koumos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 To εψαξα αρκετα το θεματακι με το tjmax.. Στα προγραμματα everest και real temp σου δινεται η δυνατοτητα να ρυθμισεις μονος σου το Tjmax για να δεις υποτιθεται πιο σωστες θεμοκρασιες...Το θεμα ειναι ομως οτι κανενας δεν ξερει ποια ειναι η σωστη θερμοκρασια Tjmax... Εγω για παραδειγμα μολις το βαλω στους 82 τοτε η θερμοκρασιες φαινονται πιο normal (33 σε idle και οχι 51 οπως πριν) αλλα και παλι δεν ειμαι 100% σιγουρος... Κολλημενο sensor δεν εχει παντως σιγουρα γιατι ετρεξα ενα sensor test με το real temp και βγηκε μια χαρα..(μετρουσε σε διαφορετικο cpu usage την αποσταση της τρεχουσας θερμοκρασιας απο την Tjmax) Οσο για την ψυχτρα, για 10Εuros που εδωσα να την παρω μια χαρα ειναι! Και οfftopic φυσικα : Ναι ακομα καμια bluescreen
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μιας και πιασαμε το θεμα με τα Tj, μπορεις να μου πεις τι ειναι το thermal specification που δινει η ιδια η Intel για τους επεξεργαστες της? Π.χ. ο δικος σου: http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAPP (Κανε και κανα memτεστ το βραδακι να σιγουρευτεις οτι ειναι 100% οκ).
koumos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Thermal Specification: The thermal specification shown is the maximum case temperature at the maximum Thermal Design Power (TDP) value for that processor. It is measured at the geometric center on the topside of the processor integrated heat spreader. For processors without integrated heat spreaders such as mobile processors, the thermal specification is referred to as the junction temperature (Tj). The maximum junction temperature is defined by an activation of the processor Intel® Thermal Monitor. The Intel Thermal Monitor’s automatic mode is used to indicate that the maximum TJ has been reached. Ειναι η μεγιστη θερμοκρασια του κουτιου που μπορει να δουλεψει ο επεξεργαστης σωστα πριν φτασει το Tj? Υποθετω τωρα.... http://www.overclock.net/intel-cpus/154939-faq-core-2-duo-temp-guide.html Οσο για το memtest, θα το τρεξω το βραδυ αλλα οπως τα βλεπω τα πραγματα μια χαρα ειμαστε!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Αβυσσος η ψυξη των ηλεκτρονικων (και αυτων που σχεδιαζουν τα TJ, DJ κτλ... )
DJ Gx Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Γεια σας. Για να μην ανοίξω καινούριο thread κάνω ποστ εδώ. Θέλω να μου πείτε αν είναι σωστά τα timings των μνημών μου και πως θα μπορέσω να τις ρυθμίσω σωστά.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Αν δε μας πεις ποιες μνημες, πώς να σου πουμε? Και επισης να μας δωσεις ενα screenshot απο τη καρτελα memory.
aldon Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Παρόμοιο πρόβλημα και εγώ, με αυτήν την μητρική ASUS P7P55D και φορά τον INTEL CORE I5-750 2.66 GHZ LGA1156 - BOX με αυτές τις μνήμεςKINGSTON KHX1600C8D3T1K2/4GX DDR3 4GB (2X2GB) PC12800 1600MHZ HYPERX DUAL CHANNEL KIT και τρέχουν σε 1333mhz τι κάνω για να δουλέψουν 1600mhz ;;; screenshots από το cpu-z από την τρέχουσα κατάσταση επίσης ξεφυλλίζοντας το manual της μητρικής είδα αυτά διαβάζοντας τα παραπάνω αν κατάλαβα καλά, για να δουλεύουν οι ram σε 1600mhz πρέπει να το ενεργοποιήσω μέσα από το bios αλλά δεν κατάλαβα τον τρόπο Για να μπορέσει η μητρική να κάνει overclock την ram πρέπει να αλλάξω και αυτό το jumper λογικά ε;
koumos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Πω αδερφε σε σενα ειναι λιγο πιο μπερδεμενα τα πραγματα... Απλα λογικα αλλαζεις το DRAM Frequency σε 1600 απο το auto που ειναι, και λογικα το DRAM Voltage στα 1.65. Για δοκιμασε το και ποσταρε ενα screen απο το cpu-z να δουμε τι εγινε... Το jumper μην το πειραξεις...Απ οτι βλεπω ειναι για να σου επιτρεπει να δωσεις μεχρι 2.5 volt στις μνημες, αλλα μην το κανεις...αν δεν ξερεις τι κανεις!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Παρόμοιο πρόβλημα και εγώ, με αυτήν την μητρική ASUS P7P55D και φορά τον INTEL CORE I5-750 2.66 GHZ LGA1156 - BOX με αυτές τις μνήμεςKINGSTON KHX1600C8D3T1K2/4GX DDR3 4GB (2X2GB) PC12800 1600MHZ HYPERX DUAL CHANNEL KIT και τρέχουν σε 1333mhz τι κάνω για να δουλέψουν 1600mhz ;;; screenshots από το cpu-z από την τρέχουσα κατάσταση επίσης ξεφυλλίζοντας το manual της μητρικής είδα αυτά διαβάζοντας τα παραπάνω αν κατάλαβα καλά, για να δουλεύουν οι ram σε 1600mhz πρέπει να το ενεργοποιήσω μέσα από το bios αλλά δεν κατάλαβα τον τρόπο Για να μπορέσει η μητρική να κάνει overclock την ram πρέπει να αλλάξω και αυτό το jumper λογικά ε; Αυτο που σου λεει ειναι στην ουσια οτι δεν υπαρχει καποιος διαθεσιμος divider για να δουλεψει η μνημη σε αυτα τα Mhz με αυτον τον επεξεργαστη και οτι ουσιαστικα θα κανει overclock το B Clock για να υποστηριχθουν. Απλα σιγουρεψε οτι εχεις δωσει τα σωστα volt στις μνημες πριν το κανεις. 2 παρατηρησεις: 1) Το jumper μη το πειραξεις. 2) Δεν θα δεις καμια διαφορά απο 1333 σε 1600.
koumos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Λοιπον αφου με ψησατε τελικα αποφασισα να πειραματιστω με λιγο O/C ! Ακους Georgeman, εσυ φταις, να μαθεις να μου βαζεις ιδεες! Λοιπον. Ανεβασα το FSB σε 375 και το DRAM Voltage σε 1.8 ως ηταν κ πριν το O/C Τωρα λοιπον ο cpu ειναι στα 3GHz και οι RAM στα 1500. Καλα ειναι? Οι θερμοκρασιες του Cpu για οσους δνε διαβασαν το thread απο πανω, δεν μπορουν να μετρηθουν με ακριβεια γιατι υπαρχει το προβλημα των 45nm και του Tjmax. Παρολα αυτα, τωρα σε full load μου δειχνει 64C ενω χωρις το O/C μου εδειχνε 61... Το ratio CPU:DRAM Frequency ειναι 2:1 ακομα...Ετσι θα επρεπε να ειναι?
dea8face Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 εχω το ιδιο προβλημα με ram (KINGSTON KHX1600C9D3K2/4GX) σε p55a-ud3, αλλα το pc λειτουργει σταθερα μονο στα 1066MHZ (στα 1333mhz το pc τρελαινεται στα bsod).. στα 1600mhz μου ανεβαινει πολυ η θερμοκρασια του επεξεργαστη (82 full load με prime95) παρολο που ριχνω τον πολλαπλασιαστη στα 16χ.. Ειμαι με stock ψυξη.. πρεπει να αλλαξω το συστημα ψυξης? μου φαινεται περιεργο ο i5 στα 2560mhz να εχει τοσο υψηλες θερμοκρασιες
fastmanakos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα και απλά στο βιος ενεργοποίησα το EMP (extreme memory profile) και μπήκαν αυτόματα στα 1600 και 1.65βόλτ.
Jimosss Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 επειδη δεν θέλω να κανω καινούργιο thread λεω να κανω ποστ εδω. θελω να μου πειτε εαν δουλευουν κανονικα οι μνημες μου , εχω αυτες εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.556042 και οι εικονες απο το CPUID-Z
d3m0n Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 1333MHz @ 9-9-9-24 = μια χαρά σαν ρυθμίσεις, βέβαια τα ρεύμα θα προτιμούσα να τα έβαζα manually@bios.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.