agios89 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Καταρχάς καλημέρα! θα ήθελα να παραθέσω ένα πρόβλημα που μου δημιουργήθηκε στο laptop μου. Μοντέλο acer AMD Turion 62 x2 , 2GB Ram , 320gb hard disk , dvd-rw optiarc , και λειτουργικό windows vista Το πρόβλημα είναι το εξής: έχω το laptop εδώ και 2,5 χρόνια και μέχρι και την περασμένη εβδομάδα έγγραφα ότι cd-dvd ήθελα , ώσπου ξαφνικά χάνεται το εικονίδιο της μονάδας (F) DVD-RW από το παράθυρο του ''υπολογιστής μου''!!! Η συσκευή ανοίγει κανονικά και το πράσινο λαμπάκι ανάβει καθώς το πιέζω για να πραγματοποιηθεί ''εξαγωγή''. Το αξιοσημείωτο είναι το εξής , μετά από αρκετό ψάξιμο στο φορουμ πραγματοποίησα και εγώ <<κατάργηση>> της συσκευής (Τυπικός ελεγκτής IDE διπλού καναλιού PCI) από τη διαχείρηση συσκευών και ενώ μετά το reboot ξαναπεράστηκαν οι drivers και ήμουν κομπλέ , σε 2 λεπτά μου ξανα-ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ το εικονίδιο την μονάδας dvd-rw!!!! Όποιος γνωρίζει κάτι ας παραθέσει τη γνώση του και την εμπειρία του μήπως και τα βγάλω πέρα! Ευχαριστώ εκ των προταίρων!!!
pcos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 δυστυχώς τα drdrw στα laptop είναι χειριστiς ποιότητας. μήπως να έψαχνες κάνα νέο firmware να του περάσεις μήπως φτιάξουν τα πράματα.
agios89 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Επειδη ειμαι αρχάριος αλλα με όρεξη για ''σκαλισμα'' θα ήθελα αν μπορουσατε να γινετε λιιιγο πιο αναλυτικοι... Καταρχάς, δεν ξερω να βρισκω το firmware , όσων αφορά αυτό που έχω τώρα δηλαδή.. Πού πάω για να ελένξω έκδοση? 2ον εφόσον με καλύπτουν οι ήδη υπάρχων drivers (μετα απο κάθε reboot εμφανιζεται παροδικα... η μονάδα dvd-rw μου) γιατί να εμβαθύνω εγκαθιστώντας νέους?? Και πάλι ευχαριστώ για τα reply σας!!!
pcos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 αν ξερεις το μοντελο του DVDRW πας κατευθειαν στο site του κατασκευαστη και ψαχνεις. αλλιως πανε στο site του κατασκευαστη του laptop και ψαξε εκει
gdriver Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 αφού όπως λές η οπτική μοναδα σου χάνεται παροδικώς τότε οι οδηγοί δέ σε καλύπτουν. εγκατέστησε καινούριους και δές. δοκίμασε κάθε πιθανή λύση. δές επίσης άν μετά από κάθε επανεκκίνηση αλλάζουν οι παράμετροι τών windows καί καταργείται η συσκευή από μόνη της.
agios89 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Πώς μπορώ να καταλάβω άν αλλάζουν οι παράμετροι? Και άν συμβαίνει κάτι τέτοιο πώς μπορώ να το αλλάξω? Επίσης, γιατί μπορεί να αλλάζουν μόνοι τους οι παράμετροι των windows τώρα και δεν άλλαζαν πιο πρίν? πφφ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.