LongTom Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Τελικά όλο το κόλπο μαζί θα πάει κοντά στα 175 ευρώ, οπότε παρήγγειλα το Nook Touch και το περιμένω μέσα στην εβδομάδα. Σύνολο 105 ευρώ και ελπίζω μπας και γλιτώσω τα εξτρά. Επέλεξα σωστά; Προσέξτε τι θα πείτε! Φαίνεται καλό, απλό και σηκώνει λίγο hack απ ότι είδα, αν και δεν είμαι φαν του hack. Τι να προσέξουμε,τώρα το παράγγειλες Εφόσον δεν έχει βγει το odyssey δεν ξέρει κανείς με σιγουριά εάν έκανες καλά ή όχι. Βέβαια είναι και το θέμα τι θέλεις σαν αγοραστής. Το nook όταν είναι hackaρισμένο είναι εξαιρετικό από ότι άκουσα. Δίχως hack από ότι ξέρω είναι αρκετά περιορισμένη συσκευή. Από εκεί και περα είναι πολύ καλή ποιοτικά και σύμφωνα με όσα είδα από αυτό το hsis του odyssey δεν είναι τρομερά διαφορετικό στο απλό κείμενο από τον ανταγωνισμό. Βέβαια πρέπει να είναι πολύ καλύτερο στα pdf's/browsers. Όταν το πάρεις στα χέρια σου κάνε ένα κόπο και γράψε εντυπώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paploa Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι πως σε όλο το βίντεο το χειρίζεται με τα κουμπιά κι όχι με το touch. Είδα τα χαρακτηριστικά του και έχουν τον ίδιο επεξεργαστή. Είναι και πιο ακριβό (καμία 30ρια ευρώ πιο πάνω θα πάει τουλάχιστον) οπότε είπα να δοκιμάσω το άλλο. Αν όντως γίνεται rool με μία σχετική ασφάλεια τότε ακόμα καλύτερα. Μόλις το πάρω στα χέρια μου θα έχουμε από όλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_led Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι πως σε όλο το βίντεο το χειρίζεται με τα κουμπιά κι όχι με το touch. Είδα τα χαρακτηριστικά του και έχουν τον ίδιο επεξεργαστή. Είναι και πιο ακριβό (καμία 30ρια ευρώ πιο πάνω θα πάει τουλάχιστον) οπότε είπα να δοκιμάσω το άλλο. Αν όντως γίνεται rool με μία σχετική ασφάλεια τότε ακόμα καλύτερα. Μόλις το πάρω στα χέρια μου θα έχουμε από όλα. Το έχω και εγώ, αν θέλεις κάποια βοήθεια, πες μου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paploa Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Ελπίζω να τα πάει καλά με τα Ελληνικά, αν και απ όσο έχω δει δυστυχώς στην χώρα μας δεν υπάρχει ποικιλία. Αυτός είναι και ο λόγος που αγόρασα ένα τέτοιο μηχάνημα. Και ακριβά είναι εδώ και κακή μετάφραση και η ποιότητα, σε βιβλία φαντασίας, ακόμα πιο τραγική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_led Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Ελπίζω να τα πάει καλά με τα Ελληνικά, αν και απ όσο έχω δει δυστυχώς στην χώρα μας δεν υπάρχει ποικιλία. Αυτός είναι και ο λόγος που αγόρασα ένα τέτοιο μηχάνημα. Και ακριβά είναι εδώ και κακή μετάφραση και η ποιότητα, σε βιβλία φαντασίας, ακόμα πιο τραγική. στα ελληνικά βιβλία κλασσικά θα έχεις λίγα πράγματα, αλλά το καλό είναι ότι παίρνουν μπρος σιγά σιγά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Παιδιά, σκέφτομαι να πάρω κάποιο e-book reader, αλλά δεν έχω καθόλου απαιτήσεις, απλά να διαβάζει pdf που θα του βάζω. Οπότε ότι φθηνότερο πιστεύω μου αρκεί. Στο skroutz έχουν όλα πάνω από 120 ευρώ που μου φαίνονται πολλά (ούτε τα μισά δεν δίνω βασικά ). Αυτό εδώ: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005BAEP3M/ δεν θα με χάλαγε πιστεύω. Και οι ερωτήσεις: 1) Δεν έχω ιδέα από Amazon. Στέλνει Ελλάδα; Και αν ναι, πόσο παραπάνω θα με χρεώσει; 2) Αυτό, σύμφωνα με την ισοτιμία του google, μου λέει 51 ευρώ. Μπορώ να βρώ κάτι αντίστοιχο σε τέτοια τιμή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilverCloak Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Παιδιά, σκέφτομαι να πάρω κάποιο e-book reader, αλλά δεν έχω καθόλου απαιτήσεις, απλά να διαβάζει pdf που θα του βάζω. Οπότε ότι φθηνότερο πιστεύω μου αρκεί. Στο skroutz έχουν όλα πάνω από 120 ευρώ που μου φαίνονται πολλά (ούτε τα μισά δεν δίνω βασικά ). Αυτό εδώ: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005BAEP3M/ δεν θα με χάλαγε πιστεύω. Και οι ερωτήσεις: 1) Δεν έχω ιδέα από Amazon. Στέλνει Ελλάδα; Και αν ναι, πόσο παραπάνω θα με χρεώσει; 2) Αυτό, σύμφωνα με την ισοτιμία του google, μου λέει 51 ευρώ. Μπορώ να βρώ κάτι αντίστοιχο σε τέτοια τιμή; 1) Ναι, στέλνει. Νομίζω για πάνω από 25 λίρες δωρεάν, αν δεν σε πειράζει να περιμένεις λίγο. 2) Η ισοτιμία... δεν ξέρω πως καθορίζεται ακριβώς. Δεν έχω άλλες προτάσεις. Απλά ρίξε μια ματιά στα προηγούμενα. Αν το pdf δεν είναι μόνο κείμενο θα απογοητευτείς σε μικρή οθόνη. Δεν έχω ιδέα τι είναι το προϊόν που έχεις διαλέξει, απλά σου λέω τα βασικά--> e-book= οθόνη e-ink. Αλλιώς λέγεται (δεν ξέρω αν λέγεται αλλά είναι) tablet. e-book για βιβλία (κείμενο), πολλές ώρες, χαμηλή κατανάλωση. Tablet για τα υπόλοιπα (μάλλον κάτι σε 10΄ όμως) και προφανώς και άλλες δυνατότητες αλλά χαμηλή αυτονομία καθώς και readability. Πάνε και στο blog του e-anagnosti, δεν είναι καθόλου κακό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 1) Ναι, στέλνει. Νομίζω για πάνω από 25 λίρες δωρεάν, αν δεν σε πειράζει να περιμένεις λίγο. 2) Η ισοτιμία... δεν ξέρω πως καθορίζεται ακριβώς. Δεν έχω άλλες προτάσεις. Απλά ρίξε μια ματιά στα προηγούμενα. Αν το pdf δεν είναι μόνο κείμενο θα απογοητευτείς σε μικρή οθόνη. Δεν έχω ιδέα τι είναι το προϊόν που έχεις διαλέξει, απλά σου λέω τα βασικά--> e-book= οθόνη e-ink. Αλλιώς λέγεται (δεν ξέρω αν λέγεται αλλά είναι) tablet. e-book για βιβλία (κείμενο), πολλές ώρες, χαμηλή κατανάλωση. Tablet για τα υπόλοιπα (μάλλον κάτι σε 10΄ όμως) και προφανώς και άλλες δυνατότητες αλλά χαμηλή αυτονομία καθώς και readability. Πάνε και στο blog του e-anagnosti, δεν είναι καθόλου κακό. Κυριως για χειρόγραφες scanαρισμένες σημειώσεις από το eclass της σχολής το θέλω, δεν με απασχολεί καθόλου η ποιότητα απεικόνησης (αρκεί να διαβάζονται τα γράμματα ). Απλά επειδή βαριέμαι να τυπώνω συνέχεια, και όλο και κάποιο έξτρα φυλλάδιο θα χρειαστώ όταν θα έχω μείνει από μελάνι. Χρειάζομαι προπληρωμένη κάρτα για να το παραγγείλω, ε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Κυριως για χειρόγραφες scanαρισμένες σημειώσεις από το eclass της σχολής το θέλω, δεν με απασχολεί καθόλου η ποιότητα απεικόνησης (αρκεί