Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@Mercyful_Fate

Όταν κάποιος αντιτίθεται με κάποιον όρο σύμβασης και φτάσει στα δικαστήρια υπάρχει πάντα η πιθανότητα αυτός ο όρος να χαρακτηριστεί καταχρηστικός και να μην ισχύσει.

Άσχετα όμως με το νόμιμο, άσχετα ακόμα και με το ηθικό, είναι έξυπνο;

Αυτές οι κινήσεις "κλειδώματος" του λειτουργικού με συγκεκριμένο η/υ δεν έχουν επικρατήσει ούτε μία φορά από τότε που εμφανίστηκε η microsoft και η "μπάτε σκύλοι αλέστε" στάση της για το συγκεκριμένο θέμα.

Βέβαια, δικαίως κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί -για τον καθένα μας- εμείς τι έχουμε κάνει και μας κάνει τόσο ειδικούς. Τίποτα σε σχέση με gates και jobs, δεν λέμε όμως κάτι από το κεφάλι μας. Απλά συμφωνούμε με την πρακτική που αποδεδειγμένα με αριθμούς δουλεύει καλύτερα.

Οι υπολογιστές είναι χόμπυ για πάρα πολλούς ανθρώπους. Άλλοι φτιάχνουν υδρόψυκτα τέρατα, άλλοι φτιάχνουν πολύ γρήγορα μηχανήματα, άλλοι γνωρίζουν τα πάντα για chipsets, controllers και ρεύματα, άλλοι γνωρίζουν 5 λειτουργικά σαν τις τσέπες τους, άλλοι φτιάχνουν λογισμικό, άλλοι παίζουν παιχνίδια κ.ο.κ...

Τι θα δώσει ένας πανάκριβος mac σε όλους αυτούς; Αυτοί είναι ή θα γίνουν επαγγελματίες κάποιου κλάδου της πληροφορικής και αυτούς θα ρωτούν φίλοι, γνωστοί, αφεντικά και συνεργάτες για το τι θα αγοράσουν και η apple τους κλειδώνει απ' έξω. Αυτοί θα παράγουν αύριο λογισμικό και θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στους τρεις και τον κούκο απέναντι σε όλο τον κόσμο για πιθανούς αγοραστές.

Αυτά που λέγαμε πριν από 15 χρόνια, σήμερα εκ του αποτελέσματος πλέον μπορούμε να τα λέμε και εκ του ασφαλούς. Πως η προσέγγιση της apple δηλαδή δεν της κάνει καλό.

Όχι πως κάνει διαφορά για μας, κουβέντα να γίνεται.

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για όσους ενδιαφέρονται για λίγη ιστόρια, πολύ ωραίο είναι το http://www.osnews.com/story/22342/Borland_in_the_1980s_Treat_Software_Just_Like_a_Book_ που ουσιαστικά λέει "να χρησιμοποιούμε το software σαν ένα βιβλίο". Επιπλέον, να τονίσω ότι δεν υπάρχουν corporate ethics: η εταιρία δεν είναι καλή/κακή.

Οι περισσότερες EULAs είναι νομικά σωστές (ακόμα και αν ένας όρος της EULA δεν είναι νόμιμος, τότε η υπόλοιπη EULA ισχύει χωρίς αυτόν τον όρο), ηθικά είναι αμφιλεγόμενες και πρακτικά είναι εκνευριστικές ως ηλίθιες.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σωστή: η Psystar παραβίασε την EULA της Apple και άρα πρέπει να τιμωρηθεί. Κάνει η Apple κάτι παράνομο; Όχι, θέλει να προστατέψει τα κέρδη της. Είναι λογικό; Όχι, γιατί η EULA είναι παράλογη ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ.

Κάνει η Psystar κάτι παράνομο; Ναι. Κάνει κάτι λογικό; Ναι, προσπαθεί να κερδίσει κάτι από κάτι που κατασκεύασε η ίδια και επιπλέον βοηθάει χρήστες να παρακάμψουν μια μη-λογική EULA.

