walkerr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Θελω να ορισω κοινοχρηστο το φακελο με τα ολοκληρωμενα downloads του μTorrent, ωστε να τον βλεπει το αλλο pc του δικτου μου. Αλλα βλεπω οτι αυτο δε γινεται για ολο το φακελο αλλα πρεπει να θετω κοινοχρηστα ενα-ενα τα αρχεια. Υπαρχει τροπος να αποφευχθει αυτο?
parsifal Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Το ερώτημα δεν έχει σχέση με το μTorrent. Είναι θέμα Windows. Οι σχετικές ενότητες του φόρουμ που μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες είναι αυτή των Windows και των Δικτύων...
walkerr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μιλαμε για θεμα του μΤοrrent. Εισαι σιγουρος οτι καταλαβες το ερωτημα μου? Μπορεις να ορισεις εναν κοινοχρηστο φακελο στον οποιον θα καταληγουν τα ετοιμα downloads και αυτα θα ειναι ετοιμα για ασυρματο διαμοιρασμο?
parsifal Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Είμαι στην τελευταία stable έκδοση 1.8.5. Έψαξα όλο το interface + το Preferences dialog και δε βρήκα κάποια ρύθμιση ή αναφορά σε sharing, είτε folder είτε μεμονωμένων αρχείων.
ppetr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μιλαμε για θεμα του μΤοrrent.Εισαι σιγουρος οτι καταλαβες το ερωτημα μου? Μπορεις να ορισεις εναν κοινοχρηστο φακελο στον οποιον θα καταληγουν τα ετοιμα downloads και αυτα θα ειναι ετοιμα για ασυρματο διαμοιρασμο? Τον κοινόχρηστο τον ορίζεις από τα Windows, δεξί κλικ στο φάκελο και επιλέγεις κοινή χρήση δικαιώματα κλπ Τα χεις μπλέξει λίγο
walkerr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Χαιρω πολυ... Mιλαμε για τα κατεβασμενα αρχεια του μTorrent και μονο. Δοκιμασε κι εσυ και πες μου αν σου γινεται.
parsifal Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δεν καταλαβαίνω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα: 1. Δε μπορείς να κάνεις share έναν κατάλογο που έχει δημιουργήσει το μTorrent; 2. Δε μπορείς να κάνεις share έναν κατάλογο που προϋπήρχε του μTorrent και απλά όρισες στα Preferences του μTorrent να αποθηκεύει εκεί μέσα τα downloads; 3. Μπορείς να κάνεις share τον παραπάνω κατάλογο, αλλά από άλλο μηχάνημα του LAN που βλέπεις το share, σου λείπουν αρχεία (δεν είναι ορατά τα αρχεία ή οι υποκατάλογοι εντός του share που έχει δημιουργήσει το μTorrent); Αν κάτι από τα παραπάνω, σου είπα και πιο πριν: δε διορθώνεται μέσα από το ίδιο το μTorrent. Το πιθανότερο είναι να υπάρχει πρόβλημα με τα permissions των καταλόγων και/ή των αρχείων που εμπλέκονται. Ή τρέχεις το μTorrent με διαφορετικά credentials (μήπως Administrator; Πετάγεται το UAC σε οποιαδήποτε φάση της λειτουργίας του μTorrent; ) από ό,τι το Windows account μέσω του οποίου προσπαθείς να δημιουργήσεις το δικτυακό share και/ή προσπαθείς να προσπελάσεις από το απομακρυσμένο μηχάνημα. Όλα τα παραπάνω είναι θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των Windows και όχι με το ίδιο το μTorrent.
walkerr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Λοιπον, να το εξηγησω και παλι. Δημιουργω τον folder ΧΨΩ, στον οποιο οριζω να καταληγουν τα ολοκληρωμενα αρχεια του μTorrent (σε αλλο δισκο απ αυτον ειναι εγκαστεστημενο το μΤοrrent, αν εχει σημασια). Οριζω τον XΨΩ κοινοχρηστο, ωστε να τον βλεπει ενα αλλο pc που συνδεεται ασυρματα. Το αλλο pc τον βλεπει κανονικα μεν, αλλα δεν μπορει να ανοιξει τους κατεβασμενους φακελους. Για να να τους ανοιξει θα πρεπει o καθε φακελος να οριστει κοινοχρηστος. Αυτο δεν ισχυει για αλλους απλους φακελους, μόνο για τους κατεβασμενους απ τo μTorrent φακελους. Πιο αναλυτικα δε γινεται
parsifal Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Άρα λοιπόν είναι παραλλαγή της 3ης από τις παραπάνω περιπτώσεις που έγραψα: Δεν είναι ότι δε βλέπεις κάποια (όσα δημιούργησε το μTorrent) από τα περιεχόμενα του shared καταλόγου. Τα βλέπεις αλλά δεν είναι προσβάσιμα. Ό,τι έγραψα στην τελευταία παράγραφο του προηγούμενου post μου: Permissions.
walkerr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Άρα λοιπόν είναι παραλλαγή της 3ης από τις παραπάνω περιπτώσεις που έγραψα: Δεν είναι ότι δε βλέπεις κάποια (όσα δημιούργησε το μTorrent) από τα περιεχόμενα του shared καταλόγου. Τα βλέπεις αλλά δεν είναι προσβάσιμα. Ό,τι έγραψα στην τελευταία παράγραφο του προηγούμενου post μου: Permissions. Και πως εξηγεις οτι το προβλημα δημιουργειται ΜΟΝΟ με τα αρχεια(κατεβασμενα downloads) του μTorrent? Οποιοδηποτε αλλο αρχειο βαλω στον XΨΩ το βλεπει κανονικα χωρις να χρειαστει να το ορισω κοινοχρηστο. Το θεμα ειναι τι κανω για να το επιλυσω. Αν τα Win θελουν ειδικη ρυθμιση για το μTorrent, ποια ειναι αυτη?
parsifal Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Σου είπα, υπάρχει κάποιο θέμα με τα permissions. Έλεγξε λίγο με δεξί κλικ > Properties τα permissions του καταλόγου που κάνεις share στο δίκτυο και περιέχει τους προβληματικούς υποκαταλόγους που δημιουργεί το μTorrent. Ποιον έχουν ως owner; Το user account κάτω από το οποίο εκτελείται η διεργασία του μTorrent; Ή μήπως κάποιο Administrator-level account; Για τις διάφορες ομάδες χρηστών και χρήστες του συστήματος, τί ενέργειες επιτρέπονται όσον αφορά τα δικαιώματα Read και Read & Execute; Αντιπαρέβαλλε τα παραπάνω με τα permissions ενός από τους προβληματικούς υποκαταλόγους. Παρατηρείς κάποια διαφορά και αν ναι, ποια; Π.χ. σε έναν κατάλογο E:\test που μόλις δημιούργησα ως non-privileged user με όνομα parsifal, βλέπω τα παρακάτω: .
walkerr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Eυχαριστω φιλε μου για τα images αλλα δυστυχως δεν βοηθανε γιατι δεν ειναι του λειτουργικου μου(XP Pro). Προφανως και προκειται για θεμα με τα permissions, το θεμα ειναι πως επιλυεται(αν επιλυεται) ωστε να μην αναγκαζομαι καθε φορα να οριζω κοινοχρηστο τον καθε κατεβασμενο φακελο του μΤorrent. Aν δεν τον ορισω τοτε δεν ανοιγει. Αν βαλω οποιονδηποτε αλλο φακελο στον XΨΩ folder αυτος ανοιγει κανονικα(διοτι ο XΨΩ ειναι κοινοχρηστος), δεν ανοιγουν ομως τα αρχεια του μ Torrent-θελουν ξεχωριστο κοινοχρηστο ορισμο.
parsifal Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Eυχαριστω φιλε μου για τα images αλλα δυστυχως δεν βοηθανε γιατι δεν ειναι του λειτουργικου μου(XP Pro). Απενεργοποίησε το Simple File Sharing και θα δεις μια χαρά τα file permissions και στα XP σου...
walkerr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Λοιπον, ξετικαρισα την επιλογη που ειπες και τωρα βλεπω και τα permissions. Στη μπαρα Security, ολα τα κουτακια ειναι κενα(πλην του τελευταιου που ειναι μονιμα τικαρισμενο), αλλα κι αν τα τικαρω δεν υπαρχει αποτελεσμα. Βλεπω πολλες επιλογες και πολυ μπλα-μπλα... τι χρειαζονται ολα αυτα? Σε εμενα υπαρχει μονο ενας χρηστης που ειναι και Administrator. Τι πρεπει να κανω? Διαβασα μεν το προηγουμενο σου αλλα δεν το καταλαβα. Εισαι σιγουρος οτι κινουμαστε στη σωστη κατευθυνση? Γιατι οταν βαλω εναν υποφακελο μεσα στον κοινοχρηστο folder, αυτος ανοιγει απ το αλλο pc, ενω o υποφακελος του μTorrent δεν ανοιγει? Τα permissions που λες λειτουργουν το ιδιο για ολους τους υποφακελους ή μονο για ορισμενους?...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.