Προς το περιεχόμενο

Κλοπή πινακίδων

eneta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Σάββατο που πέρασε, στις 19.00μ.μ. μου έκλεψαν και τις δύο πινακίδες του αυτοκινήτου μου μέσα από την πυλωτή (ανατολική Θεσ/νίκη)

Τώρα εκτός του ότι έχω να περιμένω μέχρι την Τετάρτη για να πάρω βεβαίωση απο το αστυνομικό τμήμα (αύριο είναι σε επιφυλακή λόγω 17 Νοέμβρη) , να δώσω 30ευρώ παράβολα και να τρέχω να βγάλω νέες , φοβάμαι μη τυχόν και ξαναγίνει..

Ξέρει κανείς κάποιον τρόπο τοποθέτησης πινακίδων έτσι ώστε να μην μπορούν να τις βγάλουν με τη μία?

Στην αντιπροσωπεία μου τις είχαν περασμένες με βίδες και μου είπαν πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος που να είναι ασφαλής.

Σκέφτομαι να τις πριτσινώσω παρότι ξέρω ότι είναι παράνομο αλλά μήπως μπορούν να τις κλέψουν και έτσι?

Υπάρχει άλλος τρόπος ?

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σκέφτομαι να τις πριτσινώσω παρότι ξέρω ότι είναι παράνομο αλλά μήπως μπορούν να τις κλέψουν και έτσι?

Υπάρχει άλλος τρόπος ?

Aν κανεις κατι τετοιο και σε παρει χαμπαρι το οργανο θα πληρωσεις πολλαπλασιο προστιμο των 30ευρω...

Προφανως και δεν πρεπει να κανεις απολυτως τιποτα στις πινακιδες. Ανεξαρτητως νομων και λοιπων η απλη λογικη λεει πως αν κανεις κατι τετοιο ο Χ αστυνομικος θα υποψιαστει οτι το κανες για να μη μπορουν να στις αφαιρεσουν οταν παρανομεις. Οποτε αστες ετσι κι αμα τις κλεψουν, τις κλεψανε...

Δημοσ.

Τις κολας με πολυεστερα πανω στον προφυλακτηρα (μπολικο πραμα οχι τσιγκουνιες) και βαζεις και τις κανονικες βιδες για μοστρα... μετα απο αυτο αφαιρουνται μονο μαζι με τον προφυλακτηρα....

(οταν θελεις να τις αφαιρεσεις εσυ υπαρχει διαλυτικο)

• Super Moderators
Δημοσ.
Τις κολας με πολυεστερα πανω στον προφυλακτηρα (μπολικο πραμα οχι τσιγκουνιες) και βαζεις και τις κανονικες βιδες για μοστρα... μετα απο αυτο αφαιρουνται μονο μαζι με τον προφυλακτηρα....

και αν/όταν γίνει αυτό που αναφέρει ο MiDi_MiLiz τι θα κάνει?

Δημοσ.
και αν/όταν γίνει αυτό που αναφέρει ο MiDi_MiLiz τι θα κάνει?

Σωστά. Αν είναι την κολλάω και με logo.. Το ζήτημα είναι εάν υπάρχει κάτι που να μην βγαίνει τόσο εύκολα όσο οι απλές βίδες. Μου είπαν κάτι για βίδες άλεν. Ισχύει?

Δημοσ.

Κάνεις πλάκα ε;

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις Alem. Θέλουν ειδηκό κλειδί για να τις βγάλουν και σιγά μην έχουν...όλα αυτά τα κλεφτρόνια με σταυρό πάνε. ;)

Τώρα αν τις κολίσεις με κανένα αφρό απο πίσω που να ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ δεν νομίζω να κάτσει ο αστυνομικός να προσπαθεί να τις βγάλει...το πολύ πολύ αν εμποδίζεις πολύ θα φωνάξει γερανό να στο πάρουν.

Αν θες να μην βγαίνουν με τίποτα πάρε λίγο σιδηρόκολα βάλε και γύρω γύρω κόλα πλακιδίων μετά γέμισε με αφρό και λίγο σιδηρόκολα το προφυλακτίρα και οι πινακίδες σου πάνε πλέον μαζί με το σασί. :-D

(όταν θέλεις να τις αφαιρέσεις εσυ...πουλάς το αυτοκίνητο)

Δημοσ.
Σωστά. Αν είναι την κολλάω και με logo.. Το ζήτημα είναι εάν υπάρχει κάτι που να μην βγαίνει τόσο εύκολα όσο οι απλές βίδες. Μου είπαν κάτι για βίδες άλεν. Ισχύει?

Και οι άλεν βίδες βγαίνουν αν έχεις κλειδί άλεν. Απλώς δεν κουβαλάς άλεν κλειδί γιατί είναι για ορισμένες περιπτώσεις. Τις πινακίδες δε νομίζω να στις κλέψανε χωρίς πρώτα να μη σταμπάρανε το αμάξι και να είδαν τι χρειάζονται για να τις ξεβιδώσουν, οπότε και με άλεν δε "σώζεσαι". Ίσως το μέρος είναι τέτοιο που τους βολεύει να κάνουν τη βρωμοδουλειά τους ανενόχλητοι, οπότε αν ισχύει αυτό, ή αλλάζεις χώρο στάθμευσης (δύσκολο να γίνει) ή ελπίζεις να ήτανε η πρώτη και η τελευταία φορά. Δε θα σε συμβούλευα να βάλεις άλλες βίδες ή να κάνεις πατέντες, γιατί αν ο αστυνομικός δε μπορεί να βγάλει πινακίδες, ίσως να καλέσει γερανό και να πληρώνεις άδικα χρήματα. Αν έχεις όμως μεγάλο πρόβλημα, τότε η μόνη για εμένα λύση, ίσως αστεία, είναι να τις ξεβιδώνεις κάθε βράδυ και να τις βιδώνεις.....το πρωί. Ή αν μπορείς κόλλησε το αμάξι σε κάποιο ντουβάρι αν έχεις στο χώρο στάθμευσής σου για να ξεβιδώνεις μόνον τη μία....

• Moderators
Δημοσ.

Αληθεια, σε τι αποσκοπει το κλεψιμο των πινακιδων?

Θελω να πω, τι κερδιζει ο κλεφτης? Του φαινονται χρησιμες καπου...?

Δημοσ.

Τις βάζουν σε κλεμμένα ή λαθραία αυτοκίνητα (στα 2α μαζί με τις αντίστοιχες κλεμμένες άδειες). Γνωστού μου του τις πήραν και του τηλεφώνησαν 2 μέρες μετά, τις είχε βρει η αστυνομία σε άσχετο αμάξι στη Χαλκιδική, το οποίο ήταν γεμάτο "καρτέλες" αυγά. :S

Δημοσ.
Αληθεια, σε τι αποσκοπει το κλεψιμο των πινακιδων?

Θελω να πω, τι κερδιζει ο κλεφτης? Του φαινονται χρησιμες καπου...?

Ταινίες δέν βλέπεις;:P

Κανα colpo grosso,καμιά απαγωγή,κανα χτύπημα χρηματαποστολής...τρομοκρατική ενέργεια ίσως;

H κανα τσογλάνι που δεν είχε τι να κάνει και έπρεπε να δείξει την απειροτσογλανοσύνη του στην τσογλανοπαρέα του

edit:Ισχύει και αυτό που λέει ο angmar.Πανάκριβα πολυτελή αυτοκίνητα φεύγουν για Αλβανία χρόνια τώρα...

• Moderators
Δημοσ.

Μωρε ταινιες βλεπω, αλλα για ποιο λογο να παρει καποιος πινακιδες απο ενα αυτοκινητο το οποιο βρισκεται σε στεγασμενο γκαραζ σε πιλωτη πολυκατοικιας?

Αν ηταν το αμαξι μονο κι ερμο σε κανα απομερο δρομακι ή κατι τετοιο να το καταλαβω...

Δημοσ.

Μπορεί να έτυχε.Δέν πιστεύω οτι υπάρχει κάτι που εμποδίζει και ενδεχομένως να αποθαρρύνει τον όποιο ¨ενδιαφερόμενο", αν το αμάξι είναι σταθμευμένο στην πυλωτή.5~6 βόλτες είναι η κάθε βίδα και έφυγε η πινακίδα.

Επίσης δέν ανέφερε ο/η eneta αν υπάρχει κάποιος καλοθελητής στην γειτονία,αν ήρθε σε αντιπαράθεση με κάποιο άτομο και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τα αντίποινα.

Πλάκα πλάκα δέν έχω βάλει την κουκούλα απόψε...

Δημοσ.
Και οι άλεν βίδες βγαίνουν αν έχεις κλειδί άλεν. Απλώς δεν κουβαλάς άλεν κλειδί γιατί είναι για ορισμένες περιπτώσεις. Τις πινακίδες δε νομίζω να στις κλέψανε χωρίς πρώτα να μη σταμπάρανε το αμάξι και να είδαν τι χρειάζονται για να τις ξεβιδώσουν, οπότε και με άλεν δε "σώζεσαι". Ίσως το μέρος είναι τέτοιο που τους βολεύει να κάνουν τη βρωμοδουλειά τους ανενόχλητοι, οπότε αν ισχύει αυτό, ή αλλάζεις χώρο στάθμευσης (δύσκολο να γίνει) ή ελπίζεις να ήτανε η πρώτη και η τελευταία φορά. Δε θα σε συμβούλευα να βάλεις άλλες βίδες ή να κάνεις πατέντες, γιατί αν ο αστυνομικός δε μπορεί να βγάλει πινακίδες, ίσως να καλέσει γερανό και να πληρώνεις άδικα χρήματα. Αν έχεις όμως μεγάλο πρόβλημα, τότε η μόνη για εμένα λύση, ίσως αστεία, είναι να τις ξεβιδώνεις κάθε βράδυ και να τις βιδώνεις.....το πρωί. Ή αν μπορείς κόλλησε το αμάξι σε κάποιο ντουβάρι αν έχεις στο χώρο στάθμευσής σου για να ξεβιδώνεις μόνον τη μία....

Φοβήθηκα λίγο με αυτό που λες γιατί οι βίδες είχαν επάνω πλαστικά καπάκια για να μην φαίνονται.. Αυτό σημαίνει ότι έκαναν καλή προετοιμασία..Δηλαδή ήρθαν έβγαλαν τα καπάκια να δουν τί βίδες είναι και ξαναπέρασαν άλλη μέρα να τις πάρουν? Αυτό μου μυρίζει κακοήθεια και όχι κλοπή.. Τώρα όσον αφορά την λύση , δεν γίνεται δυστυχώς γιατί μπρος και πίσω δεν υπάρχει τοίχος και θα κάθομαι κάθε μέρα να βιδώνω και να ξεβιδώνω? Χμμμμ..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:32 ----------

Μπορεί να έτυχε.Δέν πιστεύω οτι υπάρχει κάτι που εμποδίζει και ενδεχομένως να αποθαρρύνει τον όποιο ¨ενδιαφερόμενο", αν το αμάξι είναι σταθμευμένο στην πυλωτή.5~6 βόλτες είναι η κάθε βίδα και έφυγε η πινακίδα.

Επίσης δέν ανέφερε ο/η eneta αν υπάρχει κάποιος καλοθελητής στην γειτονία,αν ήρθε σε αντιπαράθεση με κάποιο άτομο και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τα αντίποινα.

Πλάκα πλάκα δέν έχω βάλει την κουκούλα απόψε...

Τί να σου πω.. Ανοιχτή αντιπαράθεση δεν είχα με κανέναν αλλά μπορώ να ξέρω εγώ τί κουβαλάει ο καθένας στο κεφάλι του? Εδώ στο χαράζουν γιατί είναι καλύτερο από το δικό τους, θα κολλούσε στο να μου πάρει τις πινακίδες για να τρέχω???

Δημοσ.

Δεν έχω ασκήσει το επάγγελμα του ληστή ;) Μου έχουν όμως κλέψει κλασικά το radiocd από το αυτοκίνητο, το οποίο το είχα παρκαρισμένο σε κεντρικό δρόμο. Για να κλέψει κάποιος πινακίδες, μάλλον είναι οργανωμένος, γιατί τις κλεμένες πινακίδες τις χρησιμοποιούν για σοβαρές βρωμοδουλειές (ληστείες και τα παρόμοια). Επίσης νομίζω πως είναι ευκολότερο να βγάλεις τις πινακίδες από ένα αυτοκίνητο που είναι σε πυλωτή, απ' ότι αν ήταν στο δρόμο απ' όπου θα υπήρχε να περάσει κάποιος με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια. Ή μπορεί κάποιος από ένα παράθυρο να τους έβλεπε. Δεν είναι όμως τόσο συχνό το φαινόμενο και δεν έχω ακούσει κανέναν που να του κλέψανε 2 φορές τις πινακίδες. Συνήθως κλέβουν και ξανακλέβουν radiocd κλπ άτομα που έχουν ανάγκη για αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...