Προς το περιεχόμενο

The Prisoner (TV)

Gi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Πριν λιγο βγηκε το πρωτο και δευτερο επεισοδιο και ριχνοντας μια ματια στο imdb,ειδα ενδιαφερον cast.James Caviezel, Ian McKellen

Προκειται για update της σειρας του 1967,Τhe Prisoner. Τωρα τι εστι το"update",υποθετω πως θα μιλαμε για κατι σαν συνεχεια.Κανεις που να χει δει το πρωτοτυπο?

• Members
Δημοσ.

Το αυθεντικό Prisoner μου άρεσε πολύ. Για να μην επαναλαμβάνομαι, αντιγράφω αυτά που έχω γράψει και σε άλλο thread:

* Το αυθεντικό Prisoner πάντως ήταν σειρά πολύ μπροστά από την εποχή της. Δεν είναι για όλα τα γούστα, μιας και είναι πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει, αλλά έχει πολύ ψαγμένο σενάριο και ωραία αλληγορία. Κάπου διάβασα ότι ο δημιουργός της (σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής της) επηρεάστηκε για το σενάριό του από τον Πύργο του Κάφκα, ενώ προφανείς είναι και οι επιρροές από τον Όργουελ (1984 κυρίως).

Γενικά όποιος αντέξει να την δει ολόκληρη πιστεύω πως δεν θα το μετανιώσει στο τέλος, μιας και η σειρά έχει πολύ ενδιαφέροντες προβληματισμούς και πάρα πολύ υλικό για συζήτηση, αφού την ολοκληρώσεις.

Α, επίσης, καθώς την έβλεπα, κατά καιρούς έβρισκα στοιχεία που μου θύμιζαν διάφορες άλλες μεταγενέστερες σειρές, από το Twin Peaks και το Lost μέχρι το Battlestar Gallactica. Γενικά πρέπει να έχει επηρεάσει πολύ κόσμο...

Από ότι έχω δει πάντως, τα επεισόδια προβάλλονται όλα μαζί μέσα σε 3 μέρες, οπότε θα περιμένω να τα δω όλα μαζί μάλλον....

Επίσης, από ότι βλέπω στο imdb, οι τίτλοι των επεισοδίων είναι ίδιοι ή παρόμοιοι με αντίστοιχους τίτλους επεισοδίων από το πρωτότυπο. Από ότι διαβάζω στη wikipedia θα υπάρχουν μεν ευθείες αναφορές στο πρωτότυπο, με απευθείας "ξεσήκωμα" ολόκληρων σκηνών, αλλά η υπόθεση θα αποκλίνει σε κάποια σημεία. Π.χ. πολύ χαρακτηριστικό από ότι βλέπω είναι ότι ο Ν. 2 (ακολουθεί πολύ μικρό spoiler)

στο remake είναι σταθερός (McKellen), ενώ στο πρωτότυπο ήταν διαφορετικός στα περισσότερα επεισόδια

.

Τέλος, στο imdb είδα και μια εύστοχη κατά τη γνώμη μου απορία: "Could David Lynch pull this off ?". Έχοντας δει το πρωτότυπο, πιστεύω κι εγώ πως θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν το remake το αναλάμβανε ο Lynch.

• Moderators
Δημοσ.

Το περίμενα πως και πως το συγκεκριμένο. Το AMC γενικά βγάζει προσεγμένες παραγωγές. :)

Δεν έχω δει το πρωτότυπο, μόνο ένα αρκετά εκτενές trailer από το καινούργιο. Σκέφτομαι να ξεκινήσω από το remake και αργότερα το αρχικό.

• Members
Δημοσ.
gsarig η παλιά version πως είναι? Εννοώ τα χρώματα της ταινίας και η ποιότητα. Όπως είναι Το Κεντρί π.χ ?

Κοίτα, η ποιότητα της παραγωγής για τα σημερινά δεδομένα πιστεύω πως είναι ξεπερασμένη, ενώ και τα εφέ θα σου φανούν αστεία. Σαν αισθητική θα έλεγα ότι μου θύμισε λίγο το Fahrenheit 451 του Τριφό, τόσο στα χρώματα όσο και γενικότερα στο στήσιμο των σκηνικών.

Γι' αυτό είπα πριν "όποιος αντέξει να τη δει ολόκληρη". Αν περιμένεις τη δράση και την αγωνία που έχεις συνηθίσει σε σημερινές σειρές, το Prisoner μάλλον θα σε απογοητεύσει. Όλη η δύναμη της σειράς είναι πιστεύω οι συμβολισμοί της και τα πολλά επίπεδα ανάγνωσης που δέχεται η ιστορία της.

Για να καταλάβεις, δεν υπάρχουν cliffhangers, αφού η αρχή και το τέλος κάθε επεισοδίου είναι από την αρχή γνωστά: ο ήρωας, που ονομάζεται Νο. 6, προσπαθεί να δραπετεύσει από το "χωριό", και όσο κοντά κι αν φτάνει, στο τέλος του επεισοδίου αποτυγχάνει (δεν το βάζω σε spoiler γιατί δεν πιστεύω ότι είναι). Αν όμως την ολοκληρώσεις, όλα πιστεύω ότι μπαίνουν στη θέση τους, και καταλαβαίνεις ακόμη και το νόημα των τίτλων έναρξης κάθε επεισοδίου, που πριν μπορεί να σου φαινόταν και λίγο αστείοι...

Δες εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα πριν από καναδυό μέρες και αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην επίδραση που εκτιμά ο συντάκτης ότι είχε η σειρά όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και στον κινηματογράφο (όπου αναφέρει ενδεικτικά ταινίες όπως το Matrix και την Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού).

Τέλος, για όσους δεν θέλουν να δουν και τα 17 επεισόδια της σειράς, ο McGoohan (ο δημιουργός της) έχει επιλέξει τα 7 επεισόδια που πρέπει κανείς οπωσδήποτε να δει ("...that really count"). Κι επειδή γενικά η σωστή σειρά των επεισοδίων του Prisoner είναι λίγο νεφελώδης, όποιος αποφασίσει να τη δει ας ρίξει μια ματιά πρώτα σε αυτό το link: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_The_Prisoner_episodes . Εγώ αν θυμάμαι καλά τα είδα σύμφωνα με τη σειρά της δεύτερης στήλης (6of1).

• Members
Δημοσ.
Εντάξει την κατεβάζω.

:lol:

είπα τη μαγική λέξη ε; :P

και επαναλαμβάνω: αν δεις ότι βαριέσαι τα πρώτα επεισόδια, μην τη σταματήσεις. Δες τουλάχιστον τα 7 επεισόδια που έχει επιλέξει ο McGoohan (με τη σειρά που έχει ορίσει), για να καταλάβεις το νόημα της σειράς.

Δημοσ.

OK, σε ευχαριστώ για τα info (και για την πρόταση)...

Πανικός γίνεται με την σειρά των επεισοδίων ρε συ. Θα τα πάρω με την σειρά και ότι βγεί...

• Members
Δημοσ.
OK, σε ευχαριστώ για τα info (και για την πρόταση)...

Πανικός γίνεται με την σειρά των επεισοδίων ρε συ. Θα τα πάρω με την σειρά και ότι βγεί...

Κοίτα, δεν ξέρω από που θα την κατεβάσεις, αλλά η σειρά θα είναι είτε αυτή με την οποία τα είδα εγώ είτε αυτή με την οποία παίχτηκαν στην βρετανική τηλεόραση. Όπως και να έχει είσαι ΟΚ - φτάνει να δεις το πρώτο και τα 2 τελευταία επεισόδια στη σωστή τους σειρά

• Members
Δημοσ.

Εγώ ακόμα δεν την ξεκίνησα - λέω να τα δω όλα μαζί... αλήθεια, αύριο τελειώνει; Το 6ο θα είναι το τελευταίο επεισόδιο άραγε;

Δημοσ.

και μόνο που παίζει ο Ian McKellen αξίζει να την δούμε

αν κατάλαβα καλά πρόκειται για μία μίνι σειρά 6 επεισοδίων;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...