Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρέπει να είναι e-ink reader, ώστε να μπορώ στην πραγματικότητα να διαβάζω και όχι να στραβώνομαι :)

Τί εννοείς;

Δεν υπάρχουν e-ink readers που να παίζουν άμεσα τα διάφορα pdf's που βρίσκουμε από εδώ κι από εκεί;

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα!

Στα πολύ γρήγορα, για να έχω μια βάση να ξεκινήσω, ποιό e-book reader (σε λογική τιμή) προτείνετε, που οπωσδήποτε να μπορεί να διαβάζει σωστά τα διάφορα pdf's.

Όταν λέω σωστά, εννοώ, πρώτα απ' όλα, χωρίς να χρειάζεται να τα επεξεργάζομαι manually για να τα παίξει.

Κοινώς, να τα προσθέτω μέσω usb και να τα διαβάζω άνετα αμέσως.

Ευχαριστώ,

Για pdf's θέλεις οθόνη 10".

Έτσι αποκλείουμε την ποιο δημοφιλή λίστα με τις 6αρες και ποιο καλές συσκευές.

Δυστυχώς τα διαθέσιμα e-paper eraders σε αυτό το μέγεθος είναι πανάκριβα(πάνω από 270 ευρώ) και όλα μα όλα έχουν προβλήματα.

Μια λίστα με τα ποιο δημοφιλή:

Το kindledx είναι δίχως οθόνη αφής(pearl),δεν υποστηρίζεται πια από την kindle,δεν έχει wifi και δεν μπορείς να επεκτείνεις την μνήμη.Αρχίζει στα 270 ευρώ.

Το onyx M91/90s είναι πολύ προβληματικό με το λογισμικό που έχει αλλά έχει καλή οθόνη pearl.

Μόλις βγήκε το M92,είναι νωρίς για εντυπώσεις για αυτό εκτός από την τιμή που είναι στα 340ευρώ.

Τέλος το pocketbook 903 που είναι αρκετά σταθερό,όμως δεν έχει οθόνη pearl.Τιμή κοντά στα 300 ευρώ.

Υπάρχουν και τα κινέζικα hanlin αλλά δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες.

Το ipad δεν το προτείνω καθόλου γιατί δεν έχει επεκτάσιμη μνήμη.

Εκτός των άλλων είναι και πανάκριβο για dedicated reader.

Καλύτερα πάνε σε φθηνές ταμπλέτες των 10"(αφού έτσι και αλλιώς μόνο pdf θέλεις να διαβάζεις) και περίμενε μέχρι να βγει μια αξιοπρεπής συσκευή που θα συνδυάζει τις ταμπλέτες με τους ereaders.

Με την σημερινή τεχνολογία δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις αυτά που ζητάς(το είχα ψάξει και εγώ για τους ίδιους λόγους αλλά δεν βρήκα τίποτα). :-(

Δημοσ.

Παιδιά, σκέφτομαι να πάρω κάποιο e-book reader, αλλά δεν έχω καθόλου απαιτήσεις, απλά να διαβάζει pdf που θα του βάζω. Οπότε ότι φθηνότερο πιστεύω μου αρκεί.

Στο skroutz έχουν όλα πάνω από 120 ευρώ που μου φαίνονται πολλά (ούτε τα μισά δεν δίνω βασικά :P ).

Αυτό εδώ:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005BAEP3M/

δεν θα με χάλαγε πιστεύω.

Και οι ερωτήσεις:

1) Δεν έχω ιδέα από Amazon. Στέλνει Ελλάδα; Και αν ναι, πόσο παραπάνω θα με χρεώσει;

2) Αυτό, σύμφωνα με την ισοτιμία του google, μου λέει 51 ευρώ. Μπορώ να βρώ κάτι αντίστοιχο σε τέτοια τιμή;

Πέραν όλων των άλλων που ειπώθηκαν και με τα οποία συμφωνώ, οι σκαναρισμένες φωτοτυπίες από τη σχολή σου είναι στην ουσία αρχεία εικόντας που σώθηκαν ως pdf και όχι κανονικό κείμενο. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα ότι ακόμα και αν οι σημειώσεις ήταν 100% κείμενο, η γραμματοσειρά δε θα μπορούσε να μεγαλώσει ακόμα και σε συσκευές όπως τα sony που υποστηρίζουν πολύ καλά αρχεία pdf κειμένου. Επομένως, για να διαβάσεις το κείμενο σε οθόνη 6'' θα έπρεπε να κάνεις συνεχές zoom & pan = μαρτύριο. Όπως όλοι σε συμβούλεψαν μόνη λύση είναι ebook 9.7'' (απαράδεκτα ακριβά) ή tablet (που αναμένεται να φθηνήσουν από τη νέα χρονιά αλλά σίγουρα μακριά από το όριο των €50). Φιλικά,

Δημοσ.

Α, γιατι κατι σαν να θυμαμαι απο 17 Νοεμβριου ή 17 Δεκεμβριου πως ειχα διαβασει. Οκ, οποτε ξεκινω τα γνωστα, παραγγελια, στελνω επιβεβαιωση στο τελωνειο και αναμενω παραλαβη?

Η τιμη 123Ε που αναφερεις στην σελιδα σου φιλε eAnagnosti ειναι για το απλο χωρις διαφημισεις? Οι διαφημισεις που αναφερεις, που εμφανιζονται και γιατι επηρεαζουν τοσο πολυ την τιμη? Ας πουμε εγω που θελω το touch η εκδοση χωρις διαφημισεις εχει 40 δολλαρια λιγοτερο. Δεν αξιζει?

Δημοσ.

Α, γιατι κατι σαν να θυμαμαι απο 17 Νοεμβριου ή 17 Δεκεμβριου πως ειχα διαβασει. Οκ, οποτε ξεκινω τα γνωστα, παραγγελια, στελνω επιβεβαιωση στο τελωνειο και αναμενω παραλαβη?

Η τιμη 123Ε που αναφερεις στην σελιδα σου φιλε eAnagnosti ειναι για το απλο χωρις διαφημισεις? Οι διαφημισεις που αναφερεις, που εμφανιζονται και γιατι επηρεαζουν τοσο πολυ την τιμη? Ας πουμε εγω που θελω το touch η εκδοση χωρις διαφημισεις εχει 40 δολλαρια λιγοτερο. Δεν αξιζει?

Από την Ελλάδα (και την Κύπρο) δεν μπορείς να παραγγείλεις Kindle με διαφημίσεις (αν μπορούσαμε να το παραγγείλουμε, θα το συνιστούσα, γιατί δεν είναι ενοχλητικές). Το touch επίσης δεν μπορείς να το παραγγείλεις από την Ελλάδα (σε όποια εκδοχή).

Εσύ απλά θα κάνεις την παραγγελία από το Amazon, θα πληρώσεις εκεί με κάρτα και στη συνέχεια όταν θα έρθει Ελλάδα θα σε πάρουν από την εταιρεία courrier για μια απλή, τηλεφωνική εξουσιοδότηση. Δε θα πληρώσεις τίποτα επιπλέον - ό,τι είναι τα δίνεις με την παραγγελία.

Δημοσ.

Παιδιά πήρα στα χέρια μου το nook touch σήμερα. Το πρόβλημα είναι πως όταν βάζω την visa μου έχει μόνο διεύθυνση από Αμερική και Καναδά. Ξέρεις κανείς καμία πρόχειρη λύση;

Δημοσ.

Παιδιά πήρα στα χέρια μου το nook touch σήμερα. Το πρόβλημα είναι πως όταν βάζω την visa μου έχει μόνο διεύθυνση από Αμερική και Καναδά. Ξέρεις κανείς καμία πρόχειρη λύση;

Γιατί πρέπει να δώσεις visa;Εγώ δεν θυμάμαι να χρειάστηκε να κάνω κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Πως θα αγοράσεις βιβλία από εκεί τότε; Δοκίμασα από την Sony και πήρα ένα με 1 δολάριο, αλλά δεν κατάλαβα ακόμα πως κατεβαίνει το αρχείο στον υπολογιστή. Από άλλο σάιτ κανονικά όλα. Εσύ από που παίρνεις βιβλία; Ξένα και Ελληνικά. Για πες κανένα σάιτ με βιβλία από Ελλάδα. Ενδιαφέρομαι για φανταστική λογοτεχνία μεταφρασμένη.

Δημοσ.

Η Barnes and Noble δεν πουλάει βιβλία εκτός Αμερικής και Καναδά.Γι' αυτό δεν πουλάει και το Nook αλλού.

Εγώ δεν έχω αγοράσει ακόμα ebook από πουθενά.

Δημοσ.

Από την Ελλάδα (και την Κύπρο) δεν μπορείς να παραγγείλεις Kindle με διαφημίσεις (αν μπορούσαμε να το παραγγείλουμε, θα το συνιστούσα, γιατί δεν είναι ενοχλητικές). Το touch επίσης δεν μπορείς να το παραγγείλεις από την Ελλάδα (σε όποια εκδοχή).

Εσύ απλά θα κάνεις την παραγγελία από το Amazon, θα πληρώσεις εκεί με κάρτα και στη συνέχεια όταν θα έρθει Ελλάδα θα σε πάρουν από την εταιρεία courrier για μια απλή, τηλεφωνική εξουσιοδότηση. Δε θα πληρώσεις τίποτα επιπλέον - ό,τι είναι τα δίνεις με την παραγγελία.

Γιατι τοσοι περιορισμοι? Δεν παραγγελνουμε το touch, δεν παραγγελνουμε με διαφημισεις, δεν παραγγελνουμε απο Αγγλια αλλα απο Αμερικη... Δεν καταλαβαινω γιατι εχει γινει ετσι. Καλα πες αντε πληρωνω τα παραπανισια 40 για να μην εχω διαφημισεις, αλλα το Touch το θελω... Δεν γινεται με τα βελακια μονο να κανω δουλεια... Δεν υπαρχουν λυσεις δλδ, παρα μονο να το παρεις απευθειας απο Αμερικη? :confused:

Δημοσ.

Βρήκα τη λύση και παίρνω βιβλία από το site τους κανονικά! Από τη συσκευή δεν μπορώ μόνο αλλά δεν πειράζει. Μιλάμε έκανα μεγάλη "ελληνική" μαγκιά και απ ότι κατάλαβα ισχύει και σε άλλα reader που δεν "υποστηρίζουν" Ελλάδα. Έκανα τη βλακεία όμως να το ανανεώσω από 1 σε 1.1 και έχασα τη δυνατότητα να έχω browser. Δεν γίνεται να το ξαναφέρω στην ίδια κατάσταση όπως στην αρχή ε; Εννοώ το παλαιότερο firmware.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...