disqualified Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Υπάρχει κάποιο κατάστημα που σου κάνει και την αλλαγή? Στο Δήσιο που πήρα τηλ. δεν την κάνουν . Υ.Γ. Θεωρητικά και αλλάζοντας μια λάμπα μπορεί να πάθεις ηλεκτροπληξία, αλλά όλοι τις αλλάζουμε μόνοι μας. Θεωρεις οτι υπαρχει η ιδια εξοικειωση μεταξυ λαμπας και UPS; Μπορει να ναι και παιχνιδακι (λογικα απλο ειναι εγω δεν εχω δοκιμασει ποτε) αλλα εσυ καλα μιλησες για manual, δε μπορει να σου λεει καποιος ομως, καλα θα χρειαστεις manual για να αλλαξεις μια μπαταρια;
alexis333 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Θεωρεις οτι υπαρχει η ιδια εξοικειωση μεταξυ λαμπας και UPS; Μπορει να ναι και παιχνιδακι (λογικα απλο ειναι εγω δεν εχω δοκιμασει ποτε) αλλα εσυ καλα μιλησες για manual, δε μπορει να σου λεει καποιος ομως, καλα θα χρειαστεις manual για να αλλαξεις μια μπαταρια; Eλεος ρε συ. Αφου δε το χεις ξανακανει. Τι λες και λες χωρις να εχεις ιδεα ?? 4 βιδες ειναι και 2 βισματα. Τι να το κανεις το manual ?? Εχω γραψει και εναν μικρο οδηγο για το πως γινεται. Και στο συγκεκριμενο που εχει ο φιλος εχω αλλαξει 2 φορες μπαταρια. Μηπως να σου δωσω και κανα manual να αλλαξεις τη λαμπα του δωματιου ?? Αν το εχεις σβηστο και δεν ακουμπας τπτ αλλο περα απο τα βισματα της μπαταριας δεν εχεις προβλημα. Αλλα και παλι αφου δεν ξερει ας το παει στον τεχνικο καλυτερα...
disqualified Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Eλεος ρε συ.Αφου δε το χεις ξανακανει. Τι λες και λες χωρις να εχεις ιδεα ?? 4 βιδες ειναι και 2 βισματα. Τι να το κανεις το manual ?? Μηπως να σου δωσω και κανα manual να αλλαξεις τη λαμπα του δωματιου ?? Αν το εχεις σβηστο και δεν ακουμπας τπτ αλλο περα απο τα βισματα της μπαταριας δεν εχεις προβλημα. Αλλα και παλι αφου δεν ξερει ας το παει στον τεχνικο καλυτερα... δεν το εχεις πιασει το νοημα ακομα ετσι; Οταν δεν ξερεις κατι, κοιτας το manual!!!!!!!!!! Ακριβως επειδη δεν εχω ιδεα απο αλλαγη μπαταριας σε UPS κοιταω το manual!!!!!!!! και σου λεω οτι δεν μπορεις να λες σε καποιον που δεν εχει ιδεα απο κατι τι να το κανει το manual!!!!!!!!!! (οσο απλο και να ειναι). Τοση ωρα που λεω και λεω δεν του δινω συμβουλες πως να το κανει και για να εισαι σιγουρος οτι δε θα εχεις προβλημα οπως λες και παλι κοιτας το manual!!!!!!! δεν μπορω να πω πιο απλα αυτο που θελω να πω.
alexis333 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Γι αυτην ακριβως την απαντηση εγραψα στο πιο πανω ποστ αυτο εδω : Εχω γραψει και εναν μικρο οδηγο για το πως γινεται. Και στο συγκεκριμενο που εχει ο φιλος εχω αλλαξει 2 φορες μπαταρια. Οκ. Κι εγω εχω συμφωνησει πως καλυτερα ειναι να το παει σε καποιο τεχνικο. Α , και ζηταω συγνωμη για το υφος μου.
disqualified Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Γι αυτην ακριβως την απαντηση εγραψα στο πιο πανω ποστ αυτο εδω : Οκ. Κι εγω εχω συμφωνησει πως καλυτερα ειναι να το παει σε καποιο τεχνικο. Α , και ζηταω συγνωμη για το υφος μου. κανενα προβλημα φιλε μου, ολη η ενσταση μου ηταν για τη φραση σου "τι να το κανει το manual" ειδικα σε μια συσκευη που τροφοδοτει αυτονομα ηλεκτρικες συσκευες και ειναι απαραιτητο να εχει σωστη γειωση και προστασια, δεν ειναι μονο 4 βιδες και 2 βυσματα
Melissa_virus Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν είπα να μην φτιάξω new topic αλλά να συνεχίζω στο παρόν. Έχω το Mustak 1400va. Επειδή έχει μπλοκάρει (ίσως έχει πάθει ζημιά και η πλακέτα) το άνοιξα (χωρίς manual μιας και δεν βρήκα κάποιο δυστυχώς στο ιντερνετ) και βρήκα της μπαταρίες του. 2 έχει. Το θέμα είναι ότι δεν κατάφερα να βγάλω τους πόλους. Είναι 2 συνδεδεμένες σε συστοιχία. ένα καλώδιο – που πάει στην πλακέτα 2 καλώδια που ενώνουν τις 2 μπαταρίες μαζί, και ένα + στην άλλη μπαταρία που πάει στην πλακέτα πάλι. Τα 2 που πάνε στην πλακέτα προσπάθησα να βγάλω ίσως λάθος μου. Αυτά έχουν κάτι σαν πλαστικό και υπέθεσα ότι αυτά είναι για να βγούν αλλά με όση δύναμη και αν έβαλα δεν τα κατάφερα. Τα 2 ενδιάμεσα δεν έχουν κάτι σαν πλαστικό αλλά είναι απλά ένα μαύρο καλώδιο το κλασσικό. Δεν ξέρω αν με πιάνετε άλλα όσοι από εσάς ανοίξατε ups ελπίζω να μην καταλαβαίνετε… Αύριο θα ξαναπροσπαθήσω. Το θέμα είναι άλλο. Αν βγάλω το ενδιάμεσο καλώδιο από τις μπαταρίες τότε δεν θα δίνουν ρεύμα. Θα είναι στην μια το συν και στην άλλη το μείον. Δεύτερον αν τα βγάλω αυτά, πόση ώρα κάνουν οι μεγάλοι πυκνωτές να χάσουν την τάση τους? Το UPS έπαθε ζημειά από διακοπή ρεύματος και ελπίζω ότι αν αποφορτιστεί μπορεί να επανέλθει. Θα ελέγξω αν υπάρχει και τίποτα καμένο πάνω στην πλακέτα. Όπου κάνω λάθος με διορθώνετε. Αν στο ψάξιμο για την αλλαγή μπαταρίες βρήκες κάποιο manual θα σε παρακαλούσα να μου δώσεις κάποιο link γιατί γενικά το Mustek είναι πολύ πιο σύνθετο από άλλα ups που έχω δει μέσα. Τα άλλα βέβαια ήταν κάτι κινεζιές… Ευχαριστώ. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:42 ---------- Παραβλέψτε τα περί πόλου. Έβγαλα τελικά το ένα από τα δύο που τις ένωνε μεταξύ τους και επιτέλους έσβησαν τα λαμπάκια και σταμάτησε να δουλεύει ο ανεμιστήρας... Οπότε περιμένω να αποφοστιστούν οι πυκνωτές για να βγάλω την πλακέτα αύριο.
linuxovios Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Τελικά κατάφερα και ξέθαψα το manual από ένα ντουλάπι. Ιδού οι επίμαχες οδηγίες (αφορούν powermust 1000/1400/2000 USB) κατά πώς λέει το manual στο εξώφυλλο :
Melissa_virus Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Thanks. Καλά εγώ το άνοιξα από πάνω τελικά. Το είχα ανοίξει και από μπροστά για τσεκάρω αν έχει πάθει κάποια ζημιά το κουμπάκι. Ναι το σωστό είναι να ανοίγει από μπροστά για να μην σε μπλέκει με τα άλλα κυκλώματα που είναι στο πίσω μέρος και που μπορούν να σε τινάξουν στον αέρα. Thanks για τον κόπο σου. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:43 ---------- Έτοιμο το UPS. Ξεμπλόκαρε και δουλεύει κανονικά. Θα δούμε στην επόμενη διακοπή ρεύματος τι θα γίνει. Με 2,3 τεχνητές διακοπές ρεύματος που το έκανε δούλεψε κανονικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.