paploa Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ το φίλο "αναγνώστη" όπως όλα δείχνουν θα παραγγείλω το Sony από το Ebay. Και λίγα χρήματα και μου αρέσει η μάρκα. Έχω Sony laptop και μπορώ να πω ότι από εξυπηρέτηση είμαι φουλ ικανοποιημένος. Να πω χαρακτηριστικά πως με το που το πήρα χάλασε σε μία εβδομάδα. Ήρθε τύπος το πήρε, το πήγαν Γερμανία, σε μία εβδομάδα ήταν πίσω με χαρτί που έλεγε αναλυτικά τι είχε πάθει και τι άλλαξαν. Για την ιστορία το laptop είναι Sony vaio z series. Δεν έχω κάνει παραγγελία από εξωτερικό ποτέ ξανά, αλλά ελπίζω να βρω την άκρη. Τώρα κάτι άλλο. Βιβλίο ελληνικά ή ξένα μεταφρασμένα στα ελληνικά υπάρχουν πολλά; Κοίταξα λίγο στο ίντερνετ και δεν είδα πολλά σάιτ. Μάλιστα υπάρχει ένα που έχει Ebook για τίτλο και δεν έχει ebooks!!!! ** Η οθόνη είναι κανονικά e-ink ελπίζω για να μην κουραζόμαστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Παρακαλώ. Να ξέρεις ότι σε περίπτωση βλάβης με τον Sony Reader δεν ξέρω αν θα έχεις την ίδιου επιπέδου εξυπηρέτηση καθώς επίσημα η συσκευή δεν εισάγεται. Πρόβλημα με την παραγγελία απ' έξω δε θα έχεις λογικά. Πρόσεξε μόνο το reputation του πωλητή στο eBay. Ελληνικά ebooks δεν υπάρχουν φοβερά πολλά, γύρω στα 2500 σύνολο Έχω εδώ μια (εκτενή) λίστα: http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC%20e-books Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paploa Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Αγοράζω βιβλία μεταφρασμένα από φανταστική λογοτεχνία, αλλά λόγω της κακής ποιότητας σε χαρτί (μετά από ένα διάβασμα ξεκολλάνε σελίδες) και μετάφραση(Anubis) οδηγήθηκαν στο να πάρω ebook. Ελπίζω να έχει κάποια από μετάφραση. Ερώτηση, κατεβασμένα pdf και άλλα αρχεία περνάω μέσα άφοβα ε; Δεν έχει κάποιο περιορισμό θέλω να πω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Ο Anubis έχει κάποια λίγα σε ebook (δες τα tags στο blog) Τα PDF δεν είναι αγορασμένα είναι ξεκλείδωτα και διαβάζονται απ' όλες τις συσκευές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paploa Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 To αμερικανικο ebay εννοουσες πριν για το Sony; Το εχει κατευθειαν και απο την σελιδα τους. Στο μπλογκ σου διαβασα ομως οτι εχει ενα θεμα με τα ελληνικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Το γερμανικό κυρίως εννοούσα. Αλλά, όπως καταλαβαίνεις, πρέπει να ψάξεις να βρεις την καλύτερη τιμή κλπ (αυτά έχει το eBay) Πρόβλημα δεν έχει. Ισχύει αυτό που ισχύει για όλους τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες: διαβάζονται σωστά όλα τα PDF και στα ePUB θέλει ενσωμάτωση των γραμματοσειρών, κάτι που όλα τα ePUB που πουλάνει οι εκδοτικοί οίκοι το έχουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
group131 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Μια ερώτηση περί Kindle και μετατροπών: Μπορείς μέσω Calibre ή άλλου τρόπου να μετατρέψεις μαζικά (batch) ePub αρχεία σε mobi ή πρέπει να το κάνεις ένα προς ένα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Μια ερώτηση περί Kindle και μετατροπών: Μπορείς μέσω Calibre ή άλλου τρόπου να μετατρέψεις μαζικά (batch) ePub αρχεία σε mobi ή πρέπει να το κάνεις ένα προς ένα; Το ανάποδο γίνεται( .mobi σε .epub)σίγουρα μαζικά άρα πιστεύω ότι μπορείς να το κάνεις.(calibre πάντα μιλάμε) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Όλες οι μετατροπές στο Calibre γίνονται και μαζικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paploa Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Μετά από αρκετό ψάξιμο είμαι ανάμεσα σε τρία. Nook Tuch, Kobo touch και Sony T1. Το Nook δεν παίρνει βιβλία από άλλα ereaders απ ότι είδα, αλλά είναι καλό στα pdf. Το Sony αν δεν κάνω λάθος τα κάνει όλα και συμφέρει. Εσείς τι λέτε; Ποιο υποστηρίζει πιο καλά τα ελληνικά; Μπορείς να τα παραγγείλεις από τα επίσημα site νομίζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Μετά από αρκετό ψάξιμο είμαι ανάμεσα σε τρία. Nook Tuch, Kobo touch και Sony T1. Το Nook δεν παίρνει βιβλία από άλλα ereaders απ ότι είδα, αλλά είναι καλό στα pdf. Το Sony αν δεν κάνω λάθος τα κάνει όλα και συμφέρει. Εσείς τι λέτε; Ποιο υποστηρίζει πιο καλά τα ελληνικά; Μπορείς να τα παραγγείλεις από τα επίσημα site νομίζω Κανένα από τα 3 δεν έρχεται Ελλάδα.Μάλιστα Nook είναι αποκλειστικά Β.Αμερική.Έτσι μένει μόνο e-bay ή ανάλογα σάιτ. Δεν θα πρότεινα το Kobo.Από ότι έχω διαβάσει δεν είναι καθόλου καλή αγορά.Έχει γενικά κακή απόδοση τιμής/ποιότητας. Επίσης δεν μπορεί να διαχειριστεί ξένα ή ακόμη drm-free e-books καλά(σημειώσεις κ.τ.λ.),μόνο τα βιβλία από το βιβλιοπωλείο της Kobo. Ακόμη έχει πάρα πολλά bugs που και με το τελευταίο patch δεν έχουν λυθεί όλα. Το Νοοκ από την άλλη είναι καλή συσκευή αλλά δεν είναι η καλύτερη. Δεν έχει επίσημο browser(μπορείς να κάνεις search στο νετ αλλά με κόλπο) και δεν έχει κάποια άλλα χαρακτηριστικά που μπορείς να βρεις στις υπόλοιπες συσκευές(όπως το landscape mod,μόνο 2 τύποι αρχείων που υποστηρίζει κ.ο.κ).Έχει αρκετά hacks που την βελτιώνουν, αλλά τα hack είναι πάντα με ρίσκο. Από όσα reviews είδα δεν με έπεισε σαν πελάτη(καθαρά προσωπική άποψη βέβαια). Το Τ1 από ότι φαίνεται έχει κάποια προβλήματα με το λογισμικό.Κρασάρει και έχει προβλήματα με το native software για το PC.Βέβαια οι περισσότεροι δεν αναφέρουν κάτι αλλά να είσαι ενήμερος ότι μπορεί να σου τύχει. Μετά η θήκη είναι γυαλιστερή και ορισμένοι το βρίσκουν ενοχλητικό.Είναι και το θέμα ότι δεν κάνει partial ανανέωση της οθόνης όπως γίνεται στα Nook και Kindle.Δηλαδή στα άλλα μπορείς να επιλέξεις πότε θα ανανεωθεί η οθόνη,ενώ σε αυτό όχι.Δεν το θεωρώ σημαντικό πρόβλημα αλλά υπάρχει. Όμως σαν συσκευή/λογισμικό είναι το καλύτερο από τα 3 που έβαλες. Έχει την καλύτερη διαχείριση pdf(Σημαντικό είναι να ξέρεις ότι σε ΚΑΜΙΑ συσκευή 6" δεν μπορείς να δεις καλά τα pdf's λόγω μικρού μεγέθους). Μπορείς να σημειώσεις με το χέρι στα βιβλία και είναι το μόνο που το κάνει από τα 3.Τέλος έχει το καλύτερο browser από τα 3. Για τα Ελληνικά από ότι ξέρω οι παλαιότερες συσκευές Sony τα υποστήριζαν άρα είναι σχεδόν σίγουρο ότι και το Τ1 θα το κάνει.Για τα άλλα δεν ξέρω. Πιστεύω ότι καλό είναι να περιμένεις ένα μήνα να βγει το Kindle Touch και το Cybook Odyssey πριν αποφασίσεις. Γιατί νομίζω ότι τα 3 καλύτερα στις 6" θα είναι τα:Sony T1,Kindle Touch και πιθανώς το Odyssey. Η τελική απόφαση βέβαια είναι δική σου γιατί εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου. edit: Τελικά το Kobo είναι διαθέσιμο και στην Αγγλία αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω εάν αποστέλλεται Ελλάδα, φημολογείται ότι θα είναι διαθέσιμο και στην υπόλοιπη Ευρώπη στο μέλλον.Επίσης αντίθετα με τα άλλα kindle το touch είναι διαθέσιμο μόνο β.Αμερική.Ένα ωραίο σχεδιάγραμμα που έχει συγκριτικά τις περισσότερες συσκευές είναι αυτό. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2011 από LongTom Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paploa Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 To Cybook Odyssey φαίνεται καλό. Και είναι από Ευρώπη οπότε οι Γάλλοι θα το φέρουν στην Ελλάδα με εγγύηση. Περιμένω να βγει για να δω την τιμή του. Διάβασα και στον Αναγνώστη κάποια χαρακτηριστικά, αλλά θέλω και την άποψη του. Ξέρουμε καταρχάς πότε θα βγει; Εννοώ μέσα στο 2011; Ελπίζω να μην έχει τίποτα κλειδωμένο μόνο όπως τα αμερικάνικα. Το Kindle με περιορίζει γι αυτό δεν το θέλω. Σαν συσκευή είναι τοπ και το ξέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 To Cybook Odyssey φαίνεται καλό. Και είναι από Ευρώπη οπότε οι Γάλλοι θα το φέρουν στην Ελλάδα με εγγύηση. Περιμένω να βγει για να δω την τιμή του. Διάβασα και στον Αναγνώστη κάποια χαρακτηριστικά, αλλά θέλω και την άποψη του. Ξέρουμε καταρχάς πότε θα βγει; Εννοώ μέσα στο 2011; Ελπίζω να μην έχει τίποτα κλειδωμένο μόνο όπως τα αμερικάνικα. Το Kindle με περιορίζει γι αυτό δεν το θέλω. Σαν συσκευή είναι τοπ και το ξέρω. Το μόνο που ανακοίνωσαν για την κυκλοφορία του Odyssey είναι γενικά και αόριστα "σε μερικές εβδομάδες". Κλειδωμένο το λογισμικό λες;Γιατί αυτό είναι,δεν υπάρχουν hacks για το Orizon που έχω και μάλλον εάν πιστέψουμε τις φήμες το ίδιο θα ισχύει για το Odyssey. Από εκεί και πέρα οι 2 εταιρίες που έχουν προβλήματα με ξένα βιβλιοπωλεία είναι η Amazon και η Barnes&Noble. Για το kindle αυτό πιστεύω και εγώ εξαιρετική συσκευή κακή εταιρική πολιτική(όπως το αποκλειστικό format που πάλι θα αλλάξει από .mobi σε .KF8), αν και ως συσκευή θα ήθελα 2-3 πραγματάκια παραπάνω(όπως θύρα για microsd,δυνατότητα για σημειώσεις με το χέρι και touchscreen εάν δεν έρθει το touch Ευρώπη). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Είπαμε ρε παιδιά ότι οι τιμές των ebooks έχουν ξεφύγει, αλλά όχι κι έτσι... Uploaded with ImageShack.us και για του λόγου το αληθές: http://www.myebooks.gr/store/library/books/isbn978-960-14-2265-7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Είπαμε ρε παιδιά ότι οι τιμές των ebooks έχουν ξεφύγει, αλλά όχι κι έτσι... Uploaded with ImageShack.us και για του λόγου το αληθές: http://www.myebooks.gr/store/library/books/isbn978-960-14-2265-7 ΧαΧα ωραιος, τωρα περα απο τον τιτλο παθαινεις ΣΟΚ και με την τιμη. Τι συμπτωση, και το σκεφτομουνα προσφατα αυτο το βιβλιο! Με τετοια τιμη ομως δεν προκειται να το παρω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα