linuxovios Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Έχω αυτό το ups http://www.mustek.de/eng_/html/produkte/PowerMust1000ubs.htm , αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχω χάσει το manual και δεν μπορώ να το βρω online πουθενά. Επειδή θέλω να αλλάξω μπαταρίες και δε γνωρίζω πώς να το ανοίξω και να τις αλλάξω, μπορεί κάποιος κάτοχος ups αυτής της σειράς να μου σκανάρει ή να φωτογραφίσει τις αντίστοιχες σελίδες από το manual και να τις ανεβάσει εδώ ? Ευχαριστώ.
alexis333 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Θα χρειαστεις το manual για να αλλαξεις τη μπαταρια ?? Δεν ειναι τπτ φιλε μου. Ευκολο ειναι. Απλα ξεβιδωνεις τις 4 βιδες που εχει απο κατω. Ανοιγεις το πανω μερος. Βγαζεις τα 2 βισματα τροφοδοσιας που εχει η μπαταρια. Αφαιρεις την παλια μπαταρια. Τοποθετεις τη νεα μπαταρια πανω. Ξαναβαζεις τα βισματα της μπαταρια στη θεση τους. Κλεινεις το κουτι και βιδωνεις τις βιδες παλι οπως ηταν. Δεν ειναι δυσκολο...
linuxovios Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 ok thanks. Θα το δοκιμάσω! Το φανταζόμουν ότι θα ήταν κάτι τέτοιο, απλά φοβόμουν γιατί ακόμα και εκτός πρίζας το ups "έχει ρεύματα". Μήπως υπάρχει και καμία ασφάλεια που πρέπει να αφαιρέσω πριν κάνω την αλλαγή ?
alexis333 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 ok thanks. Θα το δοκιμάσω! Το φανταζόμουν ότι θα ήταν κάτι τέτοιο, απλά φοβόμουν γιατί ακόμα και εκτός πρίζας το ups "έχει ρεύματα". Μήπως υπάρχει και καμία ασφάλεια που πρέπει να αφαιρέσω πριν κάνω την αλλαγή ? Kοιτα εγω εχω αλαξει καμποσες φορες μπαταρια σε UPS. Δεν ειχα προβλημα με τα ρευματα. Εκει με τα βισματα της μπαταριας απλα δε το ακουμαπω με τα χερια. Παιρνω καποιο κατσαβιδι και με 2 χτυπηματα τα βισματα βγαινουν. Α και στο συγκεκριμενο επειδη του εχω αλαξει μπαταρια οταν ξεβιδωσεις τις 4 βιδες απο κατω απο την μπροστινη προσοψη εχει και 2 πλαστικα που το εμποδιζουν να ανοιξει. Τα πατας μεσα αυτα και βγαζεις την προσοψη απο μπροστα. Τωρα αν θες μπορεις να περιμενεις και καναν αλλον αν θες να σου πει την αποψη του περι UPS για σιγουρια περισσοτερο και αν πρεπει να τα πειραξεις ακομα και αν ειναι OFF και εκτος ρευματος γιατι και εγω νεος ειμαι ακομα στο επαγγελμα. Εγω παντως δεν ειχα προβλημα.
disqualified Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Θα χρειαστεις το manual για να αλλαξεις τη μπαταρια ?? προφανως αμα δεν ξερει το manual θα χρειαστει. Ακομα και τωρα που του ειπες πως καλο θα ηταν να εχει και manual. Η αγνοια σκοτωνει. Οπως και η ηλεκτροπληξια.......RTFM!
alexis333 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 προφανως αμα δεν ξερει το manual θα χρειαστει. Ακομα και τωρα που του ειπες πως καλο θα ηταν να εχει και manual. Η αγνοια σκοτωνει. Οπως και η ηλεκτροπληξια.......RTFM! Bασικα δε πρεπει να το εχεις ξανακανει για να το λες αυτο. Ειναι πολυ ευκολο.Σαν να βαζεις ενα ποτηρι νερο που ελεγε κι ο Τσιαρτας. Τωρα για τα ρευματα οκ. Μια μπαταρια 12V αλλαζεις σιγα την ηλεκτροπληξια. Εγω πιστευω δε θα εχει προβλημα. Αλλα ας περιμενει κι αλλη αποψη απο καποιον εδω μεσα, οπως εγραψα και πιο πριν για να ειναι και 1000 % σιγουρο...
disqualified Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Bασικα δε πρεπει να το εχεις ξανακανει για να το λες αυτο.Ειναι πολυ ευκολο.Σαν να βαζεις ενα ποτηρι νερο που ελεγε κι ο Τσιαρτας. Τωρα για τα ρευματα οκ. Μια μπαταρια 12V αλλαζεις σιγα την ηλεκτροπληξια. Εγω πιστευω δε θα εχει προβλημα. Αλλα ας περιμενει κι αλλη αποψη απο καποιον εδω μεσα, οπως εγραψα και πιο πριν για να ειναι και 1000 % σιγουρο... Δε διαφωνω οτι ειναι ευκολο, αλλα δε μπορεις λες, καλα θα χρειαστεις το Manual για να αλλαξεις μια μπαταρια; Ναι αν εχει πληρη αγνοια αυτο θα χρειαστει...Κι αν αφησει το UPS στην πριζα; Ακομα και για τετοια αγνοια μιλαω
alexis333 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δε διαφωνω οτι ειναι ευκολο, αλλα δε μπορεις λες, καλα θα χρειαστεις το Manual για να αλλαξεις μια μπαταρια; Ναι αν εχει πληρη αγνοια αυτο θα χρειαστει...Κι αν αφησει το UPS στην πριζα; Ακομα και για τετοια αγνοια μιλαω Να το παει στον τεχνικο τοτε... Οντως μπορει να εχεις δικιο.Αν δε ξερεις και εχεις πληρης αγνοια καλυτερα να αφηνεις αυτους που ξερουν να κανουν τη δουλεια σωστα...
orck Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Εαν δεν ξερεις τι κανεις το UPS μπορει να σε σκοτωσει. Ακομη και να εχεις βγαλει την πριζα απο το ρευμα με τις μπαταριες που εχει μεσα και τα κυκλωματα που ανυψωνουν την ταση υπαρχουν αρκετα σημεια που εαν ακουμπησεις θα πεθανεις απο ηλεκτροπληξια. Φιλε alexis333 μην περνεις στο λαιμο σου αθρωπους, η αλλαγη μπαταριων δεν ειναι σαν να πινεις νερο
phanispal Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Σιγά μην είχε και τύψεις κιόλας.. Υποτίθεται πως ο καθένας έχει μυαλό ώστε να μην ακολουθεί τυφλά ό,τι του λένε και να προσέχει λίγο..
alexis333 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μα μια μπαταρια αλλαζεις ρε συ Orc. Ειπα ας το παει στον τεχνικο. Δε θελω να τον παρω στο λαιμο μου ... Δε θελω να ειμαι ηθικος αυτουργος...
orck Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Bασικα δε πρεπει να το εχεις ξανακανει για να το λες αυτο.Ειναι πολυ ευκολο.Σαν να βαζεις ενα ποτηρι νερο που ελεγε κι ο Τσιαρτας. Τωρα για τα ρευματα οκ. Μια μπαταρια 12V αλλαζεις σιγα την ηλεκτροπληξια. Εγω πιστευω δε θα εχει προβλημα. Αλλα ας περιμενει κι αλλη αποψη απο καποιον εδω μεσα, οπως εγραψα και πιο πριν για να ειναι και 1000 % σιγουρο... ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ UPS ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΩΝ 12V ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, EXEI KAI KYΚΛΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΙΝΔΥΝΑ 12V ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΑΣΗ ΤΩΝ 220-230V Η ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΜΕΣΑ (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ Η ΤΑΣΗ TOY UPS ΑΝΑΒΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ 10-15 ΛΕΠΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ, 1-2" ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ) MHN ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ξερω για τα κεφαλαια, και ΝΑΙ φωναζω με τετοιες εξυπναδες που διαβαζω
linuxovios Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Υπάρχει κάποιο κατάστημα που σου κάνει και την αλλαγή? Στο Δήσιο που πήρα τηλ. δεν την κάνουν . Υ.Γ. Θεωρητικά και αλλάζοντας μια λάμπα μπορεί να πάθεις ηλεκτροπληξία, αλλά όλοι τις αλλάζουμε μόνοι μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.