disqualified Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Για να κάνω και λίγο το δικηγόρο του διαβόλου (της apple δλδ) το "fragmentation" είναι κάτι που ούτε οι linuxάδες ξέρουμε τι σημαίνει, ούτε οι applάδες ξέρουν τι σημαίνει. Και γιατί να ΜΗΝ βάζεις 345345 ότι να 'ναι προγράμματα και μετά να φυσάει ακόμα το σύστημά σου; Επειδή αποφάσισε η MS να έχει ηλίθιο filesystem; ρε παιδια που ειναι αυτες οι χωρες η λινουξια, η απλια και η γουιντοουσια. Εγω που μπορω να χειριστω και τα τρια ειμαι παιδι χωρις πατριδα;
blashyrkh+ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Τώρα πως κολλάει το Black Metal με την Apple, είναι άλλη φιλοσοφική συζήτηση υψηλού επιπέδου... Δεν ακουω μονο black,τελωσπαντων...Τωρα που κολλαει η μουσικη που ακουει καποιος με τι μαρκα υπολογιστη εχει ειναι δικο σου θεμα για να το σχολιαζεις τοσο ενθερμα (3 φωτογραφιες).Δεν ξερω πραγματικα τι πιανει μερικους και συνδιαζουν τη φατσα σου η το ποσα σκουλαρικια και tattoo εχεις με τον υπολογιστη ,τη γκομενα η το αυτοκινητο σου ...Εχω δει piercαδες να σκανε με 17αρια mbp οπως εχω δει φλωρους μεσα σε mustang (εκει πονεσα λιγο η αληθεια ειναι)..Πραγματικα πρεπει μερικων τα μυαλα να ανοιξουν και για να γινω πιο συγκεκριμενος πρεπει να καταλαβουν οτι επειδη η apple εχει ομορφα μηχανηματα και γυαλιστερα εικονιδια δεν σημαινει πως απευθυνεται σε φλωρακια η bimbos ,απλα απευθυνεται σε ανθρωπους που ξερουν τι αγοραζουν ,ξερουν πως να το χρησιμοποιουν και δινουν τα λεφτα τους σε κατι που θα τους αρεσει και να το βλεπουν και να δουλευουν μαζι του.Επειδη πιο πανω αναφερθηκε οτι οι χρηστες mac δεν ξερουν απο "υπολογιστες" οφειλω να ενημερωσω οτι η τραγικη πλειοψηφια προγραμματιστων δουλευουν σε mac , οι περισσοτεροι σοβαροι μουσικοι που εχω γνωρισει (studio) εχουν mac ,πολλοι φωτογραφοι και δημιουργοι εφε και ταινιων επισης mac οπως και πολλοι power user επισης mac .Οπως ανεφερε και ο paredwse το να ξερεις απο "υπολογιστες" δεν ειναι να παλευεις με νυχια και με δοντια να προστατευτεις απο λαθη αλλων (antivirus,firewall κλπ) ουτε να εγκαθιστας προγραμματα ειναι να ξερεις να δουλευεις με εναν υπολογιστη και αυτο για να γινει σε windows λειτουργικο απαιτει πολυ χαμαλοδουλεια(registry cleaning ,defragmenting,xxx restarts,lags) της οποιας τον χρονο δεν τoν ανταλλασει καποιος που ξερει με τον πολυτιμο χρονο του ο οποιος αξιοποιειται μεσα απο την εργασια σε ενα osx η unix/linux περιβαλλον... Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2009 από blashyrkh+
Praetorianos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Επειδη πιο πανω αναφερθηκε οτι οι χρηστες mac δεν ξερουν απο "υπολογιστες" οφειλω να ενημερωσω οτι η τραγικη πλειοψηφια προγραμματιστων δουλευουν σε mac , οι περισσοτεροι σοβαροι μουσικοι που εχω γνωρισει (studio) εχουν mac ,πολλοι φωτογραφοι και δημιουργοι εφε και ταινιων επισης mac οπως και πολλοι power user επισης mac .Οπως ανεφερε και ο paredwse το να ξερεις απο "υπολογιστες" δεν ειναι να παλευεις με νυχια και με δοντια να προστατευτεις απο λαθη αλλων (antivirus,firewall κλπ) ουτε να εγκαθιστας προγραμματα ειναι να ξερεις να δουλευεις με εναν υπολογιστη και αυτο για να γινει σε windows λειτουργικο απαιτει πολυ χαμαλοδουλεια(registry cleaning ,defragmenting,xxx restarts,lags) της οποιας τον χρονο δεν τoν ανταλλασει καποιος που ξερει με τον πολυτιμο χρονο του ο οποιος αξιοποιειται μεσα απο την εργασια σε ενα osx η unix/linux περιβαλλον... Επειδή για άλλη μια φορά, χώρια μιλάμε, χώρια καταλαβαινόμαστε: 1) Επίσης να ξέρεις πολλά από υπολογιστές (όχι πως εγώ ξέρω) σημαίνει να ξέρεις πως είναι η κάρτα γραφικών, που βρίσκεται το τροφοδοτικό, πως κουμπώνει η RAM, πως διαχειρίζεται το pc τις εφαρμογές που βάζεις, γιατί κάνει αυτό έτσι κτλ. Πράγματα που ένας Apple user δεν θα μάθει αν δεν ασχοληθεί παραπάνω μόνος του. Δηλαδή το να ξέρεις να ζωγραφίζεις/παράγεις μουσική/επεξεργάζεσαι βίντεο σε ένα υπολογιστή δεν σημαίνει απαραίτητα (δεν αποκλείω το ενδεχόμενο εξου και τα bold προς αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων) ότι ξέρεις από υπολογιστές, σημαίνει ότι ξέρεις πως να χρησιμοποιείς υπολογιστές για να κάνεις αυτό που χρειάζεσαι. 2) Απλά λέω ότι όταν κάποιος πάρει ένα Mac το κάνει γιατί θέλει να λειτουργεί το pc σαν πλυντήριο. Θέλει αν χαλάσει κάτι να μην κάτσει να ψαχτεί σε forum και να δει αν φταίει η πάνω βίδα της κάρτας γραφικών ή ο driver 1.324121.4241 της κάρτας που δεν είναι συμβατός με τον παλιό driver της motherboard. Θα τον πάει στο κατάστημα και θα ξεγνοιάσει. Ναι δεν ξέρεις/δεν ενδιαφέρεσαι/βαρέθηκες whatever και πήγες σε mac αλλά μην προσπαθήσεις να την πεις στους υπόλοιπους που κάθονται και ασχολούνται με firewall/spyware/μπλε οθόνες (μήπως κάποιοι έχουν ξεμείνει στα '98 στην προσπάθεια τους απλά να την πούν?) κτλ. To κάνουν γιατί γι' αυτούς ελευθερία > ευχρηστίας. Για άλλη δουλειά προορίζονται τα mac για άλλη τα pc. 3) Η λέξη-κλειδί ήταν "χρειάζεται". Είπε "για να μην χρειάζεται να ξέρει από υπολογιστές", όχι "για να μην ξέρει".
darklordvader77 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Manuel όταν κάνουμε συγκρίσεις καλό είναι να συγκρίνουμε όμοια πράγματα. Το λέω αυτό γιατί το Wordpad το μαθαίνεις σε μια ώρα! Για να μην πώ κάν για το notepad Αγαπητε Agkanel,ο Manuel δε συγκρινε μονο την ωρα που χρειαζεται για να μαθεις τα προγραμματα, αλλα και σε τι κατηγορία υπόκεινται αυτα τα 2 προγράμματα (MS Office,iWork=Office Suites). Το Wordpad προσφέρει βασικη επεξεργασια εγγραφων κατι δεν θεωρειται ολοκληρωμενη λυση σε αντιθεση με τα αλλα 2.. Οποτε καλο ειναι να συγκρινουμε προγραμματα ιδιας κατηγοριας και οχι απλα να αντ-απαντάμε..
atheatos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιονιά.Το τι παραμύθι έχω ακούσει 10 χρόνια τώρα που χρησιμοποιώ mac δεν περιγραφεται.Όσοι είναι έξω από το χορό πολλά ξέρουν και λένε.Βέβαια θα συμφωνήσω μαζί τους για ορισμένους χρήστες που ήρθαν τώρα και βρήκαν το χαλί στρωμένο.Δηλαδή έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια για να ανακαλύψουν την Apple.Tωρα οι υπόλοιποι καλό είναι να διαβάσουν λίγα πράγματα για την ιστορία των υπολογιστών πριν αρχίζουν να μιλάνε σαν ειδήμονες περί υπολογιστών.Καλύτερα να ξεκινήσουν από το 1977 και μετά.Πάντα ότι και να κάνει η Apple θα έχει τώρα πια αντίκτυπο και δεν θα περνάει απαρατήρητη όπως παλαιότερα.Ξέρω οτι πολλοί είστε απροετοιμαστοι για αυτό και θα το πολεματε έτσι από αντίδραση για αυτό δικαιολογηστε....
blashyrkh+ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 @Praetorianos Οι προγραμματιστες δεν ξερουν απο υπολογιστες ?Νομιζω ακριβως το αντιθετο..Δεν εχω δει προγραμματιστη με windows ως κυριο λειτουργικο και μαλιστα τα περισσοτερα προγραμματιστικα μηχανηματα τρεχουν osx η linux ..Παει αυτο..Αν δεν εισαι προγραμματιστης η αν δεν εχεις ιδεα απο unixοειδη περιβαλλοντα και δικτυα δεν ξερεις απο υπολογιστες απλα ξερεις να χρησιμοποιεις υπολογιστες (χρησιμοποιεις προγραμματα που εχουν γραψει αλλοι και δεν φτιαχνεις κατι καινουργιο αρα εισαι απλος χρηστης οσο καλα και αν κανεις αυτο που κανεις ).Αν λες αυτο συμφωνουμε αν μου λες οτι ξερεις απο υπολογιστες γιατι καταλαβαινεις τι λεει μια μπλε οθονη σου λεω οτι υπαρχει και σοβαρος κωδικας στον κοσμο και σοβαρες γλωσσες και σοβαρα λειτουργικα και σοβαρα προβληματα υπολογιστων να λυσει καποιος και αυτα γινονται σε περιβαλλον unix (κατα πλειοψηφια)ετσι ειναι τα πραγματα η το δεχεσαι η απλα προσπαθεις να καταλαβεις γιατι ενα ελαττωματικο ,τιγκα στο spaghetti code λειτουργικο σου βγαζει μπλε οθονες..Το να ασχολεισαι με προβληματα spyware κλπ ειναι σαν να κολυμπας με μανια σε ενα κουταλι νερο ενω υπαρχει ενας ωκεανος γνωσεων απο κατω σου που λεγεται unix.. ""ελευθερία > ευχρηστίας "" Αυτο ειναι μεγαλη αληθεια αλλα αν ημουν χρηστης windows θα ντρεπομουν να το πω.Θα ελεγα απλα συμβατοτητα > ευχρηστιας .
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 ενταξει ρε παιδια, πολυ καλα τα mac αλλα ελεος με την απολυτολογια καποιων λες και εχετε φτιαξει 2-3 λειτουργικα και τα παιζεται ολα στα δαχτυλα. Συγνωμη αν το λεω λιγο ωμα αλλα αυτο που λες δειχνει μονο παροιμιωδη αγνοια. Συγνωμη και παλι Manuel αλλα ουτε ο Steve Jobs στο πιο hardcore διαφημιστικο δε θα τα λεγε αυτα Και για να πω τη μικρη μου κακια (χιουμοριστικη μη γυρισουν ολοι και πυροβολησουν) στους Mac δεν υπαρχουν 345345. (Ελπιζω παλι να εκτιμηθει το χιουμορ και να μην παρθει ως κυριολεξια οτι δεν υπαρχουν προγραμματα επαρκη για Mac). Και ουτε ειμαι fanboy και θα ημουν χαρουμενος αν ειχα ενα Mac ωστε να μαθω καλυτερα και αυτο το λειτουργικο Φίλε μου επειδή δεν έχει Mac δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Τα προγράμματα που εγκαθιστάς στον Mac είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, δεν αλληλοεπηρεάζονται, οπότε πραγματικά μπορείς να εγκαταστήσεις όσα θέλεις και ο Η/Υ σου δε θα αρχίσει να κουτσαίνει. Δεν υπάρχει registry, δεν υπάρχει εγκατάσταση προγράμματος. Η εγκατάσταση γίνεται με drag 'n' drop. Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι καθόλου υπερβολικό αυτό που είπα. Για να ξεδιαλύνω το τοπίο: ναι, υπάρχουν και μερικά προγράμματα που απαιτούν εγκατάσταση, όχι απλά drag 'n' drop. Είναι βεβαίως η εξαίρεση. Αλλά υποθέτω ότι αν βάλεις 345345 τέτοια προγράμματα, θα δημιουργήσεις πιθανόν πρόβλημα (πιθανόν λέμε). Όπως είπες κι εσύ, όμως, δε θα βρεις 345345 τέτοια προγράμματα, μια που η συντριπτική πλειοψηφία εγκαθίσταται με drag 'n' drop και έχει πλήρη ανεξαρτησία με τα υπόλοιπα. Και κάτι ακόμα: το γεγονός ότι στα windows δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, οφείλεται και στο ότι μέσα σε 345345 προγράμματα, είναι πολύ πιθανό να πέσεις και σε κάποιον ιό (διαφόρων τύπου). Manuel όταν κάνουμε συγκρίσεις καλό είναι να συγκρίνουμε όμοια πράγματα. Το λέω αυτό γιατί το Wordpad το μαθαίνεις σε μια ώρα! Για να μην πώ κάν για το notepad Αρχίσαμε πάλι. Εκτός από το ευστοχότατο παράδειγμα του gkanel Κατ' αρχάς όσον αφορά την σύγκριση ομοίων πραγμάτων, σας παραπέμπω στο ποστ του darklordvader77: Αγαπητε Agkanel,ο Manuel δε συγκρινε μονο την ωρα που χρειαζεται για να μαθεις τα προγραμματα, αλλα και σε τι κατηγορία υπόκεινται αυτα τα 2 προγράμματα (MS Office,iWork=Office Suites). Το Wordpad προσφέρει βασικη επεξεργασια εγγραφων κατι δεν θεωρειται ολοκληρωμενη λυση σε αντιθεση με τα αλλα 2.. Οποτε καλο ειναι να συγκρινουμε προγραμματα ιδιας κατηγοριας και οχι απλα να αντ-απαντάμε.. Πάμε παρακάτω: που κολλάει το λιτό περιβάλλον με την ποιότητα ενός προϊόντος? Πρόσεχε λίγο ρε συ τι γράφει ο άλλος. Μίλησα εγώ για ποιότητα; Μιλάγαμε για την ευχρηστία και έφερα το παράδειγμα συγκρίνοντας δύο προγράμματων της ΙΔΙΑΣ κατηγορίας (όχι photoshop και paint) και με παρόμοιες δυνατότητες. Όσον αφορά την "ποιότητα", αυτό που έγραψα είναι ότι όποιος θέλει περισσότερες δυνατότητες πάει στο Word (ας τα διαβάζουμε κι αυτά και ας μην κολλάει το μυαλό μας στο "ωπ! Αυτός που μιλάει είναι αντίπαλος γιατί του αρέσουν οι Apple, κάτσε να του πάω κόντρα!). Από εκεί και έπειτα, όμως, το Pages παρ' όλη την απλότητα του είναι ένα πλήρες πρόγραμμα για τον απλό χρήστη που δεν του λείπει τίποτα το ιδιαίτερο. Εγώ σε αυτό φτιάχνω πολύ όμορφα φυλλάδια για τους μαθητές μου που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα βιβλίο, αφίσες και ότι άλλο χρειάζομαι. Το Office είναι τόσο περίπλοκο όσο το θέλεις εσύ, ειδικά στην έκδοση 2007. Κάτι που δεν μπορείς να κάνεις στο iWork όσον αφορά το "ανάλογα με τις ανάγκες επιλέγεις" που είπες. Αντιθέτως στα Office, θέλεις μόνο στυλοθέτηση και να παίζεις με τα χρώματα των γραμμάτων? Σου έχει κάτι κουμπάκια νααααα με το συμπάθιο να τα χρησιμοποιήσεις. Το θέλεις με προχωρημένες δυνατότητες και λειτουργίες? Πάρε menus, submenus και έξτρα εργαλειοθήκες για να σε καλύψει απόλυτα. Κατ' αρχάς ρε φίλε δεν έχεις δουλέψει iWork, γιατί εκφέρεις άποψη; Το ότι το βασικό περιβάλλον είναι απλό και λιτό, δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν εξτρά δυνατότητες. Ποιος σου είπε εσένα ότι το iWork δεν μπορείς να το κάνεις πιο περίπλοκο. Υπάρχουν επιπλέον επιλογές και πολλές μάλιστα, αλλά εμφανίζονται με τον τρόπο που πρέπει και στο σημείο που θα ψάξεις αυθορμήτως όταν σου χρειαστούν. Το ξέρω, αυτό το τελευταίο είναι δύσκολο να το καταλάβεις, αλλά έτσι είναι. Και αυτή είναι και συνολικά η διαφορά φιλοσοφίας Mac και Windows, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα. Θα το θέσω διαφορετικά και ελπίζω να γίνει κατανοητό. Οι Mac αν μπορούν να κάνουν 70 πράγματα, σου παρουσιάζουν στο περιβάλλον εργασίας σου τα 10 βασικότερα που χρησιμοποιούν όλοι, κρύβουν 4 δεκάδες μέσα σε 4 κουμπάκια που είναι τα πρώτα που θα πατήσεις όταν αναζητήσεις τις σχετικές εντολές, και κρύβουν και 20 δυνατότητες σε μέρη όπως πχ όταν περάσεις το ποντίκι σου πάνω από κάτι θα εμφανιστούν κτλ. Παράδειγμα για το τελευταίο είναι το Dock, όπου δε βλέπεις το όνομα του προγράμματος παρά μόνο περνώντας το ποντίκι σου από πάνω, όχι όπως ήταν η Taskbar των Windows (στα Windows7 από ότι έχω δει, το αντιγράψανε το Dock). Τα Windows αν μπορούν να κάνουν 100 πράγματα (είδατε που έβαλα παραπάνω; Μπράβο), σου παρουσιάζουν στο περιβάλλον εργασίας σου τα 50 κατευθείαν, σου βάζουν στο δεξί κλικ ακόμα 30, και τα άλλα 20 τα βάζουν στα μενού ανάμεσα στα υπόλοιπα 80 που για κάποιον λόγο πρέπει όλα να έχουν και το προσωπικό τους μέρος στο μενού, λες και το κουμπί δεν αρκεί. Ο καθένας επιλέγει ανάλογα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ του. Το ξαναλέω...
disqualified Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Φίλε μου επειδή δεν έχει Mac δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Τα προγράμματα που εγκαθιστάς στον Mac είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, δεν αλληλοεπηρεάζονται, οπότε πραγματικά μπορείς να εγκαταστήσεις όσα θέλεις και ο Η/Υ σου δε θα αρχίσει να κουτσαίνει. Δεν υπάρχει registry, δεν υπάρχει εγκατάσταση προγράμματος. Η εγκατάσταση γίνεται με drag 'n' drop. Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι καθόλου υπερβολικό αυτό που είπα. τωρα δηλαδη με αυτο που ειπες θεωρεις οτι με επεισες οτι ξερεις τοσο καλα το τι γινεται μεσα στο MacOS και γιατι στα Windows τα συστηματα μπορουν αν τα φτυσουν; Και τι εγινε που εχεις Mac, ξερεις τοσο καλα πως λειτουργει; Και στο Linux δεν εχει registry. Ξερεις ποσο ωραια μπορεις να εχεις καποιο προβλημα με τα dependencies των πακετων και οτι το Ubuntu για παραδειγμα με εχει προδωσει αρκετες φορες ενω τα vista σχεδον ποτε; (παρακαλω μην αρχισουν τωρα καποιοι να βγουν να υπερασπιστουν το Ubuntu το υπερασπιζομαι και μονος μου) Αλλα γνωριζω επιφανειακα πραγματα οσων αφορα τα λειτουργικα και αποφευγω να μιλαω τοσο απολυτα. Και που γινεται εγκατασταση με drag n drop και τι εγινε. Γνωριζεις κατι παραπανω για αυτο ωστε να εισαι τοσο απολυτος; Δε διαφωνω οτι ενας Mac λειτουργει πιο καλα απο τα Windows και το πιστευω αυτο, αλλα δεν μπορεις χωρις να εχεις καποιες βαθυτερες γνωσεις να λες τοσο απολυτα πραγματα. Αυτη ειναι η ενσταση μου και οχι το ποσο καλο λειτουργικο ειναι το MacOS. Οπως σε αλλα thread βγαινουν και μιλανε για ασφαλεια μεταξυ λειτουργικων και browser με τοση σιγουρια λες και εχουν γραψει το μισο κωδικα. Αυτο δεν αντεχω. Ειναι σαν εσυ κι εγω να μιλαμε για ασφαλεια πυρηνικων αντιδραστηρων χωρις καμια υπερβολη Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2009 από disqualified
antonl Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 @Praetorianos(1) Οι προγραμματιστες δεν ξερουν απο υπολογιστες ?Νομιζω ακριβως το αντιθετο..(2) Δεν εχω δει προγραμματιστη με windows ως κυριο λειτουργικο και μαλιστα τα περισσοτερα προγραμματιστικα μηχανηματα τρεχουν osx η linux ..Παει αυτο..Αν δεν εισαι προγραμματιστης η αν δεν εχεις ιδεα απο unixοειδη περιβαλλοντα και δικτυα δεν ξερεις απο υπολογιστες απλα ξερεις να χρησιμοποιεις υπολογιστες (χρησιμοποιεις προγραμματα που εχουν γραψει αλλοι και δεν φτιαχνεις κατι καινουργιο αρα εισαι απλος χρηστης οσο καλα και αν κανεις αυτο που κανεις ).Αν λες αυτο συμφωνουμε αν μου λες οτι ξερεις απο υπολογιστες γιατι καταλαβαινεις τι λεει μια μπλε οθονη σου λεω οτι υπαρχει και (3) σοβαρος κωδικας στον κοσμο και σοβαρες γλωσσες και σοβαρα λειτουργικα και σοβαρα προβληματα υπολογιστων να λυσει καποιος και αυτα γινονται σε περιβαλλον unix (κατα πλειοψηφια)ετσι ειναι τα πραγματα η το δεχεσαι η απλα προσπαθεις να καταλαβεις γιατι ενα ελαττωματικο ,τιγκα στο spaghetti code λειτουργικο σου βγαζει μπλε οθονες..Το να ασχολεισαι με προβληματα spyware κλπ ειναι σαν να κολυμπας με μανια σε ενα κουταλι νερο ενω υπαρχει ενας ωκεανος γνωσεων απο κατω σου που λεγεται unix.. ""ελευθερία > ευχρηστίας "" Αυτο ειναι μεγαλη αληθεια αλλα αν ημουν χρηστης windows θα ντρεπομουν να το πω.Θα ελεγα απλα συμβατοτητα > ευχρηστιας . (1) Μπορώ να σου γνωρίσω αρκετές συναδέρφους που ξέρουν λιγότερα πχ απ το 10χρονο ανηψάκι μου για το εσωτερικό ενός υπολογιστή. Οι οποίες btw είναι αρκετά καλές στη δουλεία τους. (2) Θα σου στελνα μια φωτογραφία μου αλλά δεν έχω πρόχειρη. Κι επειδή μπορείς να πεις ότι είμαι @@ προγραμματιστής, θα σου στελνα μια του team μας. Αν ήμασταν όλοι @@ θα χαμε κλείσει, οπότε κάποιος από μας θα ναι προγραμματιστής (με Win «βασικό» σύστημα). (3) Αυτό το πράμα να πω τη μαύρη αλήθεια δε μας το παν σε καμιά σχολή. Δηλ. υπάρχουν «σοβαρές» γλώσσες και «αστείες»/«χαζές» γλώσσες προγραμματισμού; Και για να κάνει κάτι κάποιος στα σοβαρά θα πρέπει να χρησιμοποιήσει Unix; ΟΚ. Δεν έχω ιδέα από MacOS (έχω χρησιμοποιήσει περιστασιακά), δεν έχω ιδέα από μουσική. Δε συμμετέχω σε τέτοιες συζητήσεις και στην μικρή περίπτωση που για κάποιον λόγο το κάνω, δε μιλάω με ύφος του ειδήμονα.
ixthy Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Έχω διαβάσει τα άπειρα, οπότε ας πω και γω τη λαλακία μου! Ρε Apple, άνοιξέ το το λειτουργικό! Όχι μόνο άσε την Psystar να σε κλέβει, αλλά διοχέτευσέ το μόνη σου στην πειρατία! Απ' την άλλη κράτα τις τιμές σου όπως είναι (εξευτελιστικές για original software, αλλά κάποιοι το ξεχνάτε). Κύριοι όταν λειτουργικά όπως το MS-DOS και τα windows 1, 2, 3, 3.11 95 κτλ. ήταν ανύπαρκτα, ακόμα και σε σύγκριση με την amiga της εποχής (για να μη μιλήσω πιο παλιά για άλλα μηχανήματα) πώς κατάφερε η MS όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να κυριαρχήσει; Από την ποιότητα των υπηρεσιών του DOS; Ή μήπως από το clopyright και τη "συμβατότητα". Θυμάμαι τότε λέγαμε μεταξύ μας: Κάτσε να πάρω pc που μπορώ να βρω τα πάντα "δωρεάν" επειδή τα αντιγράφουμε μεταξύ μας οι φίλοι, ή πειρατικά. Άμα πάρω Apple πρέπει να πληρώσω για όλο το software. Από που να το βρω τσαμπέ; Αυτά είναι αθλήματα για τους πλούσιους και εμένα δε μου περισσεύουν!!! Έτσι κυριάρχησε η MS κύριοι και κατάπιε το ΙΒΜ os, το unix που το έσωσαν τα πανεπιστήμια και οι servers, την amiga που ήταν αιώνες μπροστά και φυσικά και την Apple παραλίγο. Κινούμενη παρασκηνιακά και ποντάροντας στο κλέψε με, αλλά use my software. Αυτό λοιπόν να το κάνει και η Apple. Και ήδη το ψιλοκάνει με το iWork που δεν έχει κωδικούς και ο καθένας πειρατής και μη κάνει και updates. Αν δε δώσεις τα πάντα τσάμπα στον κόσμο μεγάλος δε γίνεσαι ποτέ! Δυστυχώς όμως ίσως πια να είναι αργά! Αλλά από την άλλη με πολιτικές εξαναγκασμού απλώς επιβιώνεις! Άλλωστε ακόμα και αν εξαφανιζόντουσαν η MS και τα pc η Apple δεν έχει το μέγεθος να τροφοδοτήσει μόνη της με υπολογιστές όλο τον κόσμο![/u] Εδώ 2 μήνες περίμενα να βρω ένα iphone 3gs στην Αγγλία! Για να κυριαρχήσεις λοιπόν στη αγορά θες συμμάχους!!!!! Πρέπει να ανοιχτείς στους τρίτους νόμιμα ή παράνομα, αλλά να μην την πατήσεις όπως η IBM με την MS. Διότι το software είναι η ψυχή του κάθε συτήματος!
tolis_01 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Βρε manuel, αφού δεν το έχεις το θέμα με τα λειτουργικά, μην παρουσιάζεις facts που δεν ισχύουν Το καταλαβαίνω ότι το mac σε βολεύει, και καλά κάνεις. Εμένα πχ με βολεύει το ubuntu, τον αδερφό μου τα windows 7. Ότι θέλει ο καθένας. Κατά τα άλλα, η registry δεν είναι ελάττωμα. Όλα τα λειτουργικά συστήματα έχουν αντίστοιχη λειτουργία, απλά διαχειρίζεται τα αρχεία ρυθμίσεων αλλιώς. Αυτό με τη regisrty είναι γνωστή ανακρίβεια, αναφερόμενη συνήθως από νέους "λινουξάδες" που μόλις έβαλαν ubuntu (με wubi κυρίως) και έγιναν ξαφνικά hacker του γαλαξία
Mercyful_Fate Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Γιατί γράφετε ανακρίβειες και λαλακίες αγαπητά μου παιδιά? Δεν υπάρχουν σοβαρές και ασόβαρες γλώσσες προγραμματισμού, ούτε σοβαρές και ασόβαρες πλατφόρμες. Υπάρχει μόνο το τι σε ενδιαφέρει να φτιάξεις. Δουλεύεις για την Canonical? Θα προγραμματίσεις σε Linux και (κυρίως) C. Δουλεύεις για την MS? Θα προγραμματίσεις σε Windows και σε C++/C#/.NET. Δουλεύεις για την Apple ή για το iPhone? Θα προγραμματίσεις σε Mac. Φτιάχνεις σελίδες στο internet. Θα δουλέψεις όπου προτιμάς, δεν έχει σημασία. Δεν υπάρχει δείκτης σοβαρότητας του προγραμματισμού που κάνει ο καθένας. Πρέπει να το καταλάβετε αυτό. Όπως δεν υπάρχει και το απόλυτο λειτουργικό σύστημα. Χρησιμοποιώ hackintosh και έχω βλαστημήσει που πρέπει να δόσω 80+ ευρώ για να πάρω ενα συμβατό tv-tuner (και μετά - αν θέλω να είμαι νόμιμος - να αγοράσω και το EyeTV για software). Τελικά πήρα με 30 ευρώ ενα usb tuner, το έβαλα στο Windows laptop μου και end of story. Φυσικα ως κύριο σύστημα είμαι ικανοποιημένος, αλλά τέλιο δεν είναι. Χρησιμοποιώ Windows στη δουλιά, και μου έχουν σπάσει τα @@ με τις 1002 παπαριές που κάνουν. Σέρνονται, ζητάνε συνέχεια updates, κάνουν 10 ώρες να φορτώσουν κλπ. Τα Ubuntu που έχω σπίτι ώρες ώρες μου φαίνεται ότι ειναι για καθυστερημένους, έτσι όπως τρώνε κολλήματα καμιά φορά... Παρ΄ολα αυτά είναι εξαιρετικό all-in-one linux σύστημα, ειδικά για κάποιον που δεν θέλει να το ζαλίσει πολύ το θέμα. Εγώ αυτό έχω καταλάβει, ότι όλα τα λειτουργικά έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Ο καθένας μας επιλέγει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις συγκεκριμένες ανάγκες του, και όποιος δεν βολεύεται βρίσκει τρόπο και τα χρησιμοποιεί όλα. Απλά πράγματα, χωρίς αντιδικίες και παιδιαρίσματα για το ποιος είναι καλύτερος και ξέρει περισσότερα.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Ρε παιδιά, εμπειρικά μιλάω. Εμπειρία Windows: όταν φορτώσω έναν σεβαστό αριθμό προγραμμάτων αρχίζουν και κουτσαίνουν και αυτό αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των προγραμμάτων (είτε τα έχεις ακόμα εγκατεστημένα, είτε τα έχεις απεγκαταστήσει) μέχρι να κάνεις format. Το ίδιο μου έχουν πει και άλλοι χρήστες. Εμπειρία Mac: όσα προγράμματα και να έχω φορτώσει, το μηχάνημα τρέχει όπως την πρώτη μέρα. Το ίδιο μου έχουν πει και άλλοι χρήστες. Στην τελική δε με ενδιαφέρει τι φταίει και αν φταίει η registry και αν φταίει κάτι άλλο. Το θέμα είναι πως έτσι είναι τα πράγματα. Αν ξέρει κάποιος τον πραγματικό λόγο που κουτσαίνουν τα Windows και δεν κουτσαίνουν οι Mac, ας τον γράψει. Μέχρι τότε, εγώ αυτό που έχω ακούσει είναι ότι φταίει η registry. Αν δεν έχει κάποιος να αντιπροτείνει κάτι διαφορετικό, δεν μπορώ να πάω σε άλλη άποψη. ΥΓ. Το ότι η εγκατάσταση γίνεται με drag 'n' drop, σημαίνει πολύ απλά ότι κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, δεν φορτώνονται εξτρά αρχεία ή εξτρά καταχωρήσεις στη registry. Που σημαίνει ότι το πρόγραμμα είναι εντελώς αυτόνομο. Αυτό φαίνεται και από τα κρασαρίσματα, όπου στον Mac όταν κολλάει ένα πρόγραμμα σχεδόν πάντα κολλάει μόνο αυτό, το κλείνεις και όλα τα άλλα είναι στη θέση τους και δουλεύουν σε κανονική ταχύτητα. Στα Windows είτε χρειαζόσουν επανεκκίνηση (κρεμούσε όλο το σύστημα), είτε (από τα Windows XP και μετά) όλα δούλευαν πιο αργά ή με διάφορα προβλήματα, πχ στα γραφικά (μέχρι να κάνεις την επανεκκίνηση). Εδώ που τα λέμε ρε παιδιά, δεν μπορώ με τίποτα να φανταστώ άλλη εξήγηση. Όταν έκανα απεγκατάσταση προγραμμάτων στα Windows, όλοι μου έλεγαν "να καθαρίσεις και τη registry μετά από αυτό" (μερικές φορές θυμάμαι υπήρχαν και κάποια .dll αρχεία που ήθελαν σβήσιμο χειροκίνητα) και υπήρχαν ένα κάρο ειδικά προγράμματα που έκαναν αυτή τη δουλειά. Δηλαδή τι στο καλό; Όλοι τόσο ανενημέρωτοι και άσχετοι ήμασταν; Χρόνια γινόταν αυτό θυμάμαι (δεν ξέρω ποια είναι τώρα η κατάσταση).
Mercyful_Fate Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Αν και κακώς συνεχίζω το offtopic... Ρε παιδιά, εμπειρικά μιλάω. Εμπειρία Windows: όταν φορτώσω έναν σεβαστό αριθμό προγραμμάτων αρχίζουν και κουτσαίνουν και αυτό αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των προγραμμάτων (είτε τα έχεις ακόμα εγκατεστημένα, είτε τα έχεις απεγκαταστήσει) μέχρι να κάνεις format. Το ίδιο μου έχουν πει και άλλοι χρήστες. Εμπειρία Mac: όσα προγράμματα και να έχω φορτώσει, το μηχάνημα τρέχει όπως την πρώτη μέρα. Το ίδιο μου έχουν πει και άλλοι χρήστες. Στην τελική δε με ενδιαφέρει τι φταίει και αν φταίει η registry και αν φταίει κάτι άλλο. Το θέμα είναι πως έτσι είναι τα πράγματα. Αν ξέρει κάποιος τον πραγματικό λόγο που κουτσαίνουν τα Windows και δεν κουτσαίνουν οι Mac, ας τον γράψει. Μέχρι τότε, εγώ αυτό που έχω ακούσει είναι ότι φταίει η registry. Αν δεν έχει κάποιος να αντιπροτείνει κάτι διαφορετικό, δεν μπορώ να πάω σε άλλη άποψη. Μα δεν λέει κανείς ότι αυτό που λες δεν ισχύει. Απλώς συνολικά υπάρχουν και άλλες πτυχές στις οποίες ενδεχομένως να υστερεί ένας mac. Όπως εσύ λες εμπειρικά για την επιβάρυνση του λειτουργικού από πολλές εγκαταστάσεις, μπορεί κάποιος χρήστης Windows να σου πει εξίσου εμπειρικά ότι έχει μεγαλύτερη ποικιλλία σε επιλογή hardware και περιφερειακών από τον χρήστη mac, και κατ' επέκταση και καλύτερες τιμές. Όπως ο Linux-ας μπορεί εμπειρικά να σου πει το το άλλο, ο BSD-ας το παράλλο κ.ο.κ. Bottom line: όλα τα λειτουργικά έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το θέμα είναι εσένα ποια από τα μειονεκτήματα σου είναι αδιάφορα. Έτσι (θα έπρεπε να) επιλέγεις. ΥΓ. Το ότι η εγκατάσταση γίνεται με drag 'n' drop, σημαίνει πολύ απλά ότι κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, δεν φορτώνονται εξτρά αρχεία ή εξτρά καταχωρήσεις στη registry. Που σημαίνει ότι το πρόγραμμα είναι εντελώς αυτόνομο. Αυτό φαίνεται και από τα κρασαρίσματα, όπου στον Mac όταν κολλάει ένα πρόγραμμα σχεδόν πάντα κολλάει μόνο αυτό, το κλείνεις και όλα τα άλλα είναι στη θέση τους και δουλεύουν σε κανονική ταχύτητα. Στα Windows είτε χρειαζόσουν επανεκκίνηση (κρεμούσε όλο το σύστημα), είτε (από τα Windows XP και μετά) όλα δούλευαν πιο αργά ή με διάφορα προβλήματα, πχ στα γραφικά (μέχρι να κάνεις την επανεκκίνηση). Εδώ που τα λέμε ρε παιδιά, δεν μπορώ με τίποτα να φανταστώ άλλη εξήγηση. Όταν έκανα απεγκατάσταση προγραμμάτων στα Windows, όλοι μου έλεγαν "να καθαρίσεις και τη registry μετά από αυτό" (μερικές φορές θυμάμαι υπήρχαν και κάποια .dll αρχεία που ήθελαν σβήσιμο χειροκίνητα) και υπήρχαν ένα κάρο ειδικά προγράμματα που έκαναν αυτή τη δουλειά. Δηλαδή τι στο καλό; Όλοι τόσο ανενημέρωτοι και άσχετοι ήμασταν; Χρόνια γινόταν αυτό θυμάμαι (δεν ξέρω ποια είναι τώρα η κατάσταση). Σύμφωνοι, στους mac δεν υπάρχει registry, και έτσι δεν επιβαρύνεται το λειτουργικό ιδιαίτερα από το πόσα προγράμματα εγκαθιστάς. Αλλά κάποια λίγα αρχεία σε φακέλους συστήματος τα ρίχνουν κάποια προγράμματα. Ειδικά όσα έχουν codecs/dependencies θέλουν κανονική εγκατάσταση όπως στα Windows. Βέβαια καμιά σχέση με το μπαχαλάκι της MS, εννοείται αυτό, αλλά το "δεν ρίχνουν κανένα αρχείο εκτός του φακέλου το προγράμματος" δεν ισχύει απόλυτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις