Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

kotlid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Για τα Onyx θα πρότεινα υπομονή. Κάποια από τα χαρακτηριστικά που παραθέτουν στο site είναι εντυπωσιακά, αλλά θα πρέπει να τα δούμε στην πράξη. Ο επεξεργαστής και η οθόνη είναι σημαντικές για την ταχύτητα π.χ., αλλά αν το firmware σου δεν είναι προσεγμένο... Για το Onyx Boox M91S, ας πούμε, εμένα ο επεξεργαστής δε μου λέει και πολλά από τη στιγμή που δεν έχει οθόνη αφής ούτε όμως και QWERTY. Το Μ90 είναι πιο ενδιαφέρον λόγω οθόνης (Pearl, τελευταία γενιά E Ink). Οι τιμές πάντως αν τις συγκρίνετε με το Kindle DX δεν είναι και τόσο super, αλλά με αυτήν την οθόνη και με ePUB θα είναι η μόνη άλλη εναλλακτική. Περιμένουμε λοιπόν.

Για το PRS-350 που ρωτάει ο angpsi, έχει το πλεονέκτημα ότι είναι μικρό, φορητό, έχει οθόνη αφής (Pearl της E Ink) και υποστηρίζει ePUB και κλείδωμα Adobe. Το μειονέκτημα είναι η τιμή (το Kindle 3 WiFi είναι 40 ευρώ φτηνότερο, τελική τιμή παραγγελία από Ελλάδα), δεν έχει internet (μικρό το κακό λέω εγώ) και, εδώ έχουμε ένα θέμα, η οθόνη είναι 5 ίντσες από 6 του Kindle. Αυτή η μία ίντσα κάνει διαφορά, κυρίως γιατί αρκετά ελληνικά e-books είναι σε PDF ακόμα. Τα Sony χειρίζονται καλύτερα τα PDF (περισσότερα είδη ζουμ κλπ) και οθόνη αφής, αλλά οι διαστάσεις της οθόνης μετράνε.

Εξαρτάται και από το τι βιβλία θέλει να διαβάζει η κοπέλα σου. Αν π.χ. στόχος είναι βασικά τα ελληνικά, όντως είναι πιο no-fuss το Sony, αν στόχος είναι τα αγγλικά, το Kindle έχει πιο μεγάλη ποικιλία κλπ.

Πάντως, στα 180 ευρώ υπάρχει ένα δίλημμα. Pixmania και open247 δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι. Αφού πας και σε τέτοια ανεπίσημα καταστήματα, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και στο eBay.de (γερμανικά, αλλά βάζεις ένα Google Translate και αν ξέρεις και από eBay καταλαβαίνεις τα πάντα). Μπορείς να βρεις καινούργια Sony PRS-350 με 140 ευρώ (με μεταφορικά κλπ). Δοκίμασέ το.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως. Αλλά πάντα πιστεύω ότι πρέπει να επιλέγει ο καθένας με βάση της ανάγκες του, καθώς δεν υπάρχει στους ηλεκτρνονικούς αναγνώστες Η συσκευή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μια από τα ίδια και στο ebay.de. Versand nach: Deutschland ....δηλαδή αποστολή μόνο στη Γερμανία. Οι τιμές εκτός από 1-2 μεταχειρισμένα είναι το ίδιο ή λίγο πιο ακριβά από pixmania , open247.

Όντως τώρα δεν πρέπει να έχει κάτι στο γερμανικό. Πάντως, τις τελευταίες μέρες έχω δει αρκετά φτηνότερες συσκευές, που στέλνουν μάλιστα και Ελλάδα. Σου βρήκα ροζ από αμερικάνικο eBay τελική τιμή με μεταφορικά $215 / €147. Πάντως αν δε θέλεις να παραγγείλεις ρίχνε μια ματιά στο eBay.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει Pixmania ή Open247, αλλά ούτε και Ebay. Ωστόσο έχω αγοράσει κατά καιρούς διάφορα πράγματα από sites που δεν είναι "πρώτης γραμμής" και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Συνήθως οι κάρτες καθεαυτές δίνουν την δυνατότητα αμφισβήτησης της χρέωσης και εφόσον εκείνη δεν υπερβαίνει κάποιο ποσό (νομίζω γύρω στα €1000) σου το επιστρέφουν ακόμα και αναδρομικά, με όριο τους 5 ή 6 μήνες πίσω (αυτή είναι η δική μου εμπειρία από Visa με μία προβληματική χρέωση από Filesonic, Rapidshare κτλ. - η τράπεζα έκδοσης δεν έχει σημασία).

Τώρα, το τελωνείο είναι μια άλλη πικρή ιστορία: μου έχει τύχει αρκετές φορές, με ρούχα, να μου ζητήσουν ακόμα και σχεδόν το 60% την αξία της αγοράς σε δασμούς / εκτελωνιστικά. Αν λάβετε υπόψη σας ότι στην περίπτωση που το προϊόν δεν μας ικανοποιεί θα πρέπει να το επιστρέψουμε, ο μπελάς είναι αρκετά μεγάλος. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις, π.χ. για την τιμή που βρήκε ο φίλος eAnagnostis, και αφού γνωρίζουμε καλά το προϊόν που παραγγέλνουμε, ίσως να αξίζει τον κόπο. Μόνη προϋπόθεση για Αμερική είναι να αποφύγουμε τις UPS, FedEx, κλπ. γιατί αυτές αναλαμβάνουν τις εργασίες εκτελωνισμού οι ίδιες, οπότε ό,τι και να παραγγείλετε, ακόμα και με την μικρότερη αξία, θα βρεθεί στο τελωνείο (επομένως θα χρεωθούν δασμοί, εκτελωνιστικά, κτλ.). Ιδανικά ένα πακέτο με USPS (United States Postal Service, το δικό τους ΕΛΤΑ) και δηλωμένη αξία κάτω από $100 θα περάσει αδιάφορο, ίσως με μία ελάχιστη χρέωση για τον "έλεγχο" (λέμε τώρα) στο τελωνείο, νομίζω 3 ευρώ.

Εγώ ακόμα αμφιταλαντεύομαι... Pixmania είναι ευρωπαϊκή εταιρεία (νομίζω Γαλλική) και είναι καιρό στο χώρο και Open247 είναι από Κύπρο - οπότε δασμοί / μπελάδες γιοκ. Όμως με ένα μικρό γενικότερο ψάξιμο στα διάφορα ευρωπαϊκά καταστήματα διαπιστώνω μια τάση να ξαναστοκάρουν γύρω στις 5 Μαΐου, οπότε ίσως το ίδιο να συμβεί και στη γειτονιά μας! :-D

Αυτό το 5/5 ήταν 26/4 που έγινε 30/4 και μετά 5/5. Ελπίζω να μην το τραβήξουν και άλλο. Στην αμερική πάντως είναι και πάλι διαθέσιμα μέσω sonystyle.

To 350 που ενδιαφέρεσαι όμως είναι διαθέσιμο σε αρκετά e-shop. To 650 είναι μή διαθέσιμο.

Πάντως, αν και όποτε γίνει διαθέσιμο στο sonystyle στις ΗΠΑ ή αλλού, καθώς επίσης στα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρονικών, δεν αποστέλλουν συσκευές εκτός της χώρας τους. Και πάλι δηλαδή στο eBay και τα συναφή θα πρέπει να πάει κανείς.

Το 650 είναι "συλλεκτικό" κομμάτι, έχω δει τιμές που φτάνουν τα $350!!

Και στην 8 Διεθνή Έκθεση Βιβλίου οργανώνουν συζήτηση ""Η Myebooks οργανώνει στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «DRM Protection : The safe way for ebooks project» ""

Έχεις κάποια πληροφορία για το ποιοι e-readers θα υπάρχουν για επίδειξη ?

ναι, η εκδήλωση θα είναι υπέρ του κλειδώματος.

εχω επιβεβαιώσει cybook orizon, cybook opus και bebook neo και μάλιστα σε προσφορά. αύριο το πρωί θα εχω και τις τιμές.

Ωραία , περιμένω να δω τις προσφορές! Σίγουρα θα περάσω από την έκθεση.

Διάβασα και κάτι φήμες για Kindle lcd/e-link combo.... Κανένα νέο για αυτό έχεις?

θα ειμαι κι εγω θεσσαλονικη κυριακη απογευμα

Παμε οπως ολα δειχνουν για tablet απο το Amazon με Android, αλλα αποκλειεται να εχει κατι αλλο απο μια καλη lcd: η Pixel Qi αποδειχτηκε μαπα, η Mirasol το παει απο αναβολη σε αναβολη και η Liquavista ειναι ακομα υπο αναπτυξη. Φαντασου κατι σε Nook Color δηλαδη.

Οι προσφορές του Καστανιώτη που λέγαμε. Έκπτωση 50 έως 100 ευρώ σε Cybook Opus, Cybook Orizon και BeBook Neo. Μόνο για την έκθεση, να ξέρετε. stand Νο 40 – περίπτερο Νο 15

Όποιος ενδιαφέρεται για τις συσκευές είναι ευκαιρία για αγορά.

Περίμενα κάτι καλύτερο. Με το χαμό από νέα tablet ποιός δίνει 250Ε για αποκλειστικό e-reader?

Τεσπα θα τα δω και από κοντά , αλλά μάλλον θα δοκιμάσω την τύχη μου με αγορά από Αμερική

Η έκπτωση που κάνουν είναι βασικά μεγάλη, απλά οι συσκευές στην Ευρώπη είναι πιο ακριβές από Αμερική και έχουν υψηλή αρχική τιμή από την κατασκευάστρια εταιρεία. Πάντως, δες από κοντά, αυτό είναι το καλύτερο.

Ενημερωτικά, μόλις παρήγγειλα το Sony Pocket Edition (PRS 350 pink) από Pixmania στα 173,90 ευρώ + 14ευρώ έξοδα αποστολής. Θα σας μεταφέρω εντυπώσεις από την Pix και από τη συσκευή αφού παραλάβω.

http://www.pixmania.gr/gr/gr/07949758/art/sony/ebook-prs-350-reader-pocket-edition---%CF%81%CE%BF%CE%B6.html

Επιπλέον παρήγγειλα την αντίστοιχη θήκη (με φως) από Amazon.fr στα 49 ευρώ μαζί με έξοδα αποστολής.

http://www.amazon.fr/gp/product/B0043VTBO8/ref=oss_product

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...