Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στο iPAD παντως που ειχα χαζεψει στο Public καποτε η αναγνωση ψηφιακων αρχειων ηταν πολυ ευχαριστη για το λιγο διαστημα που το χαζεψα. Δεν ξερω ομως απο ποιο σημειο και επειτα καταντα κουραστικο, ομως μου αρεσει πολυ η εφαρμογει που ειχε την κινηση που ξεφυλλιζες την σελιδα, η σημειωσεις που εκανες το highlight, Ολα.

Αυτο ποιο ηταν το iBooks? Επειδη δεν το συγκρατησα και θελω να δω αν και στο iPhone υπαρχει κατι αντιστοιχο, μεχρι (και αμα) παρουμε iPAD.

Δημοσ.

Βιβλια για αυτο μπορει και φτιαχνει και ο χρηστης, ή ειναι μονο για να αγοραζεις απο itunes?

Ναι, μπορείς να τα βάζεις και αρχεία που έχεις εσύ. Το iBooks υποστηρίζει τα αρχεία ePUB και PDF που δεν είναι κλειδωμένα. Μέσα στο iTunes υπάρχει ξεχωριστό κατάστημα για τα βιβλία, το iBookstore, το οποίο όμως για τους χρήστες στην Ελλάδα έχει μόνο δωρεάν e-books και όχι e-books προς πώληση.

Δημοσ.

Τα αρχεια πρεπει να τα συγχρονισεις απο iTunes? Ωχ μπλεξαμε δλδ...

Δεν βρισκω τροπο να μεταφερω τα αρχεια στην εφαρμογη :(

Δημοσ.

Υπάρχουν δύο τρόποι:

1) Ο συγχρονισμός από το iTunes. Τα μεταφέρεις στην εφαρμογή iBooks (όπως θα έκανε και για άλλα αρχεία, π.χ. μουσική)

2) Να τα στείλεις στον ευατό σου με email και να κατεβάσεις τα συνημμένα.

Δημοσ.

Ok, σωστος. Επειδη δεν τα παω καλα με itunes, Μολις δοκιμασα τον 2ο τροπο και δουλεψε. Πατησα Open in, Και επελεξα iBooks, Και μου το μετεφερε. Ομως δεν εχει το Page animation, και εντολες επεξεργασιας κειμενου. Αυτα ειναι μονο στο ePub? Το ePub, ειναι το προεπιλεγμενο format του iBooks?

Δημοσ.

Αγόρασα 10ιντση ταμπλέτα Acer Iconia A500 πριν λίγες μέρες και δοκίμασα να διαβάσω το πρώτο μου βιβλίο σε αυτήν.

Επί τροχάδην μπορώ να πω ότι η εμπειρία διαβάσματος δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Kindle (και γενικά με οθόνες ηλεκτρονικής μελάνης). Σε εξωτερικές συνθήκες (παραλίες κλπ) δεν το συζητάω καν, οι οθόνες των ταμπλέτων είναι πραγματικοί καθρέφτες. Μπορεί να δεις άνετα αν σου πετάει κανα τσουλούφι μετά το απογευματινό μπάνιο, αλλά βιβλίο δεν διαβάζεις σε καμία περίπτωση.

Σε συνθήκες κλειστού χώρου η κατάσταση προφανώς βελτιώνεται, αλλά και πάλι υπάρχουν μειονεκτήματα. Οι LCD οθόνες κουράζουν περισσότερο. Ή μάλλον θα έπρεπε να γράψω σκέτο "κουράζουν". Γιατί οι οθόνες eink στην πράξη δεν απαιτούν μεγαλύτερο κόπο στην ανάγνωση σε σχέση με το χάρτινο βιβλίο. Επίσης στην touch οθόνη είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάξεις σελίδα κατά λάθος. Στο Kindle δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Το γράψιμο (βλ. κράτημα σημειώσεων) είναι πολύ πιο γρήγορο και ακριβές με το φυσικό πληκτρολόγιο του Kindle, παρά με touch keyboard (ακόμα και με πρόβλεψη λέξεων, swype κλπ).

Τέλος το βάρος των ταμπλέτων είναι υπολογίσιμο, καθώς δεν τις κρατάς σε καμία περίπτωση με το ένα χέρι (τουλάχιστον όχι για περισσότερα από ελάχιστα λεπτά). Συνεπώς μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κουράζεσαι και αρχίζεις να αλλάζεις θέση χεριών και σώματος για να ξεπιαστείς. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερες πιθανότητες πτώσης της ταμπλέτας, αλλαγές σελίδας από απροσεξία (βλ. παραπάνω), στάσεις που δεν βολεύουν καθόλου (είτε ξαπλωτός, είτε καθισμένος), ακόμα και κίνδυνος εμφάνισης τενοντίτιδας.

