Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι παιδί μου. Αυτό είναι το άρθρο είναι για το tablet που θα βγάλει το Amazon (και δεν είνα καν κάποια διαρροή, πήρανε το Samsung Galaxy Tab και βάλανε το logo των εφαρμογών του Kindle).

Νέο Kindle (ηλεκτρονικός αναγνώστης) θα βγει, αλλά πότε είναι στην πραγματικότητα άγνωστο. Το Kindle 3 είχε βγει πέρυσι 27 Αυγούστου. Πέρασε ένας χρόνος και το μόνο που υπάρχει είναι μια (γενικά αξιόπιστη) διαρροή στη Wall Street Journal ότι θα βγει Kindle "μέχρι το τέλος του 3ου τριμήνου του 2011" και μάλλον θα είναι 2 Kindle, ένα με πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο, σαν το σημερινό, και ένα αφής. Αλλά πέρα από αυτό το δημοσίευμα που έγινε αρχές Αυγούστου (και μπορεί να ήταν σκόνη στα μάτια του ανταγωνισμού και των καταναλωτών, μην αγοράσετε από τους άλλους, θα βγάλουμε και εμείς καινούργιο) δεν έχει ξανακουστεί τίποτα - για το tablet αντίθετα οι φήμες αφθονούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ευχαριστώ παιδιά!

Μια και δε βιάζομαι ιδιαίτερα, θα περιμένω να δω τι λέει το καινούριο kindle.

By the way, όταν βγει το καινούριο, η τιμή του σημερινού kindle 3 θα πέσει ή το εξαφανίζει εντελώς η Amazon για να προωθήσει το νέο μοντέλο;

Για τα e-books στα αγγλικά υπάρχουν δύο εξειδικευμένες μηχανές αναζήτησης http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/2010/10/inkmesh-addall-ebooks.html

Για τα ελληνικά δεν υπάρχει κάτι συγκεντρωτικό, αλλά τα βιβλιοπωλεία δεν είναι και τόσα (ούτε και τα e-books εξάλλου) http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/p/ebooks.html

ευχαριστω ε-αναγνωστη.για τα ελληνικα δεν με νοιαζει και τοσο πολυ,εδω περα οι δικοι μας θα φτασουν τους υπολοιπους μετα απο καμια 20αρια χρονια.

Τωρα μενει να ερθει ο Νοεμβριος να δουμε τι θα παιχθει με τις τιμες και τα καινουργια μοντελα και να παρω επιτελους ενα e-reader/tablet.

Ρε συ nzeppos, βάλε και κάνα spoiler στις φωτό. Διάβασα παρακάτω από εκεί που έπρεπε. :D

Δεν ήμουν ο μόνος λοιπόν που διάβαζε Game of Thrones στην παραλία με το Kindle του.

Να πω απλώς 2 σχόλια εδώ (τελικά βγήκαν 42).

Μέχρι τώρα ήμουν full digital στα πάντα, εκτός από τα βιβλία. Έλεγα για το άρωμα του χαρτιού, την χαρά της όμορφης, πλούσιας βιβλιοθήκης και τέτοια.

Πριν φύγω όμως για διακοπές πήρα το Kindle3. Αγόρασα και τα 4 βιβλία του song of fire and ice προς 12 Ευρώ όλα μαζί και χαιρέτησα.

Ερωτεύτηκα.

Όχι ξανθιές Ολλανδέζες με πλούσια τα ελέη (κυρίως λόγω ενδεχόμενης εκτόξευσης της Παναγίας των Παρισίων από το έτερο ήμισυ - όχι σε ebook που είναι ελαφρύ), αλλά το Kindle μου.

Δεν το έψαξα και πολύ, απλά ακολούθησα τη συμβουλή του eΑnagnosti και το πήρα. Mέσα από το Βlog του σαν ευχαριστώ για τη βοήθεια που βλέπω να προσφέρει και εδώ απλόχερα.

Συνήθως μια αγορά μου την μελετάω το λιγότερο 15 μέρες. Αυτό το πήρα σε 1 ώρα. Και δεν το έχω μετανιώσει ακόμα.

