Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Και συνέχιζε να γκρινιάζεις γιατί δεν μπορείς να βάλεις το λειτουργικό μας...

Και σεις εσεις συνεχιστε δυσανασχετειτε γιατι εμεις οι pcάδες παιρνουμε ολα τα καλα παιχνιδια τυπου Tomb Raider και Crisis ενω εσεις παιρνετε τον... warcraft. Και με ποιο προγραμμα φτιαχνετε bluray, ειπαμε;

Η συγκεκριμενη πολιτικη της Apple ειναι κακο και για τις δυο κατηγοριες χρηστων. Και μην ακουσω για dualboot σε mac, γιατι δεν ξερω κανενα χρηστη mac που να εχει κοψει το σκληρο του πανακριβου mac του στα δυο και να του αρεσει.

Δυστυχως, ετσι μας αναγκαζουν να παιρνουμε και τα δυο συστηματα, ενα mac για να κανεις την δουλεια σου χωρις να δυσανασχετεις, και ενα pc για τα πιο προχωρημενα.

Δεν ειπαμε η Apple να δωσει ετσι ελευθερα το λειτουργικο της, αφου ολοι θα πανε να το βαλουν σε οτι σαβουρα 6ετιας τους εχει μεινει στο παταρι, οπως κανουν μερικοι με τα Seven, και μετα θα διαμαρτυρρονται γιατι δεν δουλευει το μοντεμ που αγορασανε πριν απο 5 χρονια με 8 ευρω, ή γιατι δεν εχουν 3D desktop στην Gefore 3. Αλλα αμα εδινε κανα license σε καμια sony ή LG να φτιαχνουν mac clones, οπου θα εχει δυνατοτητα να ελεγχει το υλικο, δεν πειραζει κανεναν.

ΥΓ: Οσον αφορα την Psystar, απορω γιατι δεν εχουν μετακομισει ακομα στην Κινα, ή δεν εχουν κανει το κολπο με το Linux

Δημοσ.
Και σεις εσεις συνεχιστε δυσανασχετειτε γιατι εμεις οι pcάδες παιρνουμε ολα τα καλα παιχνιδια τυπου Tomb Raider και Crisis ενω εσεις παιρνετε τον... warcraft. Και με ποιο προγραμμα φτιαχνετε bluray, ειπαμε;

Η συγκεκριμενη πολιτικη της Apple ειναι κακο και για τις δυο κατηγοριες χρηστων. Και μην ακουσω για dualboot σε mac, γιατι δεν ξερω κανενα χρηστη mac που να εχει κοψει το σκληρο του πανακριβου mac του στα δυο και να του αρεσει.

Δυστυχως, ετσι μας αναγκαζουν να παιρνουμε και τα δυο συστηματα, ενα mac για να κανεις την δουλεια σου χωρις να δυσανασχετεις, και ενα pc για τα πιο προχωρημενα.

Δεν ειπαμε η Apple να δωσει ετσι ελευθερα το λειτουργικο της, αφου ολοι θα πανε να το βαλουν σε οτι σαβουρα 6ετιας τους εχει μεινει στο παταρι, οπως κανουν μερικοι με τα Seven, και μετα θα διαμαρτυρρονται γιατι δεν δουλευει το μοντεμ που αγορασανε πριν απο 5 χρονια με 8 ευρω, ή γιατι δεν εχουν 3D desktop στην Gefore 3. Αλλα αμα εδινε κανα license σε καμια sony ή LG να φτιαχνουν mac clones, οπου θα εχει δυνατοτητα να ελεγχει το υλικο, δεν πειραζει κανεναν.

ΥΓ: Οσον αφορα την Psystar, απορω γιατι δεν εχουν μετακομισει ακομα στην Κινα, ή δεν εχουν κανει το κολπο με το Linux

Κανενας δεν σε αναγκαζει φιλε μου να παρεις και τα δυο..Εγω σε συμβουλευω να αφησεις στην ακρη το pc σου και να κανεις το μεγαλο βημα και ενα ερθεις στον αξιολατρευτο κοσμο των mac...

Μην καιγεσαι πια στα μπλε παραθυρα...

