Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με στερεοφωνικο

Finn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα στερεοφωνικο Sony αρκετα χρονακια..7-8 υπολογιζω...

εχει tuner πικαπ cd player και κασετοφωνο ολα μαζι..

εδω και αρκετο καιρο αντιμετωπιζω ενα προβλημα το οποιο ξεκινησε απο το cd player...βαζω να ακουσω ενα cd και ακουω πολυ δυνατα την μουσικη σε σχεση με τα λογια..τα λογια ακουγονται αχνα στο βαθος..το προβλημα μεταφερθηκε στο κασετοφωνο και τωρα στο tuner..υποψιαζομαι προβλημα στα ηχεια γιατι αν συνδεσω τ ακουστικα μου (sony με μεγαλο καρφι ) ακουω τελεια

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να είναι και στον ενισχυτή σου.

Αν τη διαφορά που λες την ακούς από όλες τις πηγές τότε είναι ή ενισχυτής ή ηχεία. Αν το έκανε σε διαφορετικό χρόνο σε διαφορετικές πηγές, πρώτα cd, μετά tuner, κασσετόφωνο τότε είναι ενισχυτής, ή με λιγότερες πιθανότητες έρχονται οι πηγές σου.

Αν ήταν ηχεία τότε από την πρώτη στιγμή θα παρουσιαζόταν το πρόβλημα σε όλες τις πηγές συγχρόνως. Το πικάπ ακούγεται κανονικά;

sc

Δημοσ.

και το πικαπ το ιδιο ακουγεται..εξωτερικο ενισχυτη δεν εχω..δε ξερω αν μιλας για τον εσωτιρικο ενισχυτη του ηχοσυστηματος..

μονος μου μπορω να το κοιταξω και ισως να το φιταξω το προβλημα?

Δημοσ.

Για να ακούς μουσική από ηχεία δεν γίνεται να μην υπάρχει κάπου ενισχυτής, αν είναι το σύστημα όπως λες ναι για τον εσωτερικό μιλάω. Το πρόβλημα με τον ήχο στο παρουσίασε σε όλες τις πηγές ταυτόχρονα ή πρώτα σε κάποιες και ύστερα σε κάποιες άλλες;

Μπορείς να δοκιμάσεις άλλα ηχεία στο ίδιο σύστημα για να σιγουρευτείς ή αυτά τα ηχεία που έχεις σε άλλο σύστημα. Αλλά πολύ φοβάμαι πως αν είναι όντως πρόβλημα σε κάποιο στάδιο του ενισχυτή ύπάρχουν λίγα εώς τίποτα που μπορεί να κάνει κάποιος μέσος χρήστης εκτός αν γνωρίζει αρκετά πράγματα από ήχο και ηλεκτρονικά.

Καταρχήν πες μου αν είναι στερεοφωνικός ο ενισχυτής (2 διακριτά κανάλια ήχου) και πόσα ηχεία έχεις συνδεμένα επάνω του. Επίσης πες μου αν όταν αυξομειώνεις το ποτεσιόμετρο της έντασης του ακούς κάποιο είδος παράσιτου από τα ηχεία σου.

sc

Δημοσ.

Παρασιτα δεν ακουω..απο πισω το στεροφωνικο εχει εισοδο phono και 2 εξοδους για τα ηχεια..ενα κοκκινο και ενα μαυρο..εκει βαζω τα καλωδιακια και τα βιδωνω κατα καποιο τροοπο. πρωτα ειχα το προβλημα οταν ακουγα cd-r μετα κανονικα cds στη συνεχεια κασσετες και τωρα αρχισα να μην ακουω και τοσο καλα απο το ραδιοφωνο..απο ηλεκτρονικα ξερω αρκετα πραγματα..καθε συμβουλη ευπροσδεκτη

Δημοσ.

Μάλλο πρόκειται για τον ενισχυτή σου. Αν δοκίμασες τα ηχεία αλλού και δουλεύουν σίγουρα, ξεκινάς και μετράς τα στάδια του ενισχυτή σου. Λογικά θα είναι ενισχυτής τάξης Β΄ δηλαδή μιλάμε για δύο στάδια ενίσχυσης του ήχου. Μετράς τα τρανζίστορ και τους πυκνωτές στο στάδιο ενίσχυσης εντάσεως (2ο) και μετά στο τάσεως (1ο). Οπτικό έλεγχο αν μπορείς να δεις κάτι καμμένο ή βραχυκυκλωμένο με το μάτι.

Επίσης δοκίμασε να ρίξεις λίγο υγρό καθαρισμού με λάδι κατά προτίμηση πάνω στα ποτεσιόμετρα (εντάσεως, bass, treble και ότι άλλο έχει επάνω) γυρνώντας τα συγχρόνως.

Τώρα για τα ακουστικά που είπες δύο είναι τα τινά για να βρεις τί δεν δουλεύει. (Το σχέδιο θα βοηθούσε) Αν παίρνουν σήμα από την ενίσχυση τάσεως και δουλεύουν τότε ψάχνεις τον ενισχυτή εντάσως. Αν τώρα παίρνουν σήμα από τον ενισχυτή εντάσεως - από τον ίδιο που παίρνουν τα ηχεία σου - και απλά έχει κάποιο κύκλωμα για να μειώνει την ένταση στα ακουστικά, έμπλεξες, πρέπει να ψάξεις και τα δύο στάδια.

Μην κάνεις καμιά #^%& και ξεβιδώσεις καπάκια με το ρεύμα επάνω.

Επίσης κοίτα το κύκλωμα του σελέκτορα για τις πηγές.

sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...