Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα, είχα καιρό να διαβάσω το συγκεκριμένο thread, και βλέπω ότι μερικοί φίλοι ρωτάνε για το nook simple touch, το οποίο έχω από το καλοκαίρι.

Μερικά πράγματα που θέλω να ξεκαθαρίσω:

1. Καταρχάς όντως η συσκευή μπορεί να αγοραστεί μόνο μέσω τρίτων και όχι απευθείας από Ελλάδα. Π.χ. το ebay, ένας συγγενής/γνωστός ή site που κάνουν αυτή τη δουλειά όπως το byserv που το πήρα εγώ. Μου κόστισε ~170 ευρώ(172 για την ακρίβεια) όπως πολύ σωστά είπε ο eAnagnostis, αλλά μαζί με το screen protector στην τιμή. Φαντάζομαι χωρίς θα είναι γύρω στα 20 ευρώ φτηνότερο. Έκανε να έρθει περίπου 20-25 μέρες στην πόρτα μου.
  2. Χωρίς να έχω ψάξει συγκεκριμένα φορμάτ βιβλίων μπορώ να πω ότι διαβάζει κανονικά epub και pdf από τον μαμίσιο reader.
  3. Με rooting και πέρασμα μερικών εργαλείων η συσκευή μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από έναν κοινό reader χάρις στο Android. Κατά την γνώμη μου το Android που τρέχει σε συνδυασμό με την οθόνη αφής την κάνει να ξεχωρίζει και να μην έχει ανταγωνιστή στην κατηγορία.
  4. Κατόπιν rootαρίσματος δέχεται Amazon Kindle, ezPDF Reader, Moon+ Reader, Aldiko, gReader, Gmail, Documents To Go, Opera Mobile και λοιπά.
  5. Είναι αλήθεια ότι δεν έχει σένσορα που να καταλαβαίνει αν το γυρίζουμε σε landscape/portrait mode οπότε φαντάζομαι δεν είναι τόσο ικανοί οι προγραμματιστές στην B&N για να φτιάξουν κάποια αντίστοιχη λειτουργία μέσα στο software του Android. Ευτυχώς πρόσφατα βρήκα το Orientation Control το οποίο κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά. Να ναι καλά το παλικάρι που το έφτιαξε! Σημείωση: το moon+ reader, το aldiko και το ezpdfreader έχουν ενσωματωμένη τη δυνατότητα να περιστρέφει σε landscape mode αυτό που διαβάζω χωρίς να χρειάζομαι το Orientation Control. Παρ' όλα αυτά υπάρχει και εκείνο. Με το Orientation Control είχα ένα πρόβλημα με το Kindle app που είχε κολλήσει ντε και καλά στο landscape mode. Ένα uninstall-install το διόρθωσε και έκτοτε δεν έχω δοκιμάσει να δω τι φταίει.
  6. Browser όπως έγραψε ένας φίλος πιο πάνω έχει λειψό από μαμά, αλλά ο Opera Mobile δουλεύει απείρως καλύτερα και έχει και συμπίεση μέσω του δικού του proxy αν το θελήσετε.
  7. Εφόσον δεν έχει hardware πλήκτρα και το 2.1 Android που φοράει δεν τα εμφανίζει από μόνο του, αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή που να τα βγάζει στην οθόνη, όπως το Button Savior. Δουλεύει μια χαρά, κανένα πρόβλημα.
  8. Το rooting δεν θυμάμαι αν με είχε δυσκολέψει, μερικά απλά βήματα πάντως είναι που άμα είστε προσεκτικοί (στα επίπεδα του ακολουθώ τις οδηγίες) δεν νομίζω να σας δημιουργήσει πρόβλημα.
  9. Όταν το είχα πάρει το καλοκαίρι είχα τραβήξει μερικές φωτό για έναν φίλο που έχει blog. Αν σας ενδιαφέρει υπάρχει το album εδώ

Αυτά. Να σημειώσω ξανά την ειρωνία ότι έχω αγοράσει το nook της B&N αλλά έχω αγοράσει βιβλία από την Amazon για να τα διαβάζω στο kindle app.

Δημοσ.

Το τελευταίο διάστημα είχα αρχίσει να ψάχνομαι ξανά για reader προκειμένου να το κάνω δώρο στη μητέρα μου. Όντας απόλυτα ευχαριστημένος χρήστης ενός Sony PRS-650 reader εδώ και κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, η λογική επιλογή μου ήταν το καινούριο Τ1 που έρχεται και σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Ωστόσο έχω αρχίσει να αναθεωρώ καθώς διαβάζω αρκετά προβλήματα με crashes του android λειτουργικού (τι το θελαν και εγκατέλειψαν το linux ήθελα να 'ξερα...), μη αναγνωρισιμότητα από το calibre (αν και μάλλον διορθώθηκε στην τελευταία έκδοση) που σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο για έναν senior που απλά θέλει μία συσκευή που να δουλεύει!

Λοιπές επιλογές:

- kindle: θα διάλεγα μάλλον την προηγούμενη έκδοση (keyboard) καθώς διαβάζω σχόλια για την καινούρια πιο φθηνή (όχι την touch όμως, καθώς αυτή δεν έχει κυκλοφορήσει) ότι έχει προβλήματα με την ποιότητα της οθόνης τόσο όσον αφορά το κοντράστ όσο και τη "γυαλάδα" (reviews στο αμερικάνικο amazon). Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι ότι δεν υποστηρίζει το standard (epub) πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεκλειδώνω πάντα όποιο βιβλίο αγοράζω από τρίτο βιβλιοπωλείο, ότι εκεί στην amazon έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με τα format (τώρα εμφανίζουν το kf8 για να φέρουν τα βιβλία τους στα στάνταρ του epub3) και επίσης ότι το amazon δεν προσφέρει ελληνικά βιβλία. Με δεδομένο ότι η μητέρα μου έχει βασικές μόνο γνώσεις αγγλικών που σίγουρα δεν επαρκούν για να διαβάσει ξενόγλωσσο βιβλίο, το τελευταίο είναι ένα ζήτημα.

- cybook orizon ή odyssey: το πρώτο έχει πλέον καλή τιμή (στο site της bookeen το δίνουν €139 εντός ευρωπαϊκής ένωσης), το δεύτερο είναι πολύ καλύτερη συσκευή αλλά πιθανόν να έχει και τσιμπημένη τιμή.

Θα ήθελα τις γνώμες σας, ειδικά εμπειρία από χρήστες του cybook orizon. Έχω ήδη δει το review του Μιχάλη στον ηλεκτρονικό αναγνώστη αλλά θα ήθελα και τη γνώμη every day users.

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια παραμένει η φτωχότατη ποικιλία σε ελληνικά ebooks, είτε ντόπια είτε μεταφρασμένα...

Δημοσ.

Το τελευταίο διάστημα είχα αρχίσει να ψάχνομαι ξανά για reader προκειμένου να το κάνω δώρο στη μητέρα μου. Όντας απόλυτα ευχαριστημένος χρήστης ενός Sony PRS-650 reader εδώ και κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, η λογική επιλογή μου ήταν το καινούριο Τ1 που έρχεται και σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Ωστόσο έχω αρχίσει να αναθεωρώ καθώς διαβάζω αρκετά προβλήματα με crashes του android λειτουργικού (τι το θελαν και εγκατέλειψαν το linux ήθελα να 'ξερα...), μη αναγνωρισιμότητα από το calibre (αν και μάλλον διορθώθηκε στην τελευταία έκδοση) που σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο για έναν senior που απλά θέλει μία συσκευή που να δουλεύει!

Λοιπές επιλογές:

- kindle: θα διάλεγα μάλλον την προηγούμενη έκδοση (keyboard) καθώς διαβάζω σχόλια για την καινούρια πιο φθηνή (όχι την touch όμως, καθώς αυτή δεν έχει κυκλοφορήσει) ότι έχει προβλήματα με την ποιότητα της οθόνης τόσο όσον αφορά το κοντράστ όσο και τη "γυαλάδα" (reviews στο αμερικάνικο amazon). Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι ότι δεν υποστηρίζει το standard (epub) πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεκλειδώνω πάντα όποιο βιβλίο αγοράζω από τρίτο βιβλιοπωλείο, ότι εκεί στην amazon έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με τα format (τώρα εμφανίζουν το kf8 για να φέρουν τα βιβλία τους στα στάνταρ του epub3) και επίσης ότι το amazon δεν προσφέρει ελληνικά βιβλία. Με δεδομένο ότι η μητέρα μου έχει βασικές μόνο γνώσεις αγγλικών που σίγουρα δεν επαρκούν για να διαβάσει ξενόγλωσσο βιβλίο, το τελευταίο είναι ένα ζήτημα.

- cybook orizon ή odyssey: το πρώτο έχει πλέον καλή τιμή (στο site της bookeen το δίνουν €139 εντός ευρωπαϊκής ένωσης), το δεύτερο είναι πολύ καλύτερη συσκευή αλλά πιθανόν να έχει και τσιμπημένη τιμή.

Θα ήθελα τις γνώμες σας, ειδικά εμπειρία από χρήστες του cybook orizon. Έχω ήδη δει το review του Μιχάλη στον ηλεκτρονικό αναγνώστη αλλά θα ήθελα και τη γνώμη every day users.

Για το Orizon έχω να σου πω ότι πιστεύω ότι δεν είναι καλή επιλογή τώρα που κυκλοφορούν άλλες εξαιρετικές συσκευές.

Σαν χρήστης δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα(εκτός από την μπαταρία)και περίπτωση που δεν υπήρχαν καλύτερες συσκευές θα το πρότεινα με κλειστά τα μάτια.

Ειδικότερα τα ποιο σημαντικά κατ' εμέ προβλήματα:

1)Έχει πολύ μικρή διάρκεια μπαταρίας.

Οι 10.000 αλλαγές σελίδας που αναφέρει το σάιτ είναι όνειρο θερινής νυκτός(οι 3 εβδομάδες απλά επιστημονική φαντασία :rolleyes: ),ποιο ρεαλιστικό είναι ~1.000-1.200 και αυτό με προσεκτική διαχείριση δίχως wifi και απαραίτητα να κλείνει η συσκευή ανάμεσα στις χρήσεις(όχι snooze αλλά κανονικό κλείσιμο).Η μπαταρία με την χρήση που κάνω κρατάει στην καλύτερη 4-5 μέρες με 3/4-1 ώρα καθημερινού διαβάσματος,εάν το πιέσω παραπάνω πέφτει στις 2-3 μέρες.

Επίσης όταν το βάζεις σε αναμονή η μπαταρία αδειάζει πολύ γρήγορα.Τέλος είναι το θέμα του ενδείκτη, δεν είναι καθόλου αξιόπιστος.Η ένδειξη της μπάρας είναι στο περίπου και πολλές φορές τελείωσε η μπαταρία όταν έδειχνε ότι είχε άλλες 3 γραμμές(από τις 6-7).

2)Ο επεξεργαστής είναι αργός.

Αυτό φαίνεται στην έναρξη που αργεί πολύ(1-1.1/2 min)και στο browsing.Έχει επεξεργαστή ARM926EJS(400MHz) και έτσι είναι στα μισά περίπου από τους καινούργιους.Έτσι αργεί να ξεκινήσει μετά την φόρτωση πολλών βιβλίων και γενικά υπάρχει μια καθυστέρηση στην ανταπόκριση.

Με το καινούργιο update του λογισμικού είδα μια διαφορά αλλά πολλές φορές είναι κουραστικό.

3)Είναι κλειστό σαν λογισμικό.Δεν υπάρχουν hacks σαν το Gen3 και αυτό είναι κακό.Δηλαδή δεν μπορείς να το παραμετροποιήσεις όπως θέλεις.

4)Δεν έχει λεξικό.Βασικό αυτό γιατί λείπει λεξικό ακόμη και στα Αγγλικά.Το θεωρώ μεγάλο μείον.

5)Οι δυνατότητα επεξεργασίας των βιβλίων είναι περιορισμένη(δηλαδή π.χ. μπορείς να κρατήσεις σημειώσεις αλλά δεν μπορείς να δεις την σημείωση,μόνο εάν ξαναπας να σημειώσεις στο ίδιο σημείο).

6)Η οθόνη δεν είναι τελευταίας γενιάς(e-ink pearl),είναι SiPix και πίστεψε με έχει διαφορά εάν το συγκρίνεις.Βέβαια μπορώ να ομολογήσω ότι μετά το update έχει βελτιωθεί η ποιότητα αρκετά.

7)Δεν μπορείς να διαγράψεις βιβλία ή φακέλους με την συσκευή.Απαραιτήτως χρειάζεσαι υπολογιστή.

8)Η δυνατότητα για άνοιγμα pdf δεν είναι η καλύτερη.Έχει αρκετές επιλογές παραμετροποίησης αλλά δεν λειτουργούν σωστά ακόμη και σε pdf κειμένου.

9)Η αλλαγή σελίδας έχει κάποια μικροπροβληματάκια εάν δεν κάνεις σωστά sweep.Δηλαδή μπορεί να σου περάσει 2 σελίδες αντί για μια ή να πάει πίσω.

10)Το motion sensor που έχει είναι απλά άθλιο.Το απενεργοποίησα μετά από 5 λεπτά χρήσης.

Από την άλλη έχει πολύ καλά σημεία:

1)Έχει τρομερά σταθερό λογισμικό.Δεν κράσαρε ποτέ ούτε κόλλησε κατά την χρήση.Βέβαια πριν από το update είχε κάνα δύο κολληματάκια αλλά τώρα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.Επίσης δεν παρατήρησα κάποιο σημαντικό bug(μόνο κάποιες φορές με την αλλαγή σελίδας κάνει διάφορα).

Προσοχή όμως,κολλάει άγρια όταν αδειάσει τελείως η μπαταρία.Τότε μόνο μετά από φόρτιση ξεκολλάει και εκεί χάνεις τα τελευταία cookies για το βιβλίο που διάβαζες.

2)Λειτουργεί με φακέλους,όχι τις συλλογές και τα λοιπά περίεργα των άλλων ereaders.Μπορείς να το χειριστείς όπως οποιαδήποτε άλλον σκληρό στον υπολογιστή σου.Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν το calibre(ούτε άλλο πρόγραμμα) για να δημιουργήσεις τους φακέλους και υποφακέλους που θέλεις.

3)Είναι συμβατό απόλυτα με τα ελληνικά.Όχι μόνο για βιβλία αλλά για σημειώσεις,μενού κ.ο.κ.

4)Μπορείς εύκολα να κατεβάσεις βιβλία στην συσκευή σου από τον ενσωματωμένο browser.Βέβαια λόγω επεξεργαστή κολλάει λίγο αλλά γενικά είναι εύκολο.

5)Μετά το update έχει πολύ καλά οργανωμένη πρώτη σελίδα.

Δηλαδή μπορείς εύκολα να έχεις πρόσβαση στην βιβλιοθήκη,στα τελευταία 5 βιβλία που άνοιξες/διάβασες και στον browser/αγαπημένα και αυτό δίχως να αλλάξεις μενού.

6)Η κατασκευή είναι καλή.Δεν μοιάζει τσίπικο και το πλαστικό δεν γυαλίζει(έχε υπ'όψη σου ότι έχω το μαύρο).

7)Έρχεται με μια θήκη sleeve αρκετά καλής ποιότητας και έτσι γλυτώνεις ένα έξοδο που θα έχεις με τα άλλα ereaders.

8)Ο browser είναι πολύ καλός και αξιόπιστος για την ενδεδειγμένη χρήση(δηλαδή απλές ιστοσελίδες τύπου wiki και online βιβλιοπωλεία).

Γενικά πιστεύω(όπως είπα και σε άλλον φίλο)να περιμένεις να βγει και το odyssey πριν αποφασίσεις.

Για το kidle 4 από ότι έχω διαβάσει σε άλλο φόρουμ οι απόψεις διίστανται για την οθόνη.

Άλλοι λένε ότι είναι καλύτερη από τα kindle keyboards τους άλλοι χειρότερη.

Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι το ίδιο.

Πάντως και εγώ συμφωνώ με όσα λες για την amazon και εξ'αρχής την απέκλεισα σαν επιλογή.

Δημοσ.

@LongTom

Σε ευχαριστώ θερμά για το αναλυτικότατο post σου σε σχέση με το Orizon! :-D

Για αυτό είναι τα φόρουμ να βοηθάμε,ιδίως τώρα με την κρίση δεν είναι για κακές αγορές :mrgreen:

Δημοσ.

Μερικά alerts:

1.  
  2. Κυκλοφόρησε σήμερα η βιογραφία του Steve Jobs http://goo.gl/h0e8V'>http://goo.gl/h0e8V Όσοι δεν είχαν προπαραγγείλει, θα πρέπει να πληρώσουν κάτι παραπάνω.... http://goo.gl/l06zg
  3. Ο Καστανιώτης έχει για περιορισμένο χρονικό διάστημα "ο αναγνώστης ορίζει την τιμή" για το ebook-μυθιστόρημα "Ο τελευταίος κύκνος" του Στέφανου Δάνδολου. Μπορείτε να βάλετε την τιμή που εκτιμάτε εσείς ως σωστή ή να το κατεβάσετε δωρεάν. http://goo.gl/h0e8V
  4. Κυκλοφόρησε νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη http://goo.gl/aD8ss'>http://goo.gl/aD8ss και 3 βιβλία του Ουμπέρτο Έκο σε ebook http://goo.gl/aD8ss (οι τιμές για τα ebooks του Έκο είναι αλμυρούτσικες)

Επανέρχομαι αργότερα για θέματα που έχουν θιχτεί στο thread

Δημοσ.

Μερικά alerts:

1.  
  2. Κυκλοφόρησε νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη http://goo.gl/aD8ss'>http://goo.gl/aD8ss και 3 βιβλία του Ουμπέρτο Έκο σε ebook http://goo.gl/aD8ss (οι τιμές για τα ebooks του Έκο είναι αλμυρούτσικες)

16 ευρώ το ebook; Πάνε καλά;

Δημοσ.

16 ευρώ το ebook; Πάνε καλά;

Καλά είσαι,παντού έτσι είναι.

Ακόμη και το amazon που είναι τεράστιο τέτοιες τιμές έχει. :-(

Πολύ γελοίο το βρίσκω προσωπικά.

Δημοσ.

Το amazon πες ότι πουλάει το Kindle κάτω του κόστους και περιμένει να τα βγάλει από τα βιβλία...

Οι δικοί μας τι πουλάνε;;;;

Δημοσ.

Το amazon πες ότι πουλάει το Kindle κάτω του κόστους και περιμένει να τα βγάλει από τα βιβλία...

Οι δικοί μας τι πουλάνε;;;;

Τρέλα. :rolleyes:

Δημοσ.

Παιδια, σε Android υπαρχει εφαρμογη εξισου καλη με το iBooks του iOS? Επειδη σκεφτομαι να παω σε android tablet αλλα το iBooks με ειχε ενθουσιασει πολυ οταν το ειχα δει στο iPad.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...