eAnagnostis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Αναφερόμουν στην κατηγορία αυτή συσκευών όπως το SigmaTek που είναι κάτι ενδιάμεσο, όχι στο nook color. BTW, ο nzeppos έχει βέβαια δίκιο ότι το πληκτρολόγιο του Kindle είναι πιο εύχρηστο από τα εικονικά πληκτρολόγια στις οθόνες αφής των άλλων ηλεκτρονικών αναγνωστών.
casperino Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Κάποιες διευκρινίσεις και επισημάνσεις (δεν αναφέρω αναλυτικά ποιος είπε τι): - Το κλείδωμα για το Kindle δεν είναι χαζομάρα. Ναι, τα ξεκλείδωτα ePUB μετατρέπονται σε mobi (για το Kindle). Αλλά για να μετατραπούν τα αρχεία ePUB πρέπει να μην είναι κλειδωμένα ή να ξεκλειδωθούν. Άλλο το είδος του αρχείου (και η μετατροπή του ενός στο άλλο) και άλλο το κλείδωμα. Ναι αλλα δεν λεμε ολόκληρη την αλήθεια... Το Amazon έχει την μεγαλύτερη γκάμα βιβλίων, τα βρίσκεις όλα, όποτε ένας κάτοχος του kindle δεν είναι απαραίτητα αναγκασμένος να πάει σε epub. Γιατι να αγοράσει ενα βιβλιο σε epub όταν του το δίνει η ιδια η amazon σε mobi; Αν πουμε τώρα για τους ελληνικους εκδοτικους όικους που πουλάνε σε epub. Με συγχωρείς αλλα το kindle φταίει αν αυτοι δεν ακολουθούν τις εξελίξεις; Πάντως Αλλο το κλείδωμα του βιβλίου και άλλο της συσκευής. Η συσκευή ουσιαστικα δεν είναι κλέιδωμένη. Η κοινότητα είναι πράγματικα τεράστια κ η υποστήριξη του. To ξεκλείδωμα ενος epub ακόμη και αρχάριος να είσαι... με το calibre ενα drag n drop ειναι. Ανεπίσημα σαφώς και υποστηρίζει το Kindle epub(οχι απο την αμαζον βεβαια). Είμαστε σε τεχνολογικό φορουμ και πραγματικα θα το ξαναπω, με αυτα που λέτε μπερδεύεται τον κοσμο. Καποιος που διαβάζει τα λεγόμενα σου e-Anagnosti νομίζει οτι δεν υπάρχει καμια δυνατότητα να παίξει epub το kindle, οτι το ξεκλείδωμα του ισως και να είναι πραγματι καμια δυσκολη χακεριά, και οτι θα τον περιορίσει η υποστήριξει ή οχι epub. Εγω τουλάχιστον αυτα καταλάβαινα οταν σας διάβαζα, προτού πάρω το kindle.
eAnagnostis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Οι λόγοι που αναφέρομαι στους περιορισμούς των αρχείων και του κλειδώματος που υποστηρίζει το Kindle είναι δύο 1) παρόλο που το Amazon έχει μακράν τη μεγαλύτερη γκάμα αγγλόφωνων e-books, δεν τα έχει απαραίτητα στις καλύτερες τιμές, άρα μας ενδιαφέρουν και τα e-books των υπολοιπων αγγλόφωνων βιβλιοπωλείων 2) με εξαίρεση τις Εκδόσεις Καστανιώτης και Ίκαρος (και λίγων ακόμα εκδοτών με λίγα e-books), όλοι οι υπόλοιποι εκδότες στην Ελλάδα κλειδώνουν τα βιβλία τους. Έχω επανειλημμένα ταχτεί κατά του κλειδώματος των e-books, αναφέροντας επίσης πως ό,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει Το σχόλιο μου που παραθέτεις δεν λέει ότι δεν υπάρχει τρόπος να διαβάσουμε αρχεία που διατίθενται μόνο σε ePUB, αλλά ότι για να γίνει αυτό υπάρχουν 2 προϋποθέσεις: 1) ξεκλείδωμα 2) μετατροπή σε mobi. Συμφωνώ ότι το ξεκλείδωμα δεν είναι καμιά μεγάλη χακεριά, αλλά από κει και πέρα η ευκολία είναι υποκειμενική, ακόμα και για όσους διαβάζουν ένα τεχνολογικό φόρουμ, και άλλοι μπορεί να προτιμήσουν την ευκολία μιας συσκευής που δε απαιτεί καν ξεκλείδωμα και μετατροπή αρχείων. Όλα αυτά θα ήταν πολύ πιο απλά αν στην Ελλάδα δεν ήταν ο νόμος έτσι διατυπωμένος ώστε να καθιστά στην ουσία παράνομη ή έστω νομικά αμφιλεγόμενη τη δημοσίευση οδηγιών για το ξεκλείδωμα. Δε νομίζω ότι τα σχόλια που γίνονται εδώ μπερδεύουν τον κόσμο, απλά η ίδια η κατάσταση είναι μπερδεμένη καθώς κατασκευαστές συσκευών και βιβλιοπωλεία επενδύουν σε κλειστά οικοσυστήματα και εκδότες πιστεύουν ότι κλειδώνοντας τα βιβλία τους αντιμετωπίζουν την "πειρατεία". Δε φταίει ο αγγελιοφόρος αν το μήνυμα είναι δυσάρεστο. Να σημειώσω τέλος ότι μετά από 112 σελίδες σε αυτό το thread δε γίνεται να γράφουμε σε κάθε σελίδα λες και δεν έχει ξαναγραφτεί ποτέ κάτι για το θέμα ούτε είναι λογικό κάθε απάντηση να είναι ολόκληρο κατεβατό, ειδικά ότι η ίδια ή παραπλήσια ερώτηση επανέρχεται πάλι και πάλι.
ikar6 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 (επεξεργασμένο) @casperino: Θεωρώ ότι έχεις εντελώς άδικο στην επίθεσή σου στον ¨Αναγνώστη¨, και θα συμφωνήσω μαζί του. - Το amazon διαθέτει κατά βάση αγγλόφωνα βιβλία (και σίγουρα κανένα ελληνόφωνο) πράγμα που δεν θα ενθουσιάσει πολλούς επίδοξους αγοραστές. Δεν είναι όλοι διατεθιμένοι να διαβάζουν ξενόγλωσσα - οι τιμές του amazon είναι απαράδεκτες! Κατ´ αρχάς χρεώνουν πολύ ακριβότερα τα βιβλία τους σε αγοραστές εκτός Αμερικής. Υπάρχουν σαφώς φθηνότερα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία με παραπλήσια ποικιλία (π.χ kobobooks) - όπως ανέφερε ο Αναγνώστηςντα ελληνικά ebooks είναι κατά κανόνα κλεδωμένα. Άρα, για να τα διαβάσεις σε ένα kindle θα χρειαστεί να τα ξεκλειδώσεις και να τα μετατρέψεις σε mobi αρχεία. Αυτή η διαδικασία σαφώς δεν είναι κάτι το φοβερό, ωστόσο θέλει λίγο ψάξιμο για το αρχικό σετάρισμα, κάτι που δεν είναι διατεθιμένοι-ικανοί να κάνουν όλοι. Αυτοί οι περιορισμοί πάντως δεν ακυρώνουν το γεγονός ότι πρόκειται (το kindle) για μία εξαιρετική συσκευή που συνιστάται ανεπιφύλακτα! Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2011 από ikar6
snik Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Επειδη οι σελιδες ειναι αρκετες και με ενδιαφερει το Kindle θα ηθελα να κανω 2 ερωτησεις στα γρηγορα. Στις τελευταιες σελιδες διαβαζω πολλα περι κλειδωματος, στον υπολογιστη μου εχω αρκετα pdf (βιβλια αλλα και διαφορες σημειωσεις απο την σχολη) θα μπορω να τα δω στο kindle; Ειναι ευκολη η διαδικασια για την μεταφορα αρχειων απο το pc στο kindle; Γενικα ψαχνω εναν οικονομικο e-book reader που θα χρησιμοποιηθει μονο για διαβασμα... wifi κλπ δεν με ενδιαφερουν καθολου.
eAnagnostis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Το κλείδωμα υπάρχει μόνο στα αγορασμένα βιβλία (και εκεί όμως όχι σε όλα). Άρα θα μπορείς να διαβάσεις στο Kindle. Η μεταφορά γίνεται με drag-and-drop ή και μέσω email. Το Kindle είναι το οικονομικότερο και value for money. Βέβαια, οι 6 ίντσες για PDF δε θα είναι σούπερ ικανοποιητικές.
stone Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Εχω εδω και μια εβδομαδα περιπου το Kindle.Το πηρα απο το αμαζον και μου βγηκε τελικη 144 ευρο.Εχω να πω τα καλυτερα για το εργαλειο αν και ειναι η πρωτη φορα που διαβαζω σε e-reader.Αυτο που ειναι σχεδιασμενο να κανει το κανει πολυ καλα και η οθονη μετα απο λιγα λεπτα εξοικειωσης μου φαινεται σχεδον σαν χαρτι.Καλο θα ηταν να υπηρχε και αγγλοελληνικο λεξικο περα απο το αγγλικο αλλα ενταξει μας κανει και αυτο αφου εχει μεχρι και ετυμολογια των λεξεων.Το Dance with dragons το κοβω να ειναι η πρωτη αγορα σε e-book απο το αμαζον.
deep Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Για αγγλοελληνικό λεξικό δες εδώ http://rapidshare.co...1020/MyDict.prc ή εδώ http://hotfile.com/d...MyDict.prc.html (είναι το ίδιο πράγμα σε 2 διαφορετικούς file hosters). Μια ευγενική χορηγία του feynman το δευτερο link (hotfile) δουλευει, αφου ανοιξεις τη συσκευη (kindle 3) οριζεις το ως ανωθεν λεξικο default,
stone Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μπραβο στο παλικαρι που το εφτιαξε.Πολυ χρησιμο αλλα θα το κρατησω για backup αφου οπως ειδα δεν δουλευει το lookup οπως πρεπει, δηλ. αν π.χ. ενα ρημα ειναι στον αοριστο τοτε δεν το αναγνωριζει και πρεπει να το γραψεις εφοσον το γνωριζεις στον ενεστωτα.Οπως και να εχει παντως ειναι ενα ελληνικο λεξικο.
deep Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Επειδη οι σελιδες ειναι αρκετες και με ενδιαφερει το Kindle θα ηθελα να κανω 2 ερωτησεις στα γρηγορα. Στις τελευταιες σελιδες διαβαζω πολλα περι κλειδωματος, στον υπολογιστη μου εχω αρκετα pdf (βιβλια αλλα και διαφορες σημειωσεις απο την σχολη) θα μπορω να τα δω στο kindle; Ειναι ευκολη η διαδικασια για την μεταφορα αρχειων απο το pc στο kindle; Γενικα ψαχνω εναν οικονομικο e-book reader που θα χρησιμοποιηθει μονο για διαβασμα... wifi κλπ δεν με ενδιαφερουν καθολου. για αρχεια κειμενου που μετατρεπονται σε αρχεια mobi δεν θα συναντησεις προσκομματα κατα την αναγνωση στο kindle, για αρχεια pdf-κειμενο χωρις μετατροπη σε μομπι θα σε ενοχλει το μικρο μεγεθος της οθονης, για αρχεια pdf-εικονα (σαρρωμενα) θα πελαγωσεις, τα παντα πενιχρα και θαμπωμενα θα σε παρενοχλουν, λιγο καλυτερη αντιμετωπιση μπορεις να ελπιζεις για διστηλα pdf-εικονα λογω δυνατοτητας εφαρμογης ικανοτερου zoom,
eAnagnostis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Πάντως, ικανοποιητικά μετατρέπονται μόνο τα PDF κειμένου με μία στήλη. Αν υπάρχουν περισσότερες στήλες ή σχεδιαγράμματα, εικόνες κλπ, η μετατροπή δεν είναι καλή.
deep Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 εκτος απο μετατροπες pdf κειμενου οπου ισχυει αυτο που προαναφερες, για pdf εικονας χωρισμενης σε διστηλο μπορεις να ζουμαρεις χωριστα ανα στηλη εως 200%, το τμημα της στηλης που εχεις ζουμαρει θα χωρά ακεραιο και με ανεση στα ορια της διαθεσιμης οθονης χωρις να περικοπτονται οι ακρες των γραμμων, με αποτελεσμα να προκυπτει καθολα ευαναγνωστη σελιδα, δηλ. προτιμοτερο εικονα χωρισμενη σε δυο στηλες παρα εικονα μονοκομματη χωρις στηλες,
snik Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Τελικα πηρα το kindle 3 μεσω ebay για να ειμαι σιγουρος με το θεμα του τελωνειου. Απο λεφτα μου βγηκε στα 150 και λογικα απο βδομαδα θα το εχω για να πω εντυπωσεις
ikar6 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Τελικα πηρα το kindle 3 μεσω ebay για να ειμαι σιγουρος με το θεμα του τελωνειου. Απο λεφτα μου βγηκε στα 150 και λογικα απο βδομαδα θα το εχω για να πω εντυπωσεις Άντε, καλό διάβασμα!
haris_led Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Παρήγγειλα και εγώ το nook simple touch και περιμένω να έρθει, όταν με το καλό θα σας πω εντυπώσεις, αναμένεται να με ξετρελάνει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα