therock Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Στο περιπου ποσες μερες μεσολαβουν απο την στιγμη που παραγγελνεις απο το Αμερικανικο Αμαζον μεχρι να φτασει στην πορτα σου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Στο περιπου ποσες μερες μεσολαβουν απο την στιγμη που παραγγελνεις απο το Αμερικανικο Αμαζον μεχρι να φτασει στην πορτα σου? Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την ημέρα αποστολής. Συνήθως η αποστολή γίνεται την επόμενη της παραγγελίας, εκτός αν η συσκευή δεν είναι άμεσα διαθέσιμες, οπότε στη σελίδα της συσκευής αναφέρεται π.χ. ότι "αποστέλλεται σε 2-3 μέρες" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manu Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Στο περιπου ποσες μερες μεσολαβουν απο την στιγμη που παραγγελνεις απο το Αμερικανικο Αμαζον μεχρι να φτασει στην πορτα σου? Παρηγγειλα το kindle στις 6/10 , η αποστολη (shipping) απο Αμαζον εγινε στις 10/10 και σε 2 μερες (12/10) ειχε φτασει στο αεροδρομιο της Αθηνας απ οπου και με ενημερωσαν απο την UPS οτι λογω τελωνειου η συσκευη θα φτασει σε μενα μετα απο 5(!) μερες επειδη χρειαζονται 2 εργασιμες για τον εκτελωνισμο και μεσολαβει Σ/Κ. Με λιγα λογια : Αμερικη- Αθηνα(μεσω 2 αεροδρομιων της Γερμανιας) -> ουτε σε 2 μερες Αθηνα - Ηρακλειο -> 5 μερες (Ελλαδα == γραφειοκρατεια ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paploa Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέραα κι από εμένα. Είμαι νεος στο φόρουμ και μπήκα για να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα ebook readers. Επειδή ψάχνω να βρω βιβλία, συνήθως ξένα τα οποία δεν υπάρχει μεταφρασμένα στην Ελλάδα σε στοκ, ενδιαφέρομαι λοιπόν να αγορασω ένα τέτοιο μαραφέτι. Έχω όμως κάποιες απορίες κι όποιος έχει την όρεξη ας κάνει τον κόπο να μου τις λύσει. 1) Ψάχνω κάτι που να υποστηρίζει Ελληνικά, να μπορεί να διαβάσει, σχεδόν, όλα τα αρχεία που είναι διαθέσιμα, φυσικά να μπορώ να δω pdf έστω με κάποια ποιότητα και να μπορώ να αγοράσω ebooks και από Ελλάδα. 2) Δεν θέλω το kindle. Απεχθάνομαι κάθε τι έχει περιορισμούς και δεν σε αφήνει να κατεβάσεις και απο αλλου 3) Επειδή χρήματα όπως ξέρετε δεν υπάρχουν πολλά, κοιτάζω για κάτι που θα πάει το πολύ μέχρι 160-180 ευρώ. 4) Στην Ελλάδα δεν έχει πολλές συσκευές απ ότι πρόσεξα. Αν αγοράσω από εξωτερικό τι παίζε; Εγγύηση; Γλώσσα; Υποστήριξη; Ελληνική γλώσσα; 5) Κοιτάζω για οθόνη 7' και πάνω. Καλά κάνω; 6) Μου πρότειναν αυτό εδώ (Bookeen Orizon, αξίζει; Το έχει κανείς; Σόρι για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ιδέα σχετικά με τα ebook reader. ** Στην Γαλλία είναι πιο φθηνό απ ότι στην Ελλάδα. Αξίζει από εκεί να το πάρω ή αλλάζει κάτι με τη γλώσσα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 @paploa 1) όλες οι συσκευές υποστηρίζουν ελληνικά (αναφέρομαι στο κείμενο, το μενού είναι στα αγγλικά στις περισσότερες) 2) Είναι λίγο μύθος αυτό. Το πρόβλημα είναι περισσότερο το κλείδωμα των βιβλίων (και κατ' επέκταση τι κλείδωμα υποστηρίζει κάθε συσκευή) 4) Για τη γλώσσα ισχύει ό,τι ανέφερα στο 1) Η εγγύηση ισχύει. Σε περίπτωση που χρειαστεί service μπορεί να αποδειχτεί κάπως μπερδεμένο και να έχει κόστος (π.χ. μεταφορικά) 5) Οι e-readers βγαίνουν σε οθόνες 5, 6 και 9,7 ιντσών (υπάρχει και το Sony Reader PRS-950 που είναι στις 7, αλλά είναι ακριβό) Τα PDF διαβάζονται δε θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα στις 6 ίντσες (εδώ οι απόψεις και οι απαιτήσεις ποικίλλουν). Για συσκευές 9,7 μιλάμε για 300+ ευρώ 6) Για το Cybook Orizon έχω κάνει παρουσίαση με βίντεο κλπ εδώ Δεν είναι κακή συσκευή, απλά δεν έχει την καλύτερη οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού που κυκλοφορεί (Pearl της E Ink) Πάντως, εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα Γενικά, θα πρότεινα κάτι με οθόνη Pearl της E Ink ειδικά από τη στιγμή που το σκέφτεσαι να πάρεις απ' έξω. Το οποίο σημαίνει Kindle με άμεση παραγγελία από το Amazon ή Nook 2 (μόνο αν σκοπεύεις να κάνεις root πάντως) και Sony Reader με παραγγελία όμως από eBay, byserv ή άλλους ανεπίσημους τρόπους. Το Kindle είναι η πιο φτηνή (125 ευρώ) και value-for-money λύση κατ' εμέ - και όπως είπα και πριν ο περιορισμός είναι στο κλείδωμα των βιβλίων, όχι τόσο στη συσκευή. Αν τα βιβλία που θες να διαβάζεις δεν έχουν κλείδωμα έτσι κι αλλιώς, δε σε επηρεάζει καν η συσκευή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέραα κι από εμένα. Είμαι νεος στο φόρουμ και μπήκα για να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα ebook readers. Επειδή ψάχνω να βρω βιβλία, συνήθως ξένα τα οποία δεν υπάρχει μεταφρασμένα στην Ελλάδα σε στοκ, ενδιαφέρομαι λοιπόν να αγορασω ένα τέτοιο μαραφέτι. Έχω όμως κάποιες απορίες κι όποιος έχει την όρεξη ας κάνει τον κόπο να μου τις λύσει. 1) Ψάχνω κάτι που να υποστηρίζει Ελληνικά, να μπορεί να διαβάσει, σχεδόν, όλα τα αρχεία που είναι διαθέσιμα, φυσικά να μπορώ να δω pdf έστω με κάποια ποιότητα και να μπορώ να αγοράσω ebooks και από Ελλάδα. 2) Δεν θέλω το kindle. Απεχθάνομαι κάθε τι έχει περιορισμούς και δεν σε αφήνει να κατεβάσεις και απο αλλου 3) Επειδή χρήματα όπως ξέρετε δεν υπάρχουν πολλά, κοιτάζω για κάτι που θα πάει το πολύ μέχρι 160-180 ευρώ. 4) Στην Ελλάδα δεν έχει πολλές συσκευές απ ότι πρόσεξα. Αν αγοράσω από εξωτερικό τι παίζε; Εγγύηση; Γλώσσα; Υποστήριξη; Ελληνική γλώσσα; 5) Κοιτάζω για οθόνη 7' και πάνω. Καλά κάνω; 6) Μου πρότειναν αυτό εδώ (Bookeen Orizon, αξίζει; Το έχει κανείς; Σόρι για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ιδέα σχετικά με τα ebook reader. ** Στην Γαλλία είναι πιο φθηνό απ ότι στην Ελλάδα. Αξίζει από εκεί να το πάρω ή αλλάζει κάτι με τη γλώσσα; 2)Εάν δεν θέλεις να σπάσεις το drm εννοείς,πάντως σαν συσκευή δεν λέει πολλά(μόνο η τιμή του είναι καλή ή εξαιρετική εάν το πάρεις από Αμερική).Το Kindle4 ουσιαστικά είναι το touch που βγαίνει τέλη Νοεμβρίου. 3)Με τόσα χρήματα είναι τα περισσότερα 6" μετά τα μεταφορικά στην Ελλάδα από όσον ξέρω. 6)Το Orizon το έχω 8-9 μήνες τώρα και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος.Βέβαια για αυτό που προσφέρει η τιμή δεν είναι τόσο καλή.Η οθόνη δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας και έχει σχετικά μικρή διάρκεια μπαταρίας. Από την άλλη έχω μείνει ευχαριστημένος με την αξιοπιστία του(μετά το update δεν κόλλησε/κράσαρε ποτέ)και με την λειτουργικότητα του(έχει φακέλους σαν Η/Υ και όχι συλλογές ή τέτοια συστήματα οργάνωσης που έχουν τα άλλα).Επίσης έχει αξιοπρεπέστατο browser που μπορείς εύκολα να κατεβάσεις βιβλία στην συσκευή σου ή να δεις κάποιες απλές σελίδες. Σήμερα δεν θα το πρότεινα,σε σχέση με τα σημερινά ereaders χωλαίνει πολύ(ιδίως στην ταχύτητα λόγω επεξεργαστή)ακόμη όπως είπα έχει παλαιότερης γενιάς οθόνη και σχετικά μικρή μπαταρία. Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο μέχρι να βγουν τα kindle touch και το Cybook Odysseus πριν αποφασίσεις.Ιδίως το δεύτερο πιστεύεται ότι θα έχει εξαιρετική οθόνη. Εάν δεν θέλεις να περιμένεις μέχρι τον Νοέμβρη και θέλεις να αγοράσεις τώρα,θα σου πρότεινα το Sony T1 που τιμάται στα 149 ευρώ(δίχως μεταφορικά).