oneofthem Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 γεια σας, έχω ένα πρόβλημα στο πόδι και ο ιατρός μου έγραψε να κάνω αρχικά 10 φυσιοθεραπείες - πέρα από φάρμακα εκτός του ότι δεν έχω βρει κάποιο κέντρο εδώ κοντά ώστε να μην κουράσω το πόδι, με απασχολεί το κόστος σε μία ιστοσελίδα έγραφε 20,00 ευρώ / απλή επίσκεψη οπότε έχουμε 200,00 ευρώ ήδη τα επιπλέον που μου έχει γράψει ο ιατρός είναι: υπέρηχα laser διαθερμίες μήπως γνωρίζετε που κυμαίνεται περίπου το κόστος αυτό? ευχαριστώ πολύ
lak10 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 θα σου πω αυτο που ξερω. κανω φυσιοθεραπεια 15 χρονια 5 φορες την βδομαδα πληρωνω 25 ευρω χωρις αποδειξη με αποδειξη παει στα 30 τουλαχιστον εδω επαρχια για το laser ξερω οτι υπαρχει και φορητο που μπορει να το κουβαλησει κατ'οικον εσυ θα πας σε φυσιοθεραπευτηριο η κατ'οικον? παντως τις διαθερμιες το laser και τους υπερηχους δεν νομιζω να στα χρεωσει εξτρα. δου προτεινω να ψαξεις καλα γιατι υπαρχουν λαμογια που σε ξεπετανε χωρις να κανουν ουσιαστικη δουλεια ωαξε μεσω γνωστων και οχι απο το ιντερνετ γνωμη μου παντα
HamerZ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Πες μας και πόλη. Και εγώ πήγα Θεσσαλονίκη για παρόμοια... Χρέωση 30ε/επίσκεψη στον χώρο του και με απόδειξη στο τέλος στο όνομα που ήθελα για την εφορία. Αυτό πριν το καλοκαίρι που μας πέρασε.
oneofthem Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 γεια και ευχαριστώ για τις απαντήσεις, εμένα με ενδιαφέρει για Αθήνα και κυρίως αν τα επιπλέον (laser, διαθερμίες, υπέρηχα) κοστίζουν και επιπλέον με ενδιαφέρει επίσης τι καλύπτει το ΙΚΑ αν ξέρει κάποιος γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω βρει την εγκύκλιο, τουλάχιστον κάποια πρόσφατη από τηλέφωνο οι κύριοι δεν δίνουν τιμές και ο ένας λέει ότι θα τα καλύψει όλα το ΙΚΑ ο άλλος λέει μερικώς, τα κέντρα βάζουν κι επιπλέον 'απαραίτητες' διαδικασίες πριν ξεκινήσεις που τυχαίνει να στοιχίζουν 60 ευρώ και καταλάβατε τη δουλειά, οπότε πρέπει να μάθω τι καλύπτεται από το ΙΚΑ
leftermann Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 οι φυσικοθεραπείες σε ιδιώτη δεν κοστίζουν συγκεκριμένη τιμή. Κοστίζουν ότι θέλει ο φυσικοθεραπευτής. Όπως οι επισκέψεις των γιατρών, άλλος παίρνει 30, άλλος 200. Οι φυσικοθεραπείες με ταμείο εφόσον γίνουν σε συμβεβλημένο φυσικοθεραπευτήριο κοστίζουν από τίποτα ως 25% του κόστους των συνταγογραφημένων πράξεων βάσει του κρατικού τιμολογίου. Πχ το τεβε (οαεε) πληρώνει το 75% και το 25% το επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος, το Τιδκυ πληρώνει το 100%, ενώ το ταμείο δημοσίων πληρώνει 100% για τον κύριο ασφαλισμένο και 75% για τα συνασφαλισμένα μέλη. Το κρατικό τιμολόγιο τώρα, ορίζει : υπέρηχα 1,29 €, laser 3,52 €, διαθερμία 1,76 €. Οπότε, αν αυτά που έχεις τα έγραψες στο βιβλιάριο του ταμείου σου, κοστίζουν 65,70 €. Το ικα τα πληρώνει όλα υπό τις άνωθεν προϋποθέσεις. Τα παρακάτω ισχύουν στην σαλονίκη, υποθέτω και στην αθήνα αλλά δεν βάζω και στοίχημα: για να κάνεις φθ μέσω ικα, πας σε γιατρό του ικα, σου γράφει σε χαρτί του ικα, πας σε ελεγκτή του ικα, εγκρίνει το παραπεμπτικό σου και σου λέει αυτός που θα πας να τις κάνεις, και πότε. Δεν πας όπου θες όποτε θες. Αλλά δεν πληρώνεις μία. Αν θες την γνώμη μου σαν φ/θ, μην πας στο κωλοικα. Το "10 διαθερμίες, 10 υπέρηχα, 10 laser" είναι μια μαλακία και μισή. Πάνε σε έναν ιδιώτη και πλήρωσε για να γίνεις καλά. Sad but true, το ίκα δεν δίνει μία αν θα γίνεις εσύ καλά, στα @@ τους. Αν τυχόν σου πούνε "τόσο κοστίζουν, πλην τόσα που θα δώσει το ικα", μια χαρά, μην το σκεφτείς καθόλου. Εγώ έτσι θα έκανα.
oneofthem Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 ok ευχαριστώ για τις πληροφορίες κι εγώ έτσι το σκέφτομαι γιατί επειδή είναι στο πόδι δεν μπορώ να πάω και μακριά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.