denexo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πως σε ένα thread με τίτλο "Παράνομη και με δικαστική απόφαση η εγκατάσταση MacOS X σε μη-Apple υπολογιστές" καταλήγουμε να κάνουμε σύγκριση των διαφόρων λειτουργικών. Ουτε manager της εκάστοτε εταιρείας είμαστε για να ξέρουμε πως σκέφτηκαν. Το αν απέδωσε τελικά η πορεία το έδειξε/δείχνει. Πιστεύω τα posts μέχρι την δεύτερη-τρίτη σελίδα ήταν σχετικά με το thread ... μετά απλά κατέληξε σε άλλο ένα vs . I rest my case
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μα δεν λέει κανείς ότι αυτό που λες δεν ισχύει. Απλώς συνολικά υπάρχουν και άλλες πτυχές στις οποίες ενδεχομένως να υστερεί ένας mac. Όπως εσύ λες εμπειρικά για την επιβάρυνση του λειτουργικού από πολλές εγκαταστάσεις, μπορεί κάποιος χρήστης Windows να σου πει εξίσου εμπειρικά ότι έχει μεγαλύτερη ποικιλλία σε επιλογή hardware και περιφερειακών από τον χρήστη mac, και κατ' επέκταση και καλύτερες τιμές. Όπως ο Linux-ας μπορεί εμπειρικά να σου πει το το άλλο, ο BSD-ας το παράλλο κ.ο.κ. Bottom line: όλα τα λειτουργικά έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το θέμα είναι εσένα ποια από τα μειονεκτήματα σου είναι αδιάφορα. Έτσι (θα έπρεπε να) επιλέγεις. Δε διαφωνώ σε κάτι, ούτε έγραψα κάτι διαφορετικό. Σύμφωνοι, στους mac δεν υπάρχει registry, και έτσι δεν επιβαρύνεται το λειτουργικό ιδιαίτερα από το πόσα προγράμματα εγκαθιστάς. Αλλά κάποια λίγα αρχεία σε φακέλους συστήματος τα ρίχνουν κάποια προγράμματα. Ειδικά όσα έχουν codecs/dependencies θέλουν κανονική εγκατάσταση όπως στα Windows. Βέβαια καμιά σχέση με το μπαχαλάκι της MS, εννοείται αυτό, αλλά το "δεν ρίχνουν κανένα αρχείο εκτός του φακέλου το προγράμματος" δεν ισχύει απόλυτα. Το ανέφερα κάπου αυτό.
Praetorianos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 @PraetorianosΑν δεν εισαι προγραμματιστης η αν δεν εχεις ιδεα απο unixοειδη περιβαλλοντα και δικτυα δεν ξερεις απο υπολογιστες απλα ξερεις να χρησιμοποιεις υπολογιστες (χρησιμοποιεις προγραμματα που εχουν γραψει αλλοι και δεν φτιαχνεις κατι καινουργιο αρα εισαι απλος χρηστης οσο καλα και αν κανεις αυτο που κανεις ).Αν λες αυτο συμφωνουμε Ωραία πάει αυτό. Furthermore λέω ότι εκτός του software ένας υπολογιστής είναι και hardware. Ένας macας αν χρησιμοποιεί μόνο mac στην ζωή του δεν χρειάζεται να ξέρει τίποτα από hardware, τίποτα, μηδέν, κενό, το πλυντήριο που λέγαμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάτι τέτοιο πρέπει να το διαχωρίσουμε αν είναι καλό ή κακό ή γιατί πρέπει ντε και καλά να πούμε ότι "ξέρω κι εγώ από υπολογιστές". Συμφωνούμε κι εδώ? Πάμε παρακάτω. Εγώ παραδέχομαι ότι ένας Linuxας που ξέρει να χειρίζεται καλά το linux έχει μεγαλύτερη γνώση για το πως δουλεύει το σύστημα του από ένα απλό χρήστη windows που θα τον ανοίξει θα φορτώσει ένα πρόγραμμα, θα περάσει ένα driver που έφτιαξαν άλλοι και μετά θα το κλείσει. Με την ίδια λογική λέω ότι ένας windows user θα μάθει περισσότερα για τους υπολογιστές αναγκαστικά με την ενασχόληση μαζί του, πέρα από τα blue screens κι άλλα γραφικά που διαβάζω, απ' ότι ένα χρήστη mac. Συμφωνούμε κι εδώ? -Μην αρχίσουμε πάλι αντιρρήσεις περι προγραμματιστών και παραδείγματα εγώ ασχολούμαι 100 χρόνια με pcια οποτε ξέρω από pc. Κρίνουμε ως έχει τα συστήματα.- Φίλε μου επειδή δεν έχει Mac δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Αυτό πρέπει να πάψει να αποτελεί επιχείρημα πάντως. Κάποιος κρίνεται αν αυτά που λέει ισχύουν ή δεν ισχύουν, όχι να τον βγάζουμε άκυρο απλά επειδή δεν έχει mac σύστημα. Πρόσεχε λίγο ρε συ τι γράφει ο άλλος. Μίλησα εγώ για ποιότητα; Μιλάγαμε για την ευχρηστία και έφερα το παράδειγμα συγκρίνοντας δύο προγράμματων της ΙΔΙΑΣ κατηγορίας (όχι photoshop και paint) και με παρόμοιες δυνατότητες. Ωραία, γράψε λάθος. Δηλαδή χρησιμοποίησες Office 2007 και βρήκες δύσχρηστο το interface του? Αυτό που έχει 10 κουμπιά όλα όλα για τις βασικές λειτουργίες και μάλιστα πολύ καλά ταξινομημένα ώστε να μην ψάχνεσαι όπως τις προηγούμενες εκδόσεις? "ωπ! Αυτός που μιλάει είναι αντίπαλος γιατί του αρέσουν οι Apple, κάτσε να του πάω κόντρα!). Δεν έχω αντιπάλους, αδιαφορώ αν αυτός που μου μιλάει είναι macας, windowsfan, linuxas ή οτιδήποτε. Έχω iPhone γιατί για την δουλειά που χρειάζομαι εγώ ένα smartphone, είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην κατηγορία του, οπότε το "μισώ ό,τι είναι Apple" είναι τουλάχιστον γραφικό. Το ότι πήρα ένα Apple product όμως δεν σημαίνει ότι θα βγω να το υπερασπίζομαι για να μην του θίξουν την τιμή και την υπόληψη. Και όταν με ρωτάνε αν είναι καλό θα πω ότι είναι το καλύτερο για την δουλειά που το θέλω εγώ, όμως θα παραδεχτώ ότι έχει το πιο ηλιθιωδώς ηλίθιο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων και τρόπο αποθήκευσης ονομάτων στην ατζέντα. Ούτε μέτοχος είμαι, ούτε ιδιοκτήτης για να κάθομαι να το δικαιολογώ. Μειονεκτήματα αυτά, πλεονεκτήματα αυτά, αποφάσισε τη δουλειά που το θέλεις και πάρε. Κατ' αρχάς ρε φίλε δεν έχεις δουλέψει iWork, γιατί εκφέρεις άποψη; Αυτή την ερώτηση την απάντησα παραπάνω και είπα ότι στερείται λογικής. Ούτε Omnia έχω, ούτε Nokia 5800. Δεν μπορώ να κρίνω σε τι είναι καλύτερα/χειρότερα από ένα iPhone? Εσύ δηλαδή έχεις δουλέψει ικανοποιητικά σε Office 2007 και έχεις συγκεκριμένες παρατηρήσεις που το καθιστούν δύσχρηστο. Μπορώ να ακούσω 2 μόνο?
dop Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Για να ρίξω λάδι στη φωτιά, στο http://kloeri.livejournal.com/12231.html η MS απλά σου λέει ότι άμα δεν σου αρέσει το bundle Windows 7 με PC, τότε το γυρνάς ολόκληρο. Στο τέλος θα μας υποχρέωνουν να φοράμε και stickers "I'm a Windows PC", "I'm a Mac" και "I've got Google". Στο θέμα μας, η Apple ΔΕΝ θέλει τα hackintosh. Αν μπορούσε να υποστηρίξει το diversity των μηχανημάτων στον κόσμο που υποστηρίζουν Windows και Linux, τότε θα πωλούσε το MacOS X σαν πακέτο για οποιοδήποτε μηχάνημα. Δε μπορεί να το κάνει όμως γιατί δεν έχει τους πόρους για τόσο μεγάλο εγχείρημα. Η Microsoft έχει δισεκατομμύρια και χιλιάδες προγραμματιστές, το Linux έχει μεγάλες (βλ RedHat, Canonical κλπ) και πολύ μεγάλες (IBM) να το υποστηρίζουν. Επειδή είναι εξαρχής χαμένο παιχνίδι στα λειτουργικά, κάνει τις εξής κινήσεις: 1) χρησιμοποιεί ΠΟΛΥ BSD licensed λογισμικό (για να μειώσει το κόστος ανάπτυξης). Ακόμα και ο compiler είναι ο gcc. Από την άλλη δίνει πολύ λίγα πίσω στο community. 2) μετατοπίζει το κόστος του λογισμικού στο hardware, που είναι λίγο πιο παλιό και το παίρνει πιο φτηνά. Παράλληλα βάζει μερικές "καινοτομίες" ώστε να το κάνει επαρκώς ασύμβατο ή να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι έχει απίστευτα χαρακτηριστικά. 3) το παλαιότερο hardware είναι και πιο δοκιμασμένο, πιο σταθερό και πιο προβλέψιμο (πχ. το κυρίως μου μηχάνημα είναι ένας AthlonXP 3000+ από το 2004-2005, δεν το αλλάζω με τίποτα γιατί απλά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ασυμβατότητα και θα αλλάξει μόνον όταν τα οφέλη θα υποσκελίζουν το φόβο προβλημάτων - αντίστοιχη νοοτροπία υπάρχει στην Apple και είναι αντιδιαμετρική με τους Windows-enthusiast users). 4) χαμηλώνει το QA (Quality Assurance) λόγω του ότι η πιθανότητα να παρουσιαστούν προβλήματα είναι μικρότερη λόγω του 3 και ακομα και να χαλάσει κάτι, λίγοι είναι οι Mac users που θα κλωτσήσουν. Θα γκρινιάξουν, θα γράψουν σε κάνα blog και αύριο θα αγοράσουν πάλι Mac και θα κάνουν blogging για αυτό. 5) η σύνθεση των μηχανημάτων είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν χρειάζεται να ξοδεύει πόρους για ανάπτυξη drivers - αν δείτε, το μεγαλύτερο αγκάθι είναι οι drivers σε Windows και Linux, όχι το υπόλοιπο λειτουργικό. Οπότε το λειτουργικό φαίνεται να είναι φτηνό, αλλά προϋποθέτει οι χρήστες να αγοράζουν και το ακριβό hardware (όχι δεν είναι απλώς 10%-20% της διαφοράς στη τιμή, πρέπει να συνυπολογιστεί και η διαφορά στην τιμή λόγω μαζικότητας παραγγελίας και παλαιότερης γενιάς). Αν κάποιος αντιπαραβάλλει το κόστος του design, ας μου πει πρώτα πόσοι designers είναι εκεί στην Apple. Hint: Ο ΙΔΙΟΣ άνθρωπος σχεδίασε iPod, iPhone και iMac: όσο και να κοστίζει, πάνω από $1M δεν παίρνει. Άρα η Apple θα κυνηγάει αυτούς που πουλάνει hackintosh μέχρι τελευταίας πνοής και θα επιτρέπει χρήστες να βάζουν MacOS X στα μηχανήματά τους και απλά σε ανύποπτα χρονικά διαστήματα θα αλλάζει κάτι και αυτοί οι χρήστες θα μένουν χωρίς μηχάνημα και επειδή τα πάντα θα είναι σε MacOS, θα αναγκάζονται να το αγοράσουν με το hardware της Apple πλέον.
Loser Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 .... ότι να είναι δες στον πίνακα Related companies το δείκτη Mkt Cap Steve jobs CEO of the decade Jonathan Ive designer of Apple from 1997 Specs των νέων iMac με τον "πολύ παλιό" i7 επεξεργαστή laptop reliability survey και για άλλη μια φορά μπας και το εμπεδώσουν κάποιοι Microsoft Corporation is a multinational computer technology corporation that develops, manufactures, licenses, and supports a wide range of software products for computing device Apple Inc. is an American multinational corporation that designs and manufactures consumer electronics and computer software products. Είναι 2 πολύ διαφορετικές εταιρίες με πολύ διαφορετική marketing στρατηγική. Το αν η MS είναι εμπορικά επιτυχημένη, κοιτάξτε το ποσοστό της αγοράς που κατέχει. Το αν η apple είναι επιτυχημένη εμπορικά σε σχέση με την επιλογή της δείτε το 2 link που δίνω.
ixthy Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πως σε ένα thread με τίτλο "Παράνομη και με δικαστική απόφαση η εγκατάσταση MacOS X σε μη-Apple υπολογιστές" καταλήγουμε να κάνουμε σύγκριση των διαφόρων λειτουργικών. Ουτε manager της εκάστοτε εταιρείας είμαστε για να ξέρουμε πως σκέφτηκαν. Το αν απέδωσε τελικά η πορεία το έδειξε/δείχνει. Πιστεύω τα posts μέχρι την δεύτερη-τρίτη σελίδα ήταν σχετικά με το thread ... μετά απλά κατέληξε σε άλλο ένα vs . I rest my case Συμφωνώ! Λίγο πιο πάνω έγραψα κάτι πολύ σχετικό με το θέμα του thread, αλλά κανείς δε μου λέει τη γνώμη του σε αυτό που είπα. Κρίμα και περίμενα να ακούσω και άλλες γνώμες! Το θέμα έχει απίστευτο ενδιαφέρον και πάλι οι γνωστοί άγνωστοι άρχισαν να την πέφτουν στον Manuel και δεν ξέρω και σε ποιους άλλους! Σταματήστε κάποιοι να είστε επιθετικοί ειδικά σε παιδιά που μιλάνε πολύ όμορφα εδώ μέσα! Δεν κρύβω επίσης ότι κάποιοι γράφουν απίστευτες ανακρίβειες. Δεν ξέρω από που να αρχίσω! Αν και offtopic αυτό που διάβασα για τη registry ειλικρινά δεν το ήξερα! Κρίμα! Εύχομαι στο φίλο να γίνει developer και να βάλει και από μια registry σε linux, unix κτλ. Έτσι για να προοδεύσει και λίγο ο κλάδος της πληροφορικής! Επιτρέπεται το unix να δουλεύει ακόμα με τη φιλοσοφία του 1960; Ευτυχώς που έχουμε και τη Microsoft με το τεράστιό της μέγεθος και τους guru προγραμματιστές της να οδηγεί τις εξελίξεις! Όταν καινοτομεί η ms οι άλλοι απλώς αντιγράφουν!!!! Ειδικά η μικρούλα Apple δεεεν.... Ένα άνθρωπο έχει μωρέ για σχεδιασμό Μac-intosh (αλήθεια Σκωτσέζικος υπολογιστής είναι τούτος;;; ), ipod, iphone, igargalisou (βγαίνει σε λίγο) και άλλον έναν για να προγραμματίζει Μac ΟS (αμάν αυτοί οι Σκωτσέζοι... αντί για μήλο η Apple έπρεπε να έχει για σύμβολο το κιλτ), Aperture, Final Cut, iLife, iWork και iDon'tWork. Για να μη σας πω ότι τον δεύτερο τώρα τον προσέλαβε και ανασφάλιστο, διότι αυξήθηκαν οι πωλήσεις με το mighty mouse. Ή μηπως αυξήθηκαν οι πωλήσεις του Mickey Mouse? Δε θυμάμαι θα σας γελάσω!!! Ευχαριστώ επίσης τη microsoft που δεν είναι φασιστική εταιρεία όπως η διαβολική Apple, που συν τοις άλλοις μας πουλά και σκάρτο, αλλά με συμβατότητα hardware τετραετίας (αλήθεια πότε είχαμε εκλογές την προηγούμενη φορά; ), και ευτυχώς που η Microsoft επιτρέπει το os της να μπαίνει σε όλα τα μηχανήματα! Ευτυχώς δλδ που έχουμε και έναν πρεσβευτή της open minded φιλοσοφίας (ή open legs???). Να μην ξεχάσω επίσης να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο της Αμερικής (αααα ρε Σημίτη θεέ με τις ατάκες σου)! :lol: Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2009 από ixthy
Lucifer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μπράβο παιδιά, ΤΕΤΟΙΑ post θέλουμε, πλήρη επιχειρημάτων. Παραδειγματιστείτε.
dop Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) @Loser: τι ό,τι να'ναι; Δεν είπα αν δουλεύει ή όχι η πρακτική της Apple. Δε με νοιάζει τι κάνει Jobs για να γεμίσει τα ταμεία της εταιρίας ή για το αν είναι ο καλύτερος CEO. Και μην ξεχνάς τον άγραφο κανόνα της πληροφορικής: δεν νικάει πάντα το καλύτερο προϊόν. Αν σε κάνει πιο χαρούμενο, ναι ο Jobs είναι ίσως ο πιο ικανός CEO που έχω δει. Και ξέρει τι θέλει ο κόσμος. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την άποψή μου για το MacOS ή το hardware στο οποίο τρέχει ή ακόμα την πολιτική της Apple (πχ. http://crave.cnet.co.uk/mobiles/0,39029453,49303754,00.htm , http://arstechnica.com/apple/news/2009/11/respected-developers-fleeing-from-app-store-platform.ars ). Στο κάτω κάτω δεν επιτίθεμαι καν στην πλατφόρμα, κάνω προσωπικές παρατηρήσεις με βάση αυτά που βλέπω. Το να μου παραθέτεις κάποια link δεν έχει αξία, εφόσον το μόνον που αντικρούουν είναι το μισθό του Mr. Ive. Και πάλι, $1.7M (και $2Μ να είναι) για τον μισθό του είναι πολύ λίγο σε σχέση με τα κέρδη. @ixthy: έχασες το point μου. Δεν είναι επιχείρημα ότι τα Apple κοστίζουν περισσότερο επειδή έχουν καλύτερο design. Το design η Apple το κοστολογεί περισσότερο από όσο πραγματικά αξίζει - και στο λειτουργικό και στο υλικό. Αν βρισκόσουν εκεί που γίνεται το 70%-80% της έρευνας για τα consumer products (βλ ΗΠΑ) τότε θα έβλεπες ποιος καινοτομεί και ποιος όχι. Και σου λέω από προσωπική εμπειρία, οι καινοτομίες της MS είναι περισσότερες από όσες βλέπουμε καθημερινά. Μην φανατίζεστε με μία εταιρία - εκτός και αν είναι η δικιά σας. PS. Ενδιαφέρον το πρώτο comment στο http://www.engadget.com/2009/11/17/laptop-reliability-survey-asus-and-toshiba-win-hp-fails/ είναι: "Posted Nov 17th 2009 11:13AM Highest Ranked Hmm Apple's not very good for the extra cost. . ." Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2009 από dop Ορθογραφικό λάθος
Heatspreader Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 έχουν καλύτερο design. Ποιότητα κατασκευής θα έλεγα πιο καλά... Το Design είναι κάτι υποκειμενικό.
ixthy Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Μπράβο παιδιά, ΤΕΤΟΙΑ post θέλουμε, πλήρη επιχειρημάτων.Παραδειγματιστείτε. Συμφωνώ! Γι' αυτό άρχισα την πλάκα, γιατί ο καθένας λέει ό,τι να 'ναι. @ixthy Φοβάμαι ότι δεν σε κατάλαβα. Έχεις δίκιο. Μήπως και γω καταλαβαίνω τα κουφά που διαβάζω εδώ μέσα; Γι' αυτό τα έκανα αναμετάδοση μπας και τα εξηγήσει κανείς! Η πλάκα είναι ότι στο thread για τα νέα windows 7 κάποιοι άρχισαν αν λένε ότι είναι το καλύτερο λειτουργικό κλπ. Και μετά οι ίδιοι λένε πωπω θα μας φάνε οι γνωστοί άγνωστοι με αυτά που λέμε. Μα κανείς δεν ασχολείται!!! Τουλάχιστον όχι apple user! Και ας προκαλούν κιόλας!!!! Όταν όμως γραφτεί κάτι για την Apple όλοι βγάζουν τη χολή τους εδώ μέσα με ασυναρτησίες και μας γαμάνε το όποιο thread με spam κάνοντας απίστευτα δύσκολη την παρακολούθησή του! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ!!!! Και υπενθυμίζω! Το thread δεν έχει σχέση με το αν η Apple είναι μικρή, αν έχει καλό σχεδιασμό, αν το mac os είναι καλύτερη πλατφόρμα από τον amstrad 6128! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ THREAD! Το θέμα του thread είναι αν η Apple κάνει καλά που έχει που έχει το μονοπώλειο στα μηχανήματα που τρέχουν mac os! Σχολιάζουμε μια είδηση εδώ! Δεν κάνουμε συγκριτικά review κανενός προϊόντος! Σε αυτό λοιπόν: Έχω διαβάσει τα άπειρα, οπότε ας πω και γω τη λαλακία μου! Ρε Apple, άνοιξέ το το λειτουργικό! Όχι μόνο άσε την Psystar να σε κλέβει, αλλά διοχέτευσέ το μόνη σου στην πειρατία! Απ' την άλλη κράτα τις τιμές σου όπως είναι (εξευτελιστικές για original software, αλλά κάποιοι το ξεχνάτε). Κύριοι όταν λειτουργικά όπως το MS-DOS και τα windows 1, 2, 3, 3.11 95 κτλ. ήταν ανύπαρκτα, ακόμα και σε σύγκριση με την amiga της εποχής (για να μη μιλήσω πιο παλιά για άλλα μηχανήματα) πώς κατάφερε η MS όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να κυριαρχήσει; Από την ποιότητα των υπηρεσιών του DOS; Ή μήπως από το clopyright και τη "συμβατότητα". Θυμάμαι τότε λέγαμε μεταξύ μας: Κάτσε να πάρω pc που μπορώ να βρω τα πάντα "δωρεάν" επειδή τα αντιγράφουμε μεταξύ μας οι φίλοι, ή πειρατικά. Άμα πάρω Apple πρέπει να πληρώσω για όλο το software. Από που να το βρω τσαμπέ; Αυτά είναι αθλήματα για τους πλούσιους και εμένα δε μου περισσεύουν!!! Έτσι κυριάρχησε η MS κύριοι και κατάπιε το ΙΒΜ os, το unix που το έσωσαν τα πανεπιστήμια και οι servers, την amiga που ήταν αιώνες μπροστά και φυσικά και την Apple παραλίγο. Κινούμενη παρασκηνιακά και ποντάροντας στο κλέψε με, αλλά use my software. Αυτό λοιπόν να το κάνει και η Apple. Και ήδη το ψιλοκάνει με το iWork που δεν έχει κωδικούς και ο καθένας πειρατής και μη κάνει και updates. Αν δε δώσεις τα πάντα τσάμπα στον κόσμο μεγάλος δε γίνεσαι ποτέ! Δυστυχώς όμως ίσως πια να είναι αργά! Αλλά από την άλλη με πολιτικές εξαναγκασμού απλώς επιβιώνεις! Άλλωστε ακόμα και αν εξαφανιζόντουσαν η MS και τα pc η Apple δεν έχει το μέγεθος να τροφοδοτήσει μόνη της με υπολογιστές όλο τον κόσμο![/u] Εδώ 2 μήνες περίμενα να βρω ένα iphone 3gs στην Αγγλία! Για να κυριαρχήσεις λοιπόν στη αγορά θες συμμάχους!!!!! Πρέπει να ανοιχτείς στους τρίτους νόμιμα ή παράνομα, αλλά να μην την πατήσεις όπως η IBM με την MS. Διότι το software είναι η ψυχή του κάθε συτήματος! μπορεί κάποιος να μου πει την άποψή του; Σταματήστε όμως τα άσχετα: Τι σας βολεύει, τι δε σας βολεύει, τι είναι καλύτερο, τι είναι χειρότερο, ποιος χρησιμοποιεί 1, 2, 3 λειτουργικά κτλ..., ποιος είναι υπέρ της Apple και ποιος τη βρίζει! Είστε OFFTOPIC!!!! Τόσο απλά!!!!! Με βάση λοιπόν το παραπάνω post, νομίζω ότι η Apple όχι μόνο δεν πρέπει να κηνυγά τη psystar, αλλά πρέπει να βρει και άλλες εταιρείες που να κατασκευάζουν Apple certified hardware, κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές και συνθήκες και να προσπαθήσει έτσι να ανοιχτεί προς τους τρίτους!!!! Δηλαδή τώρα τη χαλά που συνεργάζεται με intel, nvidia, ati και το hardware του mac μοιάζει όσο ποτέ άλλοτε με αυτό των pc; Πρέπει οπωσδήποτε ό,τι τρέχει mac os να έχει για σήμα το μήλο; Διαφημίζει όλη την ώρα η Apple ότι όλο και περισσότεροι χρήστες κάνουν switch σε mac. Εγώ ένα θα πω! Apple έχεις την κατασκευαστική ισχύ να προλάβεις τις παραγγελίες; Η Microsoft έχει το 90% της αγοράς, αλλά δε φτιάχνει κανένα από τα μηχανήματα που τρέχουν windows! Αυτό και μόνο δείχνει ότι ίσως δεν είναι σωστή η εμμονή στο Apple only! Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2009 από ixthy
disqualified Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Ελα τωρα ρε ixthy αφορμη εψαχνες να βγαλεις λιγο χολη για τη microsoft, που ολως τυχαιως μονο βλακες δουλευουν εκει, μονο πλακα δε δειχνει το post σου
blashyrkh+ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μια διαφορα στη ms και στην apple ειναι οτι το λειτουργικο της apple ειναι για περιορισμενο hardware και αν το κυκλοφορησει "δωρεαν" θα φανει εντονοτερα το τι θα μπορουσε να κανει ενας apple υπολογιστης με καλυτερο hardware.Μπορει εκεινος που εφτιαξε το hackintosh μετα να παρει mac αλλα στο πισω μερος του μυαλου του να υπαρχει η ιδεα οτι εδωσε 1000 ευρω παραπανω για ενα μηχανημα που το hardware του εχει τα μισα.Αρκετους τους ενδιαφερει μονο το τι εχει μεσα το μηχανημα τους και τπτ αλλο....Επισης δεν ειμαστε σε εποχες dos που ηταν underground η ολη φαση...Τοτε οτι εγινε εγινε τωρα ο ανταγωνισμος ειναι πολυ ξεκαθαρος και αυτο θα αλλαξει μονο αν η apple προσπαθει συνεχως να βελτιωνει ποιοτητα κρατωντας σε λογικα και ανταγωνιστικα νουμερα τις τιμες...Τι τους νοιαζει μερικους το unibody αν πχ αγοραζουν "τα ιδια" με 500 ευρω ?Ετσι και αλλιως εκεινος που θα κανει την αλλαγη στην αρχη θα ειναι επιφυλακτικος ..Χωρις οι περισσοτεροι να θελουν να πιστεψουν οτι πλεον ενα mac ειναι υπολογιστης για ολα τα λειτουργικα φοβουνται να αγορασουν mac γιατι απλα δεν βλεπουν το λειτουργικο που θελουν μεσα..Με το να κανει τα στραβα ματια η apple στο hackintosh ισως βοηθηθει αλλα να πωλουνται υπολογιστες με το λειτουργικο της μεσα ειναι πολυ κατα της νοοτροπιας της...Φαντασου πχ ενα macbook με windows ....Δεν θα σου χτυπαγε λιγο ασχημα?
disqualified Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μια διαφορα στη ms και στην apple ειναι οτι το λειτουργικο της apple ειναι για περιορισμενο hardware και αν το κυκλοφορησει "δωρεαν" θα φανει εντονοτερα το τι θα μπορουσε να κανει ενας apple υπολογιστης με καλυτερο hardware.Μπορει εκεινος που εφτιαξε το hackintosh μετα να παρει mac αλλα στο πισω μερος του μυαλου του να υπαρχει η ιδεα οτι εδωσε 1000 ευρω παραπανω για ενα μηχανημα που το hardware του εχει τα μισα.Αρκετους τους ενδιαφερει μονο το τι εχει μεσα το μηχανημα τους και τπτ αλλο....Επισης δεν ειμαστε σε εποχες dos που ηταν underground η ολη φαση...Τοτε οτι εγινε εγινε τωρα ο ανταγωνισμος ειναι πολυ ξεκαθαρος και αυτο θα αλλαξει μονο αν η apple προσπαθει συνεχως να βελτιωνει ποιοτητα κρατωντας σε λογικα και ανταγωνιστικα νουμερα τις τιμες...Τι τους νοιαζει μερικους το unibody αν πχ αγοραζουν "τα ιδια" με 500 ευρω ?Ετσι και αλλιως εκεινος που θα κανει την αλλαγη στην αρχη θα ειναι επιφυλακτικος ..Χωρις οι περισσοτεροι να θελουν να πιστεψουν οτι πλεον ενα mac ειναι υπολογιστης για ολα τα λειτουργικα φοβουνται να αγορασουν mac γιατι απλα δεν βλεπουν το λειτουργικο που θελουν μεσα..Με το να κανει τα στραβα ματια η apple στο hackintosh ισως βοηθηθει αλλα να πωλουνται υπολογιστες με το λειτουργικο της μεσα ειναι πολυ κατα της νοοτροπιας της...Φαντασου πχ ενα macbook με windows ....Δεν θα σου χτυπαγε λιγο ασχημα? Μα ειπαμε ρε παιδια, η διαφορα στις δυο εταιρειες ειναι οτι η μια ειναι software ενω η αλλη πουλαει υπολογιστες με δικο της software. Εχουν διαφορετικες στρατηγικες
ixthy Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Ελα τωρα ρε ixthy αφορμη εψαχνες να βγαλεις λιγο χολη για τη microsoft, που ολως τυχαιως μονο βλακες δουλευουν εκει, μονο πλακα δε δειχνει το post σου Καλά από όλο αυτό εσύ αυτό κατάλαβες; Χολή δε βγάζω για τη microsoft! Δεν μπήκε ο Bill Gates εδώ μέσα να μας χαλά το thread! Με καταλαβαίνεις; Απλώς τσαντίστηκα γιατί για ένα τόσο σοβαρό θέμα (σκέψου να είχες τη δυνατότητα να έτρεχες ΝΟΜΙΜΑ mac os τώρα στον υπολογιστή σου και ας το πέταγες μετά επειδή δε σου άρεσε) κάποιοι αρχίζουν τα ms vs μήλο! Και το γαμώτο είναι ότι το ξεκινάνε οι ms lovers. Εκεί ναι θα βγάλω χολή! Εγώ δεν μπήκα στο win 7 thread να πω στον κάθε ένα πόσο άσχετος είναι να λέει ότι τα win7 είναι το καλύτερο os του κόσμου! Γιατί δεν ξέρω αν είναι... άσε που μακάρι να είναι! Να ηρεμήσει λίγο το 90% των ανθρώπων από τα εκνευριστικά προβλήματα των παλιών εκδόσεων!
Προτεινόμενες αναρτήσεις