mmpampiss Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα.Ο υπολογιστης μου δουλευει σε raid 0 με win xp και θελω να του περασω τα 7.Επειδη δεν ξερω να περασω τα 7 σε raid 0 αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι να αποσυνδεσω τον ενα σκληρο και να τα περασω στον αλλο μονο.Ποια ειναι η γνωμη σας; Θα πετυχει ετσι η εγκατασταση; Αν ειναι ευκολο να γινει η εγκατασταση σε raid μπορειτε να μου πειτε τον τροπο;
EKTELESTES Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Κοίτα, θα πρέπει λογικά να κάνεις 1 partition και μετά να τα βάλεις. Μα αν αποσυνδέσεις τον 1 σκληρό θα καταστραφεί το raid και τα XP, έτσι δεν είναι; Κατέβασε το gparted live, γράψτο σε 1 cd και δες αν μπορείς να κάνεις partition χωρίς να χαλάσεις τίποτα. Αλλιώς δοκίμασε με partition magic, πρέπει λογικά να μπορεί να κάνει τη δουλίτσα που θες. Υ.Γ Μετά το setup των 7 λογικά δε θα σου βγάζει επιλογή να κάνεις dual boot, οπότε κατέβασε το Easybootcd ( προγραμματάκι που θα τρέξεις από τα 7 και θα σου επαναφέρει την επιλογή λειτουργικών κατά την εκκίνηση)
mmpampiss Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μα αν αποσυνδέσεις τον 1 σκληρό θα καταστραφεί το raid και τα XP, έτσι δεν είναι; Τα xp δε με ενδιαφερει να τα κρατησω.Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι οταν βαλω το dvd των 7 θα με ρωτησει σε ποιο απο τα υπαρχοντα partition να τα εγκαταστησω (δηλαδη θα βλεπει το raid) ή θα με ρωταει σε ποιον απο τους δυο σκληρους να τα εγκαταστησω χωρις να βλεπει το raid.
sokonik_ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Εμενα παντως τα 7 το ειδαν το raid0 και δεν περασα κανεναν οδηγο με δισκετα οπως εκανα στα χρ και ολα αυτα πανω σε ICH10R CHIP RAID. Περιμενε να απαντησει και καποιος αλλος για σιγουρια. Αν εχεις κανει backup τα αρχεια που δεν πρεπει να χασεις δεν σε εμποδιζει τπτ να δοκιμασεις.....
EKTELESTES Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Άμα δε σε ενδιαφέρουν τα XP, γιατί δε το δοκιμάζεις να δεις αν τα βλέπει;;; Τι κάθεσαι και παιδεύεσαι;;
mmpampiss Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Ενταξει παιδια τελικα τα 7 ειδανε το raid και η εγκατασταση εγινε μια χαρα.Ευχαριστω για τη βοηθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.