Το λεξικό είναι κάτι τέλειο. Θυμήθηκα τα εφηβικά μου χρόνια που κάθε λέξη που δεν ήξερα στο Αγγλικό κείμενο έτρεχα στο λεξικό να δω τη σημαίνει. Τώρα γίνεται τόσο εύκολα.

Επίσης, σημείωσα! Δεν το κάνω αυτό ποτέ στα χάρτινα βιβλία μου, τα θέλω αψεγάδιαστα. Υπογραμμίσεις, σχόλια, "τσάκισμα σελίδας" (bookmark) - τα έκανα όλα! Απορώ πως διάβαζα τόσο καιρό.

Για την αντιπαράθεση με το υλικό βιβλίο. Εκτός από την χρησιμότητα σαν όπλο του φυσικού βιβλίου όπως είπα και παραπάνω,έχω να πω ότι αυτά για τη μυρωδιά του χαρτιού είναι βλακείες. Παρατήρησα ότι όταν διαβάζω ένα βιβλίο δεν μυρίζω το χαρτί. Αυτό μπορεί να το κάνω όταν πάρω ένα που έχω διαβάσει από τη βιβλιοθήκη μου.

Αλλά... το ότι δεν υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μου να τα βλέπω αυτά που αγόρασα, με χαλάει αρκετά. Μάλλον τώρα όμως δεν υπάρχει γυρισμός πίσω. Θα κοιτάω τις βιβλιοθήκες μου στο μέλλον χαμογελώντας, όπως κάνω τώρα κοιτώντας τις τυπωμένες φωτογραφίες μου και τα φιλμ.

Ένα ακόμα πράγμα που βρίσκω πολύ ωραίο στο kindle είναι η απομόνωση του. Μέσω μιας συζήτησης που είχα με ένα φίλο (που μου είπε "ωραία τα tablet - βαριέσαι το βιβλίο, ρίχνεις μια ματιά στα νέα."), καταλαβαίνω ότι το ebook πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να πατήσεις ένα κουμπί και να μπεις στο insomnia πχ. Όταν διαβάζεις πρέπει να είσαι απομονωμένος. Offline βρε παιδί μου. Το Kindle σε ενθαρρύνει για κάτι τέτοιο. Ο browser του είναι καλός μόνο για να διαβάζεις wikipedia ή κάνα blog. Αυτό είναι το τέλειο. Όπως είπε και ο nzeppos, άλλη δουλειά κάνει το tablet (άμα πιάσω στα χέρια μου αυτόν που πρώτο-χρησιμοποίησε τη λέξη ταμπλέτα... :devil: μην το λέτε έτσι ρε παιδιά - Τα windows, παραθύρια τα λέγατε; ) και καλό είναι να έχεις και τις 2 συσκευές ή να πάρεις ότι σου χρειάζεται περισσότερο και όχι αυτό που τα κάνει όλα και συμφέρει, καθότι αυτό δεν υπάρχει σε αυτή τη φάση.

Τέλος να πω για το βάρος και τον όγκο. Είναι ακριβώς ότι πρέπει. Το βιβλίο πρέπει να μπορείς να το κρατάς με το ένα χέρι ξάπλα στο κρεβάτι χωρίς να κουράζεσαι. Ανάθεμα κάτι εκκρεμές του Φουκό κτήνη, που με έκαναν να κάνω μπράτσα. Τώρα δεν θα ξανακουραστώ. Θα έχω βιβλιοθήκες ολόκληρες στο ένα μου χέρι. Ακόμα και τα πλήκτρα είναι βαλμένα φοβερά. Τα πατάς με τον δείκτη σου άνετα. Του χεριού με το οποίο κρατάς το kindle. Αδιανόητο να πρέπει να κάνεις slide την οθόνη με το άλλο χέρι για να αλλάξει η σελίδα.

Έκανα και το donate μου στον Calibre και... αντίο Πρωτοπορία. Sorry.

Ρε συ nzeppos, βάλε και κάνα spoiler στις φωτό. Διάβασα παρακάτω από εκεί που έπρεπε. :D

Δεν ήμουν ο μόνος λοιπόν που διάβαζε Game of Thrones στην παραλία με το Kindle του.

Να πω απλώς 2 σχόλια εδώ (τελικά βγήκαν 42).

Μέχρι τώρα ήμουν full digital στα πάντα, εκτός από τα βιβλία. Έλεγα για το άρωμα του χαρτιού, την χαρά της όμορφης, πλούσιας βιβλιοθήκης και τέτοια.

Πριν φύγω όμως για διακοπές πήρα το Kindle3. Αγόρασα και τα 4 βιβλία του song of fire and ice προς 12 Ευρώ όλα μαζί και χαιρέτησα.

Ερωτεύτηκα.

Όχι ξανθιές Ολλανδέζες με πλούσια τα ελέη (κυρίως λόγω ενδεχόμενης εκτόξευσης της Παναγίας των Παρισίων από το έτερο ήμισυ - όχι σε ebook που είναι ελαφρύ), αλλά το Kindle μου.

Δεν το έψαξα και πολύ, απλά ακολούθησα τη συμβουλή του eΑnagnosti και το πήρα. Mέσα από το Βlog του σαν ευχαριστώ για τη βοήθεια που βλέπω να προσφέρει και εδώ απλόχερα.

Συνήθως μια αγορά μου την μελετάω το λιγότερο 15 μέρες. Αυτό το πήρα σε 1 ώρα. Και δεν το έχω μετανιώσει ακόμα.

Το λεξικό είναι κάτι τέλειο. Θυμήθηκα τα εφηβικά μου χρόνια που κάθε λέξη που δεν ήξερα στο Αγγλικό κείμενο έτρεχα στο λεξικό να δω τη σημαίνει. Τώρα γίνεται τόσο εύκολα.

Επίσης, σημείωσα! Δεν το κάνω αυτό ποτέ στα χάρτινα βιβλία μου, τα θέλω αψεγάδιαστα. Υπογραμμίσεις, σχόλια, "τσάκισμα σελίδας" (bookmark) - τα έκανα όλα! Απορώ πως διάβαζα τόσο καιρό.

Για την αντιπαράθεση με το υλικό βιβλίο. Εκτός από την χρησιμότητα σαν όπλο του φυσικού βιβλίου όπως είπα και παραπάνω,έχω να πω ότι αυτά για τη μυρωδιά του χαρτιού είναι βλακείες. Παρατήρησα ότι όταν διαβάζω ένα βιβλίο δεν μυρίζω το χαρτί. Αυτό μπορεί να το κάνω όταν πάρω ένα που έχω διαβάσει από τη βιβλιοθήκη μου.

Αλλά... το ότι δεν υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μου να τα βλέπω αυτά που αγόρασα, με χαλάει αρκετά. Μάλλον τώρα όμως δεν υπάρχει γυρισμός πίσω. Θα κοιτάω τις βιβλιοθήκες μου στο μέλλον χαμογελώντας, όπως κάνω τώρα κοιτώντας τις τυπωμένες φωτογραφίες μου και τα φιλμ.

Ένα ακόμα πράγμα που βρίσκω πολύ ωραίο στο kindle είναι η απομόνωση του. Μέσω μιας συζήτησης που είχα με ένα φίλο (που μου είπε "ωραία τα tablet - βαριέσαι το βιβλίο, ρίχνεις μια ματιά στα νέα."), καταλαβαίνω ότι το ebook πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να πατήσεις ένα κουμπί και να μπεις στο insomnia πχ. Όταν διαβάζεις πρέπει να είσαι απομονωμένος. Offline βρε παιδί μου. Το Kindle σε ενθαρρύνει για κάτι τέτοιο. Ο browser του είναι καλός μόνο για να διαβάζεις wikipedia ή κάνα blog. Αυτό είναι το τέλειο. Όπως είπε και ο nzeppos, άλλη δουλειά κάνει το tablet (άμα πιάσω στα χέρια μου αυτόν που πρώτο-χρησιμοποίησε τη λέξη ταμπλέτα... :devil: μην το λέτε έτσι ρε παιδιά - Τα windows, παραθύρια τα λέγατε; ) και καλό είναι να έχεις και τις 2 συσκευές ή να πάρεις ότι σου χρειάζεται περισσότερο και όχι αυτό που τα κάνει όλα και συμφέρει, καθότι αυτό δεν υπάρχει σε αυτή τη φάση.

Τέλος να πω για το βάρος και τον όγκο. Είναι ακριβώς ότι πρέπει. Το βιβλίο πρέπει να μπορείς να το κρατάς με το ένα χέρι ξάπλα στο κρεβάτι χωρίς να κουράζεσαι. Ανάθεμα κάτι εκκρεμές του Φουκό κτήνη, που με έκαναν να κάνω μπράτσα. Τώρα δεν θα ξανακουραστώ. Θα έχω βιβλιοθήκες ολόκληρες στο ένα μου χέρι. Ακόμα και τα πλήκτρα είναι βαλμένα φοβερά. Τα πατάς με τον δείκτη σου άνετα. Του χεριού με το οποίο κρατάς το kindle. Αδιανόητο να πρέπει να κάνεις slide την οθόνη με το άλλο χέρι για να αλλάξει η σελίδα.

Έκανα και το donate μου στον Calibre και... αντίο Πρωτοπορία. Sorry.

το βιβλιο δεν σπαει, πεφτει κατω χωρις να συντριβεται, το βιβλιο δεν χρειαζεται πριζες, δεν χρειαζεται μπαταριες, δεν χρειαζεται θηκες, δεν κανει tilt, το πετας οπου θελεις, στο αυτοκινητο, στην παραλια, στο δωματιο, χωρις αγωνια προσεκτικης διαφυλαξης, καθεσαι πανω του χωρις να πονεση, με το βιβλιο ανα χειρας αποκοιμιεσαι στο στρωμα σου ξενοιαστος, εχει παρα πολλα πλεονεκτηματα, μετα τον αρχικο ενθουσιασμο θα κατασταλαξης σε διακριτικοτερη γνωμη, το ηλεκτρονικο αναγνωστικο εχει το πλεονεκτημα της αποθηκης και της μεταφορας και αναγνωσης κειμενων απο διαδυκτιο,

@actorius ναι, μπορεί να δώσουν τα παλιότερα φτηνότερα, αν και κυρίως από τα παλιότερα μοντέλα πουλάνε συνήθως refurbished συσκευές (επισκευασμένες από το Amazon

@SilverCloak Χαίρομαι που έχεις μείνει τόσο ικανοποιημένος από το Kindle. Και γενικά για το Kindle όσοι το έχουν πάρει είναι ενθουσιασμένοι. Thanx που χρησιμοποποίησες τα links μου και είσαι πολύ σωστός που έκανες donate στο Calibre, που το αξίζει και είναι η δουλειά ενός και μόνο ανθρώπου.

Μετά από αυτό το καλοκαίρι, το ερώτημα δεν είναι ποιος έχει διαβάζει αλλά ποιος δεν έχει διαβάσει Game of Thrones...

το βιβλιο δεν σπαει, πεφτει κατω χωρις να συντριβεται, το βιβλιο δεν χρειαζεται πριζες, δεν χρειαζεται μπαταριες, δεν χρειαζεται θηκες, δεν κανει tilt, το πετας οπου θελεις, στο αυτοκινητο, στην παραλια, στο δωματιο, χωρις αγωνια προσεκτικης διαφυλαξης, καθεσαι πανω του χωρις να πονεση, με το βιβλιο ανα χειρας αποκοιμιεσαι στο στρωμα σου ξενοιαστος, εχει παρα πολλα πλεονεκτηματα, μετα τον αρχικο ενθουσιασμο θα κατασταλαξης σε διακριτικοτερη γνωμη, το ηλεκτρονικο αναγνωστικο εχει το πλεονεκτημα της αποθηκης και της μεταφορας και αναγνωσης κειμενων απο διαδυκτιο,

το βιβλιο σκιζεται,βρεχεται,κιτρινιζει,τσαλακωνεται.Και ειδικα αν εισαι συλλεκτικος τυπος και διαβαζεις μια limited/συλλεκτικη edition,θα εχεις και ενα εξτρα αγχος οταν τα ξεφυλιζεις.

Cons and pros εχουν και τα δυο medium,και μεχρι να βγει πραγματικο ψηφιακο χαρτι,θα ικανοποιουν συμπληρωνοντας το ενα το αλλο τους παντες.

Ναι. Μόνο που το έχουν χωρίσει σε 2 τόμους, με συνολικό κόστος γύρω στα 50 ευρώ. Συγκρίνετε με το κόστος της αγγλικής έκδοσης... Επιπλέον νομίζω ότι έχει μεταφραστεί μόνο το πρώτο βιβλίο του Martin (από τα 5 που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής). Δηλαδή για την πενταλογία θα έπρεπε να πληρώσουμε εκατοντάδες ευρώ.

(hint: ενώ αν έχετε ereader σας το στέλνει -γκουχ, γκουχ- δώρο ο θείος, εννοείται στα αγγλικά)

Συγνωμη για το offtopic δεν ξερω αν εχει ξαναποσταριστει αλλα μου φαινεται ωραια προσθηκη

ΒΟΟΚ

Καλά τότε εσύ πάρε και ένα ταχυδρομικό περιστέρι μαζί σου γιατί και το κινητό τα παθαίνει. ^_^

Αυτά με την ηλεκτρονική ανάγνωση vs βιβλίο ρε παιδιά αφήστε τα γιατί καταντάει κλισέ το θέμα.

Υπάρχει λόγος που πουλάνε τρελά οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες και μάλιστα αυτό βοηθάει στην αύξηση της ανάγνωσης βιβλίων.

Προσωπικά δεν θα διάβαζα ότι διαβάζω εάν δεν είχα αγοράσει το Orizon.

Δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράσω τόσα βιβλία που τώρα τα βρίσκω τζάμπα(από gutenberg κ.ο.κ.).

Επίσης έπρεπε να αγοράσω άλλη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη,στις διακοπές θα μπορούσα να πάρω 2-3 μικρά ή ένα μεγάλο βιβλίο λόγω χώρου κ.τ.λ.

Θεωρώ ότι οι αναγνώστες είναι ένα βήμα μπροστά στο θέμα βιβλίο και όχι μια μόδα.

Ναι. Μόνο που το έχουν χωρίσει σε 2 τόμους, με συνολικό κόστος γύρω στα 50 ευρώ. Συγκρίνετε με το κόστος της αγγλικής έκδοσης... Επιπλέον νομίζω ότι έχει μεταφραστεί μόνο το πρώτο βιβλίο του Martin (από τα 5 που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής). Δηλαδή για την πενταλογία θα έπρεπε να πληρώσουμε εκατοντάδες ευρώ.

Οι Εκδόσεις Anubis, που βγάζουν τη σειρά βιβλίων στα ελληνικά, έχουν μεταφράσει τα 4 από τα 5 βιβλία (το 5ο βγήκε μόλις τον Ιούλιο βέβαια). Όντως, είχαν χωρίσει το κάθε βιβλίο σε 2 τόμους, αλλά τώρα έχουν βγάλει το 1ο και το 2ο βιβλίο σε επίτομη έκδοση και τιμή 27 ευρώ http://www.anubis.gr/books.asp?BID=1321

Δεν το συζητάμε βέβαια, η αγγλική έκδοση συμφέρει ακόμα και σε paperback: και τα 4 πρώτα βιβλία μαζί στο Amazon κοστίζουν κάτω από 20ευρω. Ανάλογα και με τα αγγλικά σας βέβαια, αλλά ειδικά όποιος διαβάζει σε ebook reader και έχει αγγλοαγγλικό λεξικό ενσωματωμένο δε θα έχει πρόβλημα. Π.χ. υπάρχει μια ορολογία από τον μεσαιωνικό κόσμο (άλογα, πανοπλίες κλπ) με την οποία γρήγορα εξοικειώνεσαι. Και έχεις βέβαια το πλεονέκτημα ότι διαβάζεις το πρωτότυπο, χωρίς τη μεσολάβηση και τις πιθανές ανακρίβειες της μετάφρασης.

Συγνωμη για το offtopic δεν ξερω αν εχει ξαναποσταριστει αλλα μου φαινεται ωραια προσθηκη

ΒΟΟΚ

LoL.. δε το χα δει. Στα πρώτα 10-15 δευτερόλεπτα ψάρωσα κιολας οτι βγάλανε κανα gadget σε σχήμα βιβλίου και τέτοια..

Οι Εκδόσεις Anubis, που βγάζουν τη σειρά βιβλίων στα ελληνικά, έχουν μεταφράσει τα 4 από τα 5 βιβλία (το 5ο βγήκε μόλις τον Ιούλιο βέβαια). Όντως, είχαν χωρίσει το κάθε βιβλίο σε 2 τόμους, αλλά τώρα έχουν βγάλει το 1ο και το 2ο βιβλίο σε επίτομη έκδοση και τιμή 27 ευρώ http://www.anubis.gr...ks.asp?BID=1321

Δεν το συζητάμε βέβαια, η αγγλική έκδοση συμφέρει ακόμα και σε paperback: και τα 4 πρώτα βιβλία μαζί στο Amazon κοστίζουν κάτω από 20ευρω. Ανάλογα και με τα αγγλικά σας βέβαια, αλλά ειδικά όποιος διαβάζει σε ebook reader και έχει αγγλοαγγλικό λεξικό ενσωματωμένο δε θα έχει πρόβλημα. Π.χ. υπάρχει μια ορολογία από τον μεσαιωνικό κόσμο (άλογα, πανοπλίες κλπ) με την οποία γρήγορα εξοικειώνεσαι. Και έχεις βέβαια το πλεονέκτημα ότι διαβάζεις το πρωτότυπο, χωρίς τη μεσολάβηση και τις πιθανές ανακρίβειες της μετάφρασης.

ΟΚ Μιχάλη, I stand corrected. Προφανώς είχα χάσει επεισόδια.

Τις εκδόσεις Anubis πάντως δεν τις έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Μάλλον το αντίθετο. Θυμάμαι την τιμολόγηση τους στις μεταφράσεις του Dune, τόσο του Frank όσο και του Brian Herbert. Οι τιμές ήταν τουλάχιστον τραγικές και εκτός πραγματικότητας. Απ' ότι φαίνεται το ίδιο εξακολουθεί να συμβαίνει ακόμα και σήμερα.

Τελικά αυτός είναι και ο λόγος που μια φορά κι ένα καιρό ξεκίνησα να διαβάζω αποκλειστικά αγγλικά βιβλία. Πολύ απλά δεν δεχόμουν να πιάνομαι κορόιδο και να πληρώνω πολλαπλάσιες τιμές για αμφιβόλου ποιότητας μεταφράσεις. Μπορεί στην αρχή να φαίνεται βουνό, αλλά με τον καιρό συνηθίζει το μάτι και ο... εγκέφαλος. Πλέον η ανάγνωση στα αγγλικά δεν μου κάνει καμία εντύπωση και τη θεωρώ απολύτως φυσιολογική.

Γενικά κάποια βιβλία είναι όντως δυσκολότερα από το... συνηθισμένο, αλλά ακόμα κι αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει. Οι ereaders έχουν ένα τεράστιο όπλο, που πολλές φορές παραγνωρίζεται, την άμεση πρόσβαση σε λεξικό με ένα μόνο κλικ. Πρόσφατα διάβασα σε χάρτινη έκδοση την -γεμάτη οικονομικούς όρους- αυτοβιογραφία του Alan Greenspan (χωρίς να έχω σχέση με τη σχετική επιστήμη), αλλά και το πλέον κλασικό "The Once and Future King". Και με τα δύο έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να αναπολεί την ευκολία του λεξικού του Kindle.

Αντίθετα με το Game of Thrones δεν υπάρχει πρόβλημα. Η εξοικείωση με τις ορολογίες του μεσαιωνικού κόσμου γίνεται μέσα σε ελάχιστα κεφάλαια.

καλημέρα,

ενδιαφέρομαι για άμεση αγορά ΕΓΧΡΩΜΟΥ e-reader.

διάβασα τις πιο πρόσφατες σελίδες του θέματος , χωρίς να βρώ κάτι. θέλω λοιπόν να μου προτείνετε κάποιο μεχρι 200 ευρώ.

επίσης ποιά η γνώμη σας γιαυτό ?Link

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...