tolis_01 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 και άμα γράφουν ότι θέλουν στην EULA (πχ οι αριστερόχειρες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν το OS μας) σημαίνει ότι θα το τηρήσει ο χρήστης? Αυτό υπόκειται στον νόμο περί ρατσισμού (υποθέτω ) Η eula της apple δεν παραβιάζει κανένα νόμο. Κι εγώ θεωρώ λογικό όταν αγοράζω τα windows 7 να μπορώ να τα εγκαταστήσω σε όσους υπολογιστές θέλω. Η απλή κοινή μου λογική λέει "θα αγοράσω δυο φορές το ίδιο πράγμα;;;". Δεν σημαίνει πως έχω δίκιο.
21century Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Αρα αγοραζεις απο εκει και τον υπολογιστη και το λογισμικο της, βεβαια σημασια εχει οτι το λειτουριγκο της αν θελει να εξαπωλθει πρεπει να κανει κινησεις αλλιως δεν την βλεπω καλα...απο εκει και περα πρεπει να προστατεψει και τα δικαιωματά της...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Η eula της apple δεν παραβιάζει κανένα νόμο. ποτέ δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον
kurkosdr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Νομιζω οτι οι περισσοτεροι απο δω μεσα δεν εχουν καταλαβει οτι η Apple δεν εχει καν το δικαιωμα να βαζει αυτο το συμβολαιο μεσα στο software της. Ειναι παρανομο αυτο το EULA που βρισκεται εκει, τουλαχιστον για χωρες της ΕΕ. Παροιμοιο σκανδαλο ειχε γινει και με τις εταιριες αυτοκινητων, που σε υποχρεωναν με συμβολαιο να κανεις αλλαγες λαδιων σε αυτους, αλλιως χανεις την εγγυηση. Ε, τους πηγαν στα δικαστηρια οι κατοχοι των οχηματων, και δικαιωθηκαν Αλλα ο κοσμος των υπολογιστων ηταν εξ απανεκαθεν το μερος που ξεχασε ο νομος...
SCORPIO777 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Νομιζω οτι οι περισσοτεροι απο δω μεσα δεν εχουν καταλαβει οτι η Apple δεν εχει καν το δικαιωμα να βαζει αυτο το συμβολαιο μεσα στο software της. Ειναι παρανομο αυτο το EULA που βρισκεται εκει, τουλαχιστον για χωρες της ΕΕ. Παροιμοιο σκανδαλο ειχε γινει και με τις εταιριες αυτοκινητων, που σε υποχρεωναν με συμβολαιο να κανεις αλλαγες λαδιων σε αυτους, αλλιως χανεις την εγγυηση. Ε, τους πηγαν στα δικαστηρια οι κατοχοι των οχηματων, και δικαιωθηκαν Αλλα ο κοσμος των υπολογιστων ηταν εξ απανεκαθεν το μερος που ξεχασε ο νομος... Κανε τοτε μυνηση στην apple.
Luffy-san Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Τωρα θα πω μια κακια....Πιστευω οτι αυτοι που διαμαρτηρονται ειναι χρηστες των παραθυρων και οχι της λεοπαρδαλης .Γι΄αυτο ζοριζονται με την προοπτικη της APPLE !!!!!!!!! ΑΝ ΘΕΣ ΤΗ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ,ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΪ ΤΗΣ.ΤΕΛΟΣ
jimakos00 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Τωρα θα πω μια κακια....Πιστευω οτι αυτοι που διαμαρτηρονται ειναι χρηστες των παραθυρων και οχι της λεοπαρδαλης .Γι΄αυτο ζοριζονται με την προοπτικη της APPLE !!!!!!!!! ΑΝ ΘΕΣ ΤΗ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ,ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΪ ΤΗΣ.ΤΕΛΟΣ Και αυτό είναι το μόνο φαΐ που τρώει. Για να φάει άλλο φαΐ πρέπει να του ρίξεις αλατοπίπερο και μπόλικα μπαχαρικά...
Luffy-san Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Και αυτό είναι το μόνο φαΐ που τρώει.Για να φάει άλλο φαΐ πρέπει να του ρίξεις αλατοπίπερο και μπόλικα μπαχαρικά... Κανεις λαθος....Για οτιδηποτε θελει , απλωνει λιγο πιο περα το λαιμο της και το αρπαζει.Δεν χρειαζεται καν να κουνειθει.ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ γινονται ολα.ΑΝ εχεις mac και δεν το εχεις παρατηρησει,τοτε φταιει που δεν εχεις καλη φωτεινοτητα στην οθονη σου ...!!! Αλλα το κανει μονο για πλακα..για να αλλαξει παραστασεις!!!!!!
disqualified Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Αν η Apple ειχε το 90% της αγορας σε λειτουργικο ή ηταν το μονο λειτουργικο, η λογικη μου λεει οτι οι νομοι περι μονοπωλειων δε θα την αφηναν να εχει το συγκεκριμενο eula.
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Τωρα θα πω μια κακια....Πιστευω οτι αυτοι που διαμαρτηρονται ειναι χρηστες των παραθυρων και οχι της λεοπαρδαλης .Γι΄αυτο ζοριζονται με την προοπτικη της APPLE !!!!!!!!! ΑΝ ΘΕΣ ΤΗ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ,ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΪ ΤΗΣ.ΤΕΛΟΣ Μπα, εγώ από Karmic Koala μια χαρά διαμαρτύρομαι για την αντιαισθητική πολιτική πωλήσεων της Apple. Υποτίθεται ότι η Apple πουλάει μούρη με το super-duper OS της. Αντί να κάτσει και να το πουλήσει για ένα σεβαστό αντίτιμο και ο καθένας να το βάζει σε ότι σύνθεση θέλει, κάθεται και το πουλάει για ψίχουλα και σε αναγκάζει να το βάζεις σε shitty συστήματα. Τελικά , για το OS της παινεύεται ή για το H/W τμήμα της; Γιατί κάτι δεν μου κάθεται καλά στην όλη ιστορία. Επίσης, κάτι άλλο που δεν έχω καταλάβει είναι πότε μία πολιτική θεωρείται μονοπωλιακή και πότε όχι. Λέτε ορισμένοι, ότι δεν είναι μονοπωλιακή τακτική αυτή γιατί η Apple έχει μικρό μερίδιο της αγοράς. Παρόλο που είναι ανόητο σκεπτικό (καθώς ένας νόμος ισχύει για όλους ή για κανέναν, αλλά anyway) έστω πως τη δεχόμαστε: Αν αύριο η Apple έχει π.χ. το 50% της αγοράς, θεωρείτε πως θα αλλάξει τρόπο πώλησης του OS της; Γιατί εγώ δεν το νομίζω.
Luffy-san Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μπα, εγώ από Karmic Koala μια χαρά διαμαρτύρομαι για την αντιαισθητική πολιτική πωλήσεων της Apple. Υποτίθεται ότι η Apple πουλάει μούρη με το super-duper OS της. Αντί να κάτσει και να το πουλήσει για ένα σεβαστό αντίτιμο και ο καθένας να το βάζει σε ότι σύνθεση θέλει, κάθεται και το πουλάει για ψίχουλα και σε αναγκάζει να το βάζεις σε shitty συστήματα. Τελικά , για το OS της παινεύεται ή για το H/W τμήμα της; Γιατί κάτι δεν μου κάθεται καλά στην όλη ιστορία. Επίσης, κάτι άλλο που δεν έχω καταλάβει είναι πότε μία πολιτική θεωρείται μονοπωλιακή και πότε όχι. Λέτε ορισμένοι, ότι δεν είναι μονοπωλιακή τακτική αυτή γιατί η Apple έχει μικρό μερίδιο της αγοράς. Παρόλο που είναι ανόητο σκεπτικό (καθώς ένας νόμος ισχύει για όλους ή για κανέναν, αλλά anyway) έστω πως τη δεχόμαστε: Αν αύριο η Apple έχει π.χ. το 50% της αγοράς, θεωρείτε πως θα αλλάξει τρόπο πώλησης του OS της; Γιατί εγώ δεν το νομίζω. Φυσικα και προκειται να αλλαξει τον τροπο πωλησης του λειτουργικου συστηματος.Θα το δινει και τζαμπα μη σου πω.Αν καποιος παρατηρησει την πορεια της μεχρι σημερα , ευκολα διαπιστωνει οτι κατι τετοιο θα συμβει.Αρχικα αρχισε να μην παραγει πια δικους της επεξεργαστες και να παιρνει αλλων εταιριων...( βλεπε Intel....διορθωστε με αν κανω λαθος ).Επειτα σχεδον καθε 6 μηνες βλεπεις:"The new iMac is here with.....".Ποσο καιρο ειχε η apple να βγαλει κατι νεο; Τωρα τελευταια εχουν μπει στο παιχνιδι των πωλησεων και θελουν συνεχως να πουλανε..... Και πραγματι εκμεταλευεται οτι εχει ( για εμενα ) το καλυτερο λειτουργικο , αφου σε shitty συστηματα,οπως ειπε ο Malthador πιο πανω , δουλευουν καλυτερα απο οτι σε αλλα με windows.Ας κοροιδευουμε τους εαυτους μας
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Έχει πλάκα το thread, διαβάζεις ό,τι κάθεται να γράψει ο καθένας χωρίς να σκεφτεί καν τι γράφει. Όπως για παράδειγμα το παρακάτω εκπληκτικό: [...]Υποτίθεται ότι η Apple πουλάει μούρη με το super-duper OS της. Αντί να κάτσει και να το πουλήσει για ένα σεβαστό αντίτιμο και ο καθένας να το βάζει σε ότι σύνθεση θέλει, κάθεται και το πουλάει για ψίχουλα και σε αναγκάζει να το βάζεις σε shitty συστήματα. Τελικά , για το OS της παινεύεται ή για το H/W τμήμα της; Γιατί κάτι δεν μου κάθεται καλά στην όλη ιστορία. Κρίμα που η Apple, εταιρεία δισεκατομμυρίων, δεν τα έχει σκεφτεί τόσο ωραία και απλά όσο τα σκέφτεσαι εσύ, προφανώς αυτή κάνει λάθος (αφού έχει άσχετους επικεφαλείς) κι εσύ προτείνεις λύση για να βγει από την οικονομική της καταστροφή... Είναι προφανές ότι δεν έχεις αντιληφθεί καν πού παίζεται το παιχνίδι - κι αυτό φαίνεται όταν γράφεις "H/W τμήμα". Εάν γνώριζες λίγο παραπάνω από την ιστορία των προσωπικών ηλ. υπολογιστών, ίσως (λέμε, ίσως!) να μπορούσες να αντιληφθείς ότι η Αpple δεν είναι κατ'αρχήν εταιρεία λογισμικού για να ενδιαφέρεται να "εξαπλώσει" το λειτουργικό της (όπως είναι πχ η Microsoft ή η Oracle). Είναι πρωτίστως εταιρεία hardware και το λειτουργικό το πουλάει για να προωθήσει το hardware της. Εάν πωλούσε το λειτουργικό για όλα τα διαολοσυστήματα που κυκλοφορούν με τους άπειρους συνδυασμούς, τότε δεν θα είχαμε τη σταθερότητα που απολαμβάνουμε τώρα. Ενώ τώρα πουλάει το hardware και το λειτουργικό ή το εκπληκτικό της software (βλ. iLife) προσφέρεται για να σε δελεάσει να πάρεις το hardware. Οπότε άσε μας εμάς με τα shitty (sic) μηχανήματα και ασχολείσου με τα "σοβαρά" μηχανήματα. Και συνέχιζε να γκρινιάζεις γιατί δεν μπορείς να βάλεις το λειτουργικό μας...
SCORPIO777 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Έχει πλάκα το thread, διαβάζεις ό,τι κάθεται να γράψει ο καθένας χωρίς να σκεφτεί καν τι γράφει. Όπως για παράδειγμα το παρακάτω εκπληκτικό: Κρίμα που η Apple, εταιρεία δισεκατομμυρίων, δεν τα έχει σκεφτεί τόσο ωραία και απλά όσο τα σκέφτεσαι εσύ, προφανώς αυτή κάνει λάθος (αφού έχει άσχετους επικεφαλείς) κι εσύ προτείνεις λύση για να βγει από την οικονομική της καταστροφή... Είναι προφανές ότι δεν έχεις αντιληφθεί καν πού παίζεται το παιχνίδι - κι αυτό φαίνεται όταν γράφεις "H/W τμήμα". Εάν γνώριζες λίγο παραπάνω από την ιστορία των προσωπικών ηλ. υπολογιστών, ίσως (λέμε, ίσως!) να μπορούσες να αντιληφθείς ότι η Αpple δεν είναι κατ'αρχήν εταιρεία λογισμικού για να ενδιαφέρεται να "εξαπλώσει" το λειτουργικό της (όπως είναι πχ η Microsoft ή η Oracle). Είναι πρωτίστως εταιρεία hardware και το λειτουργικό το πουλάει για να προωθήσει το hardware της. Εάν πωλούσε το λειτουργικό για όλα τα διαολοσυστήματα που κυκλοφορούν με τους άπειρους συνδυασμούς, τότε δεν θα είχαμε τη σταθερότητα που απολαμβάνουμε τώρα. Ενώ τώρα πουλάει το hardware και το λειτουργικό ή το εκπληκτικό της software (βλ. iLife) προσφέρεται για να σε δελεάσει να πάρεις το hardware. Οπότε άσε μας εμάς με τα shitty (sic) μηχανήματα και ασχολείσου με τα "σοβαρά" μηχανήματα. Και συνέχιζε να γκρινιάζεις γιατί δεν μπορείς να βάλεις το λειτουργικό μας... Το τελευταιο που εγραψες ειναι το πιο σωστο.η apple πλεον δεν γουσταρει να βαζουν το λειτουργικο της σε αλλα συστηματα.ξεκινησε με το 10.6.2 που απεκλεισε τους atom,και πιστευω οτι θα συνεχισει μεχρι να κανει την ζωη των hackintosh ανυποφορη.και στο τελος εαν δεν το καταφερει στο βαθμο που το θελει θα προσθεσει και serial για να το δυσκολεψει ακομα περισσοτερο.τα ψεμματα τελειωσαν.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 [...] ξεκινησε με το 10.6.2 που απεκλεισε τους atom [...] Kαλά, όσοι διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό αυτό είναι απλώς φαιδροί. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η Apple έχει... υποχρέωση να υποστηρίζει επεξεργαστές τους οποίους δεν 'φοράει' κανένας υπολογιστής της! Με δεδομένο πάντα ότι, σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας, απαγορεύει την εγκατάσταση του λειτουργικού σε υπολογιστές που δεν έχει κατασκευάσει η ίδια...
Luffy-san Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Εγω συνεχιζω με τις κακιες μου.... Το Leopard ειναι μπομπα και ολοι εσεις οι μη Unix-style χρηστες εχετε σκασει απο το κακο σας...εε οχι...δεν θα παρετε......!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις