actorius Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Στο makeuseof.com έφτιαξαν έναν οδηγό για το calibre. Διαθέσιμο και για download και μεσω scribd.
hikesl Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Έχω γραφτεί στο Mobileread και έχω βρει το σχετικό φορουμ. Οπότε είναι σαν τα rss feed. Απλά η δοκιμή που έκανα για ένα site δεν είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα. θα δω και τον οδηγό από τον actorius για κανένα Tip.
gkpapad Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 φιλε eAnagnostis καταρχην συγχαρητηρια για την καταπληκτικη δουλεια σου.Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα ριντερ για να διαβαζω pfd αρχεια περιοδικων, οπως το pc magazin, to hitech κ.λ.π.Ποιο ειναι το καλυτερο που μου προτεινεις; Υ.Γ. φυσικα και οτι λογοτεχνικο βιβλιο βρισκω.
eAnagnostis Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δυστυχώς πέρασα το πρωί με σκοπό να έρθω και το απόγευμα κάποια στιγμή , αλλά δεν το κατάφερα...Κρίμα ( είχα πολλά να ρωτήσω :rolleyes: ) Στον Καστανιώτη είχαν μόνο το κόκκινο Opus. Τα άλλα 2 τα είχε πίσω από τον πάγκο και δεν καταλαβαίνω και το λόγο.....(έπρεπε κάποιος να πλησιάσει να κοιτάξει πάνω από το ψηλό πάγκο για να τα δει και να ενδιαφερθεί να ρωτήσει για αυτά) Αφού δεν τσίμπησα το Neo αποφάσισα να πάω για το πιο φτηνό με λεξικό. Άρα το Sony 350 Κρίμα που δεν τα είπαμε και από κοντά. Εγώ είδα δύο e-readers στο περίπτερο του Καστανιώτη (Neo+το κόκκινο Opus που αναφέρεις). Είχανε και το Cybook Orizon, αλλά μου είπαν ότι το δικό του το σταντ έσπασε νωρίς, γι' αυτό το είχαν πίσω από τον πάγκο. φιλε eAnagnostis καταρχην συγχαρητηρια για την καταπληκτικη δουλεια σου.Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα ριντερ για να διαβαζω pfd αρχεια περιοδικων, οπως το pc magazin, to hitech κ.λ.π.Ποιο ειναι το καλυτερο που μου προτεινεις; Υ.Γ. φυσικα και οτι λογοτεχνικο βιβλιο βρισκω. Thanx! Αν ενδιαφέρεσαι για PDF με μεγάλο μέγεθος σελίδας, θέλεις e-reader 9,7 ιντσών (π.χ. Kindle DX), αλλιώς το αποτέλεσμα δε θα είναι καλό. Αν πάντως ενδιαφέρεσαι δευτερευόντως μόνο για τη λογοτεχνία, θα πρότεινα tablet PC, και καλύτερα διαβάζονται τα PDF (pinch-to-zoom κλπ) και βέβαια έχεις και το χρώμα, που παίζει ρόλο σε αυτά τα περιοδικά.
eAnagnostis Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Εννοώ ότι ένα PDF που η κάθε σελίδα του έχει το περιεχόμενο μιας σελίδας περιοδικού αντί π.χ. της σελίδας ενός λογοτεχνικού βιβλίου. Ένα τέτοιο PDF περιοδικού ακόμα και αν το βάζαμε σε μια οθόνη 6 ιντσών δε θα μπορούσε να διαβαστεί με ευκολία, θα απαιτούσε αρκετά ζουμάρισμα κλπ Έτσι, το ξεφύλλισμα, το γύρισμα σελίδας και η ανάγνωση άρθρων θα ήταν πολύ δύσκολη. Αντίθετα ένα PDF με αυτές τις διαστάσεις σελίδας μπορεί να διαβαστεί ικανοποιητικά σε μια οθόνη 9,7 ιντσών είτε βλέποντάς το οριζόντια σε ένα Kindle DX είτε κάθετα ή οριζόντια σε ένα iPad (ή αντίστοιχων διαστάσεων tablet PC) χρησιμοποιώντας το pinch-to-zoom.
eAnagnostis Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Βγαίνει νέος ηλεκτρονικός αναγνώστης Nook, σε μια βδομάδα.