Ξεχνα πια το ctrl - alt delete που το εχεις κανει και συνθημα

Ασε στην ακρη την ανασυγκροτηση

Ξεπερνα πια το αρχικο:"Tα windows ελεγχουν τον δισκο.........400 κατακερματισμενα αρχεια "

Αφησε ολα τα antivirus στο σερταρι του γραφειου σου...δεν σε πειραζουν εκει..¨ειναι πολυ μακρια για να σε ενοχλησουν"

Παιχνιδια υπαρχουν πολλα.....mac ομως ΕΝΑ !!!!!!!!:P

Γι' αυτο σου λεω....αλλαξε σε mac!!!!!!!

Υ.Γ ουτε διαφημηση να εκανα !!!!!!:lol:

• Super Moderators
Δημοσ.
Μην καιγεσαι πια στα μπλε παραθυρα...

Ξεχνα πια το ctrl - alt delete που το εχεις κανει και συνθημα

πρέπει να έχεις μείνει σε εποχές Windows 98/XP...

Δημοσ.

[...]Υ.Γ ουτε διαφημηση να εκανα !!!!!!:lol:

Πραγματικά όμως. Ο fanboysμος κάπου καταντάει αηδία. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω την αιτία του και μάλλον δε θα τα καταφέρω, είναι σαφώς πέρα από τα όρια της λογικής...

• Super Moderators
Δημοσ.
[...] Και με ποιο προγραμμα φτιαχνετε bluray, ειπαμε;

Με το Roxio Toast Titanium, εφ' όσον ρωτάς. :-)

Η συγκεκριμενη πολιτικη της Apple ειναι κακο και για τις δυο κατηγοριες χρηστων.[...]

Όπως εξήγησα και πιο πάνω, η συγκεκριμένη πολιτική της Apple (να μην αφήνει το λειτουργικό της να μπαίνει όπου να'ναι) είναι η μόνη λογική και ορθή πολιτική για την εταιρεία.

Και μη μου πεις ότι αυτή η πολιτική φταίει για την έλλειψη παιχνιδιών στο MacOS. Αιτία της έλλειψης είναι το μικρό μερίδιο αγοράς και το γεγονός ότι (κακά τα ψέματα) η Apple δεν απευθυνόταν (τουλάχιστον μέχρι τους επεξεργαστές PowerPC) στους χρήστες 17-30 που τα "χώνουν" σε νέα κάρτα γραφικών κάθε δίμηνο για να παίξουν παιχνίδια σε μερικά fps παραπάνω. Και είχε/έχει ελαφρώς πιο ακριβά μηχανήματα.

Κακά τα ψέματα, όσοι έχουν τον υπολογιστή για να παίζουν παιχνίδια, δεν πρέπει να αγοράζουν Macintosh. Απλό.

Εμ τι να κάνουμε ρε παιδιά, δεν είναι αυτή η αγορά στην οποία απευθύνεται η Apple - καλώς ή κακώς. Αυτό φάνηκε και από το iPhone, εκεί που οι πιο σοβαροί χρήστες παραπονιούνταν (μέχρι το fw 3.0) για την έλλειψη υποστήριξης Exchange Server, οι πιο νεαροί ήθελαν κάμερα 5 MP...

Δημοσ.

Παιχνιδια υπαρχουν πολλα.....mac ομως ΕΝΑ !!!!!!!!:P

Ναι, αλλα θελουμε και τα πολλα παιχνιδια...

Εχω πει και σε αλλα φορουμ οτι θα ερθω στους mac με την αγορα καινουριου υπολογιστη, δηλαδη θεμα μηνων πλεον.

Δεν αντεχω αλλο τον media player να κανει διακοπές οταν παιζει mp3, ή να βγαζει την εικονα στο DVD με ξεπλυμενο μαυρο (ενα λαθος που εκανε η ms στo YUV -> RGB conversion). Ολα αυτα ειναι υπαρκτα προβληματα στα Vista, και αμα εχουν φτιαχτει στα Seven θα ερθουν αλλα σιγουρα. Τρεχα λοιπόν στον freeware VLC (ουτε κανει διακοπες ουτε προβλημα στα DVD), και να εξαρτασαι απο τον καθε εθελοντη για updates.

Απο την αλλη, πες μου να αφησω το TsMuxer και το DVD Fab HD decrypter προκειμενου να παω στους mac, και θα σου πω "εισαι καλα ωρε;" Δεν υπαρχει κατι αναλογο του TSMuxer στoυς mac, και ο mac the ripper σκαλωνει στα νεα copy protections, αρα θα πρέπει να τα αφησω πισω.

Οποτε αναγκαστικα και τα δυο...

Δημοσ.

Το μεγάλο πρόβλημα της Apple δεν είναι με τα hackintosh αλλά με την Psystar.

Όσο και να παλεύουν, για να φτιάξει κάποιος ένα hackintosh χρειάζεται μια Α γνώση. Μπορεί να μην είναι δύσκολο αλλά ο χρήστης που το μόνο που ξέρει είναι το word και το browsing δεν πρόκειται ποτέ να κάτσει να φτιάξει ένα hackintosh (όπως και δεν κάθετε ποτέ να βάλει linux).

Η Psystar πουλάει έτοιμα μηχανήματα με το Os X εγκαταστημένο και μπορεί να το αγοράσει ο οποιοσδήποτε, προϊόντα ευθέως ανταγωνιστικά με τα αντίστοιχα της Apple, πολύ ποιο φθηνά (και αρκετά ποιο άσχημα :D ) .

Είναι 2 πολύ διαφορετικά πράγματα!

Δημοσ.

Σε λιγο θα βγει δικαστικη αποφαση υπερ της MS οτι τα windows θα πρεπε ινα μπαινουν μονο σε AlienWare μηχανακια!

Κ θα τρεχουμε να αγοραζουμε μηχανημα με 2000-3000 ευρω για να εχουμε windows...Ελεος δλδ....

Αυτο θα πει χουντα....Κ εγω εχω Iphone αλλα ποτε δεν θα παρω mac αφου με το 1/3 των χρηματων μπορω να εχω ενα μηχανημα με mac osx snow leopard που ειναι 2 με 3 φορες γρηγοροτερο κ καλυτερο σε specs απο ενα apple...

Λειτουργικο ειναι κ κατα την γνωμη μου αφου το αγοραζεις νομιμα θα πρεπει κ να μπορεις να το βαλεις οπου θελεις!

Δλδ απαγορευεται εγω να αγορασω τα δισκακια της Apple κ να τα κρεμασω στην ντουζιερα μου για εφε? :P

Δημοσ.
Το μεγάλο πρόβλημα της Apple δεν είναι με τα hackintosh αλλά με την Psystar.

Όσο και να παλεύουν, για να φτιάξει κάποιος ένα hackintosh χρειάζεται μια Α γνώση. Μπορεί να μην είναι δύσκολο αλλά ο χρήστης που το μόνο που ξέρει είναι το word και το browsing δεν πρόκειται ποτέ να κάτσει να φτιάξει ένα hackintosh (όπως και δεν κάθετε ποτέ να βάλει linux).

Η Psystar πουλάει έτοιμα μηχανήματα με το Os X εγκαταστημένο και μπορεί να το αγοράσει ο οποιοσδήποτε, προϊόντα ευθέως ανταγωνιστικά με τα αντίστοιχα της Apple, πολύ ποιο φθηνά (και αρκετά ποιο άσχημα :D ) .

Είναι 2 πολύ διαφορετικά πράγματα!

μακράν το πιο εύστοχο ποστ.

OSX σε pc, με hackintosh μια χαρά παίζει, οπότε αν το κυκλοφορούσε κανονικά η apple, ο περιορισμός του hardware ίσως να ήταν option πολιτική, άσχετη με λόγους απόδοσης, αλλά ποτέ δε ξέρεις βέβαια. Με όλα αυτά τα hackintosh pc's, αποδείχθηκε πως το osx, τρέχει σε περισσότερα μηχανάκια, απο αυτά που θα ήθελε η apple.

To δίκαιο/λογικό/σωστό/whatever είναι πως η psystar γίνεται apple με τα @@ της apple, όπως πολύ σωστά πρωτο-ανέφερε ο (καθόλου) Loser, στο προηγούμενο ποστ και με αυτό το τρόπο ο καταναλωτής θα προτιμήσει το φτηνότερο με "τα ίδια γράμματα και σχέδια στην οθόνη, που του άρεσε όταν το είχε δει στο mediamarkt/plaisio/multirama", άρα το R&D της η apple για το λειτουργικό της, δε πρόκειται να καταφέρει να το κάνει ποτέ απόσβεση. H psystar θα βγάζει το μερίδιό της απο τη πώληση υπολογιστών και με χρέωση του λειτουργικού και του υλικού στον τελικό καταναλωτή, έχοντας το ρόλο του νταβατζή που απλά αν αγοράσεις pc απο αυτόν δε σου χρεώνει το πρόγραμμα που κάνει τη δουλειά, άρα αυτό είναι άδικο για την apple, γιατί όπως επίσης πολύ σωστά προαναφέρθηκε, είναι hardware/software/services-house not software-house, για να επωφεληθεί απο τη "προώθηση" του λειτουργικού της.

Δημοσ.

το ήξερα ότι θα γίνει και πάλι χαμός...καλή apple,κακή apple!!!

το ήξερα όταν διάβασα τον τίτλο του θέματος!!!

Δημοσ.
Σε λιγο θα βγει δικαστικη αποφαση υπερ της MS οτι τα windows θα πρεπε ινα μπαινουν μονο σε AlienWare μηχανακια!

Κ θα τρεχουμε να αγοραζουμε μηχανημα με 2000-3000 ευρω για να εχουμε windows...Ελεος δλδ....

Αυτο θα πει χουντα....Κ εγω εχω Iphone αλλα ποτε δεν θα παρω mac αφου με το 1/3 των χρηματων μπορω να εχω ενα μηχανημα με mac osx snow leopard που ειναι 2 με 3 φορες γρηγοροτερο κ καλυτερο σε specs απο ενα apple...

Λειτουργικο ειναι κ κατα την γνωμη μου αφου το αγοραζεις νομιμα θα πρεπει κ να μπορεις να το βαλεις οπου θελεις!

Δλδ απαγορευεται εγω να αγορασω τα δισκακια της Apple κ να τα κρεμασω στην ντουζιερα μου για εφε? :P

εχει αρχισει και γινεται κουραστικο το πραγμα.μα τοσο δυσκολο ειναι να καταλαβετε καποια πραγματα.η apple ειναι επιχειρηση,εχει ξοδεψει εκατομυρια δολαρια για το συγκεκριμενο λειτουργικο και γουσταρει να μπαινει μονο στα δικα της συστηματα.δεν παραβιαζει κανενα νομο για αυτο και δικαιωθηκε με την psystar.οσο για τα τελευταια που γραφεις βεβαιως εχεις το δικαιωμα να αγορασεις οσα δισκακια θελεις και να τα κρεμασεις στο χριστουγενιατικο δεντρο τωρα που πλησιαζουν και οι γιορτες.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω πως υποστηριζετε μια εταιρια τις οποια η παγια πολιτικη ειναι να κατασκευαζει proprietary συστηματα (δεν ειμαι σιγουρος για το πως μεταφραζετε αυτο, ισως "ιδιωτικο, μη συμβατο"). Εχω επισης δυσκολιες να δεχθω οτι το EULA ειναι νομος του κρατους. Πολυ θα ηθελα να κανει τα ιδια και η Microsoft, να πουλαει μηχανηματα πακετο με τα 7, κανεις να μην μπορει να συνθεσει το συστημα που θελει.

ΥΓ δεν ειμαι fanboy κανενος, θελω να εχω τις περισσοτερες δυνατες επιλογες, εαν το θεωρειτε λαθος μαλλον εχετε δικιο...

Δημοσ.

Αχ, ναι, ξεχάστηκα...

Όταν κάνει κάτι τέτοιο η MS είναι μονοπωλιακή συμπεριφορά. Όταν το κάνει η Apple είναι μαγκιά.

Ε ναι...!Αφου η Apple δεν δημιουργει απλα softfware ή hardware...δημιουργει ...εργα τεχνης..:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

οτι να ναι...οταν μπαινει η ηθικο-φιλοσοφια σε τεχνικα θεματα...βραστα.!

+100000 για το σχολιο σου!

Δημοσ.

Βασικά η EULA του MacOS δεν απαγορεύει στην Psystar να πουλάει MacOS-compatible μηχανήματα συνοδευόμενα από το ίδιο το MacOS.

Ο μόνος περιορισμός είναι να μη το εγκαθιστά η ίδια. Μπορεί άνετα να δίνει το hardware μαζί με το DVD του MacOS (ως μεταπωλημένο retail προϊόν πλέον) και να κάνει την εγκατάσταση ο χρήστης (έτσι θα παραβιάσει αυτός το EULA της Apple).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...