Προς το περιεχόμενο

Ρυθμιση συχνοτητας RAM/CPU χωρις bluescrrens

koumos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εχω το συστημα της υπογραφης και συγκεκριμενα αυτες τις RAM http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/OCZ-Ddr3-2Gb-Kit-1333-Platinum-3P13332GK.htm

H μητρικη μου υποστηριζει συχνοτητα λειτουργιας τους μεχρι και 1333 Mhz αλλα μονο κατ επιλογη απο το BIOS...Σε default τις αναγνωριζει σαν 1067Mhz.

Οταν ομως τις βαλω να δουλεψουν στα 1333 Mhz το συστημα γινεται ασταθες και τρωω BSOD αρκετα συχνα...

Κανω memtest οσο τις εχω υπερχρονισμενες και δεν το περναει. Αρα προβλημα...

Αναλυτικα για τις RAM δειτε ενα snapshot απο το EVEREST.

Ποιος θα δωσει μια βοηθεια για να τις ρυθμισω σωστα? Υποψιαζομαι οτι θελουν περισσοτερο ρευμα αλλα δεν ειμαι και σιγουρος...και ουτε πως να το κανω ξερω...

ευχαριστω

post-50418-12906303621_thumb.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Πας στο BIOS και βαζεις στο DRAM voltage -> 1,8v (απο Auto ή 1,5 που θα ειναι).

Μετα οταν τις τρεχεις στα 1333Mhz λογικα δε πρεπει να βγαζουν σφαλματα.

Δημοσ.

Μηπως ειναι πολυ ομως το 1.8? Αν δεις το EVEREST το εχει σαν Extreme Memory Profile..

To αυτοκολλητο που εχουν πανω οι RAM λεει παντως 7-7-7- 1.75 το οποιο συμβαδιζει με το enthusiast profile απο το EVEREST...

Τα αλλα timings δεν τα πειραζω?

• Moderators
Δημοσ.

Ναι 1,8v ειναι σχετικα πολυ για DDR3 μνημες, αλλα εφοσον αυτο προτεινει ο κατασκευαστης δεν υπαρχει προβλημα.

Δωσε ενα screenshot απο τη καρτελα Memory του CPU-Z γιανα δουμε πού τρεχουν τωρα οι μνημες σου και με τι Timings.

Δημοσ.

Οριστε και τα screens απο CPU-z.

Αν το BIOS μου δεν εχει την επιλογη 1.75 στο DRAM voltage τι κανω? Διαλεγω το 1.70 ή το 1.80?

(δεν κοιταξα ακομα τι επιλογες εχει γιατι βαριεμαι να κανω reboot..μια και καλη!);)

post-50418-129063036216_thumb.jpg

post-50418-129063036227_thumb.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Οι ραμ σου τρεχουν στα 1066 με ελαχιστα σφιχτοτερα timings απο αυτα που οριζει ο κατασκευαστης.

Βαλτες στα 1,8 βολτ και 1333Mhz απο το BIOS και ξανακοιτα τη καρτελα memory του CPU-z. Θα πρεπει να εχει παει απο 534 -> σε κατι κοντα στα 667.

• Moderators
Δημοσ.

Δηλαδη βαζεις το DRAM frequency σε DDR3-1333 και το DRAM voltage σε 1,80.

Μετα βλεπεις αν εχει γραψει ~667Mhz στο CPU-Z και το ξεσκιζεις στο memtest. Δε πρεπει να βγαλει κανενα σφαλμα.

Δημοσ.
Ναι 1,8v ειναι σχετικα πολυ για DDR3 μνημες, αλλα εφοσον αυτο προτεινει ο κατασκευαστης δεν υπαρχει προβλημα.

Δωσε ενα screenshot απο τη καρτελα Memory του CPU-Z γιανα δουμε πού τρεχουν τωρα οι μνημες σου και με τι Timings.

Αφου ειναι στα specs του κατασκευαστη εισαι μια χαρα. Βεβαια με 1.8 παιζει να τις πηγαινεις και παραπανω...

Δημοσ.

Ετοιμο...για δειτε

Τα υπολοιπα clocks ειναι καλα?

Οσο για το παραπανω πολυ θα ηθελα αλλα δεν υποστηριζει παραπανω το mobo μου...Κατσε να το κανουμε να δουλεψει καλα ετσι πρωτα!

post-50418-12906303625_thumb.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Οχι.

Σου γυρισε τα timings σε πολυ πιο χαλαρα.

Πηγαινε στο BIOS και κανε Manual το DRAM Timing control.

Εκει βαλε τα timings ως εξης:

CAS Latency: 7

RAS to CAS Delay: 7

RAS Precharge: 7

RAS Activate to Precharge: 24

Ολα τα υπολοιπα στο Auto.

Κανε επανεκκινηση και σιγουρεψε απο το CPU-Z οτι τα πηρε.

Οσο για το οτι δεν υποστηριζει παραπανω το mobo σου, ουτε εμενα υποστηριζε πανω απο DDR2 800, αλλα μια χαρα δουλευει αυτη τη στιγμη στα 1080 :P

Με καλες μνημες ομως ε.

Δημοσ.

E τωρα πρεπει να ειμαι ενταξει, δε μπορει!!

Για πειτε...

Οσο για το παραπανω..πολυ θα ηθελα να το παω αλλα σας λεω οτι η μητρικη δεν εχει επιλογη για μεγαλυτερο DRAM Frequency...Παει απλα μεχρι 1333..

Υπαρχει δηλαδη τροπος να παμε και παραπανω??:devil:

post-50418-129063036264_thumb.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Τωρα εισαι κομπλέτατος (το wallpaper γιατι αλλαζει καθε φορα? :P )

Ναι φυσικα και μπορεις να πας παραπανω.

Αυτη τη στιγμη, το FSB σου ειναι στα 333Mhz. Η ραμ ειναι ρυθμισμενη να τρεχει στο διπλασιο απο αυτο (667Mhz). Εσυ βλεπεις δηλαδη 1333 επειδη ειναι DDR (Double Data Rate). (2x667)

Οσο αυξανεις το FSB σου, τοσο θα αυξανεται η συχνοτητα λειτουργιας του επεξεργαστη, αλλα θα αυξανεται και της ραμ.

Φυσικα, ετσι βγαινεις εκτος προδιαγραφων και συνεπως δε μπορει κανεις να σου εγγυηθει οτι θα παρεις ΤΟΣΑ Mhz.

Οι Core 2 Duo επεξεργαστες φημιζονται για το οτι δεχονται μεγαλο overclock. Οι μνημες ομως οχι.

Οποτε μπορει να τις πας 1350Mhz, μπορει και 1450 μπορει και 1550.

Απο κει και περα ομως, εχεις να παιξεις με ΟΛΑ αυτα (FSB - DRAM voltage - DRAM Timings - DRAM Frequency - CPU Multiplier), συν τον παραγοντα ψυξη και θερμοκρασιες.

Δημοσ.

Μαλιστα...Ευχαριστω για την εισαγωγη στο overclocking γεωργιε...!

Ευχαριστως να το εψαχνα παραπανω αλλα εχω το εξης προβλημα...Οι ενδειξεις θερμοκρασιας του επεξεργαστη μου δεν ειναι σωστες...Δεν παιζει να ειναι σωστες με τιποτα...

Απο οτι εχω διαβασει λιγακι σε ξενα φορα αυτος ο συγκεκριμενος cpu εχει προβλημα με κατι που λεγεται Tjmax και δεν δειχνει τις ακριβεις θερμοκρασιες...Για παραδειγμα ενω εχω πολυ καλο airflow στο κουτι με 5 ανεμιστηρες και μια αρκετα καλη ψυχτρα cpu κατα τη γνωμη μου http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3141 η θερμοκρασια στο ρελαντι φαινεται να ειναι 51 βαθμους..Μια φορα την εχω δει στιγμιαια στους 50...Σε full load τωρα δεν ξεπερνα ποτε τους 61...

Οποτε γενικως θα μου αρεσε να πειραματιστω αλλα καλο θα ηταν να γνωριζω τις πραγματικες θερμοκρασιες για να μην καταστρεψουμε και τιποτα..

PS: Οσο για το wallpaper....Δεν ειναι πολυ ωραια αυτη η λειτουργια των 7 ??

• Moderators
Δημοσ.

Η Coolermaster Hyper 212, μιας και ετυχε να τη δοκιμασω, για τα λεφτα της ηταν οντως παρα πολυ καλη (αν και λιγο θορυβωδης). Δεν επιανε σε αποδοση τις κορυφαιες, αλλα οι κορυφαιες στοιχιζαν περιπου το διπλασιο.

Δοκιμασε να δεις θερμοκρασιες με το τελευταιο Coretemp. Νομιζω ελυσαν το θεμα με το λαθος tjmax. Αρκει να μην εχει κολλημενο sensor ο επεξεργαστης σου. (Πολλοι E8200/E8400 ειχαν). Αλλα αν ειχε, θα εβλεπες πιο κουλες θερμοκρασιες: Του στυλ -9 τωρα, +135 σε 5 sec. Ή θα ηταν τελειως κολλημενη.

Γενικα δοκιμασε προγραμματακια, τις νεοτερες εκδοσεις παντα και δες.

Τετοια ειναι το Coretemp, το Everest, το Realtemp, το OCCT κτλ...

PS: Δε σου πεταει τωρα BSOD ε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...