Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πέραν όλων των άλλων που ειπώθηκαν και με τα οποία συμφωνώ, οι σκαναρισμένες φωτοτυπίες από τη σχολή σου είναι στην ουσία αρχεία εικόντας που σώθηκαν ως pdf και όχι κανονικό κείμενο. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα ότι ακόμα και αν οι σημειώσεις ήταν 100% κείμενο, η γραμματοσειρά δε θα μπορούσε να μεγαλώσει ακόμα και σε συσκευές όπως τα sony που υποστηρίζουν πολύ καλά αρχεία pdf κειμένου. Επομένως, για να διαβάσεις το κείμενο σε οθόνη 6'' θα έπρεπε να κάνεις συνεχές zoom & pan = μαρτύριο. Όπως όλοι σε συμβούλεψαν μόνη λύση είναι ebook 9.7'' (απαράδεκτα ακριβά) ή tablet (που αναμένεται να φθηνήσουν από τη νέα χρονιά αλλά σίγουρα μακριά από το όριο των €50). Φιλικά,

Λίγο αργοπορημένη η απάντησή μου, ναι, αυτό για τα tablet το σκεφτόμουν κι εγώ. Σίγουρα δεν περιμένω να πάρω tablet με 50 ευρώ (αυτό ήταν το όριο μου για μια συσκευή που το μόνο που να κάνει είναι να διαβάζει pdf), αλλά αν φθηνήνουν αρκετά μέσα στο '12 θα το σκεφτώ σοβαρά (παρόλο που αρχικά τα έκραζα :P ).

εδιτ: Αν υπάρχουν λεφτά το '12 :P

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

καλημέρα, σχετικά με το nook simple touch επειδή είμαι κάτοχος του εδώ και μια εβδομάδα μπορώ να πω κάποια πράγματα. το nst έχει browser μέχρι την έκδοση 1.0.1 του firmware απλώς δεν είναι εμφανής ούτε πολύ καλός, με την αναβαθμιση στήν έκδοση 1.1 χάνεται. Αγοράστηκε 95€ απο αμερική με τα μεταφορικά, η τιμή του μειωθηκε για να ανταγωνιστει το kindle στα 99$ άλλα αφαιρέθηκε ταυτόχρονα και ο φορτιστης που έχει 10$ απο την συσκευασία. Η συσκευή δεν δηλώθηκε κατά την πρώτη εκκίνηση ούτε εκανα την διαδικασία να γραφτώ ως χρηστης στη b&n άφου δεν σκοπευω να αγοράσω βιβλία απο εκει. Έγινε το rooting σχετικά γρήγορα και εύκολα, δεν είχα ξανακανει σε αλλη με android. Το market λειτουργεί κανονικά όποτε φορτώθηκαν εφαρμογές αναγνωστών και ο opera mobile απο τον οποίον σας γράφω. Μέχρι τώρα λειτουργούν ολα ικανοποιητικα, φορτώνουν ακομα και παιγνίδια άλλα λόγω της οθόνης μόνο όσα έχουν αργά γραφικά μπορούν να παιχτουν σωστά.

Δημοσ.

καλημέρα, σχετικά με το nook simple touch επειδή είμαι κάτοχος του εδώ και μια εβδομάδα μπορώ να πω κάποια πράγματα. το nst έχει browser μέχρι την έκδοση 1.0.1 του firmware απλώς δεν είναι εμφανής ούτε πολύ καλός, με την αναβαθμιση στήν έκδοση 1.1 χάνεται. Αγοράστηκε 95€ απο αμερική με τα μεταφορικά, η τιμή του μειωθηκε για να ανταγωνιστει το kindle στα 99$ άλλα αφαιρέθηκε ταυτόχρονα και ο φορτιστης που έχει 10$ απο την συσκευασία. Η συσκευή δεν δηλώθηκε κατά την πρώτη εκκίνηση ούτε εκανα την διαδικασία να γραφτώ ως χρηστης στη b&n άφου δεν σκοπευω να αγοράσω βιβλία απο εκει. Έγινε το rooting σχετικά γρήγορα και εύκολα, δεν είχα ξανακανει σε αλλη με android. Το market λειτουργεί κανονικά όποτε φορτώθηκαν εφαρμογές αναγνωστών και ο opera mobile απο τον οποίον σας γράφω. Μέχρι τώρα λειτουργούν ολα ικανοποιητικα, φορτώνουν ακομα και παιγνίδια άλλα λόγω της οθόνης μόνο όσα έχουν αργά γραφικά μπορούν να παιχτουν σωστά.

Δηλαδή πλήρωσες μόνο 95 ευρώ για όλα(συσκευή+φόρους+μεταφορικά) τελική τιμή; :whistle:

Εάν είναι έτσι είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί για τα χρήματα του και μάλλον θα αφήσω το sony prs-t1 για να πάρω και εγώ ένα. :mrgreen:

Πάντως είναι καλό να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες γιατί έτσι βλέπουν οι άλλοι τι παίρνεις και τι τυχών μειονεκτήματα έχει η κάθε συσκευή.

Δημοσ.

πήρα αυτό δηλαδή μεταχειρισμένο και επιστραφέν στην B&N τα οποία ξαναπουλά η ίδια με-20$, ήρθε σε σφραγισμένο κουτί και με φορτιστή που δεν έχει η κανονική έκδοση των 99$. Εξωτερικά δεν έχει κάτι που να δείχνει ότι είναι μεταχειρισμένο αμυχές ή χαρακιές στην οθόνη ή στο κέλυφος. Ξέχασα να προσθέσω στην τιμή τα 3€ του τελωνίου δηλαδή πλήρωσα τελικά 125$+3€. Δεν νομίζω ότι μπορεί να αγοραστεί τώρα σε αυτή την τιμή, ίσως αν βγουν στο ebay τα λευκού περιθωρίου που πουλήθηκαν για μια μέρα με 79$

Να προσθέσω ότι έχει την γρηγορότερη οθόνη μέχρι στιγμής, υποτίθεται το Odyssey θα είναι γρηγορότερο αλλά μένει να φανεί και στην πράξη. Μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει multitouch ενώ ως hardware η οθόνη έχει δεν γραφτεί ο driver για να ενεργοποιηθεί. Ενημερωτικά η οθόνη δεν είναι επαφής, δεν υπάρχει δηλαδή μεμβράνη πάνω από την οθόνη άλλα υπέρυθρη light curtain λίγο πάνω από την οθόνη που αντιλαμβάνεται την προσέγγιση αντικείμενων που δεν χρειάζεται να είναι αγώγιμα όπως στις capacitive, δηλαδή λειτουργεί και με γάντια αλλά έχει μικρότερη διακριτική ικανότητα δεν μπορεί να καταλάβει μύτη μολυβιού.

Δημοσ.

Απο οτι διαβαζω το βγαζουν και καλυτερο σε review το nst?

Δύσκολο να ισχύει δίχως browser αλλά το επίσημο σάιτ τι θα γράψει; :-D

Εδώ υπάρχουν καμιά 10αρια συσκευές που οι κατασκευαστές τους ισχυρίζονται ότι είναι τα γρηγορότερα στην αγορά εκεί θα κολλήσουμε;

Δημοσ.

Το market λειτουργεί κανονικά όποτε φορτώθηκαν εφαρμογές αναγνωστών και ο opera mobile απο τον οποίον σας γράφω.

Πως γράφεις στα ελληνικά;Δεν το έχω ψάξει καθόλου αλλά με ενδιαφέρει.

Δημοσ.

Δύσκολο να ισχύει δίχως browser αλλά το επίσημο σάιτ τι θα γράψει; :-D

Εδώ υπάρχουν καμιά 10αρια συσκευές που οι κατασκευαστές τους ισχυρίζονται ότι είναι τα γρηγορότερα στην αγορά εκεί θα κολλήσουμε;

Οxι επισημο, απο εδω το διαβασα.

http://technolog.msnbc.msn.com/_news/2011/11/15/8824189-kindle-vs-nook-99-e-ink-touch-readers-face-off

It's safe to say that, point by point, I favor the Nook Simple Touch, but the differences that I highlight are far outweighed by the similarities I discussed up top.
Δημοσ.

Α για συσκευή 99$ λες.

Τότε και εγώ πιστεύω ότι το Nook είναι καλύτερο(όχι κατά πολύ)αλλά καλύτερο του touch.

Ανεξαρτήτως φάσμα τιμής έχει καλύτερα(όπως το PRS-T1).

Δημοσ.

Πως γράφεις στα ελληνικά;Δεν το έχω ψάξει καθόλου αλλά με ενδιαφέρει.

έχω φορτώσει ελληνικό πληκτρολογιο το multiling, υπάρχουν και άλλα

Δημοσ.

έχω φορτώσει ελληνικό πληκτρολογιο το multiling, υπάρχουν και άλλα

Ευχαριστώ,θα το κοιτάξω.Μπορείς να κρατάς και σημειώσεις στα ελληνικά στα βιβλία που διαβάζεις;

Δημοσ.

αυτό είναι θέμα της κάθε εφαρμογής που χρησιμοποιείται για ανάγνωση, αν υποστηρίζει σημειώσεις στο κείμενο τότε μπορεί να γίνουν και στα ελληνικά.

Όταν γίνει rooting δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιείται η αρχική εφαρμογή της B&N μπορούν να εγκατασταθούν ταυτόχρονα πολλές και να διαλέγεις κάθε φορά με πια θέλεις να διαβάσεις ένα κείμενο.

Δημοσ.

Ερώτηση. Αν κάνω root το Nook Touch χάνει καθόλου σε ταχύτητα; Έχει κάποια προβλήματα; Και αν θέλω να το επαναφέρω στην αρχική κατάσταση, πως γίνεται; Επίσης ένα καλό site και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ για να βρω τη διαδικασία έχει κανείς να μου προτείνει;

Δημοσ.

Ερώτηση. Αν κάνω root το Nook Touch χάνει καθόλου σε ταχύτητα; Έχει κάποια προβλήματα; Και αν θέλω να το επαναφέρω στην αρχική κατάσταση, πως γίνεται; Επίσης ένα καλό site και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ για να βρω τη διαδικασία έχει κανείς να μου προτείνει;

http://blog.the-ebook-reader.com/2011/11/07/how-to-unroot-nook-touch-to-restore-it-to-original-firmware/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+feedburner%2FcmWU+%28The+eBook+Reader+Blog%29

Δημοσ.

Εδώ τι ακριβώς εννοείς;

Για αυτά που ζητάς πιστεύω ότι 2 συσκευές είναι οι καταλληλότερες.

Η μια είναι το Nook Touch που είναι πολύ καλύτερη συσκευή από το kindle4 αλλά δίχως root δεν έχεις browser(για να κατεβάζεις από το νετ).

Η άλλη είναι το kindle4 που είναι εξίσου φθηνή αλλά υποδεέστερη όλων των άλλων συσκευών στις 6"(μικρή μη επεκτάσιμη μνήμη,δύσκολος χειρισμός,παπάντζες amazon με φορμάτ) όμως διαθέτει browser.

Από είδα και τα 2 τιμώνται γύρω στα 125 ευρώ.

Εννοούσα να μπορω να κατεβάζω βιβλία και καμια εφημεριδα απο το ιντερνετ με το ereader. Αυτά που μου προτείνεις με ποιο τρόπο μπαίνουν στο ιντερνετ για κατεβασμα? Αν δεν υπάρχει γουαι-φαι εκει που ειμαι πχ.

Επίσης εκτος απο το επισημο βιβλιοπωλειο το B&N και το Amazon αντιστοιχα μπορω να κατεβαζω άλλα βιβλία που θα βρίσκω δωρεαν στο νετ κατευθειαν στο ereader και με ποιον τροπο, με wifi? Παίρνουν ασυρματη συνδεση? (απο φλασακι δηλαδη?)

Το κιντλ το εχω στο μάτι αλλα και το άλλο που μου προτεινεις φαίνεται πολύ ωραίο.

Δηλ με ποιο θα μπορω να μπω σε ενα ψηφιακο ελληνικο βιβλιοπωλείο και να αγορασω ενα βιβλίο? Απ οτι διαβασα με το κιντλ αυτο ειναι αδυνατον γιατι θα θελει μετατροπη το αρχειο. Γιατι μπορει πχ να λειπω απ το σπιτι για μερες και να μην εχω το νετμπουκ μαζι μου.

Plus μπορω να περιμενω κανα δυο μηνες. Παίζει να βγει τιποτα πιο φτηνο+καλο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...