ΟΚ, λίγο τραβηγμένο το τελευταίο αλλά ποιός ξέρει τι μπορεί να γίνει μετά από πολύμηνη (ή πολυετή) χρήση. Οπωσδήποτε δεν υπάρχει περίπτωση να κρατάς την ταμπλέτα για ώρες ατέλειωτες, όπως τη συσκευή ereader (ή όπως ένα χάρτινο βιβλίο).

Μια ακόμα διαφορά που μπορώ να σκεφτώ είναι η διάρκεια της μπαταρίας. Ακόμα κι αν χρησιμοποιήσουμε την ταμπλέτα σαν απλό ηλεκτρονικό αναγνώστη, η μπαταρία θα κρατήσει λίγες ώρες. Το Kindle ζήτημα να το φορτίζω 2 φορές το μήνα, ακόμα και με καθημερινή χρήση. Αυτό σημαίνει ότι φεύγω διακοπές και δεν χρειάζεται καν να πάρω καλώδια φόρτισης μαζί μου, ούτε φυσικά να ψάχνω για πρίζες κλπ. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ταμπλέτες γενικά δεν φορτίζουν μέσω microUSB και απαιτούν δικό τους ξεχωριστό φορτιστή. Άρα δεν έχουμε καν τη -βολική- δυνατότητα να τις συνδέσουμε με την USB θύρα ενός laptop και να φορτίσουμε μέσω αυτής.

Τα πλεονεκτήματα βέβαια είναι προφανή. Μεγαλύτερη και έγχρωμη οθόνη, άρα ιδανική για διάβασμα περίπλοκων PDF και βιβλίων κόμιξ. Πλέον δεν χρειάζονται οι κλασικές μετατροπές μέσω Calibre, Abbyy Fine Reader κλπ. "Πετάς" το αρχείο στην ταμπλέτα και το διαβάζεις. Επίσης έχουμε εφαρμογές ανάγνωσης με -θεωρητικά- περισσότερες δυνατότητες και μεγαλύτερη ευελιξία (αν και μέχρι στιγμής δεν έχω βρει στο Android Market κάποια που να έχει τη δυνατότητα λεξικού του Kindle).

Εν ολίγοις συνεχίζω να διαβάζω το Song of Fire and Ice στο Kindle μου ενώ τα Λούκι Λουκ στο Iconia. Η ταμπλέτα όμως δεν εξαντλεί τη χρηστικότητά της σαν αναγνώστης βιβλίων, αλλά έχει πάμπολλες άλλες λειτουργίες που μάλλον συγκλίνουν προς τα netbook παρά στους ereaders. Είναι συσκευές με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και λειτουργούν περισσότερο συμπληρωματικά παρά ανταγωνιστικά.

Δημοσ.

Ok, σωστος. Επειδη δεν τα παω καλα με itunes, Μολις δοκιμασα τον 2ο τροπο και δουλεψε. Πατησα Open in, Και επελεξα iBooks, Και μου το μετεφερε. Ομως δεν εχει το Page animation, και εντολες επεξεργασιας κειμενου. Αυτα ειναι μονο στο ePub? Το ePub, ειναι το προεπιλεγμενο format του iBooks?

Ναι, έτσι γίνεται η μεταφορά e-books με email.

Το page animation γίνεται όντως μόνο στα ePUB. Τι εννοείς "εντολές επεξεργασίας κειμένου"; (αν εννοείς αλλάγή του μεγέθους στα γράμματα, αυτό γίνεται μόνο στα ePUB. Στα PDF κάνεις ζουμ με pinch-to-zoom).

Και τα 2 αρχεία τα υποστηρίζει εξίσου το iBooks, απλά τα ίδια τα αρχεία έχουν διαφορετικές δυνατότητες.

Αγόρασα 10ιντση ταμπλέτα Acer A500 πριν λίγες μέρες και δοκίμασα να διαβάσω το πρώτο μου βιβλίο σε αυτήν.

[..]

Εν ολίγοις συνεχίζω να διαβάζω το Song of Fire and Ice στο Kindle μου ενώ τα Λούκι Λουκ στο Iconia.

Ενδιαφέρουσες οι πρώτες εμπειρίες σου και πολύ πλήρης η παρουσίαση. Για μένα επιβεβαιώνει άλλη μια φορά τη θέση ότι για διάβασμα βιβλίων λογοτεχνίας ή δοκιμίων (αυτό που εννοούμε συνήθως όταν λέμε "διαβάζω ένα βιβλίο") χρειάζεται ηλεκτρονικός αναγνώστης.

Για τους εξωτερικούς χώρους, η κατάσταση βελτιώνεται άμα πας τέρμα τη φωτεινότητα (βέβαια, αυτό κοστίζει πολύ σε μπαταρία).

Αλήθεια, πώς και επέλεξες Acer Iconia και όχι iPad 2 ή Samsung Galaxy Tab 10.1. Το λέω γιατί π.χ. στο ζήτημα του βάρους οι διαφορές είναι μεγάλες: Acer Iconia A500 - 730 γραμ, iPad 2 WiFi - 601 γραμ, Samsung Galaxy Tab 10.1 - 565 γραμ. Και αυτά τα γραμμάρια κάνουν διαφορά, από την εμπειρία μου συγκριτικά με iPad 1 vs iPad 2.

Δημοσ.

Εννοω highlight/comments/notes,etc. Οποτε σε αυτα και Page animation παιζω μονο σε ePub...

Ευτυχως βρηκα και 3ο τροπο μεταφορας αρχειων χωρις να πρεπει να τα αυτοστελνω με mail. Αλλα ειναι λιγο χακερικος και θελει χειροκινητη παρεμβαση. Περα απο το να αντιγραψεις το αρχειο στο directory, πρεπει να επεξεργαστης και το .plist αρχειο που εχει και να προσθεσεις entry για το αρχειο ωστε να μπορει να το δει στην βιβλιοθηκη του...

Δημοσ.

Αλήθεια, πώς και επέλεξες Acer Iconia και όχι iPad 2 ή Samsung Galaxy Tab 10.1. Το λέω γιατί π.χ. στο ζήτημα του βάρους οι διαφορές είναι μεγάλες: Acer Iconia A500 - 730 γραμ, iPad 2 WiFi - 601 γραμ, Samsung Galaxy Tab 10.1 - 565 γραμ. Και αυτά τα γραμμάρια κάνουν διαφορά, από την εμπειρία μου συγκριτικά με iPad 1 vs iPad 2.

Τα γραμμάρια όντως κάνουν τη διαφορά, ωστόσο δεν ήταν αυτός ο λόγος που επέλεξα το Iconia. Άλλωστε το αγόρασα περισσότερο για "ταμπλέτα" (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), παρά για ereader. Το είδα ως "σούπερ-φορητό netbook για διάφορες δουλειές", άρα όχι για πολύωρη χρήση σε διάβασμα κλπ. Το κρατάω 5-10' να κάνω τη δουλειά μου και μετά το αφήνω στην άκρη.

Επέλεξα το Iconia κυρίως λόγω τιμής και δυνατοτήτων. To Galaxy Tab γενικά κάνει περισσότερα πράγματα (συν το 3G), αλλά κοστίζει σχεδόν 100 ευρώ παραπάνω. Το δε iPad αποκλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, πρώτον γιατί δεν είμαι και ο θερμότερος υποστηρικτής της Apple και δεύτερον (και σημαντικότερο) λόγω των πάμπολλων περιορισμών του (iTunes, έλλειψη USB ports και ενσωματωμένου SD card reader, πανάκριβο HDMI adapter κλπ).

Δημοσ.

Τωρα παντως εισαι ολοκληρωμενος απο οποιαδηποτε αποψη. Kindle για απλα εγγραφα, και ταμπλετ για PDF και complex formats. Ετσι πρεπει να κανει ο καθε αναγνωστης που σεβεται τον εαυτο του (και περισσευουν και λιγα χρματα στην ακρη)! ^_^

Δημοσ.

Εννοω highlight/comments/notes,etc. Οποτε σε αυτα και Page animation παιζω μονο σε ePub...

Ναι, και σημειώσεις, υπογραμμίσεις μόνο σε PDF. Καλύτερα πάντως να μάθεις λίγο iTunes από τη στιγμή που έχεις συσκευής http://support.apple.com/kb/ht4227

Τα γραμμάρια όντως κάνουν τη διαφορά, ωστόσο δεν ήταν αυτός ο λόγος που επέλεξα το Iconia. Άλλωστε το αγόρασα περισσότερο για "ταμπλέτα" (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), παρά για ereader. Το είδα ως "σούπερ-φορητό netbook για διάφορες δουλειές", άρα όχι για πολύωρη χρήση σε διάβασμα κλπ. Το κρατάω 5-10' να κάνω τη δουλειά μου και μετά το αφήνω στην άκρη.

ΟΚ, αφού δεν είναι το διάβασμα η βασική χρήση, όντως δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τα παραπάνω χρήματα. Καλή εξερεύνηση λοιπόν. Είναι καλό tablet το Iconia, θα τα πάτε καλά λογικά :)

Δημοσ.

Εν ολίγοις συνεχίζω να διαβάζω το Song of Fire and Ice στο Kindle μου ενώ τα Λούκι Λουκ στο Iconia. Η ταμπλέτα όμως δεν εξαντλεί τη χρηστικότητά της σαν αναγνώστης βιβλίων, αλλά έχει πάμπολλες άλλες λειτουργίες που μάλλον συγκλίνουν προς τα netbook παρά στους ereaders. Είναι συσκευές με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και λειτουργούν περισσότερο συμπληρωματικά παρά ανταγωνιστικά.

Αυτό ξαναπέστο.

Έχω βαρεθεί να διαβάζω ή να συζητώ για αυτό το θέμα(μάλιστα ακόμη και μεγάλα σαιτ του εξωτερικού έχουν κάνει άρθρα με θέμα ipadvskindle3).

Οι ταμπλέτες και οι e-readers απλά είναι άλλες συσκευές με άλλη χρησιμότητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...