Αν δε συμφωνεί κάποιος με την EULA της Apple, τότε δεν χρησιμοποιεί προϊόντα της Apple και εν τέλει όσο περισσότεροι το κάνουν αυτό, τόσο περισσότερους πελάτες θα χάνει η Apple και είτε θα συμμορφωθεί είτε θα κλείσει, όπως έχει γίνει με πολλές άλλες εταιρίες.

Δημοσ.
άρα το R&D της η apple για το λειτουργικό της, δε πρόκειται να καταφέρει να το κάνει ποτέ απόσβεση. H psystar θα βγάζει το μερίδιό της απο τη πώληση υπολογιστών και με χρέωση του λειτουργικού και του υλικού στον τελικό καταναλωτή, έχοντας το ρόλο του νταβατζή που απλά αν αγοράσεις pc απο αυτόν δε σου χρεώνει το πρόγραμμα που κάνει τη δουλειά, άρα αυτό είναι άδικο για την apple, γιατί όπως επίσης πολύ σωστά προαναφέρθηκε, είναι hardware/software/services-house not software-house, για να επωφεληθεί απο τη "προώθηση" του λειτουργικού της.

Αυτη η υποκρισια θα τους φαει στο τελος εκει στην Apple.

Δηλαδη θελουν να πιστεψω οτι ολοκληρο λειτουργικο της κλασης του MacOS X κανει μονο 89€;; Ποιον νομιζουν οτι κοροϊδευουν;

Αλλα σου λεει, "αμα τον βαλουμε να πληρωσει 580€ για κατι αϋλο οπως το λογισμικο, θα του ρθει ασχημα, οποτε βαλτον να το πληρωσει μαζι με το hardware και ειμαστε ενταξει". Αν δεν ειναι υποκριτες, ας βγουν να πουν ποσο πραγματικα κανει το MacOS X. Αλλο σχετικο παραδειγμα αυτο το bluray, που δεν το βαζουν επιτηδες γιατι τοτε ειναι που οι τιμες των mac θα χτυπησουν ταβανι, ενω τωρα ειναι τουλαχιστον στα ιδια επιπεδα ενος pc με bluray.

Ειλικρινα λογω αυτης της υποκρισιας την απεφευγα μεχρι τωρα σαν εταιρια.

Οσον αφορα αυτο που ειπε καποιος για διανομες linux, να ποσταρει αμεσα ονομα και site. Γιατι το μονο που εχω βρει μεχρι τωρα ειναι το linux mint, το οποιο εχει πολλάά ψωμια να φαει ακομα για να γινει macos (ειδικα στον τομεα των φωτογραφιων και δημιουργιας dvd). Εκτος και αν το πεταξες ετσι...

Δημοσ.

Ελπιζω εκείνη η εταιρεία PSystar στην έφεση της να αθωωθεί και να καταφέρει να την γλυτώσει γιατι μου την δίνει αυτή η κατάσταση με τα μονοπώλια και τις μαγκιές .

Σε αυτό το πανηγύρι με τα δικαστήρια η λύση είναι:Danny Crane

Δημοσ.

Από τη στιγμή που οι όροι σύμβασης γράφουν ότι το λειτουργικό μου θα το βάζω μόνο εγώ στα συστήματα που φτιάχνω εγώ, τέρμα! Είτε σας αρέσει, είτε όχι έτσι έχει.

Όσον αφορά τα Apple Computers είναι γνωστό ότι αποτελούνται από σάπιο περασμένης τεχνολογίας Hardware, στο οποίο όμως τρέχει άπταιστα το λειτουργικό της, όταν την ίδια περίοδο με τα τελευταίας τεχνολογίας Hardware parts και Overclocked συστήματα, τα Windows σέρνονται.

To πρόβλημα από ότι καταλαβαίνω είναι ότι κάποιοι θέλουν να βάλουν το Leopard στα PC τους, ώστε και να έχουν τα παιχνίδια τους (με Windows), αλλά άμα λάχει να μπαίνουν και στο Leopard για να τα κάνουν όλα γρήγορα και πιο εύκολα.;)

Γιατί να γίνεται αυτό? Αν κάποιος θέλει κάτι τέτοιο ας πάρει ένα Mac Computer.

