείνος όντως είχε πρόβλημα υπερθέρμανσης;

Δηλαδή έχω ένα πρόβλημα, προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει, και εσύ με ρωτάς γιατί υπέθεσα (φαντάστηκα αν προτιμάς) οτι μπορεί πρόβλημα υπερθέρμανσης ? Έπρεπε να ρωτήσω αμέσως κάποιον ειδικό. Αλλά είχα μια επιφοίτηση. Σχόλια σαν τα τονισμένα δεν βοηθούν ιδιαίτερα την κατάσταση - σκέφτηκες οτι μπορεί να είναι προσβλητικά ? Περιττό να προσθέσω οτι δεν με ενδιαφέρει τι κατεβάζει η φαντασία του καθενός/μιας.

Το τροφοδοτικό είναι της Jou Jye electronics (made in China), στα 350 W. Είναι καινούργιο - αγοράστηκε το καλοκαίρι. Η μητρική είναι η Gigabyte GA-G31M-ES2L με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (Intel GMA 3100) - έχει μια dimm 2 GB.

Δημοσ.

1. Χρησιμοποίησε αν θες τη λειτουργία της παράθεσης ώστε να είναι περισσότερο ευανάγνωστο το κείμενό σου.

2. Σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε σκοπό μου να σε προσβάλω ή οτιδήποτε παρόμοιας φύσεως.

3. Η ερώτηση που κάνεις μάλλον θα έπρεπε να είναι έτσι: Είναι ο επεξεργαστής τόσο παλιός ώστε να μη βρίσκουν κατάλληλο ανεμιστηράκι - ή τέλος πάντων μια (οικονομική) λύση;

Πώς κολλάς το "αν" με το "που" δεν έχω καταλάβει ακόμα, όσες φορές κι αν έχω προσπαθήσει να το διαβάσω.

4. Φυσικά και σε ρωτάω για ποιο λόγο υπέθεσες ότι μπορεί να είναι πρόβλημα υπερθέρμανσης, με απώτερο σκοπό να βγάλω με το τσιγκέλι κάποια χρήσιμη πληροφορία ώστε να σε βοηθήσω.

Τσέκαρες θερμοκρασίες και πήγε εκεί το μυαλό σου; Παρατήρησες να ανεβαίνει η θερμοκρασία του δωματίου μετά από ώρα όταν ενεργοποιείς το σύστημα; Τι ακριβώς;

Γιατί οι επανεκκινήσεις μπορεί να οφείλονται σε πολλούς λόγους.

5. Το τροφοδοτικό σου είναι το λιγότερο κάκιστο.

Δημοσ.

2. Να διαβάζεις καλύτερα αυτά που γράφεις - προς τι τα σχόλια προς τρίτους ?

3.Η ερώτηση βγάζει νόημα αφού εκφράζεται σε πλάγιο λόγο ("Η ερώτηση μου είναι, αν ο επεξεργαστής..."). Θα μπορούσες να με επιπλήξεις το ερωτηματικό στο τέλος (που μάλλον δεν πρόσεξες). Την κατάλαβες πάντως χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

4. "με απώτερο σκοπό να βγάλω με το τσιγκέλι κάποια χρήσιμη πληροφορία ώστε να σε βοηθήσω".

Δεν νομίζω οτι χρειάζεται "να βγάλεις κάτι με το τσιγκέλι" - μπορείς να ρωτήσεις άμεσα.

Με ρώτησες, μεταξύ άλλων, γιατί μπορεί να φταίει η θερμοκρασία. O λόγος είναι ο εξής: έκανε επανεκκινήσεις πριν 10 μέρες, τον πάω στο Πλαίσιο, βάζουν την θερμομονωτική κόλλα, τον παίρνω πίσω και τις τελευταίες μέρες πάλι κάνει επανεκκινήσεις. Σκέφτηκα οτι η θερμομονωτική μπορεί να μην δούλεψε καλά. Με έχει βάλει σε υποψίες ο υπάλληλος στο Πλαίσιο, ο οποίος -πέραν του ότι προσπαθεί να μου πουλήσει ότι έχει το κατάστημα- μπορεί να έχει δίκιο.

5. Το τροφοδοτικό δεν είναι καλό αλλά είναι καινούργιο - αποκλείω το ενδεχόμενο να έχει πρόβλημα γιατί γίνεται επανεκκίνηση και όχι τερματισμός.

Δημοσ.

Το οτι κάνει επανεκκίνηση δεν έχει σχέση.Είναι επιλογή όπως πχ μπορείς να επιλέξεις αν θές σε κάποιο σφάλμα των XP να σου δείχνει blue screen ή να κάνει αμέσως restart.Θα μπορούσε κάλλιστα και να κλείνει..

Δεν ξέρω τι απαιτήσεις μπορεί να έχει ένα σύστημα σαν το δικό σου αλλά εμπειρικά δεν αποκλείω να είναι ελλιπής τροφοδοσία..Καλύτερα όμως αυτό να στο πει κάποιος άλλος που ξέρει πάνω κάτω τι απαιτήσεις έχει το σύστημά σου.

Αυτό που σίγουρα θα μπορούσες να κάνεις για να δεις αν φταίει η θερμοκρασία είναι να την τσεκάρεις με κάποιο πρόγραμμα..Βέβαια αυτό που μου κάνει εντύπωση, και με κάνει να πιστεύω οτι δεν είναι λόγω θερμοκρασίας, είναι το οτι το pc δεν σου έσβηνε το καλοκαίρι που η ζέστη χτυπάει κόκκινο και το κάνει τώρα..

Δημοσ.

Πήγαινε στην προβολή συμβάντων μήπως αναφέρει κάποια εφαρμογή που μπορεί να δημιουργεί το πρόβλημα. Επίσης με το memtest δοκίμασε τις μνήμες σου.

Δημοσ.

έλεγξε μνήμες όπως είπαν παραπάνω και τον δίσκο με το HDTUNE αν έχει "χτυπήσει". φαντάζομαι είναι λίγο παλιός έτσι?

αυτή τη CPU την είχα κι εγώ παλιότερα και ήταν ότι πιο δροσερό είχα ποτε αρκεί να έχει τοποθετηθεί σωστά η "ψιχτρα"

αυτό το σύστημα ακόμα και με 200w τροφοδοτικό λειτουργεί, εκτος και έχεις καμια "σοβαρή" κάρτα γραφικών πάνω

Δημοσ.

Καλημέρα

Φίλε iwoof είναι στα σίγουρα τροφοδοτικό καθως δουλεύω πανω στο αντικειμενο είχε τυχει και ειχαμε παραγειλει 4 υπολογιστές ολοιδιους και είχε τύχει να εχουν το συγκεκριμένο τροφοδοτικο joy jye electronics model: jj-350ppga λοιπόν και τα τέσσερα παρουσιασαν το ίδιο πρόβλημα και οπως καταλαβαινεις και τα τεσσερα τροφοδοτικα πήγαν για πέταμα και αντικατασταθηκαν απο άλλα και τωρα δουλεύουν μια χαρά.

Δημοσ.

Γιατι προφανώς ολη η συγκεκριμενη παρτιδα ήταν ελλατωματικη και απλα δεν βγηκαν να το πουν....4 στα 4 πηγαν για πέταμα για των ακριβώς ίδιο λόγο... ξαφνικα αποφασιζε να κανει επανεκινηση δεν νομίζω να είναι τυχαίο. Να δουμε θα γίνει το 5 στα 5????

Δημοσ.

4 στα 4 δεν νομίζω να είναι τυχαιο προφανως επιδικνυει αστοχια υλικου και προβλημα σε αυτο το μοντέλο το οποιο προφανώς η εταιρία ποτε δεν το είπε...Για να δουμε θα γίνει το 5στα5???

Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Το HdTune δεν εμφάνισε κάποιο πρόβλημα, θερμοκρασία φυσιολογική, οι μνήμες φαίνεται να είναι εντάξει. Έκανα και έναν έλεγχο για ιούς κλπ (avg free, trojan remover) δεν βρέθηκε κάτι.

Πλέον αρχίζει και εμφανίζει μπλε οθόνες: κολλάει και εμφανίζει μια μπλε οθόνη με κύματα που τρεμοπαίζουν. Είναι περίεργο, δεν είναι σαν τις κλασσικές μπλε οθόνες των win αλλά σαν χαλασμένη τηλεόραση - θυμίζει και λίγο σχέδιο από πουλόβερ. Άμα είναι πρόβλημα της κάρτας γραφικών την έχω πατήσει άσχημα γιατί είναι ενσωματωμένη στη μητρική.

Προς rethimno13: μήπως είδες κάτι παρόμοιο ? Τα προβλήματα φάνηκαν αμέσως ή μετά από κάποιο διάστημα ?

Θα με καλύψει ένα τροφοδοτικό στα 300 W ή να πάρω μεγαλύτερο ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...