να διαβάζονται τα γράμματα ). Απλά επειδή βαριέμαι να τυπώνω συνέχεια, και όλο και κάποιο έξτρα φυλλάδιο θα χρειαστώ όταν θα έχω μείνει από μελάνι. Χρειάζομαι προπληρωμένη κάρτα για να το παραγγείλω, ε; Εάν η σχολή σου είναι θεωρητική κάτι γίνεται,εάν είσαι τίποτα θετικός με πολλά διαγράμματα και εικόνες άστο. Τα κανονικά ereaders(e-paper γκρι οθόνη)είναι αυτά που σχεδιάστηκαν για βιβλία-νουβέλες,αυτό που έβαλες είναι ταμπλέτα με lcd οθόνη. Άσε τι φούμαρα πουλάν για διαφήμιση στην περιγραφή. Επίσης ότι συσκευή και να έχεις τα pdf σχεδιάσθηκαν για 10" και πάνω,στις 7" είναι μαρτύριο. Ιδίως αυτά με εικόνες είναι σχεδόν αδύνατο να τα διαβάσεις σε τόσο μικρές συσκευές(εάν φυσικά δεν θέλεις συνέχεια να κάνεις scroll). Έτσι κράτα τα λεφτά σου γιατί πιθανότατα θα τα κλαις για κάτι που δεν κάνει για τις ανάγκες σου είτε μάζεψε περισσότερα και πάρε κάποιο τάμπλετ στις 10" ή το λιγότερο στις 8". Τέλος πρέπει φυσικά να μην έχεις πρόβλημα στο να διαβάζεις μεγάλα κείμενα από backlight οθόνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 LongTom, αν είναι έτσι όπως τα λες δεν θα το πάρω. Σε θετική σχολή είμαι (μαθηματικό), οπότε μάλλον περίμενα πολλά από μια συσκευή 7 ιντσών των 50 ευρώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 LongTom, αν είναι έτσι όπως τα λες δεν θα το πάρω. Σε θετική σχολή είμαι (μαθηματικό), οπότε μάλλον περίμενα πολλά από μια συσκευή 7 ιντσών των 50 ευρώ. Δυστυχώς έτσι είναι. Με 7" και 300 να έδινες πάλι δουλειά δεν θα έκανες για αυτό που ζητάς. Εάν ήσουν θεωρητικός τότε θα μπορούσες να βολευτείς άνετα γιατί Pdf κείμενου διαβάζονται αξιοπρεπέστατα έως πολύ καλά σε συσκευές με μικρές οθόνες.Μάλιστα δεν θα χρειαζόταν καν να πάρεις ταμπλέτα,ένα ereader θα κάλυπτε τις ανάγκες σου με το καλύτερο κόστος/ποιότητα διαβάσματος. Τώρα με 50 ευρά τι να πω,δεν ξέρω καμία συσκευή για αυτό που ζητάς. Ίσως κάποιος ξέρει περισσότερα για αυτές τις τιμές(ρώτα στην υποενότητα με τους φορητούς). Ή από την άλλη θα πρέπει να αναθεωρήσεις το budget σου προς τα επάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hispanos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Εάν η σχολή σου είναι θεωρητική κάτι γίνεται,εάν είσαι τίποτα θετικός με πολλά διαγράμματα και εικόνες άστο. Τα κανονικά ereaders(e-paper γκρι οθόνη)είναι αυτά που σχεδιάστηκαν για βιβλία-νουβέλες,αυτό που έβαλες είναι ταμπλέτα με lcd οθόνη. Άσε τι φούμαρα πουλάν για διαφήμιση στην περιγραφή. Επίσης ότι συσκευή και να έχεις τα pdf σχεδιάσθηκαν για 10" και πάνω,στις 7" είναι μαρτύριο. Ιδίως αυτά με εικόνες είναι σχεδόν αδύνατο να τα διαβάσεις σε τόσο μικρές συσκευές(εάν φυσικά δεν θέλεις συνέχεια να κάνεις scroll). Έτσι κράτα τα λεφτά σου γιατί πιθανότατα θα τα κλαις για κάτι που δεν κάνει για τις ανάγκες σου είτε μάζεψε περισσότερα και πάρε κάποιο τάμπλετ στις 10" ή το λιγότερο στις 8". Τέλος πρέπει φυσικά να μην έχεις πρόβλημα στο να διαβάζεις μεγάλα κείμενα από backlight οθόνες. Χωρίς να έχω δουλέψει ποτέ tablet,ούτε 10" ούτε 7",αν είναι τόσο τραγικές για PDF οι 7" γιατί όλα τα tablet που στοχέυουν στο αναγνωστικό κοινό (Kindle Fire,Kobo Vox,Nook Color) βγαίνουν σε αυτό το μέγεθος;Δεν νομίζω να είναι τόσο χάλια να διαβάζεις PDF εικόνας σε landscape mode σε εφτάρι τάμπλετ με καλή απόκριση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Χωρίς να έχω δουλέψει ποτέ tablet,ούτε 10" ούτε 7",αν είναι τόσο τραγικές για PDF οι 7" γιατί όλα τα tablet που στοχέυουν στο αναγνωστικό κοινό (Kindle Fire,Kobo Vox,Nook Color) βγαίνουν σε αυτό το μέγεθος;Δεν νομίζω να είναι τόσο χάλια να διαβάζεις PDF εικόνας σε landscape mode σε εφτάρι τάμπλετ με καλή απόκριση. Όλα αυτά που παραθέτεις έχουν κύριο σκοπό να είναι φορητά μαγαζιά της μαμάς εταιρίας με δυνατότητες multimedia. Μόνο κατ' ευφημισμόν θεωρούνται ereader(γιατί όπως είπα πιο πριν ereader=epaper). Οι παραπάνω εταιρίες/εκδοτικοί οίκοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους πουλάνε e-books(νουβέλες-μυθιστορήματα) σε epubs ή mobi. Αυτό είναι το target group τους που θα χρησιμοποιήσει την συσκευή σαν ereader και όχι η επιστημονική κοινότητα που θέλει pdf's με πολλές εικόνες/σχεδιαγράμματα. Βεβαίως είναι καλύτερα από τα ereaders γιατί οι lcd οθόνες είναι ποιο κατάλληλες για τέτοια δουλεία αλλά το πρόβλημα είναι το μέγεθος. Δεν μπορείς να διαβάσεις τεχνικά-επιστημονικά βιβλία σε τέτοιο μέγεθος με άνεση. Εγώ π.χ. έχω 6" ereader συσκευή και έχω δουλέψει με 7" τάμπλετ και μπορώ να πω ότι ήταν κακή εμπειρία,γίνεται φυσικά αλλά όχι για να διαβάσεις για μάθημα από εκεί. Για αυτό πρότεινα στον φίλο να πάει σε 10" ώστε να είναι τουλάχιστον ανεκτό. Προσωπικά πιστεύω ότι για τέτοια pdf's το λιγότερο θέλεις 15" με τις 10" να είναι συμβιβαστική λύση. Βέβαια άλλοι βολεύονται με 10", για τα αρχεία που συζητάμε βέβαια. Τέσπα,τίποτα δεν είναι απόλυτο. Εγώ είπα και έκρινα σύμφωνα με την εμπειρία μου και σύμφωνα με αυτά που ξέρω,εάν κάποιος βολεύεται με μικρές οθόνες να διαβάζει πάσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dolph Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Καλημέρα! Στα πολύ γρήγορα, για να έχω μια βάση να ξεκινήσω, ποιό e-book reader (σε λογική τιμή) προτείνετε, που οπωσδήποτε να μπορεί να διαβάζει σωστά τα διάφορα pdf's. Όταν λέω σωστά, εννοώ, πρώτα απ' όλα, χωρίς να χρειάζεται να τα επεξεργάζομαι manually για να τα παίξει. Κοινώς, να τα προσθέτω μέσω usb και να τα διαβάζω άνετα αμέσως. Ευχαριστώ, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kgian Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Καλημέρα! Στα πολύ γρήγορα, για να έχω μια βάση να ξεκινήσω, ποιό e-book reader (σε λογική τιμή) προτείνετε, που οπωσδήποτε να μπορεί να διαβάζει σωστά τα διάφορα pdf's. Όταν λέω σωστά, εννοώ, πρώτα απ' όλα, χωρίς να χρειάζεται να τα επεξεργάζομαι manually για να τα παίξει. Κοινώς, να τα προσθέτω μέσω usb και να τα διαβάζω άνετα αμέσως. Ευχαριστώ, Για αυτό που λες φίλε μου το πιο σωστό είναι μεταχειρισμένο iPad 1. Απο και και πέρα αρχίζουν οι υποχωρήσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα