Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδιαφερομαι για το kindle αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι η Amazon δεν βλεπω να πουλαει Ελληνικα βιβλια. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? Απο που μπορουμε να προμηθευτουμε καποιο? Bγαινουν Ελληνικες εκδοσεις, υπαρχει ποικιλια που να ειναι συμβατη με την εν λογω συσκευη?

Ευχαριστω εκ των προτερων... Θα ηθελα τα φωτα σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μια λίστα με τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία που πουλάνε ελληνικά e-books έχω κάνει εδώ: http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/p/ebooks.html

Το Amazon δεν έχει ελληνικά e-books (δεν υπάρχει ακόμα αυτή η δυνατότητα).

Τα ελληνικά e-books είναι σε ePUB και PDF. Τα e-books σε ePUB πρέπει να μετατραπούν σε Mobi για το Kindle με το www.calibre-ebook.com Στα ebooks των Καστανιώτη και Ίκαρου δεν υπάρχει εμπόδιο στη μετατροπή τους. Tα υπόλοιπα βιβλία (με εξαίρεση τα PDF των Εκδόσεων Ιωλκός) είναι κλειδωμένα με Adobe DRM που δεν υποστηρίζεται από τα Kindle. Ο μόνος τρόπος για να μετατραπούν αυτά τα ePUB για το Kindle και τα PDF να διαβάζονται είναι να ξεκλειδωθούν.

Παίδες εδώ και καμιά εβδομάδα το έχω στα χέρια μου, τελικά κόστισε 180 η συσκευή + 45 τα μεταφορικά= 225 ευρώ. Δεν χρεώθηκα τελωνείο γιατί δεν το σταματήσανε, έπιασε η αποστολή ως δώρο με αξία 45$. To byserv καθυστέρησε να μου απαντήσει(θα χρέωνε συν 35 ευρώ) και το παρήγγειλα από πωλητή.

Το πακέτο-κουτί μαζί με την συσκευή είναι αρκετά όμορφα και προσεγμένα. Οι διαστάσεις της συσκευής μια χαρά όπως και οι 7" είναι καλές για διάβασμα. Περισσότερες ίντσες για e-reader δεν νομίζω ότι χρειάζεται(μάλλον και οι 6 θα είναι καλές, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι e-reader είναι 6"). Ακόμα δεν την έχω δοκιμάσει σε πολλές ώρες χρήσης για να σας πω εμπειρίες ή κατά πόσο κουράζει αλλά η οθόνη είναι πολύ καλή και καθαρή σαν εικόνα(έχει μια μικρή καθυστέρηση στην απόκριση και αναρωτιέμαι γιατί όλοι αναφέρουν γρήγορη αποκρισημότητα)! Στην αυλή όμως που βγαίνω η οθόνη αντανακλά φως. Δυστηχώς το μετέτρεψα σε tablet android για την ποικιλία των free εφαρμογών(translators, dict) και λέω δυστηχώς γιατί με ενδιέφερε η αυτονομία της συσκευής η οποία δεν έχει καμιά σχέση με την χρήση android. Είμαι τώρα στην διαδικασία της μετατροπής και ξεκλειδώματος pdf, epub κλπ.

antbyron, ξέχασες να μας πεις σε ποια συσκευή αναφέρεσαι. Από αυτά που λες και ειδικά μιας και μιλάς για Android και τιμή 180 ευρώ, συμπεραίνω ότι πρόκειται για το Nook 2 (που όμως έχει 6 ίντσες οθόνη, όχι 7)

antbyron, ξέχασες να μας πεις σε ποια συσκευή αναφέρεσαι. Από αυτά που λες και ειδικά μιας και μιλάς για Android και τιμή 180 ευρώ, συμπεραίνω ότι πρόκειται για το Nook 2 (που όμως έχει 6 ίντσες οθόνη, όχι 7)

sorry είχα την εντύπωση ότι έιχα πει για αγορά του nook color(το οποίο έχει 7" ιντσες)

Μπορεί να το είχες πει, αλλά μάλλον θα χρειαζόνταν να ψάξουμε αρκετές σελίδες πίσω για να το βρούμε :)

ΟΚ, ναι, αναφερόμουν σε e-book reader, το Nook Color όντως έχει 7 ίντσες οθόνη.

Μπορεί να το είχες πει, αλλά μάλλον θα χρειαζόνταν να ψάξουμε αρκετές σελίδες πίσω για να το βρούμε :)

ΟΚ, ναι, αναφερόμουν σε e-book reader, το Nook Color όντως έχει 7 ίντσες οθόνη.

eAnagnostis το αγόρασα με την πρόθεση να διαβάζω βιβλία και όχι να σερφάρω στο internet, απλά ήθελα να έχει χρώμα ώστε να διαβάζω περιοδικά αλλά και αρκετά pdf αρχεία που περιέχουν εικόνες κλπ.

Νομίζω ότι το nook color θεωρείται e-book reader αλλά όχι με οθόνη e-ink. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει να μπορεί κανείς να διαβάσει πολλές ώρες σε αυτή τη συσκευή, ίσως να έχεις προσωπική εμπειρία να μου πεις.

Το Nook Color δεν είναι e-book reader, γιατί e-book reader σημαίνει υποχρεωτικά οθόνη e-ink. Το Barnes & Noble το διαφημίζει ως "reader's tablet" (εξάλλου έχει και το Nook χωρίς άλλο προσδιορισμό στο όνομα που είναι e-book reader).

Στα περιοδικά και στα pdf με εικόνες είναι πιο βολικό το Nook Color λόγω χρώματος και ταχύτητας στο pinch-to-zoom και το ξεφύλλισμα. Από το Nook Color δεν έχω προσωπική εμπειρία, έχω όμως από το iPad, που για το θέμα που συζητάμε είναι το ίδιο πιστεύω. Και στο iPad κατ' εμέ δεν είναι άνετο να διαβάσεις βιβλίο που είναι βασικά κείμενο (λογοτεχνία, non-fiction κλπ), είναι κουραστικό, γιατί το συνεχές κείμενο απαιτεί άλλη προσήλωση από το μάτι (και επομένως το backlight ενοχλεί). Μάλιστα βλέπω όλο και περισσότερες περιπτώσεις κατόχων iPad που πάνω στη χαρά της αγοράς και τον ενθουσιασμό με τη συσκευή ξεκίνησαν να διαβάζουν στο iPad και μετά από λίγο καιρό πήραν και ebook reader τελικά. Εντάξει, με τη σημερινή τεχνολογία, δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα εξίσου καλά σε μία και μόνο συσκευή.

225 ευρώ για το Nook Color πάντως είναι καλά και πρόκειται και για καλό tablet, καθώς έχει μακράν την καλύτερη οθόνη στην κατηγορία των φτηνών tablet (καμία σύγκριση με Archos κλπ).

μια ερωτηση.

Υπαρχει καποιο σαιτ που να περιεχει σε λιστα αλλα και να ενημερωνει,οτιδηποτε υπαρχει και βγαινει σε e-book μορφη;

Πχ αν θελω να παρω ενα συγκεκριμενο βιβλιο σε e-book μορφη,να θελω να μαθω αν υπαρχει οντως σε αυτη την μορφη και απο ποιο μεγαλο online site με e-bοοks,θα μπορουσα να το προμηθευτω,

να μην καθε δηλαδη να ψαχνω ενα ενα ολα αυτα τα sites κτλ.

Για τα e-books στα αγγλικά υπάρχουν δύο εξειδικευμένες μηχανές αναζήτησης http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/2010/10/inkmesh-addall-ebooks.html

Για τα ελληνικά δεν υπάρχει κάτι συγκεντρωτικό, αλλά τα βιβλιοπωλεία δεν είναι και τόσα (ούτε και τα e-books εξάλλου) http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/p/ebooks.html

Αυτή τη στιγμή, ο πιο φτηνός κ απλός (φαντάζομαι στις 6") e-reader ποιος είναι;

Μιλάμε για τα εντελώς βασικά, δε με ενδιαφέρει να διαβάζω πολύπλοκα ή έγχρωμα pdfs, απλά λογοτεχνικά κείμενα.

Αυτή τη στιγμή, ο πιο φτηνός κ απλός (φαντάζομαι στις 6") e-reader ποιος είναι;

Μιλάμε για τα εντελώς βασικά, δε με ενδιαφέρει να διαβάζω πολύπλοκα ή έγχρωμα pdfs, απλά λογοτεχνικά κείμενα.

Μάλλον το Kidle3, επειδή δεν έρχονται Ελλάδα τα εξίσου καλά nook2 και kobo touch.

Βέβαια να ξέρεις ότι είναι μπελαλίδικο γιατί δεν δέχεται τον ποιο κοινό τύπου αρχείου(epub)και έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιείς το calibre.

Πιστεύω όμως καλό είναι να περιμένεις λίγο(κανά 1.5 μήνα)γιατί η Amazon θα βγάλει καινούργιο kindle ώστε να μπορείς να έχεις το τελευταίο μοντέλο.

Αυτό θα κάνω και εγώ.

btw:Η Sony έβγαλε νέο e-reader: PRS-T1(149$).Φαίνεται καλό και μπορεί να έρθει και στην Ευρώπη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...