Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οχι απλα το ειδα και σκεφτικα οτι κανεις δεν εχει αναφερθει..

για το νεο kindle μαλλον με κοβω,γιατι απλα το θελω για να διαβαζω μονο κειμενο.θα περιμενω μεχρι να βγει το touch.

Εγω δεν εχω παραγγειλει ποτε απο εξω εαν βρω καποιον απο θεσσαλονικη καλα θα ηταν να τα περναμε μαζι..

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

οχι δεν ειναι θεμα κρυφων χρεωσεων απλα αγοραζω απο ελλαδα παντα αντικαταβολη,δεν εχω καρτες κτλ.

εαν βρω καποιον φιλο απο θεσσαλονικη που θα κανει αγορα και θα μπορεσει να μου κανει αυτη την εξυπηρετηση καλα θα ηταν.

Δημοσ.

αα και κατι αλλο,τοσο δυσκολο ηταν να βαζανε ενα κεντρικο κατω και πλαινα πληκτρα ,για αλλαγη σελιδων,θα ηταν ποιο βολικο πιστευω.

γιατι θα πρεπει να πατας την οθονη οταν διαβαζεις απλα ενα βιβλιο.

Δημοσ.

Μα τότε στο 90% των περιπτώσεων δε θα χρειαζόταν να έχει αφή. Επίσης, έτσι η συσκευή θα είχε μεγαλύτερο πλάτος και μήκος. Εδώ πάνε να γλιτώσουν χιλιοστά από τα πάντα.

Ένα απλό tap στην οθόνη χρειάζεται, ένα απλό άγγιμα.

Δημοσ.

Η εμπειρία μου από το sony prs 350 έδειξε ότι το κουμπί αλλαγής σελίδας είναι πολύ πιο βολικό από την οθόνη αφής. Λόγο βάρους μπορώ να το κρατώ με το ένα χέρι μόνο και με αυτό να αλλάζω και σελίδα πατώντας το πλήκτρο. Η οθόνη βοηθάει πολύ στην χρήση των λεξικών , στο μαρκάρισμα κειμενου κτλ.

Δημοσ.

Κι εγώ είμαι υπέρ του φυσικού κουμπιού για αλλαγή σελίδας. Στην οθόνη αφής είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις σελίδα κατά λάθος (απ' όσο έχω διαπιστώσει στο tablet). Αλλά τελικά μάλλον είναι θέμα συνήθειας.

Δημοσ.

Παρόλο που όσοι γράφετε εδώ και έχετε Kindle γνωρίζετε πώς να κάνετε μετατροπές (δεν είναι και τίποτα δύσκολο), έχω κάνει έναν οδηγό βήμα βήμα για τη μετατροπή ebooks από ePUB σε mobi με το Calibre http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/2011/10/ebooks-epub-mobi-kindle-calibre-howto.html

Διαπίστωσα επίσης ότι η δυνατότητα αποστολής ενός βιβλίου σε mobi στο Kindle κατευθείαν μέσα από το Calibre δε λειτουργεί καλά (βγάζει συνέχεια error). Δεν ξέρω αν το έχει δοκιμάσει κανείς σας. Μπορείτε να στείλετε πάντα τα αρχεία mobi απο το email σας και να τα παραλάβετε κατευθείαν στο Kindle μέσω internet, χωρις καλωδια κλπ

Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω, αν και μάλλον πρέπει να έχει ξαναρωτηθεί εδώ κάπου...

Δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα λογοτεχνικά βιβλία, όσο τα επιστημονικά, τεχνολογικά κλπ, τα οποία όμως είναι μάλλον σε pdf, έχουν σχήματα, μπορεί να είναι μεγάλο το μέγεθος της σελίδας, ίσως είναι και έγχρωμα. Είναι προτιμότερη η αγορά του kindle ή ενός tablet κάπως μεγαλύτερου, το οποίο θα είναι και έγχρωμο; Η διαφορά στις τιμές βέβαια είναι και αυτή σημαντική. Διάβασμα σε tablet τελικά είναι τόσο κουραστικό; Ή μήπως να αφήσω την τεχνολογική οδό για την ώρα και να διαβάζω μέσα από τα παλιά κλασικά βιβλία; Ευχαριστώ! :-)

Δημοσ.

Είναι δύσκολο το θέμα και δεν υπάρχει μια ικανοποιητική απάντηση, θα πρέπει να συμβιβαστείς σε κάτι, είτε στην αναγνωσιμότητα (ξεκούραστο για τα μάτια) είτε στην ευκολία χειρισμού (ζουμ και σκρολάρισμα κυρίως).

Αν υπάρχει αρκετό συνεχές κείμενο (όχι απλά λεζάντες ή σύντομες παράγραφοι), το tablet είναι κουραστικό, τόσο όσο και ο υπολογιστής, έχεις το πλεονέκτημα της φορητότητας, ότι δε χρειάζεται π.χ. να κάθεσαι στο γραφείο, αλλά η οθόνη για τα μάτια είναι εξίσου κουραστική.

Το χρώμα είναι σημαντικό ή όχι: άλλοτε μεταδίδει πληροφορία (σε ένα πολύχρωμο διάγραμμα), άλλοτε την κάνει απλά πιο εύληπτη.

Στο Kindle μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο PDF κρατώντας το οριζόντια. Αν θες π.χ. να ζουμάρεις και να ξεζουμάρεις συνέχεια για να δεις ένα διάγραμμα τότε είναι μπελάς και μπορεί να μη χωράει στην οθόνη.

Κατα βάθος, θες ένα reader σαν το PockeBook 902 ή το Kindle DX, αλλά μιλάμε για 300+ ευρώ

Δημοσ.

Κατα βάθος, θες ένα reader σαν το PockeBook 902 ή το Kindle DX, αλλά μιλάμε για 300+ ευρώ

Μμμ, αυτό φοβόμουν και γω. Μάλλον θα αφήσω την ιδέα προς το παρόν και αν βγει κάτι αξιόλογο και φθηνό στο μέλλον θα το ξαναψάξω. Ευχαριστώ!

Αν και δεν ξέρω τελικά σε τέτοιο μεγάλο μέγεθος αν έχει νόημα ένα e-reader, γιατί χάνει πλέον την πρακτικότητά του (όπως ένα 17άρι laptop που είχα πάρει κάποτε και μόνο lap-top δεν ήταν :rolleyes: ) και μου φαίνεται περίεργο να κρατάς όλη την ώρα αυτήν την κουμούτσα στα χέρια. Αν πάντως με ενδιέφεραν τα λογοτεχνικά βιβλία, το νέο kindle θα το αγόραζα απ ευθείας!

Δημοσ.

Οι μεγάλοι e-readers είναι ελαφρύτεροι από το iPad. Το θέμα είναι η τιμή τους βασικά.

Αν τα έχεις και σε τυπωμένη εκδοχή τα βιβλία, όντως άσ' το για αργότερα. Εγώ θα πρότεινε e-reader μόνο αν είχες πολύ υλικό σε PDF (ακαδημαϊκά άρθρα, handbooks, μονογραφίες κλπ) που αποκλείεται να διαβάσεις στον υπολογιστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...