manoskrt Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Λίγο βοηθεια παιδια γιατι κολλησα.... Έβαλα ενα δεύτερο σκληρό maxtor 80gb serial ata στο pc μου που δεν ειναι βεβαια καινουργιο και δεν τον βλεπει..... Να συμπληρωσω οτι ο master δισκος ειναι ενας απλος western 120gb συνδεδεμένος με απλη ταινια δεν ειναι δηλ serial, o δευτερος με το κλασσικο κοκκινο καλωδιακι serial ata. Στη μητρική μου ASUS A7N8X-E DELUXE εχω τσεκαρει το jumper για enable αλλαξα και τροφοδοτικο απο 250w σε 350w μηπως δεν εχω σωστο ρευμα αλλα τίποτα Τι αλλο θα μπορουσα να κανω????
_BASSstarlet_ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2009 Μάλλον για drivers sata βλέπω τη δουλειά.
phanispal Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Με το λειτουργικό δεν έχουν να κάνουν οι οδηγοί; Αν δεν είναι αυτό, κάποια ρύθμιση @ BIOS ίσως;
washcloud Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Nαι δεν τίθεται θέμα driver για να τον δουν τα windows - τον βλέπει ως SCSI. Όντως να τσεκάρει τί γίνεται στο BIOS (αν όλα καλά δλδ), και δε μας είπε αν είναι "νέος" δίσκος (τώρα ΠΟΥ να βρέθηκε "παρθένος" 80άρης SATA,,,άλλη ιστορία) (αχρησιμοποίητος δλδ - η μήπως wiped out, χωρίς fs δλδ) και μήπως θέλει initialization από το disk management των ΧΡ που υποθέτω πως έχει (μη συζητήσουμε την περίπτωση να είναι ντεντ ο δίσκος.....)
fm326 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Την ειχα παλια αυτη τη μητρικη.Πρεπει να περαστουν drivers συγκεκριμενα το sil 3112A της Silicon Image που περιεχονται στο cd της μητρικης και μαλιστα αν θυμαμαι καλα μονο με flopy.
washcloud Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 ...ναι, ΟΤΑΝ πρόκειται να περαστεί λειτουργικό.
alex89 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Αν ο σκληρός είναι sata2 kaι η μητρική σου δέχεται sata1 τότε πιθανόν θα πρέπει με jaumper να τον ορίσεις σαν sata1
manoskrt Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Παιδια ευχαριστω όλους για τη βοήθεια αλλα ακομη δεν καταφερα τιποτα..... Ο δίσκος ειναι ενας Maxtor Diamond Plus 9 80GB SATA /150 HDD και δούλευε κανονικα σε αλλο pc όταν τον εβγαλα... Ποροσπαθησα να βαλω drives απο το cd της μητρικης Silicon Image Serial ATA Driver αλλα μου ανοιγει ενα σημειωματαριο χωρις να κανει κατι εγκατασταση απο μονο του και δεν βγαζω ακρη δυστυχως.......(δεν ειμαι και απο τους εξπερ του ειδους......)το μονο που κανει εγκατασταση ειναι το Silicon Image Serial ATA Utility αλλα και αυτο τίποτα http://hothardware.com/reviews/images/maxtorsata/drivetop.htm
alex89 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Παιδια ευχαριστω όλους για τη βοήθεια αλλα ακομη δεν καταφερα τιποτα.....Ο δίσκος ειναι ενας Maxtor Diamond Plus 9 80GB SATA /150 HDD και δούλευε κανονικα σε αλλο pc όταν τον εβγαλα... Ποροσπαθησα να βαλω drives απο το cd της μητρικης Silicon Image Serial ATA Driver αλλα μου ανοιγει ενα σημειωματαριο χωρις να κανει κατι εγκατασταση απο μονο του και δεν βγαζω ακρη δυστυχως.......(δεν ειμαι και απο τους εξπερ του ειδους......)το μονο που κανει εγκατασταση ειναι το Silicon Image Serial ATA Utility αλλα και αυτο τίποτα http://hothardware.com/reviews/images/maxtorsata/drivetop.htm Η μητρική σου από ότι είδα δέχεται sata1 οπότε θα πρέπει να το βλέπει το σκληρό. Στο bios ο σκληρός σου φαίνεται;
washcloud Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Για πες τί λέει για τον Μάξτορα το Disk Management (δεξί στο My Coputer/Manage/Disk Management AN μιλάμε τουλάχιστον για ΧΡ Ρrofessional με Service Pack 2, νομίζω), γιατί παίζει απλά και να θέλει να του δώσεις ένα γράμμα και τσάμπα το παιδεύουμε...(από τη στιγμή που είναι SiL ο controller, δε νομίζω καν να τίθεται θέμα χρείας jumper, πόσο μάλλον driver,,,,,,,,,,,αλλά μια που τα λέμε, ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ότι το έχεις στη σωστή θέση, και ότι τα πινάκια που πρέπει να το φοράνε είναι αρκετά "ανοιχτά", κι αν δεν είναι, "άνοιξέ" τα μ' ένα πχ κατσαβίδι- καμμιά φορά, αν και σπανιόΤΑΤΑ, ένα τζαμπεράκι ενδέχεται να "χαλαρώσει" και να μη γίνεται στην ουσία γεφύρωμα των πινακίων) (όχι φακής ε)
manoskrt Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Στη διαχειριση δισκων δεν φαινεται ο δευτερος δισκος. Eχω XP home gr με service pack3. Οσο αφορα τα jumpers τα εχω τσεκαρει πεντε φορές οτι ειναι στη σωστη θεση (enable sata). Οταν ξεκιναει το pc στο bios δηλ στη μαυρη οθόνη αν καταλαβα καλα ο δισκος φαινεται αλλα μετα στα windows δεν τον βλεπω. Ξεχασα βεβαια να σας πω οτι ο δισκος ειναι χωρισμένος σε δυο αν και δεν νομιζω να λεει κατι αυτο.
washcloud Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2009 Στη διαχειριση δισκων δεν φαινεται ο δευτερος δισκος. Οσο αφορα τα jumpers τα εχω τσεκαρει πεντε φορές οτι ειναι στη σωστη θεση (enable sata). Οταν ξεκιναει το pc στο bios δηλ στη μαυρη οθόνη αν καταλαβα καλα ο δισκος φαινεται αλλα μετα στα windows δεν τον βλεπω. Ξεχασα βεβαια να σας πω οτι ο δισκος ειναι χωρισμένος σε δυο αν και δεν νομιζω να λεει κατι αυτο. Τσέκαρε και στο device manager (δεξί στο Ο Υπολογιστής Μου/ιδιότητες/υλικό/διαχείριση υλικού/μονάδες δίσκων αν φαίνεται ως φυσική συσκευή, και πες) Σιγούρεψε ότι τα 2 πινάκια που γεφυρώνει ΤΟ τζαμπεράκι (έχει παραπάνω από ένα γι' αυτή τη δουλειά; Enable ΤΙ όμως; ΜΗΠΩΣ enable 3GB; Aν και χλωμό, μάλλον enable 1.5GB λέει ή τεσπα SATA2 και 1 αντίστοιχα, αλλά λέμε τώρα...) Αν όντως φαίνεται κατά το BIOS P.Ο.S.T., the plot thickens... Mπες στο BIOS setup, αν η διαδικασία δεν σου είναι άγνωστη, και τσέκαρε σε τί mode φαίνεται να είναι ο δίσκος από εκεί. Υποθέτωντας πως ο δίσκος είναι πάνω στη μητρική, και όχι σε καμμιά controller card, right? Όχι, το partitioning του δίσκου δε μας αφορά.
fm326 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Αντεγραψε απο το cd της μητρικης τα αρχεια του φακελου SATA σενα φλοπυ χυμα απο το φακελλο DRIVERS του CD. Κλεισε υπολογιστη,βγαλε το βυσμα ρευματος απο το σκληρο(ενοειται οχι απο τον SATA),kane BOOT με WINDOWS αφου πρωτα ρυθμισεις αναλογα το ΒΙΟS. Πανω στο φορτωμα θα βγει μηνυμα να πατησεις το F6 για extra drivers ,πατα το και στο επομενο παραθυρο αν εχεις βαλει ηδη τη δισκεττα θα σου βγαλει καποιες επιλογες ,συνηθως η πρωτη σε καλυπτει.Αφου περασεις αυτο το σταδιο εμφανιζεται οσκληρος και αν δεν θελεις να συνεχισεις την εγκατασταση διεκοψετην- ESCAPE - ξαναβαλε βυσμα σκληρου και αντε γεια . ΧΙΛΙΟΚΑΜΩΜΕΝΟ 99,99% εισαι αυτη η περιπτωση.
manoskrt Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Τσέκαρε και στο device manager (δεξί στο Ο Υπολογιστής Μου/ιδιότητες/υλικό/διαχείριση υλικού/μονάδες δίσκων αν φαίνεται ως φυσική συσκευή, και πες) Σιγούρεψε ότι τα 2 πινάκια που γεφυρώνει ΤΟ τζαμπεράκι (έχει παραπάνω από ένα γι' αυτή τη δουλειά; Enable ΤΙ όμως; ΜΗΠΩΣ enable 3GB; Aν και χλωμό, μάλλον enable 1.5GB λέει ή τεσπα SATA2 και 1 αντίστοιχα, αλλά λέμε τώρα...) Αν όντως φαίνεται κατά το BIOS P.Ο.S.T., the plot thickens... Mπες στο BIOS setup, αν η διαδικασία δεν σου είναι άγνωστη, και τσέκαρε σε τί mode φαίνεται να είναι ο δίσκος από εκεί. Υποθέτωντας πως ο δίσκος είναι πάνω στη μητρική, και όχι σε καμμιά controller card, right? Όχι, το partitioning του δίσκου δε μας αφορά. Οχι ο δικσος δεν φαινεται ως φυσικη συσκευή. Τα πινακια που γεφυρώνει το τζαπεράκι ειναι δυο απο τρια (το τσεκαρα και απο το βιβλιαρακι της μητρικης) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:02 ---------- Αντεγραψε απο το cd της μητρικης τα αρχεια του φακελου SATA σενα φλοπυ χυμα απο το φακελλο DRIVERS του CD.Κλεισε υπολογιστη,βγαλε το βυσμα ρευματος απο το σκληρο(ενοειται οχι απο τον SATA),kane BOOT με WINDOWS αφου πρωτα ρυθμισεις αναλογα το ΒΙΟS. Πανω στο φορτωμα θα βγει μηνυμα να πατησεις το F6 για extra drivers ,πατα το και στο επομενο παραθυρο αν εχεις βαλει ηδη τη δισκεττα θα σου βγαλει καποιες επιλογες ,συνηθως η πρωτη σε καλυπτει.Αφου περασεις αυτο το σταδιο εμφανιζεται οσκληρος και αν δεν θελεις να συνεχισεις την εγκατασταση διεκοψετην- ESCAPE - ξαναβαλε βυσμα σκληρου και αντε γεια . ΧΙΛΙΟΚΑΜΩΜΕΝΟ 99,99% εισαι αυτη η περιπτωση. Το cd της μητρικης δεν εχει αρχεια μεσα στο "silicon sata drivers" εχει απλα ενα σημειωματαρειο που σου δινει καποιες οδηγιες που δεν τις πολυ καταλαβα καπου αναφερει κατι για installation με F6............ Το "silicon sata utility" εχει κατι που μου το κανει βεβαια εγκατασταση αλλα και παλι δεν βλεπω το δισκο.......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.