papazaf Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 χωρις να ειμαι fan των tablets , πιστευω οτι η διαδραστικοτητα που προσφερουν , βοηθαει στα pdf, η οθονη αφης πχ, αλλα απο την αλλη βγαζεις τα ματια σου.. ειναι διλημα τελικα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Η λυση λεγεται Briss http://www.sourcefor...projects/briss/ δωρεαν προγραμμα για το ευκολο κοψιμο PDF +1 από μένα για το Briss, με έχει σώσει πολλές φορές. Δεν θα το έλεγα. Τα περισσότερα tablets έχουν οθόνη μέχρι 10,1'' (ελάχιστη διαφορά σε σχέση με τις 9,7'' του kindle dx) και ελάχιστα έχουν μεγαλύτερη, αλλά δεν είναι και πολύ tablets από κει και πέρα. Αν λοιπόν το έγγραφο φαίνεται μικρό στο kindle dx, θα φαίνεται το ίδιο μικρό και στα tablets, χωρίς μάλιστα τα τελευταία να διαθέτουν οθόνη e-ink. Και πράγματι, τα περισσότερα pdfs με Α4 πιστεύω θα διαβάζονται στις 9,7'' (έστω κάποια όχι τόσο άνετα όσο τα πρωτότυπα), αλλά το πρόβλημα επικεντρώνεται στα δίστηλα με τα μικρά γράμματα που το πάνω κάτω θα είναι λίγο σπαστικό. χωρις να ειμαι fan των tablets , πιστευω οτι η διαδραστικοτητα που προσφερουν , βοηθαει στα pdf, η οθονη αφης πχ, αλλα απο την αλλη βγαζεις τα ματια σου.. ειναι διλημα τελικα.... Το πλεονέκτημα των tablets είναι η απλότητα του pinch zoom λόγω touch. Απείρως πιο εύχρηστο από το zoom του DX, ακόμα κι αν τελικά έχει παραπλήσιες διαστάσεις οθόνης. Από εκεί και πέρα το θέμα κούρασης των ματιών είναι και συνάρτηση της ώρας που διαβάζεις. Σε ένα μυθιστόρημα μπορείς άνετα να κάτσεις 1-2 ώρες (ή και παραπάνω...) Αν μιλάμε όμως για PDF με τεχνικά θέματα κλπ, το πιθανότερο είναι το μυαλό θα κουραστεί πολύ πριν από τα μάτια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papazaf Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Μαλλον θα παρω ενα φτηνο κινεζικο με 100 γιουργια να δοκιμασω, διοτι η δοκιμη με τα 300+ των μεγαλων readers ποναει ολιγον... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Μαλλον θα παρω ενα φτηνο κινεζικο με 100 γιουργια να δοκιμασω, διοτι η δοκιμη με τα 300+ των μεγαλων readers ποναει ολιγον... Λάθος επιλογή το φτηνό κινέζικο. Η κακή οθόνη και πολλά άλλα κακά είναι σίγουρα. Αν θες φτηνό tablet αλλά με κάποια ποιότητα πάρε ένα Kindle Fire ή ένα Nook Color από byserv, ebay ή όπου το βρεις φτηνότερα: και καλή οθόνη και σίγουρα δουλεύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papazaf Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 εχεις ενα δικιο...., αλλα εχει μικρη οθονη , πραγμα που δεν ειναι οτι καλυτερο για pdf... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Για την ακρίβεια τα PDF φταίνε, όχι οι συσκευές :-P Πάντως, αποθαρρύνω οποιονδήποτε να πάρει κινέζικο tablet - εκτός αν απλά απολαμβάνει να λύνει προβλήματα στις συσκευές και να παίζει με το software. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
steve62742 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2011 το fire τελικά θα δουλεύει στην Ευρώπη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 το fire τελικά θα δουλεύει στην Ευρώπη? Δίχως να παίρνω όρκο από ότι ξέρω όλες(ή οι περισσότερες)υπηρεσίες του Amazon δεν θα δουλεύουν,η συσκευή φυσικά. Αλλά το fire είναι σαν μέρος ενός όλου για την amazon,έβγαλαν την συσκευή για προωθήσουν τις υπηρεσίες τους για αυτό και ακόμη είναι εκτός Ευρώπης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nitseg4 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Τελικα πηρα το kindle 3 εκανα μερικα pdf -mobi ,δυστηχως αναλογα με το pdf εχεις και το αναλογο αποτελεσμα. μερικα γινοντε πολυ καλα αλλα δεν γινοντε καθολου. τωρα αυτο που βλεπω ειναι οτι δεν εχει σελιδες ,για να πας σε οποια θελεις με την μια. Μαλλον το καινουριο με την οθονη αφης θα ειναι ποιο πρακτικο. βεβαια εγω το θελω μονο για διαβασμα και μου κανει μια χαρα την δουλεια μου.εαν θελω pdf η οτι αλλο, υπαρχει και pc και λαπτοπ. Εαν μπορουσε ενα προγραμα να εκανε καλυτερη τροποποιηση τα pdf θα ημασταν πολυ καλα. αα και κατι αλλο μου γραφει version 3.1 εχει κατι ποιο καινουργιο? και πως το κανω update? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δεν ξέρω με τι έκανες μετατροπή από PDF σε mobi, αλλά η καλύτερη μετατροπή γίνεται μέσω της δωρεάν υπηρεσίας του Amazon. 3.1 είναι το τελευταίο software/firmware για το Kindle 3 Keyboard. Update γίνεται από εδώ πάντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Τελικα πηρα το kindle 3 εκανα μερικα pdf -mobi ,δυστηχως αναλογα με το pdf εχεις και το αναλογο αποτελεσμα. μερικα γινοντε πολυ καλα αλλα δεν γινοντε καθολου. τωρα αυτο που βλεπω ειναι οτι δεν εχει σελιδες ,για να πας σε οποια θελεις με την μια. Μαλλον το καινουριο με την οθονη αφης θα ειναι ποιο πρακτικο. βεβαια εγω το θελω μονο για διαβασμα και μου κανει μια χαρα την δουλεια μου.εαν θελω pdf η οτι αλλο, υπαρχει και pc και λαπτοπ. Εαν μπορουσε ενα προγραμα να εκανε καλυτερη τροποποιηση τα pdf θα ημασταν πολυ καλα. αα και κατι αλλο μου γραφει version 3.1 εχει κατι ποιο καινουργιο? και πως το κανω update? Τα PDF δυστυχώς έχουν τόσες πολλές διαφορετικές μορφές που ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για το αποτέλεσμα, αν δεν το δεις με τα μάτια σου. Πχ. έχω πετύχει pdf που -ό,τι και να έκανα- επέμενε να μην μου διάβαζει ορισμένους χαρακτήρες, ενώ φυσικά δεν μπορούσε να μετατραπεί σωστά. Συνήθως το κάθε PDF έχει και διαφορετικό κουσούρι κατά τη μετατροπή. Σε κάθε περίπτωση ο καλύτερος (και πιο εύκολος!) τρόπος μετατροπής είναι να στείλεις το αρχείο PDF απευθείας στην Amazon, στο συνδεδεμένο email του Kindle σου. Σχετικά με την αδυναμία αναζήτησης ανά σελίδα, μάλλον εννοείς ότι δεν βλέπεις σελίδες αλλά "locations". Αυτό είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό και αναπόφευκτο στους ebook readers. Εφόσον το κείμενο των αρχείων epub/mobi προσαρμόζεται αυτόματα στις διαστάσεις τις οθόνης, δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί σταθερός ο αριθμός της εκάστοτε σελίδας. To Kindle πάντως έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει -εκτός από το location- και το νούμερο της σελίδας για τα βιβλία του Amazon. Δηλαδή το Amazon ebook έχει τον ίδιο αριθμό σελίδας με το αντίστοιχο χάρτινο βιβλίο του Amazon. Φυσικά αν κατεβάσεις το ebook από αλλού, δεν θα έχεις αυτή την ευκολία. Η τελευταία έκδοση των Κ3 γενικά είναι η 3.1 (όπως φαίνεται και από το επίσημο site της Amazon). Υπάρχει και έκδοση 3.2.1, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι φτιάχνει ή από πού μπορούμε να την κατεβάσουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Η τελευταία έκδοση των Κ3 γενικά είναι η 3.1 (όπως φαίνεται και από το επίσημο site της Amazon). Υπάρχει και έκδοση 3.2.1, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι φτιάχνει ή από πού μπορούμε να την κατεβάσουμε. Ποστάραμε συγχρόνως με τον nzeppos και απαντήσαμε τα ίδια Για το ζήταμε της 3.2.1 είναι η ίδια με την 3.1 και εμφανίζεται σε κάποια καινούργια Kindle. Δεν προσφέρει κάτι, απλά κάνει πιο δύσκολο το χακάρισμα του Kindle και δεν είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το Amazon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nitseg4 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας..απλα εχω πολλα pdf γι'αυτο το ειπα. ολα καλα εχω ηδη αρκετα βιβλια να διαβασω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Ποστάραμε συγχρόνως με τον nzeppos και απαντήσαμε τα ίδια Για το ζήταμε της 3.2.1 είναι η ίδια με την 3.1 και εμφανίζεται σε κάποια καινούργια Kindle. Δεν προσφέρει κάτι, απλά κάνει πιο δύσκολο το χακάρισμα του Kindle και δεν είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το Amazon Τι ειδους hacks παιρνει το Kindle? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eAnagnostis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Υπάρχει ένα ξεκλείδωμα που απλά σου επιτρέπει να ορίζεις screensaver, να βάζει fonts κλπ (όχι τίποτα σημαντικό κατ' εμέ) Υπάρχει και το εναλλακτικό OS, το Duokan που διαβάζει καλύτερα τα PDF και υποστηρίζει ePUB- αλλά δεν το έχω δοκιμάσει αν και το installation είναι απλό. http://flip.netzbeben.de/2010/11/duokan-available-with-english-gui-today/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα