Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με shared folders

walkerr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Λοιπον, καλα τωρα, εκανα σαφες πολλες φορες και σε σενα και σε αλλους φιλους οτι μιλαω για διαφορετικο φακελο τον οποιο οριζω να καταληγουν τα ολοκληρωμενα κατεβασμενα αρχεια του μΤοrrent.

Να πούμε ότι συμφωνούμε στο ό,τι διαφωνούμε και να το κλείσουμε εδώ το συγκεκριμένο;

Aν και διαβασα πολλες φορες την τελευταια σου παραγραφο, δεν μπορεσα να καταλάβω τι μου προτεινεις, Μπορω ομως να σου πω(για πολλοστη φορα) οτι οποιονδηποτε αλλον φακελο βαλω στον ΧΨΩ folder, ανοιγει κανονικα απ το αλλο pc. Δεν ανοιγουν ομως οι ολοκληρωμενοι κατεβασμενοι φακελοι του μTorrent, χρειαζεται να δωσω αδεια share για τον καθε ενα απ αυτους.

Ξαναγράφω, πιο σχηματικά:

Έστω κατάλογος A (αυτός που κάνεις share) με permissions A(p). Όταν δημιουργείς ένα νέο αρχείο ή υποκατάλογο μέσα στον A, τα νέα αυτά αντικείμενα κανονικά κληρονομούν τα permissions του A. Ως δημιουργία νοείται και η αντιγραφή ενός αρχείου ή υποκαταλόγου από άλλη τοποθεσία μέσα στον A.

Έστω κατάλογος Β (εκεί όπου γράφονται τα incomplete downloads του μTorrent), με διαφορετικά, για οποιονδήποτε λόγο, permissions από αυτά του A. Όταν μετακινείς (εσύ ή αυτόματα το μTorrent) ένα αρχείο ή έναν υποκατάλογο από τον B στον A, τα permissions του αντικειμένου αυτού δεν αλλάζουν σε αυτά του Α, αλλά παραμένουν αυτά του αρχικού τους πατέρα (B). Αντίθετα, αν τα έκανες copy (και μετά έσβηνες τα original. Ή τα άφηνες, δεν έχει σημασία), θα δημιουργούνταν αυτόματα με τα permissions του A.

Να προσθέσω ότι σύμφωνα με την τεκμηρίωση της Microsoft και με τις default ρυθμίσεις των Windows, η διατήρηση των permissions ισχύει για μετακίνηση αρχείων εντός του ίδιου (volume) partition.

Aναρωτιεμαι γιατι δεν δοκιμαζεις κι εσυ στο δικο σου συστημα αυτο που μου προτεινεις. Υποθετω οτι εχεις το μΤοrrent και αλλο ενα pc σε δικτυο.

Γιατί εγώ δεν έχω πρόβλημα με mixed permissions στους καταλόγους των partitions μου και θα είναι δώρον άδωρον (βλ. καψόνι) το test. Ορίστε όμως, επειδή είναι η δεύτερη φορά που το ζητάς και για να σταματήσεις να αναρωτιέσαι, ακολουθεί εικονογραφημένο walkthrough με το πώς στο δικό μου σύστημα γίνονται μία χαρά share τα αυτομάτως μετακινούμενα, completed μTorrent downloads. Υπενθυμίζω ότι δουλεύω ως normal, non-Administrator user στο σύστημά μου (Windows 7 x64 Professional). Η διαφορά στην έκδοση των Windows δεν παίζει τόσο ρόλο όσο νομίζεις, το υποκείμενο file system είναι επίσης NTFS και ο μηχανισμός των permissions και των ACL είναι ο ίδιος:

Δημιουργώ στο partition E: έναν κατάλογο με όνομα test και μέσα σε αυτόν υποκαταλόγους όπως παρακάτω:

utorrent01.th.png

Τα αντίστοιχα permissions για την κατηγορία χρηστών Authenticated Users, χωρίς να έχω πειράξει κάτι, είναι:

utorrent02.th.png utorrent03.th.png

Κάνω share τον E:\test\torrents_move_completed_here στο τοπικό δίκτυο, δίνοντας δικαιώματα πρόσβασης σε οποιονδήποτε γίνει authenticate με τα credentials του χρήστη parsifal:

utorrent04.th.png

Δημιουργώ χειροκίνητα μέσα σε αυτόν έναν νέο υποκατάλογο child:

utorrent05.th.png

Ο οποίος, αφού κάνω connect στο network share δίνοντας username και password ίδια με αυτά του σχετικού Windows user account, είναι προσβάσιμος κανονικά:

utorrent06.th.png

Στο μTorrent, επιλέγω μετακίνηση των completed downloads στον κατάλογο E:\test\torrents_move_completed_here :

utorrent07.th.png

Κατεβάζω μέσα στον E:\test αυτό το torrent file. Είναι ένα τεράστιο download που περιέχει τα production files της "open source" ταινίας Big Buck Bunny. Είναι όμως multi-file torrent και μπορώ να επιλέξω μερικά μόνο από τα συνολικά αρχεία για κατέβασμα. Το φορτώνω στο μTorrent, επιλέγω μόνο έναν μικρό σε μέγεθος υποκατάλογο από τα περιεχόμενά του και το βάζω να κατεβαίνει στον E:\test\torrents_incomplete :

utorrent08.th.png

Μόλις ολοκληρωθεί το κατέβασμα και γίνει η αυτόματη μετακίνηση από το μTorrent, επιστρέφω στο άλλο μηχάνημα του δικτύου για τον τελικό έλεγχο:

utorrent09.th.png utorrent10.th.png

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Eυχαριστω φιλε μου για τα images.

Eλεγα, οχι οτι ειναι διαφορετικες οι ρυθμισεις στα vista αλλα οτι ειναι αλλιως το περιβαλλον και δεν το εχω συνηθισει, οποτε δυσκολευομαι να το "διαβασω".

Πρωτου ποσταρω ολοκληρωμενη την απαντηση μου, θα ηθελα να μου διευκρινησεις ενα σημειο:

Έστω κατάλογος Β (εκεί όπου γράφονται τα incomplete downloads του μTorrent), με διαφορετικά, για οποιονδήποτε λόγο, permissions από αυτά του A. Όταν μετακινείς (εσύ ή αυτόματα το μTorrent) ένα αρχείο ή έναν υποκατάλογο από τον B στον A, τα permissions του αντικειμένου αυτού δεν αλλάζουν σε αυτά του Α, αλλά παραμένουν αυτά του αρχικού τους πατέρα (B).

Την μετακινηση αυτη πως την εννοεις?

copy-paste?

cut-paste?

αδιαφορο?

Δημοσ.

Στην τελική, αν έχεις ακόμα πρόβλημα, φτιάξε αυτόν το φάκελο

Δημιουργώ στο partition E: έναν κατάλογο με όνομα test και μέσα σε αυτόν υποκαταλόγους όπως παρακάτω:

utorrent01.th.png

και δώσε τα δικαιώματά σου στον test

Και οι δύο υποφάκελοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα

Δημοσ.

Τελικα το θεμα το ελυσα, απλα κανοντας κοινοχρηστο και τον φακελο με τα incomplete downloads. Μου πηρε λιγο χρονο αλλα τελικα το βρηκα:mrgreen:

Και αυτο εγινε πρωτου διαβασω το post του φιλου ppetr απο πανω:-)

Cut-paste.

Αυτο περιμενα να ακουσω. Γιατι μετα απο προσεκτικη αναγνωση της παραγραφου σου:

Έστω κατάλογος Β (εκεί όπου γράφονται τα incomplete downloads του μTorrent), με διαφορετικά, για οποιονδήποτε λόγο, permissions από αυτά του A. Όταν μετακινείς (εσύ ή αυτόματα το μTorrent) ένα αρχείο ή έναν υποκατάλογο από τον B στον A, τα permissions του αντικειμένου αυτού δεν αλλάζουν σε αυτά του Α, αλλά παραμένουν αυτά του αρχικού τους πατέρα (B). Αντίθετα, αν τα έκανες copy (και μετά έσβηνες τα original. Ή τα άφηνες, δεν έχει σημασία), θα δημιουργούνταν αυτόματα με τα permissions του A.

το συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι:

cut-paste ----> διατηρουνται τα παλια permissions

copy-paste---> ισχυουν τα νεα permissions

Χρειαστηκε να διαβασω πολλες φορες τη παραγραφο σου για να καταληξω σε αυτο το συμπερασμα:o

Τελικο ερωτημα: Πως γινεται ΟΛΟΣ ο δισκος κοινοχρηστος, οπως προτεινε καποιος φιλος?

Δημοσ.
Τελικο ερωτημα: Πως γινεται ΟΛΟΣ ο δισκος κοινοχρηστος, οπως προτεινε καποιος φιλος?

Όπως κάνεις οποιοδήποτε φάκελο, ισχύουν ακριβώς τα ίδια

Δημοσ.

Aν κανω δεξι κλικ-Ιδιοτητες στο σκληρο, δεν υπαρχει αναλογη επιλογη. Μαλιστα, σου λεει οτι δεν ειναι recommended.

Δημοσ.

Με δεξί κλικ > Sharing and Security..., δε βλέπεις κάτι αντίστοιχο με το παρακάτω;

post-4351-129063036949_thumb.png

Μήπως επανενεργοποίησες το Simple File Sharing που αναφέρθηκε πιο πάνω... ;

Δημοσ.

Πραγματι, το ειχα επανενεργοποιησει:o

Αρα λοιπον καποιος που εχει 2 πισια και δεν υπαρχει αλλος χρηστης, τον βολευει να χρησιμοποιει αυτην την επιλογη για να ξεμπερδευει.

Ευχαριστω για την βοηθεια:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...