telnet05 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Εδω και 1 μηνα περιπου που εβαλα τα windows 7, καθε λιγο εκει που δουλευει το pc κανονικα 1ας απο τους 4 δισκους εξαφανιζεται. Δοκιμασα αλλο καλωδιο, αλλο ρευμα, αλλη θεση στα SATA, αλλα τιποτα. Ξερει κανεις τιποτα;;;;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 μπας και είσαι με Seagate 7200.11?
phanispal Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Ξέρεις τι λειτουργικό είχε πριν και τη διαφορά του σε ενεργειακές απαιτήσεις; :Ρ
washcloud Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Αν ήταν ερώτηση σε 'μενα αυτό, απλά έχω "συνειδητοποιήσει" ότι όταν "εξαφανίζεται" ένας δίσκος από το σύστημα, δεν παίζει (κατά πάσα πιθανότητα) σωστή τροφοδοσία (faulty τροφοδοτικό/ απαυτωμένα βύσματα/ κάπου τεσπα χάνεται η επαφή, και γενικώς ο δίσκος δεν παίρνει την σωστή τάση και λουάρει)
telnet05 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Το τροφοδοτικο ειναι 850W Thermaltake. Και δεν ειναι Seagate. Θα δοκιμασω αλλες συνδεσεις ρευματος για να δω πως παει.
pcos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 ναι αυτό με το ρεύμα είναι εμφανές όταν έβαζες ένα usb δίσκο 2.5" χωρίς εξωτερική τροφοδοσία. τώρα aν το φαινόμενο γίνεται στον ίδιο δίσκο συνεχεια ίσως είναι κάτι άλλο. τώρα για να μην ανοίγω άλλο θέμα παρατήρησα το εξής όταν έβαλα τα win7 64 όταν έχω 2 σκληρούς σατα2 στο μηχάνημα και κάνω μια απλή αντιγραφή μεγάλου αρχείου από τον ένα στον άλλο, τότε παρατηρώ μια καθυστέρηση γενικά στην ανταπόκριση του συστήματος αλλα και ειδικότερα όταν πάω να ανοίξω ένα video αργεί πολύ να ξεκινήσει να παίζει. αυτό το φαινόμενο παρατηρείται επίσης και στα win2003 server. με τα ΧΡ που δούλευα παλιότερα αυτό το φαινόμενο δεν υπήρχε. μου φαίνεται ότι τα win7 δίνουν προτεριότητα στην αντιγραφή, από τα αλλα threads που πιθανόν να είναι στην ουρα. στα ΧΡ όμως γινόταν το αντίθετο? γνωρίζει κανεις τίποτα? εσύ telnet με τους 4 δίσκους το έχεις παρατηρήσει αυτό?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 έχεις κάνει disable στα win7 την επιλογή στα power options για να ΜΗΝ κάνουν "turn off" οι σκληροί δίσκοι? Aκόμα και αν έχεις διαλέξει το High Perfomance πρέπει να πας στα advanced options και να βάλεις την επιλογή για του δίσκους στο Never!
nzeppos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 ναι αυτό με το ρεύμα είναι εμφανές όταν έβαζες ένα usb δίσκο 2.5" χωρίς εξωτερική τροφοδοσία. τώρα aν το φαινόμενο γίνεται στον ίδιο δίσκο συνεχεια ίσως είναι κάτι άλλο. τώρα για να μην ανοίγω άλλο θέμα παρατήρησα το εξής όταν έβαλα τα win7 64 όταν έχω 2 σκληρούς σατα2 στο μηχάνημα και κάνω μια απλή αντιγραφή μεγάλου αρχείου από τον ένα στον άλλο, τότε παρατηρώ μια καθυστέρηση γενικά στην ανταπόκριση του συστήματος αλλα και ειδικότερα όταν πάω να ανοίξω ένα video αργεί πολύ να ξεκινήσει να παίζει. αυτό το φαινόμενο παρατηρείται επίσης και στα win2003 server. με τα ΧΡ που δούλευα παλιότερα αυτό το φαινόμενο δεν υπήρχε. μου φαίνεται ότι τα win7 δίνουν προτεριότητα στην αντιγραφή, από τα αλλα threads που πιθανόν να είναι στην ουρα. στα ΧΡ όμως γινόταν το αντίθετο? γνωρίζει κανεις τίποτα? εσύ telnet με τους 4 δίσκους το έχεις παρατηρήσει αυτό? Το ίδιο πρόβλημα έχω παρατηρήσει κι εγώ. Νομίζω η λύση είναι όντως αυτή που λέει ο Thresh (δεν θα φθείρονται όμως πιο γρήγορα οι δίσκοι αν δουλεύουν συνέχεια? ειδικά σε PC που μένουν ανοιχτά 24/7)
pcos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 έχεις κάνει disable στα win7 την επιλογή στα power options για να ΜΗΝ κάνουν "turn off" οι σκληροί δίσκοι? Aκόμα και αν έχεις διαλέξει το High Perfomance πρέπει να πας στα advanced options και να βάλεις την επιλογή για του δίσκους στο Never! ευχαριστώ θα το δοκιμάσω. τώρα που το λες ο δίσκος που δεν έχει λειτουργικό κάνει turn off αν μείνει idle. έχω το power στο balance. αλλα αυτό δεν βλέπω να έχει εμφανή σχέση εφόσον στην αντιγραφή δεν είναι turn off βεβαια. αλλα ίσως υπάρχει κάνα bug οποτε... εγώ περίμενα μήπως υπάρχει καμια επιλογή που να δίνει προτεραιότητα στα programs και όχι στις αντιγραφές. αλλα δεν βρήκα κάτι τέτοιο.
telnet05 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 ναι αυτό με το ρεύμα είναι εμφανές όταν έβαζες ένα usb δίσκο 2.5" χωρίς εξωτερική τροφοδοσία. τώρα aν το φαινόμενο γίνεται στον ίδιο δίσκο συνεχεια ίσως είναι κάτι άλλο. τώρα για να μην ανοίγω άλλο θέμα παρατήρησα το εξής όταν έβαλα τα win7 64 όταν έχω 2 σκληρούς σατα2 στο μηχάνημα και κάνω μια απλή αντιγραφή μεγάλου αρχείου από τον ένα στον άλλο, τότε παρατηρώ μια καθυστέρηση γενικά στην ανταπόκριση του συστήματος αλλα και ειδικότερα όταν πάω να ανοίξω ένα video αργεί πολύ να ξεκινήσει να παίζει. αυτό το φαινόμενο παρατηρείται επίσης και στα win2003 server. με τα ΧΡ που δούλευα παλιότερα αυτό το φαινόμενο δεν υπήρχε. μου φαίνεται ότι τα win7 δίνουν προτεριότητα στην αντιγραφή, από τα αλλα threads που πιθανόν να είναι στην ουρα. στα ΧΡ όμως γινόταν το αντίθετο? γνωρίζει κανεις τίποτα? εσύ telnet με τους 4 δίσκους το έχεις παρατηρήσει αυτό? Ναι το εχω παρατηρησει. Οταν παει να παιξει video και επισης οταν αντιγραφω σαν να υπαρχει μια καθυστερηση στην εναρξη της αντιγραφης. Εχω κανει disable το turn off hard disk.
pcos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 τελικα δεν φταιει το "turn off disk" τα ιδια παλι κατι αλλο παιζει...
fm326 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Μηπως καμια περιεργη εκδοση WIN 7;;Εμενα μου εξαφανιζε μονο οπου ειχα περασμενα τα ΧΡ και μαλιστα αν ο δισκος ειχε 2 partition εξαφανιζε μονον αυτο με το περασμενο λειτουργικο το αλλο partition φαινοταν κανονικα.Τωρα με την τελικη εκδοση τερμα τα κουλα.
telnet05 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Σημερα δοκιμασα και εβαλα απο αλλο καλωδιο ρευμα και δειχνει να δουλευει οκ. Ειδωμεν.....
telnet05 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2009 Σημερα δοκιμασα και εβαλα απο αλλο καλωδιο ρευμα και δειχνει να δουλευει οκ. Ειδωμεν..... Τζιφος. Δεν εγινε τιποτα. Παλι ο δισκος ειναι απων. :-(
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.