gkpapad Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 φιλε eAnagnostis βρηκα ενα Samsung Galaxy Tab 16 GB 7'' κανει για να διαβαζω βιβλια & pdf αρχεια;
eAnagnostis Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Είναι κάπως μικρή η οθόνη, κατά την άποψή μου. Για αρχεία PDF πιστεύω ότι χρειάζεσαι κάτι σε 9.7 ίντσες. Λόγω pinch-to-zoom τα PDF στο Samsung Galaxy Tab δεν είναι ότι "δε θα διαβάζονται". Δεν ξέρω σε τιμή το έχεις βρει, αλλά είναι κάπως παλιά συσκευή πια. Αν θέλεις tablet θα σου πρότεινα να πάρεις κάτι οπως τα νέα tablet της Samsung που έχουν Android 3.0 Honeycomb (στην τελευταία της ανακοίνωση η Samsung έκανε upgade το παλιό Samsung Galaxy Tab σε Android 2.3, όχι σε Android 3.0 Honeycomb, και δεν ξέρω αν θα το κάνει και ποτέ). Γενικότερα πάντως, αν θες κυρίως περιοδικά, όπως είχες αναφέρει, ή βιβλία που έχουν έγχρωμες εικόνες κλπ θέλεις tablet, όπου όμως τα βιβλία που έχουν κυρίως κείμενο μάλλον θα σε κουράζουν (είναι και υποκειμενικό αυτό πάντως). Αν θες κυρίως βιβλία με κείμενο (λογοτεχνία, ιστορία, δοκίμια κλπ), τότε μάλλον θες ηλεκτρονικό αναγνώστη. Να ξέρεις όμως ότι με όποια από τις συσκευές αφού σε ενδιαφέρουν τα PDF πρέπει να κοιτάς κυρίως σε οθόνες 9.7/10.1 ιντσών - ή να είσαι έτοιμος για τους συμβιβασμούς που συνεπάγονται οι μικρότερες οθόνες.
gkpapad Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 ευχαριστω και παλι.Εχω στον σκληρο μου αρκετα λογοτεχνικα βιβλια,παραπολλα PDF αρχεια τεχνολογικων περιοδικων οπως Computer Active ,Hitech,PC_Master κ.λ.π
eAnagnostis Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Μέχρι πόσα χρήματα θα ήθελες να διαθέσεις για συσκευή; Έχεις αποφασίσει μεταξύ tablet PC και ηλεκτρονικού αναγνώστη?
gkpapad Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 ειλικρινα δεν ξερω,τα παντα ειναι σχετικα.Το πρωτευων ζητημα ειναι να διαβαζω λογοτεχνικα βιβλια και περιοδικα σε pdf μορφη.Τα αρχεια που κατεβαζω απο σαιτ ειναι συνηθως σε pdf.
eAnagnostis Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 OK, απλά κάπως πρέπει να θέσεις κάποια περισσότερα κριτήρια. Πάντως, αν υποθέσουμε ότι δεν έχεις πρόβλημα με τις ακριβότερες συσκευές, θα πρότεινα: 1) Με έμφαση τα λογοτεχνικά βιβλία, πας σε ηλεκτρονικό αναγνώστη, θα πρότεινα να ξεκινήσεις βλέποντας Kindle DX(έχω και οδηγίες παραγγελίας από Ελλάδα), στα 370 ευρώ τελική τιμή, 9.7 ίντσες. 2) Με έμφαση τα περιοδικά, πας σε tablet PC. Εγώ θα πρότεινα σε αυτήν την περίπτωση iPad 2, είναι η πιο value for money λύση κατ' εμέ. Αν προτιμάς Android, τότε δες ανάμεσα σε Acer Iconia Tab A500 (500 ευρώ, 10.1 ίντσες) και Samsung Galaxy Tab 10.1 v (589 ευρώ, 10.1 ίντσες). Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση που να σε καλύπτει εξίσου και στα περιοδικά και στα βιβλία. Και στις 2 κατηγορίες συσκευών υπάρχουν και φτηνότερες λύσεις όπου (χοντρικά) ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις. Για πάρεις μια γεύση από ηλεκτρονικούς αναγνώστες και tablet PCs στην ελληνική αγορά, προτείνω βόλτα σε κεντρικό Public που έχουν μεγάλη ποικιλία ειδικά στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες (αν και δεν έχουν πια Kindle, εκτός αν έχει ξεμείνει κανένα).
gkpapad Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 αν παω για iPad 2 στα λογοτεχνικα pdf ποια θα ειναι τα πιθανα προβληματα;Θα διαβαζω ανετα και ξεκουραστα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα