Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα θα είναι με την οθόνη. Ναι μεν η συσκευή, επειδή είναι ιδιαίτερα φορητή βολεύει στο κράτημα, αλλά η οθόνη είναι τόσο καλή όσο και ενός (καλού) laptop. Το ηλεκτρονικό χαρτί (που έχουν οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες) από την άλλη είναι ακριβώς όπως το τυπωμένο βιβλίο για τα μάτια.

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το iPad μπορεί να χειριστεί πολύ καλά τα PDF, έχει πολύ καλό ζουμάρισμα με το pinch-to-zoom και μπορείς να διαλέξεις από πολλές εφαρμογές για την ανάγνωσή τους (αν και το iBooks επαρκεί για τα βασικά). Το θέμα είναι για μένα η οθόνη. Στα περιοδικά και όπου έχει εικόνες το iPad βολεύει κατ' εμέ περισσότερο. Για λογοτεχνικά βιβλία τα πράγματα είναι πιο μέτρια, λόγω της οθόνης, που είναι σαν (καλή) οθόνη υπολογιστή. Από κει και πέρα είναι και υποκειμενικό και δική σου απόφαση.

Δημοσ.

Με αφορμή αυτό: http://www.insomnia.gr/topic/408545-amazon-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%83%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%89%ce%bb%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-ebook-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1/page__view__findpost__p__4036906

και επειδή είμαι στα πρόθυρα αγοράς ebook reader θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα.

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι τα ιατρικά βιβλία, σίγουρα στα αγγλικά αλλά και γερμανικά (δεν έχω ψάξει αν έχει ποικιλία το γερμανικό amazon αλλά νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα να περάσω και pdf;). Θέλω να τα έχω μαζί μου αλλά σίγουρα δεν βολεύει να κουβαλάς 3-4 τόμους 1000 σελίδων ο καθένας.

Υπάρχουν για το kindle λεξικά κυρίως γερμανικά-ελληνικά με ιατρικούς όρους; Αν ένα pdf είναι έγχρωμο θα μπορέσει το kindle να δείξει κάποιον πίνακα ή φωτογραφία ασπρόμαυρα μεν αλλά ευκρινώς δε; Δε με πειράζει να μην δείχνει τα χρώματα αλλά να έχει αρκετές διαβαθμίσεις του γκρι ώστε να καταλαβαίνεις τι βλέπεις. Επίσης γίνεται να οργανώσεις τα βιβλία σου ανά θεματική ενότητα ή μόνο με τίτλο;

Είναι το Kindle η κατάλληλη συσκευή γι αυτό που θέλω ή να προσανατολιστώ αλλού; Δε με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα tablet και θα προτιμούσα κάτι ξεκούραστο για τα μάτια επειδή θα το χρησιμοποιώ πολλές ώρες συνεχόμενα.

Αυτά τα βασικά για αρχή :-)

Δημοσ.

Πιστεύω ότι για αυτό που θέλεις το Kindle DX είναι η σωστή συσκευή.

Μπορείς να περάσεις PDF (αρκεί να μην είναι κλειδωμένα κλπ), δε χρειάζεται να βιβλία να έχουν αγοραστεί από το Amazon. Το Kindle DX έχει πολύ καλύ ευκρίνεια, έχει την καλύτερη οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού στην αγορά. Το έχω δοκιμάσει με PDF με πίνακες κλπ, ήταν πολύ καλό. Υποστηρίζει επίσης φακέλους.

Να προσθέσω ότι για τα PDF θα σε διευκολύνει και το g-sensor (αλλαγή προσανατολισμού οθόνης ανάλογα το πώς κρατάς τη συσκευή), για να βλέπεις από πιο κοντά π.χ. ένα διάγραμμα, μια εικόνα κλπ.

Λεξικό γερμανο-ελληνικό (και μάλιστα με ιατρική ορολογία δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως γερμανο-αγγλικά λεξικά και αγγλοαγγλικά λεξικά με ιατρική ορολογία. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι στο Kindle DX δε λειτουργούν στα PDF, αλλά μόνο στα αρχεία mobi/AZW (αυτά που πουλάει το Amazon ή που τα μετατρέπεις μόνος σου).

Έχω κάνει μια αναλυτική hands-on δοκιμή του Kindle DX με βίντεο κλπ, όπου καλύπτω και αρκετά από τα θέματα που ρωτάς.

Δημοσ.

Πιστεύεις δηλαδή ότι ένα μεγάλο ιατρικό pdf θα μπορούσε με το calibre να μετατραπεί αξιοπρεπώς σε mobi έτσι ώστε να δουλεύουν τα λεξικά; Κυρίως για τα γερμανικά με ενδιαφέρει επειδή εκεί δεν την ξέρω τόσο καλά την ιατρική ορολογία αλλά έλεγα να αρχίσω να διαβάζω ιατρικά βιβλία γιατί θα πάω Γερμανία για ειδικότητα σε ένα χρόνο περίπου.

Μειονέκτημα η έλλειψη wifi αλλά όχι μεγάλο μιας και φαντάζομαι ότι τα περισσότερα αρχεία θα τα περνάω από τον υπολογιστή ούτως ή άλλως.

Δεν ξέρω, σίγουρα θα βολεύει η συσκευή για να μειώσεις τον όγκο βιβλίων που πρέπει να κουβαλάς αλλά κάτι δε μου κάθεται καλά και δε μπορώ να διευκρινίσω τι, σίγουρα θέλει σκέψη πριν την αγορά.

Δημοσ.

Αποκλείεται να μετρατρέπεται σωστά ένα ιατρικό PDF είτε με το Calibre είτε μέσω της υπηρεσίας του Amazon. Κι αυτό γιατί έχει πολύπλοκη μορφοποίηση (πίνακες, στήλες, διαγράμματα κλπ). Άρα θα πρέπει να τα αφήσεις σε PDF.

Η έλλειψη WiFi όντως παλεύεται.

Σίγουρα θέλει σκέψη, γιατί τα λεφτά δεν είναι λίγα. Δυστυχώς δεν το έχει κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα πια για να το δεις - όσοι βλέπουν τη συσκευή σίγουρα εντυπωσιάζονται.

Δημοσ.

Πιστεύεις δηλαδή ότι ένα μεγάλο ιατρικό pdf θα μπορούσε με το calibre να μετατραπεί αξιοπρεπώς σε mobi έτσι ώστε να δουλεύουν τα λεξικά; Κυρίως για τα γερμανικά με ενδιαφέρει επειδή εκεί δεν την ξέρω τόσο καλά την ιατρική ορολογία αλλά έλεγα να αρχίσω να διαβάζω ιατρικά βιβλία γιατί θα πάω Γερμανία για ειδικότητα σε ένα χρόνο περίπου.

Μειονέκτημα η έλλειψη wifi αλλά όχι μεγάλο μιας και φαντάζομαι ότι τα περισσότερα αρχεία θα τα περνάω από τον υπολογιστή ούτως ή άλλως.

Δεν ξέρω, σίγουρα θα βολεύει η συσκευή για να μειώσεις τον όγκο βιβλίων που πρέπει να κουβαλάς αλλά κάτι δε μου κάθεται καλά και δε μπορώ να διευκρινίσω τι, σίγουρα θέλει σκέψη πριν την αγορά.

Για την μετατροπη pdf σε mobi εχουν γραφτει τόμοι... Ειλικρινα οσο και αν το παλεψεις με οποιο εργαλειο κ να ασχοληθεις δε θα κανεις δουλειά. Το προβλημα είναι η μορφοποιηση του ιδιου του pdf σε τεχνικα, κυριως κειμενα. Οι περισσοτεροι οταν θελουν να το παλεψουν το κανουν χειροκινητα και με τη χρησιμοποιηση 2-3 εργαλειων. Δες και στο mobileread.com για τα περισσότερα προβήματα κ τις αντίστοιχες "λύσεις" σε αυτα.

Φυσικα σε κείμενα λογοτεχνιας, οπου δεν περιεχονται κειμενα κ επεξηγηματικές φωτογραφιες δεν υπαρχει κανενα πρόβλημα

Δημοσ.

στο διαδυκτιο υπαρχουν αρκετα λεξικα ιατρικης, αν η συσκευη διαθετει wifi θα ανοιγεις κατ' ευθειαν το λεξικο στο διαδυκτιο, θα απαλλαγης απο οκνωδεις μεταφορες, μετατροπες, το μαλα ατελεσφορες που θα σε ερεθιζουν, θα σε απογοητευουν και θα σε αποκαρδιωνουν, απ' αυτη την αποψη δηλ. χρηση τομοδεστατων λεξικων του διαδικτυου, η ελλειψη wifi καθως και ευσταθους συτηματος πλοηγησης αποτελει σοβαρο μειονεκτημα,

το ηλεκτρονικο αναγνωστικο ειναι πολυτιμος βοηθος και συμπαραστατης του βιβλιου, το βιβλιο δεν ειναι συσκευη δηλ. δεν ειναι συνθεμα υλης εγκλειστο σε συστημα, το βιβλιο βρισκεται πιο κοντα στην φυση του σκεπτεσθαι,

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Eαν καταλαβα καλα, αν θες ενα ξεκλειδωτο κορυφαιο πας σε Sony που δεν κυκλοφορει τωρα, αλλιως βολευεσαι με το Kindle, και ολα αυτα για 6" μονο.

Ενω για τις παραπανω ιντσες (=διαβαζω σαν ανθρωπος) σκας 370ευρω μινιμουμ για ενα DX που δεν εχει wifi ουτε οθονη αφης, αλλα ενα αχρηστο και πανακριβο 3G. Μαλιστα, πολυ διευρυμενη αγορα βρε αδερφε. Γνωριζουμε τιποτα για νεες αφιξεις τοσο αξιολογες οσο το PRS950?

Δημοσ.

to ελλειμμα wifi στο dx ειναι στρατηγικη της επιχειρησης kindle, δηλ. εξηγειται προκαταβολικως απο το οτι στα πλαισια της εταιρειας διεταχθη αδιαμφισβητητος πρωταγωνιστης το μικρο κιντλ (εξοπλισμενο με wifi), οταν κυκλοφορισει το Onyx Boox M90 (σαν να λεμε kindle dx με wifi) και σημειωσει επιτυχια ισως προσθεσουν wifi και στο μεγαλο κιντλ, http://www.onyx-boox.com/onyx-boox-m90

με το wifi στο μικρο κιντλ δεν μπορεις να κανεις εργασια, το εχουν προσθεσει στην συσκευη σαν παρεργο και αξιοπεριεργο, θα δουμε, ισως κατι αλλαξει στο μεγαλο κιντλ οταν βγει στην αγορα ο "ονυχιος", αχρι τουδε για 10 ιντσες με wifi θα ψαχνομε σε sites με ταμπλετες,

Δημοσ.

Eαν καταλαβα καλα, αν θες ενα ξεκλειδωτο κορυφαιο πας σε Sony που δεν κυκλοφορει τωρα, αλλιως βολευεσαι με το Kindle, και ολα αυτα για 6" μονο.

Ενω για τις παραπανω ιντσες (=διαβαζω σαν ανθρωπος) σκας 370ευρω μινιμουμ για ενα DX που δεν εχει wifi ουτε οθονη αφης, αλλα ενα αχρηστο και πανακριβο 3G. Μαλιστα, πολυ διευρυμενη αγορα βρε αδερφε. Γνωριζουμε τιποτα για νεες αφιξεις τοσο αξιολογες οσο το PRS950?

Αυτα περι κλειδώματος είναι χαζομαρες, και έμενα με μπέρδευαν οταν 'εψαχνα για το kindle. Αναφέρονται στο οτι το kindle δεν παίζει .epub και μερικα ακόμη αρχεία. Κανεις βέβαια δεν αναφέρει οτι όλα αυτα τα αρχεία παίζουν στο kindle, απλα χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα(calibre) για να κάνει την μετατροπή σε αρχείο .mobi, που υποστηρίζει το kindle.

Για την οθονη αφής... Ειλικρινα δεν χρειάζεται σε μια τέτοια συσκευη, εμένα δε μου έλειψε καθόλου. Το μόνο που θα ήθελα θα ήταν περισσότερες ίντσες για να μπορω να διαβάζω άνετα τα .pdf. Το DX είναι λιγουλάκι ακριβό ακόμη...

Δημοσ.

Για την οθονη αφής... Ειλικρινα δεν χρειάζεται σε μια τέτοια συσκευη, εμένα δε μου έλειψε καθόλου. Το μόνο που θα ήθελα θα ήταν περισσότερες ίντσες για να μπορω να διαβάζω άνετα τα .pdf. Το DX είναι λιγουλάκι ακριβό ακόμη...

αφου εχεις διαβασει μια σελιδα και γυριζεις να διαβασεις την επομενη, η διαφορα οθονη αφης - πληκτρο ειναι μηδαμινη, οταν ανατρεχεις σε προηγουμενες σελιδες ή γενικα παρατρεχεις σελιδες η διαφορα ειναι σημαντικη, επισης αξιοσημειωτη ειναι η διαφορα και στο σκρολαρισμα σελιδος του ιντερνετ,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...