Αν θέλει παιχνίδια και τις άπειρες Multimedia εφαρμογές των Windows δεν μπορεί να υποχρεώσει την Apple να φτιάχνει τέρατα μηχανήματα για να τρέχουν καλούτσικα τα Windows και τέλος να τη κατηγορεί.

Όπως αναφέρθηκε πιο πριν, εννοείται πιστεύω ότι δεν μπορεί να εγκαθίσταται το λειτουργικό της ποτέ σε ότι σύστημα υπάρχει. Θα σταματήσει να είναι τόσο σταθερό.

Αυτό νομίζω το αντιλαμβάνονται όλοι.

Κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις...

Το ότι είναι υπερεκτιμημένα και αρκετοί χρήστες Mac κομπλεξικοί (του Linux είναι χειρότεροι :P), δεν χρειάζεται να κάνει τους χρήστες Windows να ταράζονται μαζί τους. :-)

Δημοσ.

τελικα ολοι θα σταματησεται να πληρωνεται την microsoft και θα πατε στην apple να τα δινεται τοσα χρονια γκρινιαζεται για μονοπολια ???? φατετα τωρα απο την δηθεν και δε apple και οι υπολογιστες της στα υψη !!!!χα χα χα χα χα χα

ζητω οι κλωνοι ρεεεεεεεεεεεεε !!!!!!!!!:devil::devil::devil:

Δημοσ.
Και σεις εσεις συνεχιστε δυσανασχετειτε γιατι εμεις οι pcάδες παιρνουμε ολα τα καλα παιχνιδια τυπου Tomb Raider και Crisis ενω εσεις παιρνετε τον... warcraft. Και με ποιο προγραμμα φτιαχνετε bluray, ειπαμε;

Η συγκεκριμενη πολιτικη της Apple ειναι κακο και για τις δυο κατηγοριες χρηστων. Και μην ακουσω για dualboot σε mac, γιατι δεν ξερω κανενα χρηστη mac που να εχει κοψει το σκληρο του πανακριβου mac του στα δυο και να του αρεσει.

Δε χρειάζεται να κόψεις το σκληρό σου στα δύο. Αρκούν 30GB για τα Windows. Ούτε θα σου λείψουν, ούτε προβλήματα θα σου δημιουργήσουν και θα μπορείς να παίζεις όλα τα παιχνίδια με ένα απλό restart. Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι αυτό;

Και Tomb Raider παίζουμε, και Crysis παίζουμε και ότι θέλουμε στα Mac.

O Mac είναι και PC. Τέλος.

Η μόνη διαφορά είναι ότι πληρώνοντας το γνωστό χιλιάρικο για να πάρεις τον υπολογιστή σου, αν επιλέξεις Mac, η PC εκδοχή σου θα έχει χειρότερο hardware απ' ότι αν έπαιρνες μόνο PC (οπότε και θα είχες άλλα προβλήματα).

Τέλος, υπάρχουν πολλές σχολές και φιλοσοφίες σε σχέση με το τι πρέπει να χρεώνουμε και τι θεωρούμε "δίκαιο". Πχ ο Έλληνας υδραυλικός χρεώνει τα υλικά 50€ και την εργασία 10€ γιατί ξέρει ότι ο μπουνταλάς ο Έλληνας πελάτης παρεξηγείται άμα τους ζητήσεις χρήματα για τη δουλειά που έκανε, λες και η εργασία δεν πρέπει να πληρώνεται. Σε άλλες χώρες, θα σου πει ο υδραυλικός 10€ τα υλικά και 50€ για τη δουλειά που έκανα. Γιατί εκεί η εργασία εκτιμάται και θεωρείται ότι πρέπει να πληρώνεται.

Αντίστοιχα η Apple εργάζεται για να φτιάξει το λογισμικό της και σου πουλάει αυτή την εργασία μέσα από το hardware της (το λειτουργικό της σύστημα είναι πολύ φθηνό για να το πουλήσει μόνο του). Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζει και την αξιοπιστία του λειτουργικού της συστήματος, που είναι πολύ σημαντική και την τροφοδοτεί με νέους πελάτες.

Όταν πολλοί φτιάχνουν υπολογιστές hackintosh που δε λειτουργούν και μετά βγαίνουν και λένε για τα προβλήματα που έχει το MacOS, δημιουργούν πρόβλημα και στην εταιρία, που βέβαια δεν είχε ετοιμάσει το λειτουργικό της για αυτά τα συστήματα.

Κάπως έτσι... ;)

ΥΓ. Δεν είναι και τόσο ακριβοί οι Apple, χαλαρώστε μερικοί. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως μια CPU που πουλιέται 100€ σε PC και 200€ σε Mac, δε σημαίνει πως έχει κόστος κατασκευής λίγο κάτω από τα 100€, οπότε η Apple κάνει την εκμετάλλευση. Το κόστος κατασκευής μπορεί να είναι ακόμα και στα 30€ (ή και λιγότερο). Οι τιμές καθορίζονται από άλλους παράγοντες (όπως πχ αυτοί που περιέγραψα στο ποστ). Θυμάστε πόσο κόστιζαν τα CD recorder όταν πρωτοβγήκαν; Ή τα DVD players; Θέμα κόστους κατασκευής ήταν; Προφανώς και όχι. Οι τιμές είναι αυτές που μας λένε. Μερικοί γράφεται με ένα τρόπο λες και "εμείς δικαιούμαστε CPU των 100€ γιατί αυτή είναι η πραγματική τιμή τους και η Apple μας εκμεταλλεύεται". ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι είναι 100€ γιατί τόσο σας είπανε.

Τέλος πάντων, νομίζω καταλάβατε που το πάω.

Δημοσ.

Διαβασα απο 3-4 διαφορετικους απο εσας για ηθικη.υπαρχει ρε παιδια ηθικη στις επιχειρησεις και ειδικα σε πολεμο κολοσσων οπως η microsoft και apple.να βγαλει το ματι ο ενας του αλλου κοιταει.εδω πας στην λαικη να παρεις ντοματες και κοιταει ο μαναβης να σε κλεψει στο ζυγι.ολα ειναι το χρημα.οποιος ψαχνει για ηθικη μπορει να στραφει προς την θρησκεια.

Δημοσ.
Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι αυτό;

H αληθεια ειναι οτι ειναι αρκετα εως πολυ σπαστικο να κανεις αυτη τη δουλεια. Ουτε ειναι δυσκολο να βγαζεις την πριζα απο καθε συσκευη που δε χρησιμοποιεις για εξοικονομηση ρευματος καθε φορα που την κλεινεις αλλα φυσικα αν το κανεις σε λιγο καιρο θα εισαι στο τρελαδικο. Και αν κανεις κατι και θελεις να χαλαρωσεις με ενα ματσακι στο pro, τι κανεις. Αλλο να το λες και αλλο να το κανεις...

Δημοσ.

Μετά που διάβασα όλα τα posts αποφάσισα να πω κι εγώ τη γνώμη μου με αφορμή κα'να-δυο posts που αξίζουν.

Δεν είμαι χρήστης macOS, όχι γιατί δεν μου αρέσει ως λειτουργικό αλλά επειδή δε μπορώ να το εγκαταστήσω στο pc μου (και ως επι το πλείστον, να το δουλέψω για να δω ότι μου αρέσει να το χρησιμοποιώ και ως εκ τουτου να αντικαταστήσω τα windows με αυτό). Και λέω στο pc μου γιατί δεν έχω mac. Και δεν έχω mac για το λόγο ότι είναι πανάκριβα (πολύ σοβαρός λόγος υποθέτω, για πολλούς εδώ μέσα) αλλά αποτελούνται από ξεπερασμένα parts. PCs με τελευταίας τεχνολογίας parts με προεγκατεστημένα τα 7 κοστίζουν πολύ λιγότερο, άρα για ποιο λόγο να πάω στο macOS; Θα μου πείτε τώρα πως τα μηχανάκια της apple έχουν design. Και είναι αυτό αρκετό να με κανει να δώσω τόσα λεφτά; Αν θέλω design, παίρνω στη σύνθεση του νέου μου (ή παλιού) pc ενα γ@ματο κουτί και μια 24" οθόνη και θα το έχω το design που θέλω, και πάλι χωρίς να δώσω πεταμένα λεφτά.

Αν η apple θέλει να το παίξει σωστή, ας πουλά ξεχωριστά το λειτουργικό της και τα μηχανήματά της και ας αποφασίζει ο χρήστης τι θέλει να χρησιμοποιήσει σε τι.

Και τέλος, είμαι σίγουρος πως (εν καιρώ) αυτή η δικαστική διαμάχη θα οδηγήσει την apple σε αλλαγή των όρων χρήσης του λειτουργικού της, άσχετα πως ναι, η psystar έχει παρανομήσει.

Δημοσ.
Μετά που διάβασα όλα τα posts αποφάσισα να πω κι εγώ τη γνώμη μου με αφορμή κα'να-δυο posts που αξίζουν.

Δεν είμαι χρήστης macOS, όχι γιατί δεν μου αρέσει ως λειτουργικό αλλά επειδή δε μπορώ να το εγκαταστήσω στο pc μου (και ως επι το πλείστον, να το δουλέψω για να δω ότι μου αρέσει να το χρησιμοποιώ και ως εκ τουτου να αντικαταστήσω τα windows με αυτό). Και λέω στο pc μου γιατί δεν έχω mac. Και δεν έχω mac για το λόγο ότι είναι πανάκριβα (πολύ σοβαρός λόγος υποθέτω, για πολλούς εδώ μέσα) αλλά αποτελούνται από ξεπερασμένα parts. PCs με τελευταίας τεχνολογίας parts με προεγκατεστημένα τα 7 κοστίζουν πολύ λιγότερο, άρα για ποιο λόγο να πάω στο macOS; Θα μου πείτε τώρα πως τα μηχανάκια της apple έχουν design. Και είναι αυτό αρκετό να με κανει να δώσω τόσα λεφτά; Αν θέλω design, παίρνω στη σύνθεση του νέου μου (ή παλιού) pc ενα γ@ματο κουτί και μια 24" οθόνη και θα το έχω το design που θέλω, και πάλι χωρίς να δώσω πεταμένα λεφτά.

Αν η apple θέλει να το παίξει σωστή, ας πουλά ξεχωριστά το λειτουργικό της και τα μηχανήματά της και ας αποφασίζει ο χρήστης τι θέλει να χρησιμοποιήσει σε τι.

Και τέλος, είμαι σίγουρος πως (εν καιρώ) αυτή η δικαστική διαμάχη θα οδηγήσει την apple σε αλλαγή των όρων χρήσης του λειτουργικού της, άσχετα πως ναι, η psystar έχει παρανομήσει.

Μπορείς να σβησεις τα mac os και να βάλεις ότι λειτουργικό θέλεις δεν σε υποχρεώνει να χρησιμοποιείς μόνο mac.Πιστευω αν αυτή η δική είχε γίνει 5 χρόνια νωρίτερα όταν η Αpple ήταν άγνωστη στους περισσότερους δεν θα μιλαγε κανένας.Θυμάμαι όταν ετρεχα mac μου λέγανε τι βλακεία είναι αυτό οι ίδιοι άνθρωποι που τώρα το θέλουν στο pc τους....

Δημοσ.
Μπορείς να σβησεις τα mac os και να βάλεις ότι λειτουργικό θέλεις δεν σε υποχρεώνει να χρησιμοποιείς μόνο mac.Πιστευω αν αυτή η δική είχε γίνει 5 χρόνια νωρίτερα όταν η Αpple ήταν άγνωστη στους περισσότερους δεν θα μιλαγε κανένας.Θυμάμαι όταν ετρεχα mac μου λέγανε τι βλακεία είναι αυτό οι ίδιοι άνθρωποι που τώρα το θέλουν στο pc τους....

Δεν κατάλαβες μάλλον... Το θέμα στο post μου δεν είναι το λειτουργικό της apple αλλά το υπερβολικό κόστος των μηχανημάτων της σε σχέση με το τι προσφέρουν. Αν ήταν να αγοράσω mac με προεγκατεστημένο το macOS φυσικά και ΔΕΝ θα έσβηνα το macOS για να βάλω windows (γιατί -φυσικά- δεν θα έτρεχαν το ίδιο γρήγορα, αφού τα parts του είναι πάνω-κάτω ξεπερασμένα με βάσει τα τρέχοντα), αλλά δε μπορώ να σου πω πως αν αγόραζα pc με προεγκατεστημένα τα windows 7 δεν θα τα έσβηνα για να βάλω macOS (ίσως πιο πολύ από περιέργεια).

Και επαναλαμβάνω αυτό που είπα και πριν... αν η apple θέλει να είναι σωστή, ας πουλά λογισμικό και υλικό ξεχωριστά. Όποιος θέλει λειτουργικότητα, να πάρει λειτουργικότητα (αγοράζοντας το macOS) και όποιος θέλει design -με κάποιο κόστος παραπάνω- ας παρει design (αγοράζοντας macbook, iMac κτλ). Δε θα έπρεπε όμως να σε αναγκάζει κανείς να πάρεις και τα δύο επειδή έτσι του κ@@λωσε.

Ξέρω, ξέρω... και μετά ξύπνησα (για να προλάβω μερικούς εδώ μέσα)

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει πλάκα το thread, διαβάζεις ό,τι κάθεται να γράψει ο καθένας χωρίς να σκεφτεί καν τι γράφει. Όπως για παράδειγμα το παρακάτω εκπληκτικό:

Κρίμα που η Apple, εταιρεία δισεκατομμυρίων, δεν τα έχει σκεφτεί τόσο ωραία και απλά όσο τα σκέφτεσαι εσύ, προφανώς αυτή κάνει λάθος (αφού έχει άσχετους επικεφαλείς) κι εσύ προτείνεις λύση για να βγει από την οικονομική της καταστροφή...

Είναι προφανές ότι δεν έχεις αντιληφθεί καν πού παίζεται το παιχνίδι - κι αυτό φαίνεται όταν γράφεις "H/W τμήμα".

Εάν γνώριζες λίγο παραπάνω από την ιστορία των προσωπικών ηλ. υπολογιστών, ίσως (λέμε, ίσως!) να μπορούσες να αντιληφθείς ότι η Αpple δεν είναι κατ'αρχήν εταιρεία λογισμικού για να ενδιαφέρεται να "εξαπλώσει" το λειτουργικό της (όπως είναι πχ η Microsoft ή η Oracle). Είναι πρωτίστως εταιρεία hardware και το λειτουργικό το πουλάει για να προωθήσει το hardware της. Εάν πωλούσε το λειτουργικό για όλα τα διαολοσυστήματα που κυκλοφορούν με τους άπειρους συνδυασμούς, τότε δεν θα είχαμε τη σταθερότητα που απολαμβάνουμε τώρα. Ενώ τώρα πουλάει το hardware και το λειτουργικό ή το εκπληκτικό της software (βλ. iLife) προσφέρεται για να σε δελεάσει να πάρεις το hardware.

Οπότε άσε μας εμάς με τα shitty (sic) μηχανήματα και ασχολείσου με τα "σοβαρά" μηχανήματα. Και συνέχιζε να γκρινιάζεις γιατί δεν μπορείς να βάλεις το λειτουργικό μας...

:lol:

Βασικά, όταν το θέμα συζήτησης στρέφεται γύρω από την Apple συγχύζομαι ελαφρώς γιατί διαβάζω αρλούμπες συνήθως από τα apple fanbois. Έθεσα λίγο άκομψα αυτό που ήθελα να πω και εννοείται, φυσικά, ότι η apple γαμεί και δέρνει στο management τμήμα της, διαφορετικά δεν θα είχε ανεβασμένες πωλήσεις εν μέσω κρίσεως.

Θα εξηγήσω λίγο καλύτερα. Δεν με ενδιαφέρει η ηθικότητα/νομιμότητα της κάθε εταιρείας. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η τσέπη μου ως καταναλωτής. Ας εξηγηθώ, όμως. Για μένα ισχύουν δύο περιπτώσεις:

(α) Το MacOS είναι τόσο καλό που δεν με πειράζει να το ακριβοπληρώσω. Άσε με όμως, να το βάλω σε ότι μηχάνημα θέλω. Ας το πληρώσω 300 ευρώ κι ας το χώσω σε όποια σύνθεση γουστάρω.

(β) Η Apple ΔΕΝ γουστάρει να μπαίνει το OS της σε random συνθέσεις. Δεκτό κι αυτό (παρόλο που η EULA της παραβιάζει μερικούς νόμους, συν το ότι είναι ανήθικη:P). Αφού δεν γουστάρεις τις non-apple συνθέσεις ΚΑΙ θες να πουλάς πανάκριβα το προϊόν σου, βγάλε κανά μηχάνημα της προκοπής που να dual-bootάρει Windoz και να τρέχει άψογα τα τελευταία games. Αφού θα χρυσοπληρώσω που θα χρυσοπληρώσω μία σύνθεση (και όχι το OS, αφού όπως λέτε θα το έδινε και τζάμπα:P) γιατί να μην είναι high-end. Και όταν λέω "high-end", εννοώ με την έννοια των windows/games, γιατί απ' όσο έχω καταλάβει έχει διαφορετική έννοια το high-end στο MacOS (δεν κρίνω αν είναι καλύτερα ή χειρότερα).

Με αυτά τα δεδομένα και σαν χρήστης που δουλεύει σε kubuntu, η apple με χάνει σαν πιθανό πελάτη. Δεν είμαι κολλημένος, απλά με ενοχλεί η οικονομική πολιτική της. Εάν βγάλει η apple μηχάνημα που θα θεωρήσω πως αξίζει τα λεφτά του θα σκεφτώ σοβαρά να το αγοράσω (ήδη λιμπίζομαι το φθηνό 13άρι της) . Υποθέτω πως είναι πολλοί οι καταναλωτές που σκέφτονται σαν εμένα. Και υπό αυτό το οπτικό πρίσμα λέω ότι η οικονομική πολιτική της είναι για τον γάιδαρο καβάλα.

Εκτός βέβαια κι αν θεωρεί κανείς ότι το να χάνεις δυνητικούς πελάτες είναι θεμιτό για τα ταμεία κάποιας εταιρείας.:-D

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.
Τελος παντων . Υπαρχουν και εκδώσεις linux πολυ καλυτερες απο mac os.Αυτα για οσους καταλαβαινουν τι λεω...

Ποιες ειναι τελικα αυτες οι μαγικες εκδοσεις linux ρε φιλαράκι;; Ελεος δηλαδη θα μας τρελανεις; Αν ειναι ετσι, παω και γω στο video and audio και λεω "βρηκα opensource player που παιζει bluray με μενου και χωρις το anydvd hd, αλλα δεν σας λεω ποιος ειναι"

Δημοσ.
Ποιες ειναι τελικα αυτες οι μαγικες εκδοσεις linux ρε φιλαράκι;; Ελεος δηλαδη θα μας τρελανεις; Αν ειναι ετσι, παω και γω στο video and audio και λεω "βρηκα opensource player που παιζει bluray με μενου και χωρις το anydvd hd, αλλα δεν σας λεω ποιος ειναι"

Εντάξει, δεν κρίνεται από την αναπαραγωγή restricted formats η ποιότητα ενός λειτουργικού.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...