Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για WMPC Homecinema

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το WIndows Media Player Classic Homecinema και τους CCCP Codecs. Εχω μια απορια σχετικα με το ratio. Σχεδον ολες οι ταινιες ειναι στο 16:9. Διαφορα ομως βιντεακια εχουν διαφορα ratios. Τι επιλογη να βαλω στον player; Εχει καμμια επιλογη ωστε να υπολογιζει αυτοματα το ratio της καθε ταινιας και να το προσαρμοζει αναλογα;

Οι ρυθμισεις που εχω στο video frame ειναι οι εξης :

" Touch Window From Inside " , Εχω ενεργοποιημενο το " Keep Aspect Ratio " και στο " Override Aspect Ratio " εχω την επιλογη " Default ".

Δημοσ.

Αυτές οι ρυθμίσεις είναι οι default ρυθμίσεις που έτσι κι αλλιώς έχει στις τελευταίες του εκδόσεις ο MPC-HC και δίνουν το βέλτιστο αποτέλεσμα σε όλα τα video, όταν το splitting και την αποκωδικοποίηση την αναλαμβάνουν τα Internal Filters του MPC-HC. Εξαίρεση μπορεί να αποτελούν οι παρακάτω περιπτώσεις:

1. Αρχεία video στα οποία έχει δηλωθεί λάθος aspect ratio κατά τη δημιουργία τους

2. Χρησιμοποιείς με τον MPC-HC εξωτερικούς codecs που έχουν δικές τους ρυθμίσεις όσον αφορά το aspect ratio

Δημοσ.

Αν γινεται το 2 πως μπορω να το αλλαξω; Γιατι νομιζω σε μερικα βιντεο αν αλλαξω χειροκινητα το ratio απο default σε 4:3 τα δειχνει καλυτερα.

Δημοσ.

Αν για το decoding χρησιμοποιείται π.χ. ο ffdshow-tryouts codec που περιλαμβάνει το CCCP αντί του internal "MPC Video Decoder", πηγαίνεις στο configuration panel του ffdshow και κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις:

post-4351-129063036237_thumb.png post-4351-129063036247_thumb.png

Ειδικά στο 2ο screenshot, είναι πολύ σημαντικό να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "Set pixel aspect ratio in output media type".

Είσαι σίγουρος όμως ότι δεν χρησιμοποιείται ο video decoder του MPC-HC κατά την αναπαραγωγή;

Δημοσ.

Οταν ανοιγω τα βιντεο κατω δεξια ανοιγουν τα εικονιδια του ffdshow και το ενα λεει video decoder.

Κανω τις ρυθμισεις που εχεις στα screenshots;

Δημοσ.

Άσε προς το παρόν την κατηγορία ρυθμίσεων που φαίνονται στο 1ο screenshot και φρόντισε σε αυτήν του 2ου screenshot να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή που ανέφερα...

Δημοσ.

Ακριβως τα ιδια ειναι με εσενα. Εκτος απο το πρωτο screenshot εκει που λεει "keep original aspect ratio " εμενα απο διπλα λεει 2.35:1.

Επισης αυτα τα εικονιδια του ffdshow για το βιντεο και τον ηχο μου τα βγαζει μονο οταν ανοιγω ταινιες. Οταν βλεπω αλλα βιντεακια ( avi.mpeg. flv κτλ ) δε μου το βγαζει.

Δημοσ.
Ακριβως τα ιδια ειναι με εσενα. Εκτος απο το πρωτο screenshot εκει που λεει "keep original aspect ratio " εμενα απο διπλα λεει 2.35:1.

Ό,τι και να λέει από δίπλα, αν το συγκεκριμένο φίλτρο-κατηγορία ρυθμίσεων Resize & Aspect ratio δεν είναι enabled (δεν έχει τικ στο checkbox δηλαδή), δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο. Όπως και να 'χει, άφησέ το disabled.

Επισης αυτα τα εικονιδια του ffdshow για το βιντεο και τον ηχο μου τα βγαζει μονο οταν ανοιγω ταινιες. Οταν βλεπω αλλα βιντεακια ( avi.mpeg. flv κτλ ) δε μου το βγαζει.

Μία ταινία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και αρχείο AVI/MPEG/FLV. Μήπως έχεις συνδέσει λανθασμένα στο μυαλό σου μία συγκεκριμένη κατάληξη video με την έννοια «ταινία»; Την κατάληξη .mkv υπονoείς; Ή μήπως δισκάκια DVD-VIDEO;

Δημοσ.

Οχι δε με καταλαβες. Αυτο εννοω οτι οι ταινιες ειναι αρχεια mkv και HD. Αλλα στα αλλα βιντεο δε ανοιγει το ffdshow.

Δημοσ.

Οχι. Σε mkv αρχεια παιζει καλα. Βασικα δεν ειναι κανενα τραγικο προβλημα. Εξαλλου σε πολλα βιντεο δε καταλαβαινεις τη διαφορα 16:9 και 4:3. Το πολυ σε 2,3 να το εχω συναντησει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...