Αυτό θα αγόραζα τώρα εάν έπαιρνα ένα ereader 6". Τα υπόλοιπα στα απάντησε ο eanagnostis που ασχολείται περισσότερο με το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paploa Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεσα ανταπόκριση. Δεύτερον το nickname είναι "paploma" και όχι "paploa", αλλά μόλις πρόσεξα κι εγώ ότι ξέχασα το "m"! Πάμε στο ψητό. Είναι εύκολο να μου δώσετε κάποια links με προτεινόμενες συσκευές που κατά τη γνώμη σας κάνουν σε αυτά που ζήτησα πιο πριν. Το orizon το είδα στο blog "ηλεκτρονικός αναγνώστης" και απ οτι κατάλαβα το ένα παιδί που απάντησε πρέπει να έχει σχέση με το blog. Καλή δουλειά κάνετε By the way που λένε και στο χωριό μου. Ξαναλέω ψάχνω κάτι που να υποστηρίζει φουλ τα Ελληνικά και να μην μου βάζει περιορισμούς. Οτιδήποτε θυμίζει σε πολιτική iphone/ipad/i... το συιχένομαι. πάντως sony δεν έχει πολλά στην Ελλάδα. Αν έχετε κανένα link ή μάκρα να μου προτείνετε είστε άρχοντες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Το orizon το είδα στο blog "ηλεκτρονικός αναγνώστης" και απ οτι κατάλαβα το ένα παιδί που απάντησε πρέπει να έχει σχέση με το blog. Καλή δουλειά κάνετε By the way που λένε και στο χωριό μου. Ε ναι, μπαίνει καμια φορά τυχαία στο blog και γράφει κανα σχόλιο στα γρήγορα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 @paplo(m)a Ο "Ηλεκτρονικός Αναγνώστης", όπως φαίνεται και από την υπογραφή, είναι δικό μου blog (δε γράφει κάποιος άλλος, btw) Για τους περιορισμούς και τα ελληνικά, νομίζω έχει καλυφτεί το θέμα. Αν πάρεις από κατάστημα στην Ελλάδα, οι επιλογές σου είναι πολύ περιορισμένες και η καλύτερη από αυτές είναι το Cybook Orizon (η καλύτερη τιμή στην Ελλάδα είναι στις Εκδόσεις Καστανιώτη: €219, links προς τα καταστήματα στο άρθρο, στο site της Bookeen €140+€15 μεραφορικά). Όπως ανέφερε και ο LongTom βέβαια, αναμένεται "τις επόμενες βδομάδες" ο διάδοχος του Cybook Orizon, το Cybook Odyssey, θεωρητικά θα είναι πολύ γρήγορο, αλλά από τις ανακοινώσεις τις εταιρείες δεν μπορούμε να πούμε και βέβαια δεν ξέρουμε τιμή. Τώρα αν παραγγείλεις από εξωτερικό και με κριτήριο ποιες συσκευές έχουν οθόνες με την τελευταία γενιά ηλεκτρονικού χαρτιού, είσαι ανάμεσα σε 1) Nook 2 (μέσω byserv έρχεται στα 170 ευρώ περίπου, ανάλογα με την ισοτιμία βέβαια), το οποίο για να το εκμεταλλευτείς σωστά πρέπει να ξεκλειδώσεις το Android που τρέχει (αν δεν το ξεκλειδώσεις, δε θα έχεις browser και δε θα μπορείς να δεις οριζόντια PDF) 2) Sony PRS-T1, κατ' εμέ καλύτερο από το Nook 2, ειδικά γιατί έχει αρκετές επιλογές για τα PDF (και browser χωρίς να χρειάζεται ξεκλείδωμα). Τρέχει και αυτό Android (το οποίο θα ξεκλειδωθεί, δε χωρά αμφιβολία). Στην Ελλάδα δε θα έρθει επίσημα και αν το φέρουν ανεπίσημα θα αργήσει και θα είναι ακριβό. Ένα καλό σημείο να το πάρεις είναι το γερμανικό eBay, τιμές από 160 ευρώ (130 η συσκευή και 30 μεταφορικά). Για να το κάνω πιο απλό, και μιας και έχεις αποκλείσει τα Kindle, εγώ θα έμπαινα στο eBay και θα αγόραζα το Sony PRS-T1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μόλις αναβάθμισα χειροκίνητα το Kindle keyboard σε firmware 3.3. Φαίνεται η αναβάθμιση υπάρχει εδώ και λίγες βδομάδες (τουλάχιστον σύμφωνα με όσα λένε στο mobileread), αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι στο καλό φτιάχνει. Επ' ευκαιρία αφαίρεσα και το παλιό μου Duokan (με απλό uninstall), αφού σπάνια το χρησιμοποιούσα και είχα καιρό να το αναβαθμίσω. http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_navbox_top_kindlelgi?nodeId=200529700 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Μόλις αναβάθμισα χειροκίνητα το Kindle keyboard σε firmware 3.3. Φαίνεται η αναβάθμιση υπάρχει εδώ και λίγες βδομάδες (τουλάχιστον σύμφωνα με όσα λένε στο mobileread), αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι στο καλό φτιάχνει. Επ' ευκαιρία αφαίρεσα και το παλιό μου Duokan (με απλό uninstall), αφού σπάνια το χρησιμοποιούσα και είχα καιρό να το αναβαθμίσω. http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_navbox_top_kindlelgi?nodeId=200529700 Η αναβάθμιση είναι πολύ σημαντική. Δίνει 5 GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για τα προσωπικά μας έγγραφα (PDF, Mobi) που στέλνουμε στο Kindle μας. Περισσότερα: http://goo.gl/b2Kdg Τα 5 GB ισχύουν και για τα νέα Kindle. Είναι σημαντική εξέλιξη, ανοίγει ο δρόμος να έχουμε όλη τη βιβλιοθήκη μας στο "σύννεφο" και το Amazon είναι το πρώτο που το κάνει. Πάντα λεγόταν για το Kindle ότι δεν μπορείς να επεκτείνεις την εσωτερική μνήμη. Αλλά μετά από τόσο χώρο στο "cloud" δε νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα αυτή η συζήτηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Η αναβάθμιση είναι πολύ σημαντική. Δίνει 5 GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για τα προσωπικά μας έγγραφα (PDF, Mobi) που στέλνουμε στο Kindle μας. Περισσότερα: http://goo.gl/b2Kdg Τα 5 GB ισχύουν και για τα νέα Kindle. Είναι σημαντική εξέλιξη, ανοίγει ο δρόμος να έχουμε όλη τη βιβλιοθήκη μας στο "σύννεφο" και το Amazon είναι το πρώτο που το κάνει. Πάντα λεγόταν για το Kindle ότι δεν μπορείς να επεκτείνεις την εσωτερική μνήμη. Αλλά μετά από τόσο χώρο στο "cloud" δε νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα αυτή η συζήτηση. To 3G internet του ειναι τσαμπα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 To 3G internet του ειναι τσαμπα? Στην Ελλάδα τσάμπα το 3G είναι για αγορές από το Amazon, τη Wikipedia, το μοίρασμα παραθεμάτων σε Facebook και Twitter και για το συγχρονισμό bookmarks, σημειώσεων, υπογραμμίσεων. Για το υπόλοιπο internet και την αποστολή αρχείων υπάρχει ογκοχρέωση. Γενικά, δεν υπάρχει λόγος αν είναι κανείς στην Ελλάδα να δώσει παραπάνω λεφτά για να πάρει το μοντέλο με 3G. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Η αναβάθμιση είναι πολύ σημαντική. Δίνει 5 GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για τα προσωπικά μας έγγραφα (PDF, Mobi) που στέλνουμε στο Kindle μας. Περισσότερα: http://goo.gl/b2Kdg Τα 5 GB ισχύουν και για τα νέα Kindle. Είναι σημαντική εξέλιξη, ανοίγει ο δρόμος να έχουμε όλη τη βιβλιοθήκη μας στο "σύννεφο" και το Amazon είναι το πρώτο που το κάνει. Πάντα λεγόταν για το Kindle ότι δεν μπορείς να επεκτείνεις την εσωτερική μνήμη. Αλλά μετά από τόσο χώρο στο "cloud" δε νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα αυτή η συζήτηση. Πολύ ενδιαφέρον. Φαντάζομαι όμως ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να στείλουμε στο Cloud ό,τι έχουμε ήδη περασμένο μέσα στο Kindle. Θα πρέπει να το ξαναστείλουμε μέσω email. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Γενικά, ναι, υπάρχει αυτό το θέμα. Αν πας στο manage your kindle στο λογαριασμό σου στο Amazon, θα δεις ότι τα αρχεία που έχει στείλει στο Kindle πρόσφατα (από 1 Οκτ στο δικό μου account) είναι ήδη στο Cloud. Τα παλιότερα πρέπει να τα ξαναστείλεις και, κυρίως, αν τα έχεις περάσει ή τα περάσεις με το USB καλώδιο, δεν αποθηκεύονται στο σύννεφο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα