Προς το περιεχόμενο

θερμοκρασίες laptop


adamch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω ένα Toshiba A300-1MT εδώ και 9 μήνες και επειδή παρατήρησα ότι βγάζει πολύ ζέστη από το πλάι (ψήνω και κάνα αυγουλάκι άμα λάχει :lol:) εγκατέστησα το speedfan για να ελέγξω τις θερμοκρασίες που πιάνει.

Με φυσιολογική χρήση κυμαίνεται μεταξύ 45 και 55 βαθμούς κελσίου, αλλά όταν δουλεύει ο επεξεργαστής στο φουλ (όπως όταν μετατρέπω καμιά ταινία με το ConvertXtoDvd ή παίζω κανένα Pro 10) πιάνει μέχρι και 65 βαθμούς.

Πρέπει να ανησυχώ και να αγοράσω καμιά βάση ψύξης; Και αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και καεί το λάπτοπ θα με καλύψει η εγγύηση ή θα μου πουν ότι έφταιγα εγώ;

Κοιτώντας το πάντως από κάτω, παρατήρησα ότι το ανεμιστηράκι έχει μαζέψει σκόνη πάνω του που μοιάζει με γλίτσα. Σημειωτέον ότι το έχω πάνω σε βιβλία με τέτοιο τρόπο, ώστε η έξοδος αέρα στη βάση του να είναι ελεύθερη.

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Αν καει εντος εγγυησης, θα σε καλυψει ανετα.

 

65 βαθμοι σε Load σε laptop δεν ειναι κατι τραγικο...

 

Κανε ενα OCCT linpack για κανα 20λεπτο και τοτε πες μας ποσο παει η θερμοκρασια.

  • Moderators
Δημοσ.

Το OCCT ειναι ενα προγραμμα στρεσαρισματος του επεξεργαστη (= εξομοιωνει 100% load καταστασεις).

 

Το κατεβαζεις απο εδω.

 

Οταν το κατεβασεις και το εγκαταστησεις, πας στη καρτελα linpack, και κανεις ενα τεστ.

Μετα απο περιπου 20 λεπτα το σταματας και αυτοματα σου ανοιγει καποια γραφηματα με θερμοκρασιες κτλ.

 

Εκει βλεπεις τι θερμοκρασιες επιασες σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ 100% load (και οχι σε απλη θεαση ταινιας ας πουμε).

 

Παντως αν π.χ. το laptop σου δεν κλεινει (για προστασια θερμοκρασιας), δε βλεπω καποιο προβλημα...

Δημοσ.
.

Με φυσιολογική χρήση κυμαίνεται μεταξύ 45 και 55 βαθμούς κελσίου, αλλά όταν δουλεύει ο επεξεργαστής στο φουλ (όπως όταν μετατρέπω καμιά ταινία με το ConvertXtoDvd ή παίζω κανένα Pro 10) πιάνει μέχρι και 65 βαθμούς.

 

Οι θερμοκρασίες σου είναι φυσιολογικότατες για λαπτοπ.

  • Moderators
Δημοσ.

Οκ εισαι :-)

 

Καλες δε τις λες για τα τσιπ πυριτιου, αλλα σιγουρα για 100% load τεστ συν το γεγονος οτι ειναι λαπτοπ τις κανει μια χαρα αποδεκτες.

 

 

(θα πρεπει να εκαψε κατα τη διαρκεια του τεστ, ε?)

Δημοσ.

κατά τη διάρκεια του τεστ ψήναμε και μπριζολίτσα άμα λάχει :P.

 

δηλαδή δεν χρειάζεται να πάρω βάση να τον ψύχει ε;

  • Moderators
Δημοσ.

δηλαδή δεν χρειάζεται να πάρω βάση να τον ψύχει ε;

 

Οχι. Απλα μην κλεινεις τις οπες εξαερισμου. Δηλαδη μη το εχεις το λαπτοπ σε κουβερτες και τα λοιπα...

  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια εχω ενα λαπτοπ Quest, και το πηρα απο σερβις μεσα στην εγγυηση για ενα προβληματακι στα χρωματα που ειχε. Ολα οκ με αυτο, αλλα οταν το ανοιξα να το τσεκαρω σπιτι, μετα απο κανα 20λεπτο,χωρις να κανει καμια διεργασια,μονο κανα δυο ενημερωσεις κατεβαζε, το ενιωθα να ζεσταινεται γρηγορα, και ανεμιστηρακι δεν ακουγοταν. Κανονικα, το κατακαλοκαιρο επαιζε η θερμοκρασια 45-55 αν θυμαμαι καλα, τωρα επαιζε 66-67 σταθερα! Πηγα να ρυθμισω απο το μενου to cool mode, να δω τι θα κανει,αλλα τιποτα.. που υποτιθεται θα εβαζε το ανεμιστηρακι να κανει υπερωριες.

Τωρα αν κανει το ιδιο και αυτιο θα το παω παλι πισω, γιατι μαλλον κατι πειραξανε, αλλα οταν ανεβαινει ετσι υπαρχει περιπτωση να παθει καμια ζημια? Δεν ηθελα να περιμενω να δω μεχρι να κλεισει...

Δημοσ.

λογικα θα επρεπε να το ακους το ανεμιστηρακι αν εισαι σε ενα δωματιο με απολυτη ησυχια σε τετοιες θερμοκρασιες,απο τους αεραγωγους δεν νιωθεις να βγαζει αερα αν βαλεις το χερι σου;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...